IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиция в хотел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• почивна станция

Преди 1-2 години се продаваше почивна станция за 80 хил.евро РЗП: 1200 кв.м, но май са я взели. Имам само акции в един туристически холдинг на БФБ

Коментар

• всичко което си чел в дебелите книги,
      в бантустана е наопаки
      тезата ти е добра и може да сработи,
      но не и тук, сори
      за да продаваш 5%,
      значи имаш нужда от свеж ресурс и
      балъци които да ти го предоставят
      срещу "надежди" за повишаване на
      капитализация /без гаранции за това, че
      няма да има увеличаване на капитала/
      и хевентуални дивиденти,
      с няколко думи "мъни фор нотинг"
      Първоначално изпратено от stoqnpanayotov Разгледай мнение
      Чубака, благодаря, че ми помагате в намирането на отговор на въпроса. Според Вас не е ли добра идея да инвестираш някаква част в хотел в дългосрочен план, ако знаеш, че цената на тези акции след време ще се увеличат, тъй като търсенето от страна на туристи ще се увеличи?

Коментар

• Първоначално изпратено от stoqnpanayotov Разгледай мнение
        Според мен би трябвало да зная :

1.Годишния доход
        2.Финансите, които се вливат в :
        2.1.мебели(обзавеждане)
        2.2. разходите за камериери,изпълнителната власт,маркетинг,поддръжка(ремонт),
        3.Каква част от дохода се отделя за инвеститорите
        4.Aутсорсинг услуги
        Вероятно имаш някои лев щом те върнува покупка на дял. Виждам обаче че финансите и счетоводството не са ти силна страна.
        Плати си на някои счетоводител и адвокат да огледат публично достъпните отчети и документи и искаи достъп до счетоводната и фирмената документация....поне ще разбереш реалното финансово състояние на хотела.

Лично за мен 5% не си струва да се купуват ....нямаш никакъв глас в управлението и ако големия пакет е злонамерен ще съжаляваш .....
        Ако имаш кинти купуваи цяло без съдружници, мама мен ме е учила че на едно се дели най-добре.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• По добре опитай на бфб, ще научиш Що е това мажоритар и има ли почва у нас

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
            Упс, сега виждам че става въпрос
            за 5%
            та какви са ти намеренията и какво
            можеш да направиш с тях,
            освен да стартираш "враждебно"
            придобиване на мажоритарен дял,
            муахаха
            Чубака, благодаря, че ми помагате в намирането на отговор на въпроса. Според Вас не е ли добра идея да инвестираш някаква част в хотел в дългосрочен план, ако знаеш, че цената на тези акции след време ще се увеличат, тъй като търсенето от страна на туристи ще се увеличи?

Коментар

• Упс, сега виждам че става въпрос
              за 5%
              та какви са ти намеренията и какво
              можеш да направиш с тях,
              освен да стартираш "враждебно"
              придобиване на мажоритарен дял,
              муахаха

Коментар

• 1. Чий е хотелът - ако лицето няма безупречна репутация - не купувай
                2. С какви лица е свързан собственика - ако има криминални или политически фигури не купувай - те не обичат да делят печалби
                3. Средна, годишна заетост - трябва да е поне 40-50%
                4. Изплащат ли се навреме заплатите или се бавят - ако се бавят, или нямат пари или са измамници
                5. Има ли заеми и какви - ако акциите се пускат за да върнат заеми, не купувай
                6. За какво точно ще се ползват парите от акциите
                7. Чета, че хотелът бил на плажа - Имало ли е случай през последните години в който зимните бури стигат до него? Ако стигат - не купувай.
                8. Мениджмънт - ако често се сменя, не купувай. Ако са лица родини или близки със сегашния собственик не купувай.
                9. Ресторантът и баровете в хотела - Без да си вечерял и обядвал в тях инкогнито, без да си пил поне едно питие и да си одобрил и заведенията като кухня и обслужване, не купувай. Ако ресторантът е зле, а храната не става, значи и хотелът се управлява зле.
                10. Ако има текучество на персонала и често го сменят, не купувай. Значи нещо не е наред с управлението на хотела.
                11. Печалби - Виж какви са били печалбите за 5 г. назад - чистите печалби.
                Last edited by Jay Gould; 04.09.2012, 20:09.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Цената ми е ясна. Искаш да ми кажеш, че първо трябва да купя акциите, че да им разбера намеренията? Не мога ли да ги изискам да ми бъдат изпратени преди да преприема нещо?
                  Можеш ако си интересен инвеститор за мажото....
                  Ако купуваш от пазара, как ще получиш инфо от дружеството, освен по отчетите изпратени в ТР...А там работят счетитата.....

