Първоначално изпратено от thaddeus
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Saveway / SCI - мнение? (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнениеТук стана като Клуб на рибаря
Имам чуството, че думата пирамида е забранена в форума, не се използва често, а тук коментираме точно една чиста финансова пирамида.
Коментар
-
[QUOTE=Anton Ker4ev;1059493334]Първоначално изпратено от briko Разгледай мнение
7 човека се привличат с максимум 20 кафета и 3 представяния на продукта.
Мога за две седмици без зор да ги съшия в мрежата.
Коментар
-
[QUOTE=briko;1059493326]Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнениеИзбиването не би трябвало да е проблем - това са 7 човека, които да убедиш да станат БП. Аз бих го постигнал, по много консервативна прогноза, за 3 месеца. Въпросът е, че не искам да развивам бизнес, основан на принципа на SCI - а именно, на привличане на хора заради първоначалната им такса, а не заради потреблението им.
Сигурен си, че ще вземеш по 3000лв. от седем човека за три месеца, би ли споделил как ще го постигнеш?
Мога за две седмици без зор да ги съшия в мрежата.НЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!
Коментар
-
[QUOTE=falafel;1059493305]Избиването не би трябвало да е проблем - това са 7 човека, които да убедиш да станат БП. Аз бих го постигнал, по много консервативна прогноза, за 3 месеца. Въпросът е, че не искам да развивам бизнес, основан на принципа на SCI - а именно, на привличане на хора заради първоначалната им такса, а не заради потреблението им.
Сигурен си, че ще вземеш по 3000лв. от седем човека за три месеца, би ли споделил как ще го постигнеш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнениеВ SCI не можеш да фалираш, защото след първоначалните пари не се налага да вкарваш големи суми, а дреболии - за визитки, за семинар, за нова карта. В един бизнес, разходите са постоянни и нарастващи във времето.
След като намериш 7 човека, те нали също ще трябва да намерят по 7 човека, а те още по 7!!! Геометричната прогресия казва, че нещата не са толкова лесни колкото изглеждат, или на теб няма да ти дреме за 7-те човека, които си привлякъл, нали си си избил парите!!!Last edited by thaddeus; 19.08.2013, 15:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнениеКоя статистика е на страната на СЦИ?
Ако имаш предвид религиозните организации, това означава, че пасторът лапа свинско, а не, че има от същото за малките човечета надолу в пирамидата. За тях - в най-добрия случай зеле и то само, ако преди това успеят да си избият вложеното.
Ако ще се сравняват двете, трябва да се види колко от хората в СКИ са успели да си избият вноската и за колко време, и чак тогава да се анализира спрямо някое ЕООД.
Иначе на мен ми е все едно дали Х ще фалира в СКИ или в класически бизнес.
За сравнение, в едно ЕООД ще ти трябва поне 6 месеца, по-вероятно година или повече, за да започнеш да връщаш вложените пари, а за да ги върнеш изцяло - божа работа.
В SCI не можеш да фалираш, защото след първоначалните пари не се налага да вкарваш големи суми, а дреболии - за визитки, за семинар, за нова карта. В един бизнес, разходите са постоянни и нарастващи във времето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от neural_network Разгледай мнение90 % от всяка нова фирма се проваля до една година. 95% от всички новосъздадени фирми фалират до третата година. Това са официалните статистики.
Няма значение опита или образованието ти, какъв финансов или човешки ресурс си впрегнал в твоето ново начинание - вероятността да оцелееш е 10%, а да спечелиш още по-малка.
Оставете тези млади момчета и момичета да мечтаят, да се опитат да правят бизнес дори и като Бизнес Партньори в SCI. Малцина ще успеят, мнозинството ще се провали. От провала им те ще излезнат по-силни и ще си извадят поуки, които ще им бъдат полезни в бъдещето им развитие ако са решили да се занимават с бизнес.
В кой друг бизнес, може да започнеш с 600лв., 1800лв. или 3000лв. До скоро само за да създадеш ООД или ЕООД се изискваше 5000лв. капитал.
Нека се пробват в SCI. Нека ходят на фирмени партита и да се веселят. Всеки има нужда поне за кратко в мечтите си да се види успял.
Но, нека тези млади хора бъдат информирани какво е SCI. Нека такива като теб аргументирано да се опитват да ги предпазят от грешните бизнес модели. И след това те ще решат дали да се включат в SCI.
Коментар
-
Първоначално изпратено от neural_network Разгледай мнениеВ мрежовия бизнес, колкото и да ти прозвучи нелогично участват и хора, които не ги интересуват парите и те не очакват да забогатеят от тази дейност.
