IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ветрогенератор с турбина с летящи крила

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от ORKY Разгледай мнение
    Чудя се хвалиш ли ме или ми се смееш. Анимацията е правена с Аутодексинвентор не са аутокад . За да покаже принципа на работа е необходим чертеж за грамотните хора , аз не съм търсил да впечатля никой с уменията си с програмата , а понеже всичко правя сам ми се наложи да изуча и това за покажа по хубав вариант. Относно действието с въвратно постъпателно движение , не знам защо точно с него се хвана като съм пуснал видео с модел с реално работещо съоръжение даващ ток на изхода. Преди да пусна реалните модели и за тези перка говореха като теб , че ще се разпадне ,че е хлопаща дъска ,за видеото в залатаа кзваха, че съм скрил акумулатори под фланелката. Интересно за големия модел 4 м диаметър в кои гащи съм скрил акумулаторите. Да бързаш да оплюеш нещо В бг е детска игра Приятелю



    http://www.youtube.com/watch?v=EsKPTbmuvMc
    Кънчо, не разбирам твърдението ти, че от 4-тата минута на клипа ти – това , мандахерцащото се наляво и надясно подбие на махало - не било направено с autocad? Това ли ми казваш? Мислиш ли , че в тоя форум доматите с колците ги хапваме , а? Имай предвид , че много от тук пишещите са учили физика и доста по-добре се справят от теб – трудно ще ги омаеш , Приятелю!
    Както и да е – не това е предмет на спора. Кое е същността на моето мнение , ли? Точно това , което пропускаш волно или неволно.
    Значи, аз не ти говоря за никакви акумулатори в гащите ти – това ти е казал някой друг , но не точно в тоя форум , а ти ни се обясняваш за неща , които не касаят твоето финансиране , защо така? Завърташ натам разговора – към вечно недооцененият носител на идеи в тая страна и така се правиш на обиден: значи , ако сме решили да финансираме някакво начинание , въпроси не бива да задаваме – да вадим парите и да ти имаме доверие? Ама на база на какво – не става ясно.
    В тоя форум се оказа нещо по-различно , което не си очаквал , че някакъв си тръгва да те пита за толкова “незначителни” неща в твоите “проекти” , а не говори за акумулатор в гащите ти , како опонентите и досега… Така е в тоя живот – вечно някой прави “мизерии” и спънки на недооценените “новатори”.
    Ще се спра на тия “незначителни” неща защото тук не говорим за детски многоцветни въздушни перки , които продават по панаирите и лесно се завъртат от полъха на вятъра , а ти ни говориш за многотонни съоръжения за производство на електроенергия с определени параметри – не за захранване лампичките от елхата ,нали?. Разбирам , че ти тоя въпрос малко го прескачаш , защото там съвсем ще затънеш в тинята. На тоя етап усилията ти са да грабнеш вниманието на човек с пари с някаква идея и няколко силни думички – по възможност със засилен интерес в съвременни проблеми , например достатъчно е да споменем “зелена енергия” и вече сме на гребена на вълната – всички гледат към нас с надежда.
    Няма да правя повече анализи , само не разбирам причината , поради която ти оставяш без коментар в мнението ми долу - нещо много съществено в подобна работа - силовите триъгълници , има ли изобщо някаква реактивна сила при изтичане отнякъде при теб , как се постига при теб оптималният ъгъл на атака , докато си тичаш с развяващите се байрачета?
    Не искам да ми отговаряш сега , Приятелю. Когато сам си дадеш сметка за тия няколко важни начални параметри , тогава мога да продължа със следващите си въпроси , а те са много.
    Тук стигнах до важния момент , когато си задаваш въпроса дали аз съм ти приятел или враг. Нито едното , нито другото. Не те хваля и не ти се смея – опонирам. Според мен приятелството не се отъждествява с ласкателство и “четкане” , защото всички тук разбираме , че опонентите не само в мое лице - имат свои въпроси , а сериозните доводи и твои отговори са необходими , за да бъдеш признат някой ден вероятно и ако изобщо е възможно ….

