IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SCI - мнение?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ПП

Не съм сигурен, че този Станчо е Станчо, който е един от организаторите на услугата... Според мен е просто провокатор, съдейки по мненията които дава. Не мисля, че човек, който защитава бизнеса си, би го защитавал с такива аргументи. Преценете сами.
    Истината е някъде там (The truth is out there)

Коментар

• Здравейте,

от няколко дни следя тази тема. В повечето постове виждам най-обикновено неаргументирано заяждане. Поради това си направих труда да прочета различни статии за характеристиките на пирамидите и що е то мултилевъл маркетинг (МЛМ).

Това, което разбрах е, че пирамидите действат като МЛМ, но не предлагат продукт/услуга или продуктът/услугата са или безсмислени (реално никой не би си ги купувал) или са на толкова висока непазарна цена, че реално отново никой не би си ги купувал, като в някакво средносрочно бъдеще пирамидата се самоизяжда и рухва, тъй като разчита само на вътрешно потребление от включване на нови партньори.

Т.е. тъй като пирамидите работят през модела на МЛМ, нормално е всяка МЛМ компания да мине през съмнение за дейност като пирамида - през подобно съмнение минах и аз.

В Интернет прочетох статия в Стандарт, в която от SCI твърдят, че са легитимни тъй като били свързани с НАП или били регистрирани в тръговския регистър и т.н., неща които в моята глава не стоят сериозно, тъй като всяка друга измамна компания може да отговаря на тези условия, т.е. тези факти нямат никаква тежест.

От друга страна съм запознат с условията на бизнеса като услуга, която предлагат и като бизнес партньорска програма. Бизнес партньорската им програма е класически МЛМ - който желае може да се запознае с тяхната програма (има информация на уеб сайта им, но може да се посетят и техни презентации или да се говори с техен бизнес партньор - има информация и в писмен вид) и да я сравни с класическите МЛМ модели, описани в литературата (има много писмена информация в Интернет, както и много видео клипове в Ютюб) - т.е. без този подход няма как МЛМ моделът (който е нормален справедлив търговски модел) да се развие.

Разбира се това, че са класически МЛМ модел не означава, че не са пирамида, тъй като пирамидите напрактика ползват МЛМ модел. Както вече посочих по-горе, една от основните разлики между легална МЛМ компания и пирамида, е че легалната МЛМ компания има смислен продукт/услуга. Поради това се обърнах към това, което SCI предлага като продукт/услуга - това е услуга, която компанията организира и е свързана с предоставяне на възможност на потребителите на картата да ползват отстъпки от своето потребление в различни търговски обекти. Т.е. услуга има и теоретично подобна услуга има смисъл при равни други условия. Въпросът е дали тази услуга ще се развие до степен, че да стане наистина смислена и всички участници в нея да са доволни - търговци, клиенти и бизнес партньори. Дали услугата ще се развие или не само времето ще покаже. За мен компанията на този етап не е пирамида тъй като е класически МЛМ с налична смислена услуга. Разбира се, ако услугата в средносрочен план не се развие (например търговците останат не голям брой, клиентите, притежатели на картата също не са много и др. подобни) по естествен път това ще се превърне в пирамида и ще се самоизяде и рухне. Напрактика това е риск за всяко друго МЛМ начинание.

Това са моите аргументи и разсъждения и те се основават на познания както за SCI, така и за МЛМ и се опират на допускането, че организаторите на услугата са добросъвестни.

Нека всички, които са за или потив тази услуга да спорят с архументи, тъй като така ще се открои истината.
      Last edited by adventuretime; 03.12.2012, 00:15.
      Истината е някъде там (The truth is out there)

Коментар

• Първоначално изпратено от Станчо Разгледай мнение
        Ние сме чисти и духовни хора.
        За нас парите не са от голямо значение.
        Искам да ви поканя на нашите лекции, да получите пряка приемственост от нашите дълбоки поучения за живота, или как стоят нещата. Вярва че ще разтърсят вътрешния ви мироглед, и ще разберете че сте на грешния материален път. Никога не е късно да се покаете уважаеми материални приятели.
        http://ncc.bg/pagebg.php?P=13
        и да си платите по 3000 ... ама това после ....първо да си кажем колко сме духовни....

