Нищо не става наготово ,труда е най-ценното нещо ,безценен е ,и като такъв не бива да бъде хвърлян на вятъра просто така .Измислици като падащ дъжд от зелени хартии (боже колко филми има с тая гледка ) ,доведе до сегашната деградация на някой общества .Считам ,че безценното има само един начин да устои на мераците да бъде ограбено - всеки свободен копюр да бъде влаган в благороден метал.Ние всички тук сме ограбвани всеки ден ,всяка минута .Затова бабичката на село ,работила цял живот ,има пари само за ковчег от шперплат ,затова онкоболния ,който ще живее само още месеци ,не може да плати сметката на ЕОН ,затова учител на село едва изхранва децата си ! Труда ни се краде ! Инвестиция не значи да си лаком ....Не, значи ! Трябва да се брани труда със злато и сребро ! Толкоз .Почнеш ли това - не ти пука дали гърми ,трещи ,волативност ,фалити ....Гледаш как фалират банки ,Бернанке как заеква ...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Рисковете при инвестирането
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеОтделно, ми е интересно и ще ви попитам, ако някои тук се смеят зад кадър:
- А с какво биха Ви гарантирали всички спецове по фондове, деривативни инструменти, инвестиции в злато или просто в акции, че техните високи и "гарантирани"целеви показатели, на които разчитат, ще се осъществят? Какви механизми Ви предлагат за контрол над собствения Ви инвестиционен продукт преди, по време и след достигане хоризонта, който сте набелязали?
И какви критерии за успех залагате, надявайки се нещо да се случи?
Говорим за гаранции, не просто "давани" но, и механизъм за тяхното осъществяване. За процеси, взаимозависимости, компенсаторни функции...
- Защото, за това, което е в подписа ми, отговарям лично аз.
Да се състезаваме, а ? Какво ще кажете? Вместо да клечите само пред екраните и току да залагате на следващото "вълшебство" и вместо да се тресете, какво следващо "по-бързо" и "по-хитро" движение да направите тъй, че да избудалкате хитреца отсреща?
Понеже, дяволът се върти мн. бързо и току си оправя децата, ако нещо не слушкат.
Вие слушкате ли, а ?Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Коментар
-
Отделно, ми е интересно и ще ви попитам, ако някои тук се смеят зад кадър:
- А с какво биха Ви гарантирали всички спецове по фондове, деривативни инструменти, инвестиции в злато или просто в акции, че техните високи и "гарантирани"целеви показатели, на които разчитат, ще се осъществят? Какви механизми Ви предлагат за контрол над собствения Ви инвестиционен продукт преди, по време и след достигане хоризонта, който сте набелязали?
И какви критерии за успех залагате, надявайки се нещо да се случи?
Говорим за гаранции, не просто "давани" но, и механизъм за тяхното осъществяване. За процеси, взаимозависимости, компенсаторни функции...
- Защото, за това, което е в подписа ми, отговарям лично аз.
Да се състезаваме, а ? Какво ще кажете? Вместо да клечите само пред екраните и току да залагате на следващото "вълшебство" и вместо да се тресете, какво следващо "по-бързо" и "по-хитро" движение да направите тъй, че да избудалкате хитреца отсреща?
Понеже, дяволът се върти мн. бързо и току си оправя децата, ако нещо не слушкат.
Вие слушкате ли, а ?Last edited by Pyramid; 21.08.2011, 17:33.
Коментар
-
В какъв смисъл? Не съм видял още някой изяден да плува тук.
Освен това, като чета коментарите на маса пийпъл тук, все умници, един през друг по-големи, и все ербап. Особено, като излезеш на пряк контакт: Кой имал амнайсет фирми, кой строял поредното чудо на търговията и т.н. И тези горди люде, като се опре до това, да се развие нещо, тутакси, "за да се включат", ти предлагат умни-заумни схеми, с които днес вкарват едно, а утре, ама задължително, трябва да изкарат поне две, поставят каруцата пред коня и си правят сметки всякакви единствено, току забравят кръчмаря...и продължават, с къде по-рисковите варианти, с по-постната възвръщаемост и "контрола" само върху едни размени тук и там.
А ти казваш "който се страхувал от акули" . Ама голем страх ще да е тва - лошото е, дето никому акълът така и не идва в главата, баси.Last edited by Pyramid; 21.08.2011, 17:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеГледай ти !
Толкова ли неуместна тема повдигам?Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Рисковете при инвестирането
Всички би трябвало да знаем, че основният риск в какъвто и вид инвестиции да влага човек, е липсата на контрол. Дори и да знаеш, че нещо намирисва, ако просто си взел едни акции, сертификати и т.н., но, не контролираш нещата (по-далече от възможнжстта да се отървеш набързо - ако го допуснат - от гнилите круши) ти остава единствено да се молиш. Възвръщаемостта, ако изобщо надвишава няколко /десетки/ процента за година, отново, не е точно върхът...
Питам, тогава, защо куп умни хора тук все още играят на хазарт и току се молят за едно или друго развитие, вместо да започнат истински инвестиционен процес? н
Например, като се запознаят с онова в подписа ми и да имат и забележителна възвръщаемост, и виждането отвътре, и контрол?Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар