IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SCI - мнение?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Indipendent Разгледай мнение
    Относно SCI искам и аз да се включа с една питанка, тъй като в момента имам клиентска регистрация и се чудя дали да не продължа развитието си в компанията.
    Проблемът обаче е, че имам същите притеснения, които имат повечето й критици.
    - Първото нещо, което ми направи впечатление в тяхната презентация е, че те твърдят, че възвръщаемостта при инвестицията в техния бизнес и закупуването на тяхното ноу-хау е сигурна поради факта, че притежателя на въпросната Save Card само чрез нея би могъл да си върне парите (3000 лв) след 2-3 години (най-рано), което правело въпросната инвестиция безрискова, с нулев риск! Аз, обаче, твърдя пред тях, като те съответно отричат твърдението ми, че безрискова инвестиция няма и това тяхно твърдение според мен не е коректно, тъй като има не един инвестиционен риск (като инфлационния, например). Та това именно ме наведе на мисълта, че за мен тази инвестиция би била мн рискована, тъй като за да дам такава сума трябва да изтегля заем и съответно да включа и лихвата към своята инвестиция, което увеличава риска! (според мен)
    - Второто нещо, което за мен е най-голямото притеснение, е именно техният компесационен план, който е изграден единствено върху бизнес платформата, т.е. за да печели един БП той трябва да въвлилча в схемата още БП-ри, което за мен вече е игра на човешки съдби! В тази мрежа от БП-ри не се произвежда нищо, не се предлага нищо, спечелените пари не се реинвестират, а се загубват нагоре по мрежата и се разчита единствено на новите БП-ри за нова печалба и т.н и т.н. Нещо мн страшно за мен забелязах на срещата с лидерите на SCI! Повечето от тях ми казаха, че са бивши адвокати, бизнесмени, хора с най-различни професии, които са зарязали заради работата си в Save Company! Аз смятам, че по този начин ще загубим ефективна и производителна работна ръка (тъй като компанията е с амбицията да се развива много и да привлече още мн БП), защото хората оставят работата си заради ниското заплащане и високото такова в компанията. На този мой въпрос те ми отговориха, че в момента се гради мрежата от БП-ри, след което вече ще има по-голямо търсене на клиентски регистрации, от които да се печели пасивен доход и повече и по-големи търговски обекти също, като съотношението на БП-рите и клиентските регистрации трябва да бъде 5% на 95%. Така изглеждали нещата, защото компанията била все още в началото на развитието си!
    Много ще съм благодарна ако някой от вас отговори на последния мой въпрос и според вас поредната лъжа ли е това или има смисъл да се влезе в компанията сега?!?

Исках да ти отговоря веднага, но нямах достъп до файла с информация, която ще цитирам по-долу. Коментара не е мой, а на Крис Божинова публикуван е малко преди края на 2012. Тя успява с няколко изречения да каже много, може би за да стигнеш и ти до това ще е необходимо доста да четеш. И понеже цитирам Крис, (мнение, което е публично достъпно) ще уточня, че това е нейно лично мнение, без да засяга SCI.
    Препоръката ми е да го прочетеш няколко пъти внимателно и да си го запишеш. След време ще ти бъде от полза.

"Краят на 2012. Слухове вещаят края на света. България става все по- неблагоприятна за живот. Пипалата на песимизма започват бавно да се прокрадват у всеки. Хора остават без работа, инфлацията расте, децата гладуват, кризата е готова да погълне всичко. Апокалипсис! И в този момент се раждат вождове на светлината, които са готови да поемат на плещите си ангажиментът за добруването на народа. Слуховете за края на света започват да се смесват със слуховете за вождовете. „Здравейте, джедаи!” чуват първите, докоснали се до новия световен ред! Вождовете съществуват! Надеждата отново е родена! България ще я бъде! И всички ще живеят в благодат!
    Звучи ви като фантастичен филм? На прав път сте. Ще си поговорим за SCI* (Save Company International) и тяхната жътва във време на финансова криза.

Преди дни приятелка ме закара на презентация на Компанията-която-ще-ми-носи-доходи-без-да-работя и докато аз се забавлявах да гледам грешките на презентиращата, пълната зала в четиризвездния хотел стоеше като в транс.Удебелените ключови думи в контрастиращи цветове- МИЛИОНЕРИ, СИГУРНО БЪДЕЩЕ, СЕГА Е ВРЕМЕТО сигурно са се забивали в съзнанието на присъстващите като рало, подготвящо почва за сеитба, в която с лека ръка някой да хвърли семената на надеждата.

За какво става дума? Най-общо казано, схемата е разделена на два модула- потребителски и бизнес модул. За да влезеш в потребителският модул, плащаш 50 лв. и получаваш карта (Save card), с която генерираш отстъпки в определени обекти. В началото на всеки месец тези отстъпки се превеждат по банкова сметка. Можеш да продаваш карти на приятелите си, като първо печелиш от продажбата 20% и от техните отстъпки по 0,5%. Идеята за мрежови маркетинг е добра и в случай, че бъде развита, наистина може да се окаже полезна. При равни други условия /цена, качество/ наличието на подобна карта наистина би помогнало на картодържателите да спестят пари.

Бизнес модулът е друга бира. Там продаваш…да кажем надежда. Надежда, кръстена „бизнес център”. Можеха да го кръстят и „куче в чекмедже”- все тая. Този бизнес център струва между 600 и 3000 лв. и ти дава правото да продаваш на други „Бизнес център”, като получаваш по 20% от сумата, която те заплащат. Ако някой от четящите в този момент получава дежа ву- на прав път е J Та тези, които закупят „кучето”, се нареждат пирамидално под продавача и търсят други, на които да продадат куче от същото кучило. „С един Бизнес център може да печелите до 50 000 лв. на месец!!!” обещават от SCI и аз им вярвам. Морето е дълбоко, риба много, първите редове от структурата със сигурност ще направят лев.

Схемата е сготвена добре, за да може масовият потребител да я преглътне. Първо малката хапка, след това, евентуално и почти сигурно, голямата. Той, апетитът, е известен с това, че идва с яденето. Кой не иска да е в големия бизнес, да печели по 50 бона без да си дава много зор и да кара последен модел БМВ, а? Масовият потребител, обаче, има лошият навик да не си чете много много документите, тръгне ли да прави сделки и да се хвърля в дълбокото на вяра, заради което често гълта вода.

В същността си бизнес модулът е пирамида по учебник с ограничен живот. Картовата схема е маската, зад която да бъде промотирана пирамидата и поне козметично да не бие на очи. Интересното е, че SCI не полагат особени усилия да продават картите си, въпреки че те са единственият им продукт. Ако целта на компанията е да развие мрежата си от картодържатели и да се издържа от процентите от отстъпки, то тя нямаше да разчита единствено на рекламата „от уста на уста”. Истината е, че печалбата, генерирана по този начин, е пренебрежимо малка, заради липсата на обекти от масовото ежедневие- хранителни магазини, аптеки и бензиностанции.

На презентацията, на която аз присъствах, водещата наблегна, че „в портмонето и е имало всякакви карти- на БИЛА, на ОМВ, а сега има само една- на SCI.” Не каза, обаче, че нито БИЛА, нито ОМВ работят с SCI и ако искаш отстъпки от тях, трябва да ползваш собствените им програми за лоялност. По време на цялата презентация на картите се говореше по начин, който оставя в заблуждение присъстващите, че в списъка с партньорите на SCI има достатъчно такива обекти /хранителни магазини, аптеки, бензиностанции/, че да може цялото ти месечно потребление да мине през картата и да генерира отстъпки.

Така или иначе, картите не са никакъв проблем и могат да си съществуват както десетките подобни карти за намаление, както и да генерират приход през две години по 24 лв. всяка за подновяване.

От SCI обещават световна експанзия, която в моите очи не е възможна заради бизнес модула им, окачествен и в Европа, и в САЩ като финансова пирамида- „когато потребителят промотира възможността да получи компенсация, идваща най-вече от привличането на други потребители в схемата, вместо от продажбата или консумацията на продукти.”
    http://www.fbi.gov/scams-safety/fraud/fraud#pyramid
    http://ec.europa.eu/consumers/cons_i...act/ucp_en.pdf

В бизнеспланът, който раздават на своите клиенти, обаче, SCI наричат хората, които смятат схемата за пирамидална „за нещастие зле осведомени хора, които за още по-голямо нещастие не осъзнават, че са зле осведомени”. Всъщност, всяка мулти левъл компания е с пирамидална схема. Онова, което те прави финансова пирамида не е схемата, а компенсациите, идващи в по-голямата си част от привличането на нови потребители. Не случайно на няколко пъти в бизнесплана се казва „За сега не обсъждайте новият си бизнес с никого! По-добре е да не се опитвате да обяснявате какъв е вашият нов бизнес, преди да сте били обучени какво е необходимо да кажете!” Всичко е една голяма тайна-майна, защото не просто трябва да захапеш кукичката, ами и да те завлекат внимателно с кепчето на брега. Толкова внимателно, че ти от радост да викнеш на другарчетата от пасажа да дойдат при теб на въздух...