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Приемам залози, кога ще изгърми пирамидата и ще изгърми ли?

1. Вече изгърмя.
          2. До 3 месеца.
          3. До година.
          4. До 2 години.
          5. Няма да изгърми, ще изнесат тихо и спокойно паричките и всичко ще се забрави.
          6. Това не е пирамида, дори и да е замислена като такава, собствениците ще се вразумят и ще махнат такса "въздух".

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            ...

иначе модела с картите си е ок
            и никой не казва нищо срещу тия карти..освен, че са скъпи и проникването им е слабо.
            независимо от цената, самият модел на тези карти е сбъркан и няма как в този му вид да има бъдеще(не съм гледала статистика за живота на пирамидите)

Коментар

• Ние сме чисти и духовни хора.
              За нас парите не са от голямо значение.
              Искам да ви поканя на нашите лекции, да получите пряка приемственост от нашите дълбоки поучения за живота, или как стоят нещата. Вярва че ще разтърсят вътрешния ви мироглед, и ще разберете че сте на грешния материален път. Никога не е късно да се покаете уважаеми материални приятели.
              http://ncc.bg/pagebg.php?P=13
              "ТАЛАНТЪТ Е ПО-ЕВТИН ОТ СОЛТА НА МАСИТЕ. ТОВА, КОЕТО РАЗДЕЛЯ ТАЛАНТЛИВИТЕ ОТ УСПЕЛИТЕ Е ЯКОТО НИ БАЧКАНЕ ЗА БЛАГОТО НА ВСИЧКИ НАШИ БИЗНЕС ПАРТНЬОРИ!" СТАНЧО РАНГЕЛОВ

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                Берти направо ме зариби - ще взема и аз да отида. Да клъвнем малко бизнес култура. Чиляка ми се види интелигентен
                http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-06-23&article=414121
                аха

за платен репортаж не е зле.

само дето тук небрежно изпускат момента, че основната цел е да правят 'партньори' такива гъдулки като Сахиба и единствения начин да си върнат парите е като прелъжат близки и познати да станат и те партньори....

иначе модела с картите си е ок и никой не казва нищо срещу тия карти..освен, че са скъпи и проникването им е слабо.

поздрави
                Last edited by bertram; 02.12.2012, 16:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  аз крадени пари не искам! може странно да ти звучи, но тук не всички сме цървули като вас. имам си бизнес, който ме храни, че и остава за инвестиране тук там. на година плащам доста хилядарки данък и няма как да не ме боли като гледам разни мошенници скрити за уж законови схеми лъжат хората по стария изпитан метод използван то сектите (разбрах, че има евангелистки корен в тази схема- те са печени в психирането на тълпата) и пирамиди...

понеже жената мисли да си прави и тя някакъв малък бизнес съм решил да я доведа на презентацията в Кемпински, че да види измамници на живо това е безценен опит...особено като и обърна внимание на определени моменти от презентацията.

ако си там сигурно ще се засечем. пиене и ядене не искам ще ви използвам за образователна цел - как да различаваме реален бизнес от схема и как да различим селския тарикат измамник от истински бизнесмен.
                  Берти направо ме зариби - ще взема и аз да отида. Да клъвнем малко бизнес култура. Чиляка ми се види интелигентен
                  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-06-23&article=414121
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Тодор Живков Разгледай мнение
                    Общите условия, може да ги видите на сайта. Регистрирайте се и четете на воля. Плюс още много други информационни материали към Общи условия. В същност, не знам дали ще е редно да Ви ги кача тук. Щом не се показват от страна на нерегистрирани, явно не е редно и за това няма да Ви ги покажа. Какво искате - първо да получите и после да дадете ? Е, не става така. За да получиш- първо трябва да дадеш.

