Първоначално изпратено от plamendev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиционно злато
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнениеВинаги съм се чудел, каква е логиката да си съхраняваш цели 5 "лесноликвидни" монети, вместо една например "трудноликвидна" жълтичка? Нали, ако си решил да се отървеш от "трудноликвидната", можеш в същия момент да я смениш за по-малки Взимаш например 4 малки + хартийки, които ще харчиш.
Проблем би било единствено, ако тръгнеш да сменяш злато директно за стоки и искаш да си купиш само един хляб например, а имаш само едно голямо кенгуру от 1 oz. Само че, ако е дошъл такъв проблем, значи са дошли и много други проблеми
За пример:
Австралийско кенгуру 1 oz. марджин ~3 %
Австралийско конгуру кюлче 50 гр. марджин ~4 %
т.е. имаме разлика от 1 %. Един, един защо да е с него нако може и без
Коментар
-
Винаги съм се чудел, каква е логиката да си съхраняваш цели 5 "лесноликвидни" монети, вместо една например "трудноликвидна" жълтичка? Нали, ако си решил да се отървеш от "трудноликвидната", можеш в същия момент да я смениш за по-малки Взимаш например 4 малки + хартийки, които ще харчиш.
Проблем би било единствено, ако тръгнеш да сменяш злато директно за стоки и искаш да си купиш само един хляб например, а имаш само едно голямо кенгуру от 1 oz. Само че, ако е дошъл такъв проблем, значи са дошли и много други проблемиДо новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.
Коментар
-
За момента суверените и наполеона са сериозно "подценени" спрямо унциите и кюлчетата, пресметнато в количество чисто 24к злато спрямо продажната цена, така че съвета ми е да се ориентираш към тях. Още повече, че инвестираш в дребни по-лесноликвидни монети. Правилно си се ориентирал към Тавекс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от plamendev Разгледай мнениеЗдравейте, искам да си купя една монета "Австралийско кенгуру". От това което разгледах като оферти най-евтино ми изглежда в Тавекс. ФИБ цените са им ненормално високи и Райфайзен май продават, но и там не е оферта.
Споделете, ако има нещо по-изгодно.
Погледни и Филхармонията и клена. Също са на приличен ~ 3% маржин купува/продава.
Коментар
-
Инвестиционно злато
Здравейте, искам да си купя една монета "Австралийско кенгуру". От това което разгледах като оферти най-евтино ми изглежда в Тавекс. ФИБ цените са им ненормално високи и Райфайзен май продават, но и там не е оферта.
Споделете, ако има нещо по-изгодно.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар