IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Субсидиране на проект за слънчева централа

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
    Ок, разбрах, че държавна субсидия няма, а някой знае ли колко лични средства трябват за 1 дка?
    Момиче, нали по-долу за това те питах, какви пари ще инвестираш, за да мога да ти препоръчам фондове за самофинансиране. А ти се ловиш на приказните на фалирали и злобни "фондови" играчи...
    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

    Коментар


    • Ок, разбрах, че държавна субсидия няма, а някой знае ли колко лични средства трябват за 1 дка?
      Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

      Коментар


      • Ипотекирай си апартамента и си го субсидирай
        После ще живееш в кашон

        Коментар


        • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
          Здравейте, имам 1 декар земя и искам да разгъна фотоволтаичен парк. Моля да ми кажете какви разходи ще имам и каква годишна поддръжка ще трябва? Ще мога ли да кандидатствам за субсидия за проекта и как? Благодаря!
          Изчакай малко, ако влезе това http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...-rejim,129379/ ще ти е много по-лесно. В момента просто забрави да се доредиш, освен ако нямаш супер много пари за адвокати или супер дебели връзки. Цените на това отгоре падат в пъти последните години.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

          Коментар


          • това добре, но чети че се точи за 1 декар земя да усвоява...това е проект от тези дето няма вече прекарване.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

            Коментар


            • Говорите без да сте чели достатъчно. Малко извадки от ЗАКОН ЗА ЕНЕРГИЯТА ОТ ВЪЗОБНОВЯЕМИ ИЗТОЧНИЦИ



              Чл. 19. (1) Инвестиционните намерения за изграждане на енергийни обекти за производство на енергия от възобновяеми източници се предхождат от оценка за наличния и прогнозния потенциал на ресурса на съответния вид енергия от възобновяем източник, който се предвижда да бъде използван в процеса на производство на енергия в бъдещия енергиен обект.

              (2) Разпоредбата на ал. 1 не се прилага за:

              1. изграждане и въвеждане в експлоатация на енергийни обекти за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници с обща инсталирана мощност до 30 kW включително върху покривни и фасадни конструкции на сгради и върху недвижими имоти към тях в границите на урбанизирани територии;
              Чл. 23. (1) (В сила от 01.07.2012 г.) Лицата, които желаят да изградят енергиен обект за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници или да извършат разширение на съществуваща електрическа централа или да увеличат инсталираната електрическа мощност на централа за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници, подават до оператора на съответната електрическа мрежа заявления за присъединяване в посочени от тях райони, одобрени по чл. 22, ал. 5.

              (2) (В сила от 01.07.2012 г.) Заявления по ал. 1 се подават след одобряване на електрическите мощности, които могат да бъдат предоставяни за присъединяване, до приключване на едногодишния период по чл. 22, ал. 5.

              (3) (В сила от 01.07.2012 г.) Операторът на съответната електрическа мрежа разглежда заявленията по реда на постъпването им и с мотивирано становище се произнася по допустимостта на всяко заявление в срок 14 дни от постъпването му.

              (4) (В сила от 01.07.2012 г.) Операторът на съответната електрическа мрежа изпраща на заявителя становището по ал. 3 и го публикува на интернет страницата си.

              (5) (В сила от 01.07.2012 г.) При становище по ал. 3, с което заявлението е определено като допустимо, операторът на съответната електрическа мрежа извършва проучване и издава становище за условията и начина за присъединяване.

              (6) (В сила от 01.07.2012 г.) След изчерпване на одобрените електрически мощности за съответния район операторът на електрическа мрежа връща подадените и неразгледаните заявления, което се смята за мотивиран отказ за присъединяване съгласно чл. 117, ал. 4 от Закона за енергетиката.

              (7) (В сила от 01.07.2012 г.) Операторите на преносната и на разпределителните електрически мрежи изпращат в ДКЕВР и публикуват на своите интернет страници:

              1. становищата по ал. 3 и 5;

              2. информация за върнатите заявления по ал. 6;

              3. информация, когато одобрените електрически мощности за съответния район бъдат изчерпани.

              (8) (В сила от 01.07.2012 г.) При подаване на заявленията по ал. 1, в полза на оператора на съответната електрическа мрежа, се внася гаранция за участие в процедурата в размер 5000 лв. на мегават (МW) заявена мощност за присъединяване.

              (9) (В сила от 01.07.2012 г.) Гаранцията за участие се освобождава в срок до 7 дни от издаване на становището по ал. 3 и се връща на заявителите, чиито заявления са определени за недопустими, и на заявителите, чиито заявления не са разгледани и са върнати по ал. 6.

              (10) (В сила от 01.07.2012 г.) Гаранцията за участие, в случаите по ал. 5, остава в полза на оператора на съответната електрическа мрежа като част от аванса по чл. 29, ал. 1.

              (11) (В сила от 01.07.2012 г.) В случай че искането за изготвяне на предварителен договор за присъединяване не бъде подадено пред съответния оператор на електрическа мрежа в срок до 6 месеца от получаване на становището по ал. 5, то се смята за невалидно.

              (12) (В сила от 01.07.2012 г.) Операторът на съответната електрическа мрежа има право да задържи гаранцията за участие, когато заявителят:

              1. оттегли заявлението си преди изтичането на срока за произнасяне от оператора с мотивирано становище по ал. 3 или след издаване на становището по ал. 5;

              2. не подаде искане за изготвяне на предварителен договор съгласно ал. 11;

              3. откаже да сключи предварителен договор, по причина за която производителят отговаря.

              (13) Условията и редът за провеждане на процедурите по ал. 1 - 12, включително критериите за допустимост и за осъществяване на контрол от ДКЕВР, се уреждат с наредбата по чл. 116, ал. 7 от Закона за енергетиката



              Чл. 24. Разпоредбата на чл. 23 не се прилага за енергийни обекти за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници:

              1. с обща инсталирана мощност до 30 kW включително, които се предвижда да бъдат изградени върху покривни и фасадни конструкции на сгради и върху недвижими имоти към тях в границите на урбанизирани територии;

              2. с обща инсталирана мощност до 200 kW включително, които се предвижда да бъдат изградени върху покривни и фасадни конструкции на сгради за производствени и складови дейности и върху недвижими имоти към такива сгради в производствени зони;

              3. с инсталирана електрическа мощност до 1 MW включително, за производство от биомаса, които се предвижда да бъдат изградени в урбанизирани територии, селскостопански обекти или производствени зони.

              Чл. 30. (1) Производителите на електрическа енергия от възобновяеми източници, чиито енергийни обекти са с обща инсталирана мощност над 30 kW, сключват договор за достъп с оператора на преносната или на разпределителната мрежа при общи условия, одобрени от ДКЕВР и обявени на интернет страницата на оператора на съответната разпределителна мрежа преди сключване на договора за изкупуване на електрическата енергия. Неразделна част от договора за достъп е оценката на потенциала по чл. 19, ал. 1, когато изготвянето й е задължително, въз основа на който потенциал се изготвят прогнозните графици за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници.

              (2) Производителите на електрическа енергия от възобновяеми източници, чиито енергийни обекти са с обща инсталирана мощност до 30 kW включително, използват разпределителните мрежи, към които са присъединени, при общи условия, одобрени от ДКЕВР и обявени на интернет страницата на оператора на съответната разпределителна мрежа.





              В случай, че проекта на mia11 е до 30 кWp в урбанизирана територия, е възможен. Друг е въпроса дали ще и излезе сметката. Недейте да отхвърляте или приемате нещо без да сте го проверявали.

              Коментар


              • Бате ви Пешо отдавна ви каза че това е далавера за малцина а мнозинството ще загуби ма кой да слуша.

