IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SCI - мнение?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пичове,
    наистина няма смисъл!

Ако искате конструктивни мнения, винаги можете да се свържете с някой от хората, които се занимават от две години с това, а дори собственика не е скрит и се знае кой е.
    Защо не задедете въпросите си към тях? Или там не е удобно?

Коментар

• Всъщност ние искаме точно да ни бъдат оборени мненията, за да стане някакъв конструктивен диалог. И тъй като конструктивен диалог не се получава, си се закачаме по темата. Пък дано някой, дето обмисля "бизнеса", да попрочете, да види от къде ни идва сарказма към идеята и да продължи да обмисля

И баш на мен да ми кажеш, че съм анонимна- айде холан, както са казали старите холандци

Първоначално изпратено от sk. Разгледай мнение
      Krisana,
      извинявай ако съм се изразил малко по-грубо. В никакъв случай не искам да ви обявявам за завистливи или нещо такова.
      От доста време съм по форумите и честно казано направо ми е писнало от негативизъм! И тук не говорим за SCI, а за абсолютно всичко, което ни обгражда. Хората са свикнали да казват това няма да стане, онова няма да стане... държавата крива, съседа е виновен, че е по-успял от мен...

Хора,
      до тук има 150 страници писаници и структурираните, качествени мнения се броят на пръсти! Дори на Крисана, която има и ФБ страница, мненията и куцат отвсякъде и могат да бъдат оборени.
      .

Коментар

• Отговорът - EBC

Нищо ново под слънцето!
        Някъде в периода 1996-1998 г. в България се появи EBC - евро бизнес карт. Централата й беше в Австрия, ако не греша. Идеята - каталог от търговци и производители, които със стикер обявяват, че при показване на картата ще предложат съответните стоки и услуги, обявени в каталога с обещаната отстъпка. Формално погледнато - интересен начин да се пресира пазара и да се свалят цените. Но само на пръв поглед. Не случайно някъде към 2000 г. всичко това се разпадна. Защо? Защото EBC, както и SCI са посредник, който се опитва да печели и от клиентите и от търговците и производителите без да има никакъв механизъм, с който да управлява подобни процеси и да ги поддържа над необходимия минимум, за да има едно задоволено потребление. Затова рано или късно производителите и търговците започват да се отказват и пирамида се разпада.
        Не познавам в подробности дейността на SCI, но тя е опит да се възстанови въпросната схема, като се използват възможностите на интернет и съвременните комуникации.
        Иначе филмът вече сме го гледали и определението, че е чисто български, в случая говори само, че този бизнес вирее само у нас.
        smu

Коментар

• sk.

Как да ти го кажа по ... заобиколно.
          Аман от номера, завоалирани обяснявки и лъжи.
          Толкова ли е трудно да кажеш - да, тези, които са се хванали за Бизнес Партньори се надяват да печелят от вноските на нововключилите се, а останалите картодържатели или са се навили лесно, или са сметнали, че още една карта за престиж и отстъпки за 50 лева няма да е кой знае какъв проблем.

Неотдавна "член" на SCI ми каза да му се обадя на ЛС да "ОБСЪДИМ ПОДРОБНОСТИТЕ ПО СПОНСОРИРАНЕТО МИ С 3000 ЛЕВА" !
          Защото се разбра, че за него това НЕ са пари.

Значи може да се говори за едно на всеослушание, а за друго - трябва да е на ЛС?

После на ЛС се разбра, че тези пари няма да ги получа, понеже бях обявил тази сума за благотворителност в някой детски дом, а ще бъда включен в Пирамидата, ще работя и ще "снасям" процент на човека...
          Аз разбира се ПАСА ТРЕВЯ

Хората размятат едни милиони наляво и надясно, а се оказа, че едни въшливи 3000 лева са ебаси и проблема, майна! /майна, щото по пловдивскому/
          Търсенето на доказателства за вярата е... безверие...

Коментар

• navy,
            аз повече няма да пиша в тази тема и да се опитвам да постигна каквото и да е.

Можем да го обсъдим на ЛС, но няма да търся какво си писал назад в темата. Ако искаш го постни и ще го обсъдим

Коментар

• Хаха, вчера и онзи ден ми казаха, че съм "платен гербер", за дето съм викал "оставка", независимо, че присъствах на протестите през зимата. Сега ми казват, че съм в SCI, независимо, че не съм...

Не се притеснявайте, няма да ви разводнявам темата повече, щом това сте си помислили. Във форума съм заради един въпрос относно една друга пирамида, която тема обаче изтриха /ставаше дума за UInvest/ и заради наскоро започналите ми сделки във Forex. Тук се намесих, защото ми предложиха да стана бизнес партньор, отказах, след което реших да проверя в нета и се оказа, че съм отказал може би правилно, но все пак не спряхте да храните, типично по български.

П.С. Преди да избързвате с изводите си, които в случая са грешни, от първа ръка, само да вметна, че всяко грешно мнение изказано на глас води до поне три пропуснати други шанса.

Поздрави и приятен ден!
              От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• Тази тема трябва да се държи гореща, за да се вижда, че има неизаснени неща... за повечето хора

Коментар

• Първоначално изпратено от sotd Разгледай мнение
                  sk., дано да си прочел този пост на dsx500:

Не знам как точно е извадил данните от сайта, интересно би ми било да разбера, но в общи линии, информацията съвпада с моите наблюдения.
                  Данните се намират в JSON формат в фиида на картата с обекти:
                  https://www.sci.sc/SCIWP/info/shops?...=1&maxBonus=30

Има повече информация от показаната на сайта и могат да се изведат някои статистики.
                  Поздравления за наблюденията, аз не съм ги следил толкова, но кафето което посещавам всеки ден приемаше картите, и преди няколко месеца спря да ги приема (а там най-много водиха БП-тата да зарибяват защото е едно от най-посещаваните)
                  Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение
                    Всички сме хора от народа. Жалко за онези, които се смятат за по-видни и избрани.

Казването и писането на истината е право на всеки, не съм тръгнал да разубеждавам никого. Напротив, както написах, просто исках да разбера защо продължавате, а не да кажа "спрете".

Благодаря за отговорите, забелязвам, че се забавлявате, разбирам, че те не спират /както вече написах в по-преден пост/ да се самоизтъкват, но се чудих като цяло къде е идеята.

Впрочем, и аз обичам да си пия кафе с приятели, но ти, знам ли защо, като че ли ми се струва, че си приел думите ми доста остро? Да не би да съм казал нещо лошо, защото не мисля.
                    Нямаш идея с постове като този как си личи, че си от "църквата", при това изглежда си от зарибените. С подобни опити за дуалистични разсъждения и псевдо-риторични въпроси си служат само зомбитата, при това по-добре образованите.
                    Само да ти напомня, че пастора забрани полемиките в интер-мрежата заради лошата енергия на енергийните вампири.
                    Да не ти създадат проблем в рамките на вероизповеданието, не за друго.

Коментар

• Хе хе СЦИ смениха тактиката
                      Идеята скъпи
                      Reptil
                      е да не оставяме последната страница на новата ви тактика со кротце - со благо да разводните темата и ако може да я отклоните в друга посока ,
                      А защо? Защото когато напишете в търсачката СЦИ , най популярния форум е този!!!
                      Форум в който всеки се аргументира ако може ,а вие не можахте.
                      Е нищо лично но заключението ми си остава непроменено. На база на протеклата аргументирана дискусия за мен СЦИ е чиста проба :

ПИРАМИДА !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от sk. Разгледай мнение
                        Ето последния човечец, имало 130-50-200 фирми... грешиш, приятелю. Има 1250+ точки, в които можеш да пазаруваш със Сейв Кард, а колко души ги държат тези обекти не е от значение за крайния потребител. Търсиш под вола теле...
                        sk., дано да си прочел този пост на dsx500:

Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
                        ПП: Ето каква е разликата между обект и фирма партньор при вас, инфото до извлекох от сайта ви:

Обекти

Март - 135
                        Април - 117
                        Май - 118
                        Юни - 76

Фирми

Март - 32
                        Април - 42
                        Май - 7
                        Юни - 15

Като ги разглеждаме като обекти числата са доста по впечатляващи. Ако нещо се съмняваш ще ти изведа и списъщи с имената на обектите да ги сравниш
                        Не знам как точно е извадил данните от сайта, интересно би ми било да разбера, но в общи линии, информацията съвпада с моите наблюдения.
                        От време на време си правя по един скрийншот на списъка с обекти по градове (от страницата на sci.sc) и си записвам в името на скрийншота от коя дата е.
                        Ето какво движение съм забелязал в бройката на обектите от 28.05 насам:

28.05 - Обща бройка 1187, +1 спрямо 27.05
                        - Арбанаси +2, Варна +1
                        - Кърджали -2
                        29.05 - Обща бройка 1196, +9 спрямо 28.05
                        - Варна +1, Неделино +3, Перник +1, Стара Загора +3, Старцево +1, Шумен +1
                        - Пловдив -1
                        30.05 - Обща бройка 1200, +4 спрямо 29.05
                        - Варна +1, Гълъбово +1, Шумен +3
                        - Сливен -1
                        01.06 - Обща бройка 1197, -3 спрямо 29.05
                        - Бургас +1, Вълкосел +1, Русе +1
                        - Благоевград -1, Велико Търново -1, Костинброд -2, София -1, Трявна -1
                        03.06 - Обща бройка 1203, +6 спрямо 01.06
                        - Бургас +1, Слънчев бряг +3, Хасково +3
                        - Пловдив -1
                        06.06 - Обща бройка 1212, +9 спрямо 03.06
                        - Благоевград +2, Варна +1, Видин +4, Кюстендил +2, Лом +1, Свиленград +1, София +1, Трявна +1
                        - Каварна -1, Пловдив -2
                        17.06 - Обща бройка 1260, +48 спрямо 06.06
                        - Благоевград +1, Бургас +1, Варна +6, Велинград +1, Вълкосел +1, Гоце Делчев +1, Дряново +1, Житница +1, Каварна +3, Лещен +1, Минерални бани +1, Омая +1, Панагюрище +4, Пловдив +8, Поморие +3, Първенец +1, Сливен +1, Слънчев бряг +3, София +3, Стара Загора +3, Хасково +2, Ямбол +1
                        - Ловеч -1, Русе -2

Това, което се забелязва е, че в Пловдив (а и в други градове) има обекти от старите, които се отказват. Добавянето на нови търговци в момента не отменя този факт.