При разглеждане на сайта на фирмата в деня преди презентацията, ми направи впечатление, че домейнът SCI.SC се плаща година за година. Това, разбира се, не е нещо лошо и всеки има право да си плаща домейна както си иска. Като доза артистичност приемам и разширението на офшорните Сейшелски острови (.sc). В последствие това, което ме шокира бе чл. 15 (1) от Общите условия, който гласи, че „….договорът между страните се прекратява и при настъпване на някое от следните обстоятелства: преустановяване на дейността на „Сейв Къмпани Интернешънал” ООД ИЛИ прекратяване поддържането на уебсайта му.”. Чували ли сте някоя многомилионна фирма с идеи за световна експанзия и дългогодишен живот да прекратява договори чрез спиране поддръжката на сайта си??? Аз не съм, но може би пък точно това да е така рекламираното ноу-хау на SCI....."

Продължава в следващия ми пост поради технически ограничения.

Коментар

• Докато философствате в тази тема, членовете на СЦИ създават основата за глобалното покриване на света и естествено печелят. Вече им загубих бройката колко човека карат БМВенца (чисто нови). Който е излизал в западна Европа, знае че там 90% от хората карат втора ръка автомобили и то не БМВе а фордове, френски рендета, италиянски колелета и опели.
      Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Всъщност КП(Компенсационен план) беше променен коренно в края на септември 2011 г, преди това беше по-скромна идеята,картата беше безплатна за получателя й,а сумите за инвестиция започваха от 240 и стигаха до 1800. Чета понякога мненията тук,но досега не съм писал,и понеже са много страниците по нея - може да се повтарям с някого. Само да добавя,че преди тази коренна промяна,за която споменавам, срещу инвестираната сума се получаваха и кредити( 1 кредит - 1 регистрация) , съответно бяха от 5 до 100 въпросните кредити, с които доста лесно се регистрираха желаещите хора - за тях излизаше безплатна картата, а после ако им допаднеше идеята и искаха да я изпробват - ставаха малко по-лесно нещата, кой отказва безплатна карта,макар и само с бонус спестяване тогава. 2011 вече имаше известен брой обекти - в Пловдив поне - някои от тях не ставаха особено,други бяха прилични и използвани от хората,така че имаше вече нещо насреща.
        Може би ако беше запазен онзи стар план,то БП биха били по-малко като брой от сегашните,но пък раздадените карти(основният продукт) щяха да са доста повече от 23К, не бих се учудил ако вече имаше едно 60К лоялен клуб и претенции за по-големи търговци. И съответно БП щяха да са примерно 2% ,а всички останали - потребители.
        Аз лично не съм от тези,които тотално отричат или пък сипят хвалебствия,по-скоро се смятам за обективен Плюс и минус винаги има и ще има - Вселенски закон.

Коментар

• Първоначално изпратено от affiliate Разгледай мнение
          В крайна сметка За или Против SCI?Тази тема се получи като общ чат.
          Никой не може да каже категорично, за съжаление нашите закони не ни предпазват от подозрителни схеми както в САЩ и Зап. Европа. Възможно е фирмата да промени коренно бонусите си и да успее да се задържи, но в този си вид и с тези обещания няма как да расте продължително време. Обяснения като това че идват нови поколения ме карат да падна от стола, много отчаяно е да се опира то такъв аргумент.

Аз не казвам твърдо не, но на никой не бих препоръчал, особено ако няма опита и ресурсите да се справи и с двата възможни сценария.

