IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фондове за дялово /seed/ инвестиране

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Големи Мечо, колко са това "няколко", според теб ? И мислиш ли, че наистина търсят "внимателно"? Знаеш ли, какви отговори пращат за изпратен проект? /"...Беше трудно да се разгледат всички проекти, ние вече изпратихме покани и, ако не сте получили такава, значи, Вашият не е одобрен." То не, че не е вярно, де. Но...Виж им само критериите. Мен вече ме втрисат и, едва ли скоро пак ще им се вържа. Скромно мнение но, фондовете и конкурсите, които организират, са идеалната ОФИЦИАЛНА ситуация за крадене на иновативни идеи: Подаваш възможно най-пълното описание, направяш им разбивка, отваряш им очите и, накрая - "просто не ти пращат покана".
    Къде тук е открадването на идеята? Още не си проумял, че идеи много, но екипи за реализиране на идеи няма. А специално за ВиК проект, никой фонд няма да инвестира на етап "аз съм велик а вий сте идиоти".

Коментар

• Предната седмица разговарях с представители на две подобни институции.
      Лошо няма, стига да не бяха парализирани от извънредно много регулации. Милите, те работят с чужди пари и "на ТОЗИ етап" ... им се изчерпва и дух, и въздух. Ала, когато става дума за производство и продажби, ако ще, и мястото и човешкия ресурс, до който се докосваш, да са скромни /за начало/, веднага, разбиранията и стремежите им скачат до Небето и започват с твърденията, че трябвало да произведеш еди-колко си стотици хиляди бр. от нещо си, нали, за да имало смисъл. И ТОГАВА, щял да настъпи "правилният етап". Казах го там на приятните мочета, с които говорих, и тук ще споделя:
      Печалбата при определен продукт започва от първите екземпляри и, стигнал дотам, при 100% реинвестиране, сега наистина би могло да се мине и без тях. Симпатия получих, ала до там.
      Та, у нас, подобни фондове, са повече пожелателни, отколкото реални. Нали служителите им си вземат заплатите - за какво, тогава, да искат и да излизат от някакви си рамки? Тихо, безметежно, да спи зло под камък...

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
        Банков мафиотски картел! Слогана на банковите олигарски:
        Да си изкупим България, докато можем!

П.П.
        Пирамиде, направили са картел мръсниците мръсни за да спрат развитието на такива светли личности като теб, които искат да стоплят с топла АЕЦова вода половин България и да мията с излишака от водата софийските улици от прахта която внася с колите си, нисшата работническа каста от провинциалните градове до София.
        Тук прозира дългата ръка на твоя приятел Овчаров
        - И аз така казвам. Хора като този приятел са ядрото на енергийната мафия.

...и Дохтурът /да се свети Името Му! не знае точно как да реагира: Т'ва, пирамидата, сериозно ли, ебава ли се, или просто си е шашав? - Ей такива мисли Му минават, за което Му признавам великата човечност, разбира се.
        И тэ така тЭ.
        Last edited by Pyramid; 20.03.2013, 22:48.

Коментар

• Банков мафиотски картел! Слогана на банковите олигарски:
          Да си изкупим България, докато можем!

П.П.
          Пирамиде, направили са картел мръсниците мръсни за да спрат развитието на такива светли личности като теб, които искат да стоплят с топла АЕЦова вода половин България и да мията с излишака от водата софийските улици от прахта която внася с колите си, нисшата работническа каста от провинциалните градове до София.
          Тук прозира дългата ръка на твоя приятел Овчаров
          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Връщам се отново към темата:
            Дали Митко1977 е видял това, което аз видях, когато отидох в банка, да търся кредит по така широко рекламираната програма JEREMIE:
            - "Ама ОПК и JEREMIE и са различни структури!"
            ...Докато ОПК е превела на JEREMIE, според медиите, едни 150 млн.
            Същата JEREMIE се фокусира главно и основно в/у виртуални продукти и услуги, което "услужливо" се пропуска от рекламите, например.
            Та? Любопитно ми е, дали и какви пояснения ще бъдат внесени от разбиращите "тези работи".