Ще си позволя да продължа мисълта на dsx500 - в момента в сайта се виждат 966 търговеца (не обекти, търговци). Последния записан търговец (Конна база Тракиец) е с пореден номер 1326 (вижда се горе в URL-а). 1326-966=360 или 360 някога-били-търговци-в-СКИ вече не са търговци в СКИ.
                        Договорите с търговците предполагам, че са валидни една година. Или отпадащите търговци са такива, които са подписали договор преди поне една година и съответно не са го продължили.

Във фейсбук-страницата на СКИ, в пост от 19-ти юни 2012 година е листнат нов търговец - оптика Юлита ЕМ (https://www.sci.sc/#merchant/546). Лично аз очаквам в близките няколко дни оптиката да изчезне от страницата, но това е съвсем друг въпрос.
                        Поредния номер на този търговец е 546.
                        Какво се получава? По моите сметки 360/546=0,65934.
                        Или с други думи - поне 65% (ДВЕ ТРЕТИ!) от търговците не подновяват договорите си!

Коментар

• Първоначално изпратено от shpono Разгледай мнение
                          Аз пък нямам бизнес, обикновен човек от народа на заплатка съм, не съм инвеститор и да обичам да пия кафе с приятели. Обаче смятам и, че времената в който казването/писането на истината бе забранено и за виц се лежеше в затвора отминаха.

Също така смятам, че мненията ми са що годе добре аргументирани. Нещо което не може да се каже за мненията на "бизнес партньорите" (обърнете внимание на кавичките). Блещят се някакви суперлативи, някакви големи цифри за голям бизнес план, който ще надмине фирмите епъл майкрософт и т.н.,а на практика ...
                          Бих дал 3000 лева за благотворителност (за съжаление ужасно много деца имат нужда), отколкото да ги дам на пастор който никой не знае кога и къде е станал пастор и лъже в ефир.
                          Всички сме хора от народа. Жалко за онези, които се смятат за по-видни и избрани.

Казването и писането на истината е право на всеки, не съм тръгнал да разубеждавам никого. Напротив, както написах, просто исках да разбера защо продължавате, а не да кажа "спрете".

Благодаря за отговорите, забелязвам, че се забавлявате, разбирам, че те не спират /както вече написах в по-преден пост/ да се самоизтъкват, но се чудих като цяло къде е идеята.

Впрочем, и аз обичам да си пия кафе с приятели, но ти, знам ли защо, като че ли ми се струва, че си приел думите ми доста остро? Да не би да съм казал нещо лошо, защото не мисля.
                          От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• Първоначално изпратено от Krisana Разгледай мнение
                            Всъщност лъжеш Преди 6 месеца обектите бяха малко над 1000, днес са 1256. Това определено не е "2 пъти повече обекти". Потребителите бяха около 25 000. Днес твърдиш, че са 50 000 ли? Колите и събитията няма да коментирам.
                            Преувеличението е тактика за убеждение.

Коментар

• Аз търпеливо чакам sk. да ме обори... за каквото и да е

Коментар

• Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение
                                Нямате ли си друга работа освен да плюете? ;D

По принцип съм на мнение, че плюят само хората, които нямат финанси, мрънкат по цял ден, че нямало работа, пият кафенца с парите от наема на вече починалите им родители и само недоволстват.

Вие по принцип изглеждате ДОСТА по-интелигенти хора, защо цял ден храните само някаква организация и някакви хора?

Не съм от SCI, имам си друг вид бизнес, занимавам се със съвсем друг вид дейност, просто ви се чудя... Защо?

Аз пък нямам бизнес, обикновен човек от народа на заплатка съм, не съм инвеститор и да обичам да пия кафе с приятели. Обаче смятам и, че времената в който казването/писането на истината бе забранено и за виц се лежеше в затвора отминаха.

Също така смятам, че мненията ми са що годе добре аргументирани. Нещо което не може да се каже за мненията на "бизнес партньорите" (обърнете внимание на кавичките). Блещят се някакви суперлативи, някакви големи цифри за голям бизнес план, който ще надмине фирмите епъл майкрософт и т.н.,а на практика ...
                                Бих дал 3000 лева за благотворителност (за съжаление ужасно много деца имат нужда), отколкото да ги дам на пастор който никой не знае кога и къде е станал пастор и лъже в ефир.

Коментар

Working...
                                X