И ще вметна няколко неща които няма как да станат:
          - включване на монополно дружество - след като имаш монопол няма смисъл да даваш отстъпки
          - включване на gsm оператор - макар че са няколко оператора имат достатъчно ресурси и клиенти за да работят без посредници, които само да лапат
          - включване на голяма верига хранителни магазини - големите вериги имат карти за намаления при които намалението се дава от веригата и се усвоява на 100% от клиента и (истинско намаление, без данъци осигуровки и т.н., дори веригата плаща по малко данък защото и се намалява печалбата), представи си да има посредник между тях, така и веригата и клиента ще бъдат ощетени. Ако няколко вериги се присъединят, и са конкуренти, това би било предпоставка за прехвърляне на клиенти от едната към другата верига.

- няма как да платиш за продукт/услуга, да получиш намаление, други ХХХ човека да получат някаква част от цената, да остане и за посредника, пък и всички тези да платят данъци. Работи в много малки мащаби, представи си го в някои от техните примери и ще видиш абсурда. Дори да не видиш абсурд от пръв поглед, възниква съмнение че това е паразитно поведение над бизнеса които предоставя реални продукти/услуги които ползваме, нали?
          Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Здравей Indipendent,
            също като теб аз съм млад (23г.) и ти излагам съвсем приятелски моите доводи за SCI. Тук се пишат доста кофти работи, доста от тях не са така, за други сигурно има основание. Тях обаче няма да ги коментирам.

Защо SCI? (под различен ъгъл)

- Ами най-вече заради малката инвестиция. Ок, 600, 1800, 3000лв не са малко пари, особено в нашата държава. Това са пари, с които можеш да се изхранваш 1, 3 или 6 месеца. Лошото е, че не можеш да направиш нищо друго освен да се изхранваш с тях. Защото за инвестиция са смешни пари. Като всеки друг бизнес SCI има своите рискове, но жертва на тези рискове попадат хората, които са се отказали по някаква причина или не са се отнесли достатъчно сериозно. Или най-просто казано, ако се включиш в SCI, направиш 20 срещи и получиш 20 отговора "НЕ", и седнеш у вас, няма как да ти се получат нещата. С упорита работа и постоянство можеш да постигнеш много в SCI, но вътрешната мотивация трябва да си я създадеш сама. Като всеки друг бизнес и в SCI Има не успели. Има и хора, които са повече от успешни и си докарват приходи по-големи от фирми, които са на пазара от 10 години и се занимават с класически бизнес. Има хора, които за 1-2-3 месеца правят чудеса, има хора, които се отказват на втория месец без резултат, има и такива, които получават 54 отговора "НЕ" и на 55-тия се включва бизнес партньор, който ти дава това, което е нужно, за да успееш! SCI е за всеки, но не всеки ще бъде успешен!

- Защото си заслужава да опиташ! - ако съдим по книгите на Робърт Киосаки, доста голяма част от нас (включително в този форум) са наемни работници. Работя на хубава позиция и взимам приятна заплата, която никак не е за пренебрегване. Късмета ми обаче е изневерил и моите родители са от провинцията. Следователно нямам жилище и ако искам да си купя жилище в София, ще трябва да го изплащам 20 години, евентуално някой друг автомобил, а ако ми се роди детенце направо ще трябва да хващам по 5-6 часа овъртайм всяка вечер и да не мога да си видя семейството. И в този момент идва следната задача:

От едната страна имаме 3 000лв и риск да ги загубим, но и възможност да ги мултиплицираме + солидни приходи за в бъдеще, а от другата имаме възможност да вкараме 3 000лв в банка, при риск = 0 и да получим 150лв повече в края на годината. Ако 150лв допълнителен доход на година те устройват, SCI не е за теб.

Свободно време - ?!?!
            Преди да се включа в SCI много се притеснявах за свободното си време и за това се и дърпах и не исках да се включа. След известно време обаче разбрах, че реално свободното ми време минава в прибиране от работа, гледане на новини, готвене, чистене, евентуално циклене в някакъв псевдо форум и спане. Чудесно! Направо невероятно бих казал! Сега вместо всички тези изброените неща, аз правя срещи. Защо не? Вчера реших да не правя срещи. Прибрах се и гледах филми... 5 часа. В крайна сметка ме заболя главата и се чувствах супер скапан, защото бях облъчен от ТВ-то, а и единия филм беше тъп.