    Накрая , не разбирам какъв ти е проблемът , ако тук смяташ , че не те оценяват? Заинтересувай някой милионер в Европата , нека ти хариза няколко милиона , а ти тук откривай работни места. Тогава ще ти кажа моето евала , дори без да си научил що е то ъгъл на атака , нито пък реактивна компонента на изтичането. Имай предвид , че и там ще те помолят да им направиш скоростните триъгълници , но не само на входа и изхода , но и по продължение на целият канал , за който канал дори и не подозираш , че съществува , а профилът и обтекаемостта му са от първостепенно значение.
    Весела Коледа , здраве и нови идеи на всички , както и пари за защита на идеите! Понякога не е лошо и с пари за качествено образование да разполагаме , но това е отделна тема...
    If something inspires you, follow it! Henry Ford

    Коментар


    • Чудя се хвалиш ли ме или ми се смееш. Анимацията е правена с Аутодексинвентор не са аутокад . За да покаже принципа на работа е необходим чертеж за грамотните хора , аз не съм търсил да впечатля никой с уменията си с програмата , а понеже всичко правя сам ми се наложи да изуча и това за покажа по хубав вариант. Относно действието с въвратно постъпателно движение , не знам защо точно с него се хвана като съм пуснал видео с модел с реално работещо съоръжение даващ ток на изхода. Преди да пусна реалните модели и за тези перка говореха като теб , че ще се разпадне ,че е хлопаща дъска ,за видеото в залатаа кзваха, че съм скрил акумулатори под фланелката. Интересно за големия модел 4 м диаметър в кои гащи съм скрил акумулаторите. Да бързаш да оплюеш нещо В бг е детска игра Приятелю

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ORKY Разгледай мнение
        Здравейте , създадох технология за зелена енергия, която е тория за създаване на ефективни съоръжения за зелена енергия включващи уникални и непознати съоръжения. като това работещо на непознат за вятърната енергия съоръжения. възвратно постъпателно , то може да изсмуква дори енергия от силите огъващи пилона ( фронтални сили)
        http://www.youtube.com/watch?v=l4LKd_cFJjQ
        разбира се не ми повярваха на технологията ......................................Разполагам с екип от специалисти с които да разработим голям проект стига да намеря средства в компетентноста ни ще може да се уверите сами ще ви покажа неща които сме правили.

        Здравейте , създадох технология за зелена енергия, която е тория за създаване на ефективни съоръжения за зелена енергия включващи уникални и непознати съоръжения. като това работещо на непознат за…….,
        ……непоказано уникално съоръжение за вятърна енергия, работещо на непознат за вятърната енергия принцип - възвратно-постъпателното движение…
        Безсмислено е да обяснявам разработката детайлно, защото могат да я разберат само специалисти…


        Чудя се защо като написъх, че долъра ще пада ми изтриха темата.

        написъх една друга тема блокираха я.

        занимавам се с форекс от години

        Преди време дори пуликувах доста верни прогнози има една


        Има ли институция която може да те защити от вредно влияние в собственото ти жилище?

        ЕДНО РАМО ЗА ТЕМАТА:

