IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вчера фотоволтаиците в Германия са произвели 22000 MW електроенергия

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от npnconstruction Разгледай мнение
    Някъде бях чел, че в Германия мощността на всички фотосоларни паркове се равнява на близо 30 ядрени блока на АЕЦ Козлодуй.
    1. Чутото не е като фактите.
    2. Инсталираната мощност НЕ Е като реално да функционира. Нито като реално отдавана мощност, нито като количество произведена енергия през годината. Има нощи, облаци, сняг, дъжт, замърсяване...
    3. Германия, като население, е към 12 пъти по-голяма от България а, като покупателна способност, много, много повече. Да не говорим, като практичност, организираност, НОРМАЛНОСТ.
    Та, нормално е и, за едното чудо, цифрите може да отговарят...без произведената енергия и себестойността И дори да доближат тези у нас.
    Ама това е тема за форуми като на STS Solar, например. Препоръчвам ти го: Изключително професионално оформен, компетентно воден и информативен ресурс, заслуга на г-н Матеев. "Инвестор"-ът може само да се учи от него.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Prosperity Разгледай мнение
      В квартала има 4-5 такива разправящи небивалици като теб Pyramid, само дето те си пият ракийката по цял ден в местната кръчма, а не седят по инвеститорските форуми. Тука няма кой да ти се върже друже
      1. Не пия. А този форум е повече форум, отколкото инвеститорски. Такива като Чер-кензОФФ, основно, мърсят общественото пространство с появите и изявите си. Да не говорим, какви нелепости ръсят по международни въпроси и политики - луди за връзване, ФАКТ.
      2. И ти, както споменатият субект, нито си видял, нито си проучил, нито си пипнал, нито си обсъдил нещата с автора им /с мен/, ами слушаш болния агент на Мутанто.
      3. Следователно, приказките ти са лишени от смисъл - щракал си с клавишите, колкото да не е без нищо.
      Мога ли да ти се сърдя? По-скоро, трябва да ти простя, защото, не знаеш, какво правиш.

      Коментар


      • Благодаря ти, supertrader, за добрата дума и поддръжката.
        Единствено, не съм съгласен, че не си заслужава да се произвежда тук - може да се произведе до 25-30% /само/ по-скъпо, отколкото в Китай но, поне и контролът, и качеството, и пазарните отношения да се уреждат на европейско ниво, на европейски езици и с европейска защита. Нямам още нужния капацитет да работя с и в Китай, за жалост. Този вятър може да се впрегне да работи за нас и това е предвидено в средно- и дългосрочните стратегии но, ЗАСЕГА, не му е дошло времето.

        До модераторите:
        Много ви е двоен аршинът: Мен ме триете, а Чер-кензОФФ - не го закачате въпреки, че ръси долни клевети и прави гнусни инсинуации. Много жалко за вас - сами проваляте форума, явно подкрепяйки един явен клеветник. АКО бяхте видели и пипнали, друго щяхте да пеете, ама нА - толкова си знаете, толкова си можете, и прокарвате неговите гнусотии. АКО СИ ПОЗВОЛЯВАМ да се изразявам по-пиперливо по отношение на такъв дръвник като Дохтура, не ви ли е хрумнало, че, ОПРЕДЕЛЕНО, ИМА ЗА КАКВО? С колцина тук си позволявам, вече 8-ма година, така да общувам? А?
        Малко съвест няма да ви навреди.
        Last edited by Pyramid; 07.05.2013, 11:25.

        Коментар


        • Prosperity

          Нормално е да има хора, които изобретяват разни неща. Погледни само колко неща се изобретяват в наше време, те все се раждат в главата на някой, от някой квартал. Харата обаче не знаят, че в наше време не е чак толкова трудно да се правят машини, колкото си го представят. Това са реални неща, не като тези на крадците на пари от данъците на хората с разни европроекти и програми за които тълпата като чуе им се нахвърля и с тях се преразпределят пари. Неговото изобретение е реално и пести енергия за загряването на вода, а всички ползват топла вода. Т.е. то ако се произвежда, хората които си поставят подобно устройство ще имат полза от него.Или от неговата поява и живот, ще остане нещо, а не само да напълнил един трап и още няколко с екскременти, такива хора променят живота на тези които живеят след тях.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Много сериозно трябва да се прототипва, разходите за производство са последна грижа, защото се произвежда в бройки и се правят разходи когато вече има предплащане за тях от търговец на едро - поръчка. Обикновенно се предплаща поне 50%, в Азия е така и с получаване на стоката се плаща напълно...а може и най често се плаща 100%. Ти тук не можеш да произвеждаш поради високите производствени разходи !!! Забрави за производство в България, то ти излиза 4 пъти по скъпо, а това е много.Не ти трябва и местен тук пишман инвеститор, основния момент е да се прототипва здраво и това става и с време и с пари, отимизирай конструкцията на топлообменника максимално и от гледна точка на производствения цикъл, ако може готовото изделие да излезе готово от един инструмент и после да има механична обработка единственно. Ако трябва занижи ефективостта за сметка на това например да се изработи от полиамид, а тогава защо да не предлагаш готова технология плюс инструментите за производство, на инвеститори - производители по цял свят. Това е начина пък да избягаш от Китай, просто не трябва да произвеждаш ти - дай го по на един производител от различни страни, намери си много такива кандидати. Инвеститор с много пари не ти трябва въобще, то ако ставаше с пари всичко какъв е смисъла да се работи, достатъчно е просто да имаш пари и те ще е размножават.На онази джаджа инструмента с който се произвежда основния детайл ми го направиха в три фабрики в Китай и струва 400 евро и 200 долара и 150 да го съберат и напаснат на третото място, разкарвам отделните детайли там на растояние като през 4 държави в Европа и никой от китайците не знае какво всъщност прави. Нищо не струва да се произведе нещо, особенно ако то е дребно изделие.
            Като не може да прототипваш с пари, можеш с вложено повече време и става и по сполучливо. В общи линии с пари не става, в крайна сметка с оказва че парите които трябва да се вкарат са много малко.
            Last edited by supertrader; 07.05.2013, 04:28.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Някъде бях чел, че в Германия мощността на всички фотосоларни паркове се равнява на близо 30 ядрени блока на АЕЦ Козлодуй.
              Ен Пи Ен Кънстракшън ЕООД