Чудим ли ? Кой се чуди ? Чудиш се вероятно ти. Аз, не се чудя, защото не съм на дъното. Като не знаете, защо ги плащате тогава ? Недейте да ги плащате. Това е проблема, че само гледате, докато други хора не само си оправят живота, но и си подсигуряват старините още от 20 годишна възраст. Яд Ви е май, че не можете да им развалите успеха и печалбата. Такива неща усещам тук.

аз крадени пари не искам! може странно да ти звучи, но тук не всички сме цървули като вас. имам си бизнес, който ме храни, че и остава за инвестиране тук там. на година плащам доста хилядарки данък и няма как да не ме боли като гледам разни мошенници скрити за уж законови схеми лъжат хората по стария изпитан метод използван от 'пирамидите' и сектите (разбрах, че има евангелистки корен в тази схема- те са печени в психирането на тълпата)

понеже жената мисли да си прави и тя някакъв малък бизнес съм решил да я доведа на презентацията в Кемпински, че да види измамници на живо това е безценен опит...особено като и обърна внимание на определени моменти от презентацията.

ако си там сигурно ще се засечем. пиене и ядене не искам ще ви използвам за образователна цел - как да различаваме реален бизнес от схема и как да различим селския тарикат измамник от истински бизнесмен.
                    Last edited by bertram; 02.12.2012, 16:07.

Коментар

Чудим ли ? Кой се чуди ? Чудиш се вероятно ти. Аз, не се чудя, защото не съм на дъното. Като не знаете, защо ги плащате тогава ? Недейте да ги плащате. Това е проблема, че само гледате, докато други хора не само си оправят живота, но и си подсигуряват старините още от 20 годишна възраст. Яд Ви е май, че не можете да им развалите успеха и печалбата. Такива неща усещам тук.
                      БЕРТИ се чуди!
                      Иначе си прав, докато някои хора успяваме заедно и печелим, други калтаци се побъркват от злоба и завист. Радвам се че още от лятото съм в тази "пирамида", благодаря и на човека който ме открехна. Шиткам си карти доволно и печеля. Може би ги е яд щото е прекалено интелигентна и екипна схемата. По друго е да отвориш бакалия или сайт, който никой не подушва.
                      Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

За да получиш- първо трябва да дадеш.
                        .
                        Дамммм, всички помним изнасилването в Маргарит и Маргарита Да ви се връща в пандиза фараончета

Коментар

• Общите условия, може да ги видите на сайта. Регистрирайте се и четете на воля. Плюс още много други информационни материали към Общи условия. В същност, не знам дали ще е редно да Ви ги кача тук. Щом не се показват от страна на нерегистрирани, явно не е редно и за това няма да Ви ги покажа. Какво искате - първо да получите и после да дадете ? Е, не става така. За да получиш- първо трябва да дадеш.

Не знам за какво ги плащаме тия данъци на държавата, като гледаме само далавери в изпълнителната и съдебната власт, докато такива селски тарикати правят 'бизнес'...а после се чудим защо сме на дъното.

Коментар

• Да благодарим на др. Черкезов, чрез него и словата му, дар свише, ще нахраним децата в Африка и ще научим българите как да станат богати.
                            Понци е дребно пионерче пред таланта и прозорливостта на гения, представен и в нашия форум.

Коментар

• Първоначално изпратено от Станчо Разгледай мнение
                              Ще пускам цитати от библията, докато собственика на Инвестор не вземе отношение и не изтрие тази преднамерено създадена тема.

Ела да напием баща си с вино и да лежим с него, за да запазим потомство от баща си. И така, онази нощ напиха баща си с вино и първородната влезе и лежа с баща си, а той не разбра нито кога легна тя, нито кога стана.

Битие 19:32
                              ...et ne nos inducas in tentationem; sed libera nos a Malo
                              При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура

Коментар

• .............
                                Почти като лоното на църквата и не е чудно - единият от основателите е евангелистки пастор.
                                ....................

http://www.capital.bg/biznes/kompani...8_jesus_saves/

Коментар

Working...
                                X