IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вчера фотоволтаиците в Германия са произвели 22000 MW електроенергия

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от fairfax Разгледай мнение
    успя да накара целия народ да мрази възобновяемата енергия.
    Народът не е глупав. На всички стана ясно че няма нищо възобновяемо в тъй наречената възобновяема енергия. Причината за това е, че за да се произведе елементната база на тази енергия се използва енергия от невъзобновяеми източници, като на всичкото отгоре е необходима и тежка субсидия за сметка на бюджета, който пък се пълни от мита, данъци и акцизи върху горивата /друг невъзобновяем ресурс/... Така че, резонно е по някое време данъкоплатеца да си зададе въпроса - какъв кяр имам от тая загуба? И отговорът е: Никакъв!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

    Коментар


    • "Шефът на енергийния регулатор Ангел Семерджиев мотивира новата такса с това, че никой не им е поръчвал да произвеждат толкова много зелен ток и никой в държавата въобще не очаквал такова масово присъединяване на генериращи мощности"

      Тоя гьон ще влезе в учебниците по история..Заради неадекватните си тарифи за субсидирана енергия, първо натовари потребителите с 5-6 милиарда за следващите 20 години. И второ, което е уникално, успя да накара целия народ да мрази възобновяемата енергия.

      Коментар


      • Тя фабриката цена за достъп си плащаше и до сега.Потребителите имат случайностен товар, пък мрежата е буфер в случая. Когато е случайностен потребител разходите за диспечиране едни, когато е производител 100 пъти повече. Предимствата от разтоварване на мрежата от бога дадени на ЧЕЗ, ЕСО и другите.То излиза, че от 8 лв./МВтч увеличение на цената за потребител, 5 лв. за диспечиране били. Ми да бяха си го казали още на 29 юни от ДКЕВР.При 30 милиона МВтч, май 150 милиона лева от гражданите за диспечиране ще се съберат. Ако това нормално ти се струва .......

        Коментар


        • Първоначално изпратено от market Разгледай мнение
          Само паркове над 5 МВт се свързват към преносната мрежа, малките са към разпределителната. Даже при 5-30 КВт на ниско напрежение. Така се облекчава мрежата, при покривни инсталации например. Знам една фабрика, на покрива и има 600 КВт солари. Присъединяването и на фабриката и на соларите е на една и съща точка,което означава, че по светло време мрежата се разтоварва и загубите на мрежата се намаляват. Така енергията, която до сега е идвала от стотици километри, щото там централи няма, сега слиза от покрива. На ЧЕЗ им признават 20% загуби по мрежата, пък сега нула. Това се отнася и за малките мощности и обекти, просто не се сещам защо ЧЕЗ трябва да вземе 40% от дохода на централите. Но да се свети името МУ, сигур има некакви доводи. Може чешките пенсионери повишение на пенсиите да искат и светиня МУ, помага?
          Незнам как да ти обясня за да разбереш.Казах вече че консумацията на всеки дом предприятие на всеки обект е променлива.В момента в който мрежата изключи тази фабрика тя ще остане без ток въпреки слънцето.Мрежата не е тоалетна хартия когато ти дотрябва да си избършеш задника и после хоп на зелената трева.Има разходи и то не само на ЧЕЗ.Има разходи и на ЕСО.ЕСО осигурява диспечирането и регулирането на напреженията и честотата.ЧЕЗ осигурява диспечиране също.Дори този фотоволтаик да е присъединен към мрежа 0,4KV пак има разходи.От фотоволтаиците или са тотално неграмотни или се правят на ударени с мокър парцал,Те искат само да лапат и ако може държавата да им помогне да лапат повечко.Много пъти съм обяснявал как трябваше да стане тая работа с фотоволтаиците но то на арогантни и прости хора облечени с власт няма как.Те смятат че щом са министри знаят и могат повече от специалистите.Е го сега резултата,

