IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SCI - мнение?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Искам да попитам нещо и се надявам на адекватен отговор.

Един производител прави пица и за нея продуктите, токът, заплатата на готвача + сервитьорката и наема за помещението му излиза средно 6 лева. Да речем. Продава пицата за 10 лева. От тези 10 лева с 10% отстъпка, която изплаща на потребителя със SCI карта, стават 7 лева разход за тази пица. Печалбата е 3 лева, от които 10% данък и 5% изплащане на дивидентите - остават 2,55 лева печалба.

Сега да го погледнем така: Една пицария дава по 1 лев ПОВЕЧЕ разход /впрочем, тук не съм наясно, може и да греша, дали тези 10% минават разход за пицарията или си остават в печалбата и пак им се плаща данък? ако е така още по-зле/ за дадена пица. Това означава, че пет пици със SCI карти за месеца са загуба на пицарията и трябва да се избият с десет пици без SCI карта, които не знам по какъв начин ще се привлекат като клиенти. Т.е. за да бъде на печалба И пицарията, И клиента, и най-вече SCI партньорите /аз вече няма да ги наричам "бизнес партньори", защото както споменах по-рано ми втръсна от чули и нечули думата "бизнес" и вече се пънат да са кукловоди. Все едно да влезеш в дискотека и да ги видш - с ризките, панталончетата, лъскавите обувчици, ланци, часовници, пръстени... Но пият Блек рам./... Та, за да бъдат на печалба означава, че трябва организацията да има над 200-300 хиляди души. Но за тези 200-300 хиляди души баламите със сигурност ще свършат и когато парите спрът да се вливат в организацията от рода на 3000, 1800 и прочее, тя самата ще гръмне. На месец спестяваш 20 лева и то защото си ходил САМО в обектите на SCI /сиреч хващаш автобуса до МОЛ-а за да ядеш в subway и се връщаш пеша, за да си в изгодна позиция/, но плащаш 130 лева осигуровки.

next?
    От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• Първоначално изпратено от Maria_ Разгледай мнение
      Ако изхарчиш 1000 лв в обектите на компанията, приемаме, че средната отстъпка ти е 10% , тоест спестил си 100 лв. Двадесетия човек над теб ще получи толкова колкото и 10-я - по 0,25 ст. Отстъпката, която компанията е договорила от търговския обект е по-висока от отстъпката , която получава клиента, за това има възможност да се изплаща този бонус.
      Остави за всички глупости които си написала в поста си, но все пак те поздравявам, че си първото БП осъзнал, че се плащат данъци макар много да не ти е ясно какви колко защо къде кога )
      Бизнес партньорите купуват франчайз с който придобиват правото да продават франчайз иначе са останали набутани... направо смехотворно. Някои от въпросите не ми ги отговори, но това горе ми стана интересно.
      По коя точка от компенсаторния план, ще спечеля 0,25 лева от човек в моята структура, ако съм стотния и някой е изхарчил 1000 лева..от къде тия...0,25 лева....
      Изобщо цялата структура на сци в действителност се гради на некомпетентността на бизнез партньорите и самите клиенти, а компанията в момента в който спре да продава "франчайзи" (обърни внимание на кавичките), ще се разпадне.

Коментар

• Няма такъв филм, наречен личен фрайчайзинг - демек на физ. лице, освен ако не си чела Киосаки. Ма, той е писател - не е профи и продава книги.

Мога да те метна и видове фрайчайзи и т.н. не тия, които познавате в БГ, а като в цял свят, които се ползват - ама ще издъхнеш и там колко си неподготвена.

П.П. Чакат ви да се съберете балами и после НАП ще ви изкърти.

И си пооправете понятията от типа личен фрайчайз, крак и не знам си к'во дет' простеете да използате.

Във видовете мрежов маркетинг в цял свят няма такова понятие кат' "крак"? Затова ви казах, че сте много босички там дет' сте тръгнали, барабар с пастора ви.
        Last edited by marandi; 06.07.2013, 03:53.

Коментар

Ако някои може да ми покаже къде е измамата ще съм му много благодарна? Приемам, че е възможно личното ми проучване да има пропуски, кажете ми как съм била "измамена" и "излъгана" ? Все пак всички сме хора и правим грешки? Ако някои ми го докаже с реални факти още на следващия ден отивам и си прекратявам договора и се отказвам от компанията?
          Последно се дължат осигуровки, нали Мило? И как? Кат' самоосогуряващо се физическо лице и то е длъжно да подава годишна декларация.

И на 420 кинта/месечно. Знаеш ли колко е осигуровката на тоя доход? 130 кинта грубо.

Щот' сте изнесли комишъна в маркетинговия план кат' сте си спестили 40-те% от работодател, които той трябва да внесе.

Данъчната деклация кат' сглобка не го позволя това и ще се окаже грешна. После ще има и санкция още. После лихви и т.н.

П.П. За какви 100 кинта "спестявания" говориш кат' нацепваш хората гарантирано по 130/месец? И даже ще стане проблем, понеже не им внасяте 40% и НОИ после ще ги гони кат' откачени.

Стига се фъчка с тоя НАП, аз ви питам с НОИ ко правим? Сложно ли се изрязявам?

Слушам те, че си къркам. Ха, наздраве!

И демек ходите да нацепвате на 'орицата проблеми от нищото - т'ва ли му викате "бизнес"?
          Last edited by marandi; 06.07.2013, 03:35.

Коментар

Ще се направя, че не съм разбрала иронията ти
            Нямам възможност да стоя по цял ден във форума и да отговарям моментално на въпросите ви. Бизнес партньорите не са служители- те са закупили личен франчайз от компанията и ако някой БП не знае, че трябва да си плаща осигуровките- няма да коментирам, толкова си е чел договорите. Има служители, които са програмисти , екипа, които отговаря за търговските обекти и т.н. Понеже аз също бях много скептична в началото и проверих - има служители, но пак казвам не са бизнес партньори и отново за неразбралите БП -трябва да си плащат осигуровки, ако не ги осигуряват другаде.
            Ако изхарчиш 1000 лв в обектите на компанията, приемаме, че средната отстъпка ти е 10% , тоест спестил си 100 лв. Двадесетия човек над теб ще получи толкова колкото и 10-я - по 0,25 ст. Отстъпката, която компанията е договорила от търговския обект е по-висока от отстъпката , която получава клиента, за това има възможност да се изплаща този бонус.
            Имаш договор с компанията - за закупуването на франчайза и условията.Има един бизнес ден, който е платен, презентациите са безплатни, факт- повечето хора са млади, но не са само и единствено младежи, има и достатъчно стабилни хора със стабилни професии или бизнеси. Защо да не е СЦ , аз лично не виждам проблема ?Ако беше НЕТ или КОМ какво?Предполагам, че не си на 18, занимавал си се с класически бизнес и знаеш, че суми като 600 лв, 1800 и 3000 са направо смехотворни за класически тип бизнес и ако франчайзът струваше 300 000 например, на никой нямаше да му изглежда като пирамида? Бизнес плана НЕ Е ТАЕН, нали имате познати и приятели в компанията - хванете някои (с малкото условие да е преминал обучение и да е осъзнал, че плаща данъци) и тои ще ви го обясни. Ако ако познатите ви не са запознати дори с това или след 2 годишно отсъствие ви се обадят с невероятно бизнес предложение... правете си изводи за самите хора, а не за бизнеса.
            Начи ти скърши тъпомера от секъде, с телефон съм и ме мързи да ти оборя почти всяка дума така че накратко:
            1няма франчайз тука
            2пирамида е щот се печели само от начална вноска
            3бизнесплано никой не го е виждал дори и сектантите бп
            И последно- поиграй си на ексел и ще видиш че брейк ивън на бц е някъде към 30к тоест след тва пастора ще дава повече кинти от колкот зема, ма боли го него, станете ли толкоз рибки ще гушне кинтата и ще ви остави кат луканки на прът да висите смешковци
            Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Ако някои може да ми покаже къде е измамата ще съм му много благодарна? Приемам, че е възможно личното ми проучване да има пропуски, кажете ми как съм била "измамена" и "излъгана" ? Все пак всички сме хора и правим грешки? Ако някои ми го докаже с реални факти още на следващия ден отивам и си прекратявам договора и се отказвам от компанията?

Коментар

• Първоначално изпратено от shpono Разгледай мнение
                Чудесно от кога чакам добре проучил всички въпроси и добре запознат партньор който да успее да ми отговори на въпросите. Все пак не бих дал 3000 лева на хора които не могат да отговорят на елементарни въпроси.
                Та:
                Защо в ГФО в графа нематериални е записано 0?
                Ако изхарча 1000 лева в мрежата от обекти на СЦИ колко пари получава двадесетия човек над мен ?А колко получава десетия ?
                Какъв документ ще получа срещу трите си хиляди лева ?
                Защо според ГФО фирмата няма служители ?
                Защо разширението на сайта е СЦ?
                Платихте ли на Даниел Крейг за рекламата ?
                Защо средната възраст на участниците в платените обучения и събия е 20 години? Няма ги истинските бизнесмени, няма ги истинските милионери и т.н.

Има и други въпроси, но и на тези да отговориш, ще внесе доста светлина по въпроса. С удоволствие бих прочел и бих се замислил над отговора ти. Все пак би било отговор от знаещ можещ и най вече добре запознат с работата и тайния бизнес план на фирмата човек.

Благодаря ти.
                Ще се направя, че не съм разбрала иронията ти
                Нямам възможност да стоя по цял ден във форума и да отговарям моментално на въпросите ви. Бизнес партньорите не са служители- те са закупили личен франчайз от компанията и ако някой БП не знае, че трябва да си плаща осигуровките- няма да коментирам, толкова си е чел договорите. Има служители, които са програмисти , екипа, които отговаря за търговските обекти и т.н. Понеже аз също бях много скептична в началото и проверих - има служители, но пак казвам не са бизнес партньори и отново за неразбралите БП -трябва да си плащат осигуровки, ако не ги осигуряват другаде.
                Имаш договор с компанията - за закупуването на франчайза и условията.Има един бизнес ден, който е платен, презентациите са безплатни, факт- повечето хора са млади, но не са само и единствено младежи, има и достатъчно стабилни хора със стабилни професии или бизнеси. Защо да не е СЦ , аз лично не виждам проблема ?Ако беше НЕТ или КОМ какво?Предполагам, че не си на 18, занимавал си се с класически бизнес и знаеш, че суми като 600 лв, 1800 и 3000 са направо смехотворни за класически тип бизнес и ако франчайзът струваше 300 000 например, на никой нямаше да му изглежда като пирамида? Бизнес плана НЕ Е ТАЕН, нали имате познати и приятели в компанията - хванете някои (с малкото условие да е преминал обучение и да е осъзнал, че плаща данъци) и тои ще ви го обясни. Ако ако познатите ви не са запознати дори с това или след 2 годишно отсъствие ви се обадят с невероятно бизнес предложение... правете си изводи за самите хора, а не за бизнеса.

Коментар

• Смеееех голем смех е тука
                  Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Първоначално изпратено от Анна Митева Разгледай мнение
                    Вие сами си промивате мозъците. Аз от години подържам добър жизнен стандарт с МЛМ бизнеса. И мога да кажа че хората които познавам от Вижън са наистина визионери.
                    МЛМ маркетинга се крепи именно на хората, които не се занимават с МЛМ. Я си размърдай мозъчните клетки и се замисли какво ще стане с МЛМ ако всеки се юрне с това да се занимава. Откъде ще ви идват свежите пари? Не може целия свят да се занимава с МЛМ, както упорито се опитвате да го насадите на хората. ОК, готин бизнес е, но и той си има лимит, потенциал, на броя хора, които да го правят. Ако си успял да се намърдаш, евала за труда и упоритостта, но от статистиката няма бягане и обвинявайки другите, че не са били на твоя стандарт, всъщност си подритваш бизнеса.

Коментар

• Първоначално изпратено от emergence Разгледай мнение
                      За да получат бонус 20/40/157 от твоята пица, те трябва да имат повече точки в другия крак ,....смисъл пица за 11 лв. този бонус се взима от оборота в по- малкия крак и по този начин компанията винаги е на печалба
                      Човек... от месеци не разбираш какво казвам...

Има ли значение дали може така и онака и еди си как, аз разглеждам една възможност, приемаме че им е в малкия крак, на големият пръст. Може да са 300 човека, от структура 300, 1000, 3000, или 5000 нива, няма значение.

Ще те помоля да не обясняваш неща които не разбираш.
                      Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
                        Ама разбира се, че поддържате добър жизнен стандарт. Нали заради това сте станали част от схемата на СЦИ. Като има балъци да ви се връзват на измамите. За какво ви е да работите и да имате реален бизнес като ви е по-лесно да паразитирате върху обществото и наивниците с гривни за 400лв. и хапове "БРОНЕЖИЛЕТКА ЗА МЛАДОСТТА И КРАСОТАТА".
                        Което ми напомня, че е време да направи предаване като от едно време по канал 2001...
                        От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• ...

Коментар

• Ама разбира се, че поддържате добър жизнен стандарт. Нали заради това сте станали част от схемата на СЦИ. Като има балъци да ви се връзват на измамите. За какво ви е да работите и да имате реален бизнес като ви е по-лесно да паразитирате върху обществото и наивниците с гривни за 400лв. и хапове "БРОНЕЖИЛЕТКА ЗА МЛАДОСТТА И КРАСОТАТА".

Коментар

• Първоначално изпратено от Сталинградом Разгледай мнение
                              Ето това е абсолютно вярно.
                              А също и начина по който им промиват мозъците.
                              Вие сами си промивате мозъците. Аз от години подържам добър жизнен стандарт с МЛМ бизнеса. И мога да кажа че хората които познавам от Вижън са наистина визионери.
                              В SCI знаем, че бизнес предложението, от което всеки се нуждае, трябва да бъде семпло, пленяващо и акумулиращо бърза финансова печалба.

Коментар

• Една приятелка много настоятелно ме кани по презентации от два месеца насам.
                                Причината е може би, че шараните са на привършване вече.

Коментар

Working...
                                X