Школата на SCI
            SCI е една страхотна школа за млади хора като мен и теб. Особено, ако са решили да се развиват в сферата на търговията. Личните контакти с хората, общуването, начина по които се върши работата е страхотен опит, който трудно ще придобиеш другаде. Това как реаргират хората на определени изрази, фрази, типове хора, типове емоции и тн... всичко това се учи от класическите търговци (не търговците на SCI) и може да бъде изпробване, абсолютно без никакъв риск да те уволнят, ако разсъдиш някого. Аз лично имах голямо притеснение от това да продавам и да говоря с хора по-висши от мен по телефона. Е вече нямам. Вдигам телефона и правя продажба

Има още много плюсове. Колегите от форума са ти изброили и много минуси.

Най-важното е ти да решиш за себе си! Защото аз съм не по-малко черноглед от другите хора тук и мога да изкарвам кусурите не само на SCI, но и на БГ икономиката и на БМВ АГ ГРУП и на Майкрософт и на НАСА, САЩ и прочие. Мога да изкарам и от най-добрата идея - пълен боклук. Но това не ме прави по-добър или по-добре финансово. Това ме прави форумен мрънкалник, който само се оплаква и намира кусури и в крайна сметка стачкува и се бие с полицаите, а вярвай ми... такива има много

Аз също ще завърша с една история, но истинска и близка до нас простосмърните, а не до инвеститорите.

Мой приятел и вече бизенс партньор в SCI преди няколко години откри собствена малка фирма, в която той работи и полага усилия с двете си ръце. Иначе казано е майстор. Включвайки се в SCI аз му казах, че не трябва да обръща внимание на хората, които говорят против и той тогава ми разказа следното:

Когато започвах да се заминавам с моята фирма, най-добрите ми приятели се присмяха и ми казваха, че съм луд и няма да успея. Аз обаче започнах!

3-4 години по-късно момчето се готви да си плати апартамента в София КЕШ.

Поздрави!

Коментар

• В крайна сметка За или Против SCI?Тази тема се получи като общ чат.

Коментар

• Първото най-голямо притеснение за преустановяване дейността на СКИ е спиране поддръжката на сайта им! Пише го в общите условия...

Коментар

• Ама не съм и казал че шанса да спечели момичето е 1000%!
                  Представете си нещо се случи с Пастор Петров не дай си Боже, и всичко може да отиде по-дяволите! Ако няма сполучлив негов заместник, нещата могат да придобият друг отенак.
                  Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                    Ето една история, която ще ти бъде от полза.

АВСТРАЛИЙСКИ ФЕРМЕР СПЕЧЕЛВА СУПЕРМАРАТОН, САМО ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕ, ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО МОЖЕ ДА СЕ СПИ…
                    Харесва ми историята Черкезов, ще си позволя да нахвърля няколко мисли защото наистина си заслужава.

Държа да отбележа, че според мен с теб сме на една позиция, но я изразяваме по различен начин

875 километра за 5 дни, 15 часа и 4 минути е равно на 6.48 км/ч средна скорост, което означава че той е ходел през повечето време. Вярвам, че това е премерен ход продиктуван от опита му, не от мечтите. Както се разказва в историята той многократно е изминавал дълги разстояния в продължение на дни, ходенето изисква многократно по-малко енергия от бягането поради естеството на движенията.

Потвърждение, че той е действал умно, а не емоционално или просто надъхано, е че други състезатели са повторили направеното от него използвайки същата техника:
                    The "Young shuffle" has been adopted by some ultra-marathon runners because it expends less energy. At least three winners of the Sydney to Melbourne race have been known to use the "Young shuffle" to win the race.

Ресурс: http://en.wikipedia.org/wiki/Cliff_Young_%28athlete%29

Много често, на вид невъзможни неща се постигат от хора, но не като резултат от ходене по надъхващи лекции, бизнес дни и т.н., а в резултат на опита и интелекта който са изградили през много години, дори целият си живот. Наблюдавам мой съученици и колеги че действат много активно в различни организации с бизнес насоченост, ходят на уроци как да правят бизнес, посещават семинари, купуват известни книги за инвестиции, но като ги питаш с какво се занимават отговарят че си търсят работа. В същото време човек без каквото и да е бизнес/икономическо образование стартира бизнес и се развива успешно, защото знае какво прави, и има интелекта да научи каквото не знае.

В този ред на мисли не прави чест на SCI да вади всякакви истории и цитати извън контекста и да ги представя като резултат от просто позитивно мислене, или силна вяра в успеха. Те са задължителни но напълно недостатъчни.

Не е редно да подтикваш човек без опит и знания да действа необмислено с доста сериозни суми пари които няма. Поне дай предупреждение, както правят на борсата, че може да загуби всичките си пари и отговорността е нейна.
                    Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

"Мисля че си млада красавица, която сама ще избере своя път единствено слушайки сърцето си."
                      Благодаря за комплимента, но питането ми беше дали според теб в този етап на развитието на ски ще има смисъл, защото твърдите, че ако не се включиш "СЕГА", после ще бъде късно!

Ето една история, която ще ти бъде от полза.

АВСТРАЛИЙСКИ ФЕРМЕР СПЕЧЕЛВА СУПЕРМАРАТОН, САМО ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕ, ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО МОЖЕ ДА СЕ СПИ…

Дистанцията на австралийският супермаратон от Сидни до Мелбърн е дълга 875 км, и продължителността му е над 5 дни от старта до финиша. В състезанието обикновено участват лекоатлети от световна класа, които специално се тренират за това събитие. Болшинството атлети са на възраст до 30 години и се спонсорират от големи спортни марки, които предоставят на състезателите униформите и маратонките.

През 1983 година много от присъствалите остават в недоумение, когато в деня на състезанието на старта се появява 61 годишният Клиф Янг. От началото всички си мислят, че той е дошъл да види началото на маратона, тъй като той е бил облечен по-различно от другите спортисти: в работен гащеризон и галоши обути върху обувките му. Но когато Клиф отива към масата за да получи номер на участник в маратона, всички разбират, че той възнамерява да се състезава както всички останали.

Когато Клиф получава номер 64 и застава на линията с другите атлети, то снимачната бригада, заснемаща репортаж от мястото на старта решава да му вземе кратко интервю. Те насочили обектива на камерата към Клиф и го попитали:

— Привет! Кой сте Вие и какво правите тук?
                      — Аз съм Клиф Янг. Ние развъждаме овце на голямо пасбище близо до Мелбърн.
                      — Наистина ли ще участвате в това състезание?
                      — Да.
                      — Имате ли спонсор?
                      — Не.
                      — В такъв случай няма да можете да стигнете до край.
                      — Защо, ще мога. Аз съм израснал във ферма, където не можехме да си позволим коне или коли до последния момент: само преди 4 години аз си купих кола. Когато приближаваше буря, аз излизах да прибера овцете. Ние имахме 2000 овце, които се пасяха на 2000 акра земя. Понякога се е случвало да съм ловял овцете си по2-3 дни, това не беше просто, но аз винаги успявах. Мисля, че мога да участвам в това състезание, та то е само с 2 дена по-дълго и е само 5 дни, а аз търсех моите овце по 3 дни.

Когато маратонът започнал, то Клиф останал далеч зад професионалистите. Някои от зрителите му съчувствали, други му се присмивали, тъй като той дори не могъл да стартира правилно. Хората по телевизията го наблюдавали, много от тях му съпреживявали и се молили той да не умре по пътя.

Всеки професионалист е знаел, че за да завърши дистанцията ще му трябват 5 дни, в които всеки ден 18 часа да се тича и 6 часа за сън. Обаче Клиф Янг това не го е знаел.

На следващата сутрин след старта хората разбрали, че Клиф не е спал, а е продължил да тича цяло нощ и е стигнал до градчето Mittagong. Но дори без да спира за да поспи, Клиф остава далеч след всичките лекоатлети, макар и да продължил да тича, при това успявайки да приветства хората, стоящи покрай трасето на маратона.

С всяка нощ той се е приближавал към лидерите на маратона и в последната нощ Клиф задминал всички атлети от световна класа. Сутринта на последния ден той вече е бил много преди всички. Клиф не само минал маратона бидейки на 61 година, без да умре по време на състезанието, но и го спечелил, биейки рекорда на маратона с 9 часа и става национален герой.

Клиф Янг преодолява дистанцията от 875 километра за 5 дни, 15 часа и 4 минути.

Клиф Янг не взима нито една от наградите. Когато Клиф получава първата награда от 10 000 австралийски долара, той казал, че не е знаел за съществуването на паричната награда, че е взел участие не заради парите и без да му мисли решава да даде парите на първите пет лекоатлета, които са стигнали финиша след него, т.е. по 2000 австралийски долара за всеки. Клиф не оставя нито цент за себе си и цяла Австралия просто се влюбва в него.