...
Чудя се дали да не стана БП заради самите партита на СЦИ
Това е друго. Социалният живот, контактите с хора със сходни интереси са мотив, който за мен е по-разбираем от това да мислиш, че някой ще забогатее от реферали.
Точно днес си мислех, че такива схеми работят винаги в общества с високо ниво на алиенация, където нуждата от среда не може да бъде задоволена по традиционния доскоро за нас начин - семейство, приятели, съседи, колеги... Обратното - в общества със силни хоризонтални връзки, където такава схема би била хм... коригирана навреме, ако мога така да се изразя, не забелязвам да имат успех.
Имам позната, която се записа при някаква козметика - това моментално даде ъп на контактите й, тъй като поднови стари познанства, обади се на хора, с които не се беше чувала отдавна, като цяло се вижда с повече и по-разнообразни персонажи извън традиционните по оста работа-вкъщи
Пожелавам ти успех!
След време може да разкажеш как е в СЦИ - контакти, приятелства, купони
Коментар
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение... пасторът лапа свинско, а не, че има от същото за малките човечета надолу в пирамидата. За тях - в най-добрия случай зеле и то само, ако преди това успеят да си избият вложеното.
Ако ще се сравняват двете, трябва да се види колко от хората в СКИ са успели да си избият вноската и за колко време, и чак тогава да се анализира спрямо някое ЕООД.
...
В СЦИ като във всяка мрежова компания има:
- хора, които искат да печелят
- хора, които търсят общността, социалните контакти и забавленията
- хора, които искат не много пари и много свобода
- хора, които искат да помагат на другите
Чудя се дали да не стана БП заради самите партита на СЦИ
Коментар
-
Първоначално изпратено от neural_network Разгледай мнение90 % от всяка нова фирма се проваля до една година. 95% от всички новосъздадени фирми фалират до третата година. Това са официалните статистики.
Няма значение опита или образованието ти, какъв финансов или човешки ресурс си впрегнал в твоето ново начинание - вероятността да оцелееш е 10%, а да спечелиш още по-малка.
Оставете тези млади момчета и момичета да мечтаят, да се опитат да правят бизнес дори и като Бизнес Партньори в SCI. Малцина ще успеят, мнозинството ще се провали. От провала им те ще излезнат по-силни и ще си извадят поуки, които ще им бъдат полезни в бъдещето им развитие ако са решили да се занимават с бизнес.
В кой друг бизнес, може да започнеш с 600лв., 1800лв. или 3000лв. До скоро само за да създадеш ООД или ЕООД се изискваше 5000лв. капитал.
Нека се пробват в SCI. Нека ходят на фирмени партита и да се веселят. Всеки има нужда поне за кратко в мечтите си да се види успял.
Но, нека тези млади хора бъдат информирани какво е SCI. Нека такива като теб аргументирано да се опитват да ги предпазят от грешните бизнес модели. И след това те ще решат дали да се включат в SCI.От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от neural_network Разгледай мнение...
От друга страна статистиката е на страната на СЦИ. За какво им е образование?
http://www.statisticbrain.com/startu...e-by-industry/
Бизнесът с най-добър процент на успеваемост след петата година:
1 Религиозни организации
Ако имаш предвид религиозните организации, това означава, че пасторът лапа свинско, а не, че има от същото за малките човечета надолу в пирамидата. За тях - в най-добрия случай зеле и то само, ако преди това успеят да си избият вложеното.
Иначе на мен ми е все едно дали Х ще фалира в СКИ или в класически бизнес.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнениеИма значение, има...Само необразУваните вярват, че всичко е късмет и дреболии като планиране, образование, мислене са излишно напрежение. По-добре да пускат тото, иначе само пълнят статистиката на фалитите.
В БГ всички са образовани и са завършили висше. Има много хора завършили и в чужбина, но това не им пречи да правят пари в мрежови компании.
От друга страна статистиката е на страната на СЦИ. За какво им е образование?
http://www.statisticbrain.com/startu...e-by-industry/
Бизнесът с най-добър процент на успеваемост след петата година:
1 Религиозни организации
Коментар
-
Първоначално изпратено от neural_network Разгледай мнениеЧичо Тони коя в дясно? В дясно са три красавиците?
Средно по 3-4 красавици на 1 кв.м. Умножи го по площа на залата. Това е рая!!!
А и не само красиви, но са и умни Бизнес Партньори. Те дори могат да си или да ти платят сметката ако излезнеш по бизнес дела с тях. Или по правилно ще платиш ти, а те ще дадат тяхната SaveCard на персоналаНЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!
Коментар
Коментар