                Коментар


                • Поровете в архива бе хора.
                  Има поне десетина подобни теми освен ако админ не ги трие като остареят.
                  Преди 2-3 години беше модата на фотоволтаиците. Очакваше се манна небесна.
                  Оказа се ядец........ имам 6 познати лица дето се набълбукаха за проекти, земи, промяна на предназначение и т.н.
                  С хиляди връзки подписаха предварителни договори за присъидиняване към ЕОН и правиха промени на предназначение. И накрая 5 ги отрязаха при кандидатстване за евро финансиране.
                  Последния шестия си изгради фотоволтаичната централа с собствени пари.
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    Щото тъй наречената "зелена" енергия от фотоволтаика съвсем не е зелена. При производството му се харчи повече енергия, конвенционална енергия-от ТЕЦ или АЕЦ, отколкото панелът може да произведе през целия си живот.
                    Това нещо не ми се вярва.
                    Имаш ли препратка по повода?

                    Ако идеята на Миа е да се възползва ат субсидиите на ЕССР за зелена енергия - няма лошо, нищо, че изглеждат малоумни (и технически и икономически наистина са).
                    Някой ако е в час, може да й разкаже накратко "а" и "б".

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                      А нали точно от Еврозоната натискат за повече такива зелени проекти, то пък другия ток да не би да поевтинява? И чак до министър Трайков ли опрях,, леле, дано ме чуе да ми даде едно рамо.
                      И в Европа някога ще им дойде акъла. Ще престанат с идиотизмите за "зелена" енергия. Както Канада се отказа да спазва повече споразумението от Киото за парниковите газове.
                      Щото тъй наречената "зелена" енергия от фотоволтаика съвсем не е зелена. При производството му се харчи повече енергия, конвенционална енергия-от ТЕЦ или АЕЦ, отколкото панелът може да произведе през целия си живот.
                      Ама идеята ти е привлекателна от тази гледна точка-влагаш някакви парички и после 20 години само вземаш дивидентите! Нали?
                      Е, не става!
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        май си съвсем боса...сори, но така несериозно ако подхождаш ще си дадеш парите на вятъра на някой консултант.

                        1. провери какво е изискването за мощности от ВЕИ по евродиректива
                        2. провери какви мощности за заявени в България
                        3. ако все още се чудиш...не се занимавай, а дари парите на някой дом за сираци, защото така или иначе ще ги дадеш...поне да отидат за децат.

                        според мен подобни теми са или малоумни или провокативни. ако някой наистина мисли да хвърли стотин хиляди пари за проект...първо чете, а после пуска подобни теми.
                        Не май, наистина съм боса, но това пречи ли да се интересувам, да чета и да обсъждам такива теми? Нали и вие сте били боси и във времето сте се "обули" образно казано!
                        Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

                        Коментар


                        • май си съвсем боса...сори, но така несериозно ако подхождаш ще си дадеш парите на вятъра на някой консултант.

                          1. провери какво е изискването за мощности от ВЕИ по евродиректива
                          2. провери какви мощности за заявени в България
                          3. ако все още се чудиш...не се занимавай, а дари парите на някой дом за сираци, защото така или иначе ще ги дадеш...поне да отидат за децат.

                          според мен подобни теми са или малоумни или провокативни. ако някой наистина мисли да хвърли стотин хиляди пари за проект...първо чете, а после пуска подобни теми.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Трябва да имаш изключителна силна политическа подкрепа за да ти одобрят нещо такова. Нещо като ниво-министър Трайков.
                            А иначе политиката на правителството напоследък е да ограничи точно фотоволтаичните централи, защото токът от тях е най-скъп. И правилно!
                            А нали точно от Еврозоната натискат за повече такива зелени проекти, то пък другия ток да не би да поевтинява? И чак до министър Трайков ли опрях,, леле, дано ме чуе да ми даде едно рамо.
                            Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                              Е, не ме режете от началото де! Поне ми кажете какъв наличен капитал ще е необходим за 1 декар
                              Трябва да имаш изключителна силна политическа подкрепа за да ти одобрят нещо такова. Нещо като ниво-министър Трайков.
                              А иначе политиката на правителството напоследък е да ограничи точно фотоволтаичните централи, защото токът от тях е най-скъп. И правилно!
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                                Е, не ме режете от началото де! Поне ми кажете какъв наличен капитал ще е необходим за 1 декар
                                казах ти.. за солар няма да ти трябва никакъв капитал... просто няма да имаш одобрен проект.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                                Коментар

                                Working...
                                X