IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рисковете при инвестирането

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Правя го. На и около предела на здравия разум. Паралелно с проекта, който е субсидиран, в свободното време /т.к. има сериозни периоди на принудително изчакване, да пуснем тази, да мине онази процедура и др. такива/, вършим подготвителната работа. Отделно, че, съм осигурил работно помещение, имаме определена технологична яснота, вече, по най-отговорните възли и детайли. Дори само да намериш цех за сглобка и кой да ти проектира оборудването, не е малко. Отделно, съм изплел дистрибуторската мрежа и т.н. Но, ако питаш, дали няма да излея едни пари някъде, просто така, с единствената мисъл да се "докажа" на любопитни но, неангажирани граждани като вас, отговорът е "НЕ".
    така е, "Шефе".
    Що така бе фитка- пирамидка? Нима не вярваш в собствения си продъкт? Баси!
    Що се отнася до принудителното ти изчакване, се сетих за един термин който използваме в службата: "ПРИНУДИТЕЛНО БЕЗДЕЙСТВИЕ". Много якоооооооооо! За чиновник мързела е оправдан, но за инвеститор, ааааайде бе!

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
      Шефе, ти мислиш ли да рискуваш малко собствен капитал в цялата работа?
      Правя го. На и около предела на здравия разум. Паралелно с проекта, който е субсидиран, в свободното време /т.к. има сериозни периоди на принудително изчакване, да пуснем тази, да мине онази процедура и др. такива/, вършим подготвителната работа. Отделно, че, съм осигурил работно помещение, имаме определена технологична яснота, вече, по най-отговорните възли и детайли. Дори само да намериш цех за сглобка и кой да ти проектира оборудването, не е малко. Отделно, съм изплел дистрибуторската мрежа и т.н. Но, ако питаш, дали няма да излея едни пари някъде, просто така, с единствената мисъл да се "докажа" на любопитни но, неангажирани граждани като вас, отговорът е "НЕ".
      така е, "Шефе".

P.S., "Лорде".
      - Майн**а ти.

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
        Шефе, ти мислиш ли да рискуваш малко собствен капитал в цялата работа?
        Там е работата, че не ще да даде и стотинка, а иска да направи милиони. Такива ентусиасти дал Бог.
        Имаше един с едни перки. Много си допаднаха с Пирамидката!

Коментар

• Шефе, ти мислиш ли да рискуваш малко собствен капитал в цялата работа?

Коментар

• Идва да рече, че за да те уважават другите, трябва сам да се научиш, първо, себе си да уважаваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
              Смисълът на поста е, че ако искаш да получиш пари от инвеститор, трябва да си 100% прозрачен - научни публикации по темата, бройки за тест - а не само в банята ти, ясен принцип на действие. Никой инвеститор няма да заложи шестцифрена сума на едно филмче и среща с "лудия изобретател", който не е публикувал нито една научна статия по въпроса.

Затова, купи частите, сглоби 3 мостри и иди на Пловдивския панаир, където да ги покажеш. С пълната документация и чертежи.

И защо печалба от 50% не е желателна, спрямо печалба от 0% (реализирана за 3 години)?
              falafel, спиш. СПАД на печалбата не е желателен. Особено, " 0% за три години."
              Това-първо.

Второ,
              "Научни публикации" не звучи зле. Колко искаш да ти напиша?

Второ и половина:
              "Купи частите" ти. Аз ще ки купя от теб на двойна цена, няма да се изметна. Става ли? Само, да не речеш "Ама такова няма в магазина". Че, тутакси, ще ти повярвам.

Трето: ,
              ]Който "залага шестцифрени суми" не е инвеститор, а хазартен играч. Тези, най-често, губят. Инвеститорът залага пряк контакт и собствен контрол на процесите и, ЕДВА СЛЕД ТОВА, някакви средства. Естествено, ако реши, че си заслужава. Ето, вече съм го казвал но, някои не внимават: обикновените термопомпи са термодинамично по-ефикасни. 70-80% кпд с/у 50-60 от този тип. Измерени.
              Не знам какъв научен труд искаш, обаче, да ти напиша, за да разбереш че, ако ти трябва да превозиш само собствения си задник на един-макс два км. в града, някак, няма да ти е нужен ТИР? Хората са го казали : "С топ по врабци да стреляш".
              А "пълна документация и чертежи" трябват на производителя, драги. Или, на който си реши да те копира. Там-да. Който пожелае да се запознае /ама за кой път го кавма това ?!?/ показвам му. Ала, ей така, с прототип - на панаир...Трябва да съм луд. Вярвай, ако щеш.
              Не, чак толкова луд, не съм. Имаш да вземаш.
              Last edited by Pyramid; 07.08.2013, 19:43.

Коментар

Не разбирам скрития смисъл на ТОЗИ пост.
                Нищо гениално няма в проекта. Възможно, с изключение подхода и съчетанието на потребителски качества и експлоатационно удобство, както и скромния гений на автора, тънката стратегическа нишка, готовата /като решение, не като продукт/ последваща продуктова линия и т.н.
                Един потенциален инвеститор задължително, в детайли, ще бъде запознат тъй, щото, да вземе информирано решение. Нито се иска, нито се очаква друг подход, така е честно. Остана, да се появи. Естествено е че, не хареса ли проекта, не се ангажира. няма разходи.
                Е, и приходи, после, няма но, щом така е решил...
                И за патентоването съм наясно, че е така.
                Още повече, че също съм се ориентирал към първоначалното производство на повечето комплектуващи на ишлеме. По-евтино и, със сигурност, ще се получават годни детайли. "Повечето комплектуващи", казах. Не "всички". Причините са комплексни и някои от тях се отнасят както до сигурността на проекта, така и до драматичен дял на транспортните разходи /дори на този ранен етап/, което снижава печалбата та, вместо 80-100%, може да спадне и до 50...което не е желателно.
                Тогава?
                Смисълът на поста е, че ако искаш да получиш пари от инвеститор, трябва да си 100% прозрачен - научни публикации по темата, бройки за тест - а не само в банята ти, ясен принцип на действие. Никой инвеститор няма да заложи шестцифрена сума на едно филмче и среща с "лудия изобретател", който не е публикувал нито една научна статия по въпроса.

Затова, купи частите, сглоби 3 мостри и иди на Пловдивския панаир, където да ги покажеш. С пълната документация и чертежи.

И защо печалба от 50% не е желателна, спрямо печалба от 0% (реализирана за 3 години)?

Коментар

• Първоначално изпратено от shpono Разгледай мнение
                  Е да де, от поредицата "съветниците на Богатия татко"
                  Аз специално започнах да пропускам някои от заглавията, когато /имам навика, ПРЕДИ да купувам дадена книжка, особено, по важни теми, старателна да прелистя и да разгледам съдържанието/ усетя, че се повтаря. Защото, и той, тарикатът, взе да се изхитрява, и да пълни бункера не само със семки, ами и шушлюпа, ако ме разбираш. Дал на двама да прегледат, каквото има от предните издания, и да комбинират...и прави "производителност" откъм бестселъри.

Коментар

Но, НЕ Е на Кийосаки, а на Майкъл Лехтър
                    Е да де, от поредицата "съветниците на Богатия татко"

Коментар

• Първоначално изпратено от shpono Разгледай мнение
                      Пирамиден, прочети книгата "Парите на другите хора" на Робърт Кийосаки. Вярно има много американска терминология, но със сигурност ще взаимсваш някоя идея или възможност.
                      Сторих го. И, вече, някои неща именно с ПДХ съм ги придвижил напред. Готина книжка, много полезна. Но, НЕ Е на Кийосаки, а на Майкъл Лехтър

Коментар

• Пирамиден, прочети книгата "Парите на другите хора" на Робърт Кийосаки. Вярно има много американска терминология, но със сигурност ще взаимсваш някоя идея или възможност.

Коментар

• Не разбирам скрития смисъл на ТОЗИ пост.
                          Нищо гениално няма в проекта. Възможно, с изключение подхода и съчетанието на потребителски качества и експлоатационно удобство, както и скромния гений на автора, тънката стратегическа нишка, готовата /като решение, не като продукт/ последваща продуктова линия и т.н.
                          Един потенциален инвеститор задължително, в детайли, ще бъде запознат тъй, щото, да вземе информирано решение. Нито се иска, нито се очаква друг подход, така е честно. Остана, да се появи. Естествено е че, не хареса ли проекта, не се ангажира. няма разходи.
                          Е, и приходи, после, няма но, щом така е решил...
                          И за патентоването съм наясно, че е така.
                          Още повече, че също съм се ориентирал към първоначалното производство на повечето комплектуващи на ишлеме. По-евтино и, със сигурност, ще се получават годни детайли. "Повечето комплектуващи", казах. Не "всички". Причините са комплексни и някои от тях се отнасят както до сигурността на проекта, така и до драматичен дял на транспортните разходи /дори на този ранен етап/, което снижава печалбата та, вместо 80-100%, може да спадне и до 50...което не е желателно.
                          Тогава?
                          Last edited by Pyramid; 06.08.2013, 18:06.

Коментар

• Какъв е смисълът от това да закупуваш машини, вместо да си поръчаш производството и доставката на съставните части и да сглобиш/продаваш готовото изделие?

Нито един инвеститор няма да инвестира в проект, който не може да покаже с всички детайли на независим експерт и този експерт да се произнесе.

Сигурно си наясно, че дори след патентоване, защитата ще важи само за определената територия, за която е регистриран патента?

Доктор Найденов палеше водата и умря, без да даде информация как става. Гениален или измамник, никога няма да разберем. И ти ли си същия?

Коментар

• Първоначално изпратено от Minavast Разгледай мнение
                              Така че помисли и за това.Наливането на капитали в нови източници иначе е само в помощ на банкнотената индустрия"
                              Шегуваш се. Ама то е добре, щото смехът бил здраве...казват. Ама ни съмъ сигуренъ.
                              http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%...D1%81%D1%82%29

Коментар

• 06.02.2006, 10:06

Начално
                                "Има ли в България производител или вносител на възможно най-елементарните, и най малки/един душ да захранва/ слънчеви колектори" Реалните битови душове са разхитители на енергия.По време на кризата с петрола през 70-те "Philips" създаде кабинка за душ с регенерация на изтичащата топла вода и едно \"чипкане\" с нея е в пъти по евтино.Така че помисли и за това.Наливането на капитали в нови източници иначе е само в помощ на банкнотената индустрия"
                                http://forums.investor.bg/forum/show...?t=4224&page=6

Коментар

Working...
                                X