Коментар

• май наистина не сте запознати с темата за seed & acceleration финансиране.
              JEREMIE до колкото виждам функционира и ако постигне заложените ефекти ще бъде с много положителни последствия за фирмите. Погледнете условията на банките за кредитиране. Успех в личните бизнес и професионални начинания на всички ви.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                Пирамид,
                Като всяко начало си има своите проблеми. Това първо са сравнително малки фондове - да кажем с десетина евро милиона капитал - и могат да имат сравнително малък анализаторски състав, за да могат да го докара до някаква рентабилност и за самите фондове, не за проектите.
                От там ако получат примерно 200-300 апликации за разглеждане и трябва да ги гледат да кажем 3 - 4 души за примерно около месец вероятността да пропускат някои хубави идеи / примерно твоята / си е сравнително голяма. Важното е някои от избраните идеи да успеят и да направят в десетки пъти възвращаемост.
                Второ, все пак и те са хора и си имат някакви предпочитания и залитания по определени модели.

Все пак това което правят е полезно - преди десетина години отиваш с добра идея при някой големи парични фондове и най - доброто което може да се случи е да ти се даде работа и първа задача да го направиш проекта за тоя с парите и еветнуално някакъв процент от успеха. Тук момчетата/момичетата с идеите си запазват контролния пакет от бизнеса и им се дава шанс да го реализират като бъдат подпомагани с идеи и контакти. Преди кога щяха да ти дадат след 2-3 месеца разговори и презентации 30 - 200х евро и да те оставят собственик на идеята си?!
                Ако идеята е много добра, дори и да не стане от първия път трябва да се опитва още и и още, даже нормално е да се приеме че първите десетина опита няма да стане и това е нормално...
                Така е, Мечо, прав си. Сигурно, у мен говори разочарованието. Но, може да си опростят и процедурите, и да ревизират залитанията. Ще опитам да съм по-обективен. Засега, впечатленията ми са такива, обаче - дано ме опровергаят.
                А Митко 1977, ако пише с по-малко удивителни, ще изглежда много по-уместен. Последният пост е доста странен. Все едно се кара, вика, кряка и скача, а изреченията му нямат структурата нито на повелителни, нито на удивителни. "Малко" нелепо ми се струва. По една простичка точка в края е достатъчна.

Коментар

• Здравейте,
                  аз пуснах темата и линка към анкетата последните причини:
                  1. Целта ми е проведа едно лично, сред познати, колеги, приятели и блогъри проучване какво е към момента отношението към seed финансирането на компании в БГ!
                  2. Резултатите ще ги използвам за лични цели в дипломна работа, като информация за суров анализ!
                  3. Ще публикувам в началото на 2013 г. някой от получените отговори, тези със затворен край /останалите с открити отговори няма как да стане/!

Причините за това мое начинание са следните:
                  - няколко познати които са кандидатствали за финансиране и техните становища за процеса на кандидатстване и резултата от това;
                  - няколко идеи за бизнес на приятели от малки градчета /под 50 000 жители/, не бяха чували за тези фондове, а в идеите имаше потенциал дори ги развиваха в момента!
                  - и накрая, но не по важност, как е възможно да бъде оценена идеята и има ли критерии за подбор на апликациите /по мнение на кандидатстващите, не на самите фондове/;

Това е всичко, анкетата е с пожелателен характер, но би ми била полезна!
                  Който я е попълнил благодаря много!

хубав и успешен ден на всички!

Коментар

• Пирамид,
                    Като всяко начало си има своите проблеми. Това първо са сравнително малки фондове - да кажем с десетина евро милиона капитал - и могат да имат сравнително малък анализаторски състав, за да могат да го докара до някаква рентабилност и за самите фондове, не за проектите.
                    От там ако получат примерно 200-300 апликации за разглеждане и трябва да ги гледат да кажем 3 - 4 души за примерно около месец вероятността да пропускат някои хубави идеи / примерно твоята / си е сравнително голяма. Важното е някои от избраните идеи да успеят и да направят в десетки пъти възвращаемост.
                    Второ, все пак и те са хора и си имат някакви предпочитания и залитания по определени модели.

Все пак това което правят е полезно - преди десетина години отиваш с добра идея при някой големи парични фондове и най - доброто което може да се случи е да ти се даде работа и първа задача да го направиш проекта за тоя с парите и еветнуално някакъв процент от успеха. Тук момчетата/момичетата с идеите си запазват контролния пакет от бизнеса и им се дава шанс да го реализират като бъдат подпомагани с идеи и контакти. Преди кога щяха да ти дадат след 2-3 месеца разговори и презентации 30 - 200х евро и да те оставят собственик на идеята си?!
                    Ако идеята е много добра, дори и да не стане от първия път трябва да се опитва още и и още, даже нормално е да се приеме че първите десетина опита няма да стане и това е нормално...
                    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
                      Поздравления за темата. Според мен тепърва ще се коментира темата за seed capital в България.
                      Темата е хубава, само дето фондовете са твърде пожелателни.

Коментар

• Поздравления за темата. Според мен тепърва ще се коментира темата за seed capital в България.
                        The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Големи Мечо, колко са това "няколко", според теб ? И мислиш ли, че наистина търсят "внимателно"? Знаеш ли, какви отговори пращат за изпратен проект? /"...Беше трудно да се разгледат всички проекти, ние вече изпратихме покани и, ако не сте получили такава, значи, Вашият не е одобрен." То не, че не е вярно, де. Но...Виж им само критериите. Мен вече ме втрисат и, едва ли скоро пак ще им се вържа. Скромно мнение но, фондовете и конкурсите, които организират, са идеалната ОФИЦИАЛНА ситуация за крадене на иновативни идеи: Подаваш възможно най-пълното описание, направяш им разбивка, отваряш им очите и, накрая - "просто не ти пращат покана".
                          Last edited by Pyramid; 10.12.2012, 19:05.

Коментар

• Тези фондове са се вторачили към т.нар. "технологични" проекти. Инвестират САМО в такива /лично мнение/ и, по този начин, дебалансират системния, координиран растеж на икономика, и без друго, разстроена от малоумници. Не води до добро тая работа, да ме прощават експертите там. А "работенето" на програма за "JEREMIE (Съвместни европейски ресурси за микро-до средни предприятия)" С БАМКИТЕ, е изместване на декларирания фокус /от предприятия към БАМ-ки/ и предаване на идеологията, която, уж, трябва да реализират. Ще рече, те си работят, ама нещо не ги виждаме. Грешно гледаме, или що?

Коментар

• Аз лично наблюдавам дейността на двата фонда ЛанчХъб и Елевън и мисля че са полезни. Ако успеят да намерят няколко добри идеи и да ги доведат до успешно развитие и значителни печалби това ще популяризира идеята на фондовете за развитие на предприемачеството.

Димитър, във форума на Инвестор не за първи път някой слага с линкове към свой проект и за това не ти отговорят както очакваш. Да, тук са хората които се интересуват от инвестиции и има много теми за това. Но рядно някой го приемат добре ако не казва истинската причина поради която публикува нещо или линк. Очевадните белези на това са - нов ник, кратко и наивно обяснение последвано от линк.
                              Аз също правя анкети, но се старая коректно да обяснявам повода анкетата и да публикувам веднага резултатите от нея и евентуално изводите които съм си направил...
                              Да се опитваш да подведеш хора / съзнателно или не.../, чиято цел е да са по-умни от пазара и често действително да са такива е най - малкото наивно...
                              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Jeremie raboti pri tova osobeno aktivno pri bankite, v momenta vse.poveche ot tiah sa sas.skl. sporazumenia. Do tuk s tova dali raboti Jeremie. Investor e sait za ikonomicheski novini kadeto se predpolaga che posetitelite se interesuvat ot mnogo temi ne samo ot investicii na borsata za koeto govoriat I mnogoto temi vav foruma. Lek den

Коментар

Working...
                                X