          Коментар


          • Само паркове над 5 МВт се свързват към преносната мрежа, малките са към разпределителната. Даже при 5-30 КВт на ниско напрежение. Така се облекчава мрежата, при покривни инсталации например. Знам една фабрика, на покрива и има 600 КВт солари. Присъединяването и на фабриката и на соларите е на една и съща точка,което означава, че по светло време мрежата се разтоварва и загубите на мрежата се намаляват. Така енергията, която до сега е идвала от стотици километри, щото там централи няма, сега слиза от покрива. На ЧЕЗ им признават 20% загуби по мрежата, пък сега нула. Това се отнася и за малките мощности и обекти, просто не се сещам защо ЧЕЗ трябва да вземе 40% от дохода на централите. Но да се свети името МУ, сигур има некакви доводи. Може чешките пенсионери повишение на пенсиите да искат и светиня МУ, помага?
            Last edited by market; 18.09.2012, 21:02.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
              Личните нападки и обидите към доста ( сори Бати Пешо) по-възрастните, не правят мнението ти по-вярно. Аз имам като твоята гледна точка, но ДИСКУСИЯТА изисква уважение към опонента.
              Мастер уважението е взаимен процес.Няма как да уважавам арогантен и неграмотен човек който на всичкото отгоре се е самопровъзгласил за капацитет и демонстрира превъзходство над по знаещите от него.Човека се е объркал и си мисли че с американски селски трикове от Холивуд ще впечатли някого.Та тия нямат собствен език и писменост.Държавицата им на 200 години.Ми на дядо къщата е по стара.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                Виж сега, мъничка ФЕИ се вързва към преносната мрежа. не мога да разбера ЗАЩО да не се върже директно към консуматора??? А ти ми извади думите от контекста. Аз съм ЗА непроменяне на правилата. Поста ми беше че проблемът е в преносната мрежа, а не в производството на ток. Само един въпрос - по мрежата се пренася променлив ток. Нещо ми се върти из главата, че в някои ел уреди се преобразува в прав със трансформатори. Не може ли да се захранват направо с прав ток или нещо бъркам?
                Ако искаш уточнения за ФЕИ, пиши на ЛС, не искам да пишем един през друг в какафонията.
                Мъничката ФЕИ както си я нарекъл се връзва към мрежа ниско напрежение 0,4 KV.Без връзка с мрежата не може да работи защото няма кой да регулира потреблението.Потреблението което има твоето жилище е променливо.Непрекъснато някой терморегулатор включва или изключва я фурна я бойлер.Ти включваш лампи вентилатори компютри телевизори.Климатика мени консумацията ако е инверторен.Въобще консумацията е променливо нещо и то доста.А панелите произвеждат колкото дало слънцето към момента.В един момент са повече от консумацията в друг по малко.Е затова ти трябва мрежата.Това за трансформатора което си написал е за графа бисери и вицове.Пиша така за да ти кажа че си сътворил голяма смешка.НЕ ЗА ДА ТЕ ОБИЖДАМ.Ти не си арогантен и не нямаш претенции не демонстрираш претенции за превъзходство над другите затова и не те обиждам.Дано си ме разбрал правилно.Трансформатора променя напрежението на променливия ток.В ЕЦ трансформаторите са повишавщи а в подстанциите понижаващи.Енергията се пренася при високи напрежения защото загубите са по малки.Устройствата които преобразуват променливия ток в постоянен се наричат токоизправители а тези които преобразуват постоянния в променлив инвертори.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                  Виж сега, мъничка ФЕИ се вързва към преносната мрежа. не мога да разбера ЗАЩО да не се върже директно към консуматора??? А ти ми извади думите от контекста. Аз съм ЗА непроменяне на правилата. Поста ми беше че проблемът е в преносната мрежа, а не в производството на ток. Само един въпрос - по мрежата се пренася променлив ток. Нещо ми се върти из главата, че в някои ел уреди се преобразува в прав със трансформатори. Не може ли да се захранват направо с прав ток или нещо бъркам?
                  Ако искаш уточнения за ФЕИ, пиши на ЛС, не искам да пишем един през друг в какафонията.
                  Браво морски, добре че не се пишеш инженер, като незаетия. Ама трансформаторите служат не за изправяне на тока, ами за понижаване или повишаване на променливия ток (впрочем, става въпрос за напрежение, ама нейсе )

                  За изправяне на тока се използват токоизправители. На нагревателните уреди от реотанов тип им е все едно дали подаваната електроенергия е постоянна или променлива. Ама телевизори, компютри и доста още уреди не можеш да ги захранваш с акумулатор. Освен, ако специално не са предвидени за това. Или към акумулатора не се включи специален преобразуватвл, който да превърне правия ток от акумулатора в променлив. С напрежение 220 волта и честота 50 херца. Което означава допълнителни загуби от преобразуването, щото к.п.д. то е далече от идеалното. И като прибавиш, че все още няма акумулатори с достатъчно капацитет и на приемлива цена, то задачата да се съхранява достатъчно количество ел енергия през нощта още не е решена. За съжаление. Защото наистина огромно количество дневна енергия от слънцето си отива напразно. Ама това е за сега положението.
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от nezaetoime Разгледай мнение
                    Ти не разбра ли, че за енергетика вече не ставаш. Стой си на село и си гледай кравите и житото. Вече не е както преди 40г, правиш ТЕЦ и е на печалба, правиш ВЕЦ и хоп и той на печалба. Пазарите са пренаситени, свързани, технологиите са нови. Ще те викаме ако решаваме проблема с гласуване, в проблема с аргументи няма защо да се месиш, камо ли с ругатни и политически приказки.
                    Личните нападки и обидите към доста ( сори Бати Пешо) по-възрастните, не правят мнението ти по-вярно. Аз имам като твоята гледна точка, но ДИСКУСИЯТА изисква уважение към опонента.

