IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търговия с изкуство

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• да бе, знам, четох и за това и интервюта с дъщеря му съм гледам-тя май не му е истинска дъщеря, ама много иска да рисува като него, но както и да е, този риск също трябва да се обмисли-за фалшификати, особено за такива хора като мене дето нищо не разбират!!!

а за млади художници-и мене това ме съветват хора дето разбират, и там цените са съвсем поносими, но гъделът е друг.
    А и остава проблемът със свръхпроизводството
    Last edited by Oscar de la Hoya; 22.10.2012, 02:26.

Коментар

• оскаре,

избрал си баш автор покрай който има доста спорове в последните години

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=153269

макар и голямо име...едни такива мизерии могат да направят инвестицията ти мега-дългосрочна.

аз съм решил да си купя 4-5 картини от един млад бъгларски художник, който си мисля, че е достатъчно талантлив, за да стане име...

даже и да не стане картините му ми харесват много. 1000 картини да направи..ако е добър това не значи че няма да имат стойност в бъдеще.

поздрави и успех
      Last edited by bertram; 22.10.2012, 02:23.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Търговия с изкуство

Колеги, нещо напоследък ме влече да купувам изкуство,нищо не разбирам, харесвам си картините по цветове все още, но гъделът да притежаваш неща на известни имена е много голям,не мога да си го обясня,някаква краста е,не ми се харчат толкова пари за техника напоследък, колкото за изкуство -главно живопис и пластика гледам.Не съм си купил още нищо скъпо и на голямо име,но много искам да взема нещо на Генко Генков-стана ми като мания.
        Някои има ли опит в тази сфера, това което ме притеснява е условността малко на термина инвестиция-тоест какво имам предвид -купувам картина за 5 бона,което за мене е много голяма сума за такова нещо, окачвам я и след 5 години като искавм да я продам какво правя?В галерия ли я оставям и чакам?Може да не искам да я продам разбира се, но това инвестиране в изкуство ми е много странно-никой не казва купуване на изкуство или търговия, а инвестиране.Тоест предполага някаква ликдивдност и запазване на стойността на парите, нали така?Лично спроед мен са си заробване на едни пари и забряваш за тях, тоест трябва нещата много да ти харесват и много важно -авторът да е мъртъв.А не за 5 години да избълва още 100 картини примерно.
        Мисля си просто, някои ако има съвети или опит, нека сподели!!!
      Working...
      X