              www.npnconstruction.com

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Prosperity Разгледай мнение
                В квартала има 4-5 такива разправящи небивалици като теб Pyramid, само дето те си пият ракийката по цял ден в местната кръчма, а не седят по инвеститорските форуми. Тука няма кой да ти се върже друже
                Братко, виж го само какви изразни средства използва
                А преди като ме ръчкаше за пари беше по нисък от тревата и по мил от бившата ми съпруга, а тя беше много мила
                Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                Коментар


                • В квартала има 4-5 такива разправящи небивалици като теб Pyramid, само дето те си пият ракийката по цял ден в местната кръчма, а не седят по инвеститорските форуми. Тука няма кой да ти се върже друже
                  Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    Прочее, споделял съм, показвал съм си обекта на разни хора и, измеждзу /досега/ 12 /дванайсет/ проведени лични разговора пред него, 9 /девет/ директно искат да придобият такова нещо. Не е кой знае какво, само 75% предварително търсене...И, - хвърлям ръкавицата на инвесторското братство за пореден път - жив интерес от българи - почти никакъв. Виж, от VGF /Virgin Green Fund/ на някой си сър Ричард Брансън /пазя си писмото/ ми заявиха че, при достигане на 10 М евро/год ще може да се споразумеем (или нещо от рода, английският не ми е точно сила).

                    Пък ЧеркезоФФ, този пишман - инвестор, ДГД.
                    Не ти ли омръзна да си правиш безплатна реклама тука с тези твой полезни модели, които са полезни само в твоята тимберица!
                    Нали ако беше създал нещо умно щяха хората да се избиват за него, а не да пишеш като гламав в този и още 10 форума в които търсиш рибки и шарани!!
                    Безсрамник
                    П.П.
                    Няма я вече мъжката дума като едно време
                    Куче влачи рейс му казват в такива ситуации!!
                    Истинските изобретатели по това време на ноща творят, те не се изявяват по безплатни форуми да се хвалят колко са велики и какво са измислили!!!
                    Last edited by Черкезов; 06.05.2013, 22:57.
                    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                    Коментар


                    • Прочее, споделял съм, показвал съм си обекта на разни хора и, измеждзу /досега/ 12 /дванайсет/ проведени лични разговора пред него, 9 /девет/ директно искат да придобият такова нещо. Не е кой знае какво, само 75% предварително търсене...И, - хвърлям ръкавицата на инвесторското братство за пореден път - жив интерес от българи - почти никакъв. Виж, от VGF /Virgin Green Fund/ на някой си сър Ричард Брансън /пазя си писмото/ ми заявиха че, при достигане на 10 М евро/год ще може да се споразумеем (или нещо от рода, английският не ми е точно сила).

                      Пък ЧеркезоФФ, този пишман - инвестор, ДГД.

                      Коментар


                      • Не говорим за прототипиране, Дани, а за старт на сериозно производство. ТАМ, обаче, много неща, изискват и точно спазване на допуски, и дълготрайност /брой производствени цикли без излизане извън допуските/, и покриване на потребности от енергия, заплащане за труд на работниците, и поддръжка на материалната база, и проследяване, и доставка, и суровини... А нещото НЕ Е в категорията "изобретение" , както твърди кухият ЧеркезоФФ - още преди две години му обясних, че е полезен модел, и той прекрасно го знае ...и разнася клевети, из*одът. Само че, на този ти*веник бе предложено партньорство, при това, на много изгодни условия...от което той просто се покри. А днес, гн*дата твърди, че съм искал да "му взема" едни 100-200 К. По-гнусна инсинуация, ей Богу, не бях чувал. Не и в интернет. Тук има хора, които ме познават и - нека бъда проклет - нека някой потвърди, че съм го мамил, ако има факти.
                        А поповският пишман-тарикат просто, да се завре на кучето под опашката, че там му е мястото, на тази гнус нещастна.
                        Last edited by Pyramid; 06.05.2013, 19:20.

                        Коментар


                        • Черкезов

                          Това "изобретение" става да се прави, то е добра идея и мисля че ще има пазар за него.Не мисля обаче , че трябват 100к. да се инвестират. Вече инструментите са много по евтини, защото се използват много компютърно управлявани машини за направата им. И цените на тези машини паднаха много също - немските са 10 до 100 пъти по скъпи от произведените в Китай със същите възможности почти. Матрица за пластмасово изделие, чиято повърхност да изглежда като електроерозирана може да не е направена с електроерозия и цените на инструментите са направо мечта.Китайците затова изкарват много големи печалби, в индустрията има печалба 1000% понякога и рулетката ряпа да яде - глупост е.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Pyramid

                            За топлообменника ли става въпрос ?
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                              Докторе верно ли е това?
                              Ама може ли такива работи?
                              Под достойнството ми е да коментирам подобни гаври с азбуката от бивш военен
                              Мила, ако имаш 100К по добре ходи на рулетка да ги инвестираш
                              Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                              Коментар


                              • Докторе верно ли е това?
                                Ама може ли такива работи?

                                Коментар

                                Working...
                                X