Намира се на 3800 км . от Москва на река Попигайна.Намерени са 2 местонахождения;Ударное с около 7 милиарда карата и Скалное с 140милиарда карата Най близкото населено място е на 400 км . Кристалите са от няколко микрона до 10мм.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колосално находище на най-корави диаманти в Русия.
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеТова ми заприлича на новина от журналист-говорител.
Много евтини тия диаманти/агрегати.
Аз мога ли да си поръчам 1000 карата?
Когато копи-пействате, вземете и да прочитате съдържанието.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от entusiast Разгледай мнениеТова не диамант а е агрегат /съединение от 2 различни молекулярни структури /Две фази-стандартен кубически диамант и хексагонална фаза-ЛОНСДЕЙЛИТ.Втората фаза е по плътна и по тежка от диаманта.Лонсдеилитът е открит в 1960 г.Твърдостта му е 1.54 пъти по висока от тази на диаманта. Има високи абразивни качества и ще замени синтетичните технически диаманти.Според руски публикации,пазарната цена за карат ще е около 2.5 долара при себестойност на добива 0.7 .Проученото находище дава от 20 до 100 карата на тон .За сега не са открити образци с ювелирна стойност.
Много евтини тия диаманти/агрегати.
Аз мога ли да си поръчам 1000 карата?
Когато копи-пействате, вземете и да прочитате съдържанието.Last edited by anon6706; 18.09.2012, 20:05.
Коментар
-
Още по темата:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5138691
Досега опитвах да немеря това място в Раираната топчица, ама не можах. Май и журналистите не са много сигурни къде е - на краницата на Красноярский край и Якутия или в Източен Сибир? Щото това е все едно едни журналисти да твърдят, че дадено находище на златце се намира на границата между Монтанско и Врачанско, а други - в Източна Мизия.
С една дума - огледах районът между Красноярский край и Якутия - ама не видях следи от кратер - само няколко бая големи диамантени дупки в Якутия - изровичкани от руснаците.Last edited by Императорът; 18.09.2012, 20:13.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеВажно е не да те харесват а да се страхуват от теб.Чичо Путин за няколко дена ако реши мое да направи Германия и Франция руски провинции.Мое да си купи моторна лодка и да качи новия френски президент на водни ски защото е на лов за крокодили.
Темата е за друго де, да не я оспамваме. Има си тема за разпада на русия в която никой не пише, щот на никой не му дреме особено.
Коментар
-
Първоначално изпратено от entusiast Разгледай мнениеТова не диамант а е агрегат /съединение от 2 различни молекулярни структури /Две фази-стандартен кубически диамант и хексагонална фаза-ЛОНСДЕЙЛИТ.Втората фаза е по плътна и по тежка от диаманта.Лонсдеилитът е открит в 1960 г.Твърдостта му е 1.54 пъти по висока от тази на диаманта. Има високи абразивни качества и ще замени синтетичните технически диаманти.Според руски публикации,пазарната цена за карат ще е около 2.5 долара при себестойност на добива 0.7 .Проученото находище дава от 20 до 100 карата на тон .За сега не са открити образци с ювелирна стойност.
Коментар
-
Това не диамант а е агрегат /съединение от 2 различни молекулярни структури /Две фази-стандартен кубически диамант и хексагонална фаза-ЛОНСДЕЙЛИТ.Втората фаза е по плътна и по тежка от диаманта.Лонсдеилитът е открит в 1960 г.Твърдостта му е 1.54 пъти по висока от тази на диаманта. Има високи абразивни качества и ще замени синтетичните технически диаманти.Според руски публикации,пазарната цена за карат ще е около 2.5 долара при себестойност на добива 0.7 .Проученото находище дава от 20 до 100 карата на тон .За сега не са открити образци с ювелирна стойност.
Коментар
-
Правителствата на Русия и КНДР са се договорили за дълга на корейците, възлизащ на 11 млрд.долара, съобщи Ройтерс, позовавайки се на източници от Пхенян.