Много от тренираните спортисти знаят цели методики как трябва да се тича и колко време трябва да се почива по врем на дистанцията. Още повече, че те били сигурни, че на 61 години е просто невъзможно да се мине супермаратона. Но Клиф Янг това не го е знаел. Той дори не е знаел, че атлетите могат да спят по време на състезанието. Него вият ум е бил свободен от ограничаващите убеждения. Той просто е искал да победи: представял е пред себе си изплъзващата му се овца и се е опитвал да я хване.

Не ограничавайте възможностите си - те са извън пределите които сте си поставили!

Коментар

• [QUOTE=direx;1059413749]От много време не бях се смял толкова

Кое е това момче? От къде е? Само не ми казвайте, че е анонимен
                        /QUOTE]

Гледай официалните клипове в мрежата СЦИ. Там го показват младежа.
                        Наздраве!

When "Me" and "You" become "We"?

When our reference point for creating a relationship coincide with the reference point of our partner. For example, if we have a reference point “Creating a stable family”, then we should look for this in our partner. In this case, even if our partner is very beautiful and generous, if he or she is also fun-loving and lazy, it seems unlikely to make a stable family together. However, if our reference point is “Together is more fun!”, then probably this partner is proper to create a “We” relationship. If our goal is to realize the full potential of the mind or to become world champion in gymnastics, it can happen in the context of both models, mentioned above. Just the focus is elsewhere.

To have a reference point in the partnership is very useful. With a clear idea of why we want to have a partner, many choices become obvious. Then we begin to understand that compromises have to be made only if they are not in contradiction with the reference point. In this sense, they cease to be “compromises” and become simply things that appear, change and disappear as we move steadily towards our goal. If we want to create a stable family a lazy partner can be absolutely unacceptable, but if we want to become world champion this could even be a plus.

So before we try to transform the next “Me” and “You” into “We”, it is good to think about what exactly is our current reference point for creating a relationship.

Коментар

момчето си е заслужило БМВето, не му е подарък! Аз си имам комбайни и яхта на морето, не ми трябва такава кола, вече съм на възраст. Сега предпочитам да ме клати яхта на морската шир, от колкото да поря по магистралите на станишеф и борисофф с изпилено БМВ и 200-300 коня под капака..
                          От много време не бях се смял толкова

Кое е това момче? От къде е? Само не ми казвайте, че е анонимен

Хубаво е да имате мечти, но поне да са малко реални, от някаква ("фирма "SCI") ако можеха хората така да печелят, ехеее то нямаше да има бедни хора на тая планета. Жалка картинка, но какво да се прави хора всякакви, дано и на теб да ти подарят едно баварче и да се похвалиш, а и да ти се порадвам.

Коментар

"Мисля че си млада красавица, която сама ще избере своя път единствено слушайки сърцето си."
                            Благодаря за комплимента, но питането ми беше дали според теб в този етап на развитието на ски ще има смисъл, защото твърдите, че ако не се включиш "СЕГА", после ще бъде късно!
                            Мило момиче,
                            Задай си въпроса искаш ли до 5-6г. да се пенсионираш на собствената си вила на Малдивите с партньора на живота си? И по какъв начин можеш да го постигнеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от direx Разгледай мнение
                              оо 19 годишен да кара БМВ, или по-точно да му ПОДАРЯТ ХА ХА, ако ми гарантират, че след 1г. ще карам БМВ, бих се навил иначе не . На теб подариха ли ти БМВ? Май като гледам не, а да не си на 18? И чакаш на 19 да караш БМВ и то подарено?
                              момчето си е заслужило БМВето, не му е подарък! Аз си имам комбайни и яхта на морето, не ми трябва такава кола, вече съм на възраст. Сега предпочитам да ме клати яхта на морската шир, от колкото да поря по магистралите на станишеф и борисофф с изпилено БМВ и 200-300 коня под капака..

Коментар

Хората при нас не работят а творят, и това им е по скоро хоби чрез което имат възможност на 19г. да карат последен модел БМВ!!!
                                Дори германските пенсионери трудно могат да си го позволят с цял живот бачкане на 2 места!
                                оо 19 годишен да кара БМВ, или по-точно да му ПОДАРЯТ ХА ХА, ако ми гарантират, че след 1г. ще карам БМВ, бих се навил иначе не . На теб подариха ли ти БМВ? Май като гледам не, а да не си на 18? И чакаш на 19 да караш БМВ и то подарено?

Коментар

Working...
                                X