If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вчера фотоволтаиците в Германия са произвели 22000 MW електроенергия
Не,аз се оглеждам да вляза някъде дългосрочно.Според мен в зелената енергия е бъдещето и в частност фотоволтаиците,въпроса е кога ще приключи разчистването на сметките в сектора и да не вляза на губещата страна!nezaetoime,нямам проблем с киттайците- напротив,следя СънТек и Ийнгли(мисля че са китайски и двете )За КюСел знам,че са фалирали и исках да ви питам дали има шанс някой да ги придобие.Преди около месец напазарих скромно един соларен ЕТФ(TAN:US)
Да и според мене задължително ще има бум на фотоволтаиците, тази година достигат grid parity, въпросът е кои фирми ще реализират бума. Сигурно си видял, че акциите на бранша са долу, но пък и volume-а е ниско което се определя по-скоро като bull market. МОже би са били надценени и сега е моментът на истинската стойност. Войната САЩ-Германия-Китай може би ще свърши до една година. Ако я изчакаш ще си по-сигурен, но и акциите може да поскъпнат. Залагам на Китай, дори и да им поотрежат някой пазари изкуствено, евтината стока винаги ще си намери пазар.
Погледнах някои акции, но не търгувам, пък и едва ли на това бих заложил. Тези дето ми ги сочиш - Suntech STP и Yingli YGE не ми харесват. Има една Trina Solar TSL, доста китайска е, произвежда с много ниски цени, предполагам че ще участва в "бума". Но карай внимателно и да не ме ругаеш после.
Не,аз се оглеждам да вляза някъде дългосрочно.Според мен в зелената енергия е бъдещето и в частност фотоволтаиците,въпроса е кога ще приключи разчистването на сметките в сектора и да не вляза на губещата страна!nezaetoime,нямам проблем с киттайците- напротив,следя СънТек и Ийнгли(мисля че са китайски и двете )За КюСел знам,че са фалирали и исках да ви питам дали има шанс някой да ги придобие.Преди около месец напазарих скромно един соларен ЕТФ(TAN:US)
Има много приказки за модерни (дори невронни) разпределителни мрежи,но за сега реалният товарен график изисква "акумyлатори"След преизпълнението на плановете за ВЕИ.Интересен опит за сделка: http://forum.investor.bg/forum/showt...46#p1350366562
Момчета,от известно време се оглеждам за някоя добра акция на соларна компания,но не мога да се ориентирам в това разнообразие.Явно е,че в сектора предстоят фалити,сливания и придобивания!Вие като по-вещи дайте някое мнение и съвет,че ме е страх да не изпусна влака...http://www.investor.bg/evropa/334/a/...a-s-50,141468/
Не казваш къде търгуваш и как. Почти като да питаш "как да направя пари". Китайците много са притиснали западняците, пък китайски акции едва ли купуваш. По-скоро ако правиш къси продажби, да. Или ако си доволен на каквото и да е, по-добро от АЕЦ. Въпреки, че в АЕЦ не знам може ли и да намериш къде да инвестираш - от 10 години в света се правят по около 1000МВ мощности на година, не знам изплаща ли се хартията за писане на статии за АЕЦ.
Момчета,от известно време се оглеждам за някоя добра акция на соларна компания,но не мога да се ориентирам в това разнообразие.Явно е,че в сектора предстоят фалити,сливания и придобивания!Вие като по-вещи дайте някое мнение и съвет,че ме е страх да не изпусна влака...http://www.investor.bg/evropa/334/a/...a-s-50,141468/
Гледам в Литва правителството ги лъже че за 5 милиарда USD ще им направи 1300 МВ реактор с 1.5 пъти по-евтин ток. Ама хората там са доста скептични. При това внасят много руски ток, а се мразят с руснаците. Ситуацията е много по-различна от при нас, които си имаме ток.
Ами айде веднъж и ти нещо намери, само си питаш и ебаваш другите колко са прости.
Ае да те видиме като защитаваш нещо как ше го направиш. То само с питане не става.
Коментар