Според информациите руската страна ще опрости около 90% от сумата-10 млрд.долара, а останалият 1 милиард ще бъде за сметка на инвестиции в образованието, здравеопазването и енергетиката на страната.
Преди време бе съобщено, че от октомври 2012 година промишлеността и търговията на Северна Корея ще преминат на самофинансиране и ще им бъде разрешено да продават самостоятелно част от своята продукция. Досега цялата икономика на страната бе държавна и предаваше печалбата си в държавната хазна.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеДа ама нещата с руснаците са обременени.
Като цяло никой в Европа не ги харесва. Май никъде никой не ги харесва.
И затова си има причини - като се почне от мумията дето още е на площада, и се стигне до пародията с путин. Разбира се това важи за държавата и политиката и, но касае и обикновенния руснак - където и да отиде, гледат с недоверие на него.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеДа ама нещата с руснаците са обременени.
И затова си има причини - като се почне от мумията дето още е на площада, и се стигне до пародията с путин. Разбира се това важи за държавата и политиката и, но касае и обикновенния руснак - където и да отиде, гледат с недоверие на него.
Все още не съм чул за анти-руски протести (имаше само преди в Япония,заради островния спор)
Коментар
-
Flanker
Ако продължават да блестят със суровинната си мощ, Сибир става нечовешки привлекателен.
Китай няма нищо общо с мита за добрия Китай, от който вземаме евтини стоки. Целта на Китай винаги е била чрез евтините стоки да "УБИЕ" производителите им в другите държави без изглед те да могат да възтановят производството си някога в бъдещето и да може след това да произвежда и продава тези стоки в пълен МОНОПОЛ.
На Китай силно му лепне Сибир и в един момент, ще го поиска !D.Y.F-091066
Коментар
-
От години ни облъчват с Американска и Западно европеиска пропаганда.
Принципно няма нищо лошо сигурно щото идеята е да ни създадат общи ценности и идеали с техните.
Проблемът обаче е че някои от тези които правят пропагандата са още в ерата на студената война и за тях Русия продължава да е враг номер едно !
Сега гледаме епизода в които всички Европеици трябва да повярваме че Путин е диктатор , че изборите са били нечестни и всъщност Руския народ не го е избрал.
Това няма общо с действителността , на последния митинг срещу Путин, наречен с гръмкото име марш на милионите , в 12 милионна Москва излязоха да протестират 30 000 души. Сами си го сметнете какъв процент от населението е .....
Аз смятам че трябва да харесваме и Запада и Русия , но когато става дума за национални интереси .....само България !Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Е, аз предпочитам да не ни харесват толкова много, но да защитаваме интересите си !!! Ще ни забраняват напримерно някакви чиновничета да отглеждаме ориенталски тютюни и лозя над някаква квота... някой отвън ще ни забранява да произвеждаме нещо ??? Аз да съм, веднага ще им кресна - "Келеши, ако искаме цялата България ще я засадим само с лозя и тютюнища... и вие нищо няма да можете да направите по тоя въпрос, чиновнически перушани... марш при вицето ми (Любо Пенев) той ще ви каже какво да правите !!! Ако не е в кабинета си, прочетете го на табелката на вратата му - има го написано на английски, французки и испаски... амма-ха !!!"Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнениеТова,което съм написал е в унисон с твоето.Просто аз самия държа да се подхожда максимално реалистично и необременено към нещата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gm67 Разгледай мнениеАз пък съм русофил,и не виждам нищо срамно в това.Мисля,че е нормално да харесваме единствената велика държава,с която все пак имаме нещо общо-писменост,религия,език
Да,и САЩ,и Китай,и Германия са голяма работа,ама нас какво ни засяга това?
Проблемът на масата е,че не може да мисли самостоятелно.Сега е модерно да отричаме всичко руско-такава е повелята на американските медии и българските им преводачи
Коментар
Коментар