        Кънчо , Кънчо – кат теб са били всички изобретатели. Останали са неразбрани от съвременниците си – трият им темите по форумите и т.н…/лоши модератори , ейй – разбирам те много добре – и мен ме трият, но аз ставам още по-силен , оправям се…, нали знаеш за нещата , които не ни убиват – правят ни още по-силни и решими…, по-умни – надали , но и това не е изключено , приятел!. Поне сетил ли си се да си направиш деца? Така де – мацките да не са като инвеститорите , въпреки че и двете категории напоследък все по-трудно дават… След време поне децата ти ще жънат лаврите и ще живеят от твоите лицензи и патенти, които все още не си защитил.
        Аз имам доста забележки и добре че не съм инвеститор /нито мацка/ , иначе доста трудно ще ти се получи – не че сега ти е по-лесно.
        Това , че си слаб в autocad при доказване на тезата ти , изобщо не е проблем. С такъв модел можеш да впечатлиш малко дете ,мацка , но едва ли и сериозен инвеститор!
        “Непознатият принцип” с възвратно-постъпателното движение е по-добре да не го рекламираш с анимацията, която си пуснал и това е по много причини. Последните говорят за сериозни пропуски в знанията , които би трябвало да имаш като база до тук , за а можеш да ни убедиш в сериозните ти възможности.
        Нямам време да се спирам обстойно на “проектите” – ски пистата ме чака , но ще спомена следните подробности , които са ти избягали някак:
        - системата с възвратно-постъпателно движение…. , ако изобщо има смисъл , няма как да я изведеш от равновесно състояние , без да използваш енергия за това , а това е много сериозно количество енергия , защото говорим за многотонна маса. Масата е многотонна , ако изобщо търсиш някакъв ефект , защото да вкараш милиони в един паметник , който не може да тръгне – си е една супер-перспектива за неграмотните инвеститори , които ще ти харижат милионите си…
        - същата система не си изяснил как ще се поддържа в изправно състояние , защото поддържането в изправно състояние на възвратно-постъпателно движещи се части е много по-скъпо от това на въртящите се. Дори не споменавам тия “чупещи се” във всички посоки крила , които не само не могат да издържат динамичните натоварвания , но и изобщо не вършат работата , за която са предназначени , именно защото техният “създател” не знае що е то скоростен триъгълник ъгъл на атака , реактивна сила при изтичането – разбираемо е , защото тук няма никакви криволинейни канали а само едни веещи се знаменца , които на моменти се движат принудително , т.е. – губи се и изеята за получаване на енергия , а точно обратно – прилага се енергия за задвижване на “съоръжението”.

        Т.е. – оправданието – малък работещ модел е една малка неработеща утопия.
        Накрая – пожелавам успех на начинанието , но позволи за изразя съмнение , че точно в тоя форум ти е позициониран някой бъдещ твой инвеститор.

        Неангажиращо мнение.

        По темата ти за падането на “долЪра” ще кажа само , че можеш да се обосновеш и в съществуващата тема , стига да кажеш:
        - спрямо коя валута ще пада долара , защото той може да пада спрямо една валута , но спрямо 10 други – да печели позиции , именно затова не е достатъчно да кажеш , че “долЪра ще пада” , но и да фиксираш спрямо коя друга валута ще пада,
        - какви бъдещи събития - фундамент или техника - смяташ , че могат да окажат влияние в двойката , в която твърдиш , че “долЪра ще пада”,
        - за какъв интервал правиш “доста верните си прогнози” за конкретната валутна двойка


        По темата за институцията , която да те защити от вредното влияние в собственото ти жилище - ХЕИ е такава институция: бори се ефективно срещу хлебарки , гризачи и т.н.

        Успехи!
        If something inspires you, follow it! Henry Ford

        Коментар


        • Ветрогенератор с турбина с летящи крила

          Здравейте , създадох технология за зелена енергия, която е тория за създаване на ефективни съоръжения за зелена енергия включващи уникални и непознати съоръжения. като това работещо на непознат за вятърната енергия съоръжения. възвратно постъпателно , то може да изсмуква дори енергия от силите огъващи пилона ( фронтални сили)
          http://www.youtube.com/watch?v=l4LKd_cFJjQ
          разбира се не ми повярваха на технологията и създадох опитен модел на едно от съоръженията перка с летящи крила с евтина кострукция и висока ефективност при нисиките скорости на вятъра каквито са в БГ и континентална европа.
          ето първи опити при буря и много ниска скорост на вятъра човещки ход.
          http://www.youtube.com/watch?v=tIDKfS_PeKg
          http://www.youtube.com/watch?v=hfWTm5SSFyQ
          казаха ми че послъгвам това ще се разхвърчи при голям модел и направих голям модел 4 м диаметър с 2 метра площ на крилата, които издържат и но буря поради това, че крилата сами се удържат в пространството дори изкарва ток отдолу има две лампи
          http://www.youtube.com/watch?v=iFswJkHKvS8
          още видея за технологията може да разгледате на
          http://www.youtube.com/user/mladenmilanov?feature=watch
          Разполагам с екип от специалисти с които да разработим голям проект стига да намеря средства в компетентноста ни ще може да се уверите сами ще ви покажа неща които сме правили.
        Working...
        X