                    Коментар


                    • Тази тема е доста посещавана тези дни, дали е само и само да не се говори за онази тема, дето и днес всичката „медия” я е проспала, някак

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                        Именно де! Цял свят знае, че най евтината енергия се получава от АЕЦ! И цял свят знае, че най-скъпата е от перко-панелените недоразумения.
                        Май Чернобил и Фукушима не са в подкрепа на това твърдение. То и да гориш дърва в блока е най-евтино, ама я питай съседите от последният етаж на какво им приличат стените.
                        И фреона беше евтин, ама без озонов слой няма кой да го оцени

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Мастера ти правиш ли разлика между постоянен и променлив ток?Знаеш ли какво е честота фаза и фазова разлика?И какво ще захранваш с тези акумулатори?Кой ще ти регулира потреблението?Наясно ли си какво става като решил да включиш печката котлона бойлера климатика и после като изключваш?Наясно ли си че без връзка с мрежата твоя фотоволтаик не работи.
                          Виж сега, мъничка ФЕИ се вързва към преносната мрежа. не мога да разбера ЗАЩО да не се върже директно към консуматора??? А ти ми извади думите от контекста. Аз съм ЗА непроменяне на правилата. Поста ми беше че проблемът е в преносната мрежа, а не в производството на ток. Само един въпрос - по мрежата се пренася променлив ток. Нещо ми се върти из главата, че в някои ел уреди се преобразува в прав със трансформатори. Не може ли да се захранват направо с прав ток или нещо бъркам?
                          Ако искаш уточнения за ФЕИ, пиши на ЛС, не искам да пишем един през друг в какафонията.
                          Last edited by master of the seven seas; 18.09.2012, 19:51.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                            Оооо, съвсем не ддддедовия. Фактите са, че Германия е взела ОФИЦИАЛНО решение да построи 23 /двадесет и три/ ТЕЦ-а на въглища, защото перко-панеленото електричество излиза непосилно скъпо дори за такава богата държава като Германия. Цитирано е изказване на германския министър на околната среда, че Германия не може да си позволи нито да повиши цената на електричеството в условията на криза нито да става зависима от внос на електричество! Ето защо те изоставят утопиите и пристъпват към нещо по-практично като ТЕЦ!
                            Адаш, стига ни сравнява с Германия. Ти наясно ли си колко са слънчевите дни в БГ и в Германия????? За сведение, в Хамбург се радват на 5 дена без дъжд. Как ще ги сравниш със нашите над 300 слънчеви дни. Слънчев ден - максимална производителност. облачен ден, около 10% от максималната.
                            Влез в сайта на фортоволтаичната асоциация и виж картата за ГОДИШНАТА слънчева радиация в БГ. Изгодно е в Североизточна България и в части от Южна. Другите райони на страната са не толкова ефективни и ако я няма високата изкопна цена, НЯМА да има ФЕИ.
                            А нали ти казах за германският ФЕИ ток който ще купуваме от 2013

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Преди време ти обясних че не си ми на нивото.Разликата е огромна 12 години учене поне 1000 книги и 25 години стаж.А ти просто си един агресивен и посредствен човек който решил че като се представи в стил Холивуд и всички ще се прехласнем.От теб няма какво да науча.Разговор с теб е безсмислен.Жалко за Форката че ти се връзва на глупостите.
                              +1 Абсолютно!
                              Незаетия е толкова инженер, колкото аз съм католически свещеник. Вярно, че за половин година тролене във форума понаучи туй-онуй, ама има доста още да троли за да си заработи американските парички!
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от nezaetoime Разгледай мнение
                                Ти не разбра ли, че за енергетика вече не ставаш. Стой си на село и си гледай кравите и житото. Вече не е както преди 40г, правиш ТЕЦ и е на печалба, правиш ВЕЦ и хоп и той на печалба. Пазарите са пренаситени, свързани, технологиите са нови. Ще те викаме ако решаваме проблема с гласуване, в проблема с аргументи няма защо да се месиш, камо ли с ругатни и политически приказки.
                                Преди време ти обясних че не си ми на нивото.Разликата е огромна 12 години учене поне 1000 книги и 25 години стаж.А ти просто си един агресивен и посредствен човек който решил че като се представи в стил Холивуд и всички ще се прехласнем.От теб няма какво да науча.Разговор с теб е безсмислен.Жалко за Форката че ти се връзва на глупостите.

                                Коментар

                                Working...
                                X