Коментар

• сори, пич ама не си фърляй парите на вятъра
                    един френд си имаше вземане даване
                    с един "хотелиер" с неколко хотела,
                    та този вторият му задлъжня,
                    след това му предложи да му се издължи
                    с един от отелите си...,
                    първият му се върза , след което започна да получава
                    "скрити" сметки за ток, вода и т.н.
                    които сумарно надхвърляха цената на страноприемницата ...
                    и те така

Коментар

• Приходи от основна дейност !!!
                      Разходи за тази дейност.
                      Задължения към банки или свързани лица .
                      Това е основното...

пп Стоянджиев да не го е закъсал, че прави опити за продажба на акциите.......

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                        Публично предлагане, без проспект, без добро от комисията.... Гладна комисия.... тц..тц...тц
                        Не те разбрах... Моля те обясни.

Трябва да знае цената.....
                        Нооо, стъпка по стъпка.....
                        Купуваш 100 акции по 25 лв за да можеш да участваш в ОСА.....Там виждаш какви са собствениците и какви им са намеренията.....Прочиташ материалите от събранието и ако разбираш от отчети си правиш заключенията.....

Откъде да си купиш стоте акции ли ..????
                        Аз ще ти ги продам....
                        Цената ми е ясна. Искаш да ми кажеш, че първо трябва да купя акциите, че да им разбера намеренията? Не мога ли да ги изискам да ми бъдат изпратени преди да преприема нещо?
                        Last edited by stoqnpanayotov; 04.09.2012, 19:50.

Коментар

• Според мен би трябвало да зная :

1.Годишния доход
                          2.Финансите, които се вливат в :
                          2.1.мебели(обзавеждане)
                          2.2. разходите за камериери,изпълнителната власт,маркетинг,поддръжка(ремонт),
                          3.Каква част от дохода се отделя за инвеститорите
                          4.Aутсорсинг услуги
                          Last edited by stoqnpanayotov; 04.09.2012, 19:51.

Коментар

• Публично предлагане, без проспект, без добро от комисията.... Гладна комисия.... тц..тц...тц

Коментар

Здравейте!

Бих искал да се допитам до Вас преди да направя тази стъпка. ТУК намерих предложение за закупуване на акции от хотел в Поморие. Какъв вид информация се нуждая да използвам, за да направя един нелош анализ за самия хотел. Да, местоположението е важно, но какво трябва да знае предприемачът преди да "купи" хотела.

Благодаря Ви!
                              Трябва да знае цената.....
                              Нооо, стъпка по стъпка.....
                              Купуваш 100 акции по 25 лв за да можеш да участваш в ОСА.....Там виждаш какви са собствениците и какви им са намеренията.....Прочиташ материалите от събранието и ако разбираш от отчети си правиш заключенията.....

Откъде да си купиш стоте акции ли ..????
                              Аз ще ти ги продам....

Коментар

• Инвестиция в хотел

Здравейте!

Бих искал да се допитам до Вас преди да направя тази стъпка. ТУК намерих предложение за закупуване на акции от хотел в Поморие. Какъв вид информация се нуждая да използвам, за да направя един нелош анализ за самия хотел. Да, местоположението е важно, но какво трябва да знае предприемачът преди да "купи" хотела.

Благодаря Ви!
                              Working...
                              X