IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Продукти, които ще се търсят

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Минaващ Разгледай мнение
    Абсолютно. Към таблетите мога само да добавя и новите буквари
    баси списъка с речници и програми има това чудо
    линк

Коментар

• Докъм 35-тата година не са, ама след туй, като бутнеш на очи...

Прочее, все повече, виждам, се очертава търсене на енергоефективни решения, та, да предпазя от натрупване на пропуснати ползи (тези от вас, които искат стабилност и предвидимост, независимо от световни финансови кризи, /не/разпад на еврозоната, /не/спад в цените на имотите и разните там /отхвърляни или забранявани?/ къси продажби, деривативни инструменти и т.н.) отново обръщам внимание на онова, към което сочи моят подпис. Да не си скубете брадите и да викате някой ден"- Аз къде съм спал!?!"

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius Разгледай мнение
        Но и конкуренцията им не спи!
        Тиа са 7-ци, таблет под 10 инча си е жива мъка...

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Китайско-български разговорник.
          +10

Коментар

• Преди да започне предната криза, лятото на 2007 с един приятел, си говорихме, какво ще се търси като започне кризата.

Злато, Вампири (Всичко свързано с ужаси и най-вече шибаните вампири), Фантастика от всякакъв вид, Албуми на AC/DC и въобще тежък рок, сейфове, блиндирани врати и охранителна техника.

До колкото зная всичко това си мина по реда, точка по точка и бе хит последните години. Златото полудя, вампирските филми и книги станаха хит, фантастиката също, AC/DC стана номер 1, а продажбите на сейфове се качиха. И сега като се сещам за това ми идва на ум, че като се чуя с джентълменът от Бърно трябва да нахвърляме следващия период, който ще следва. Обещавам да напиша до какъв консенсус и идеи сме стигнали, е, може би. Защото ако сметнем, че някоя идея може да я ползваме ние или да я продадем, няма да напиша.
            В лятото на 2007г. джентълменът имаше идея да започнем производство или дистрибуция на каси и сейфове, но го отказах овреме. Все пак сме в България и това щеше да глътне доста капитал и докато оправим всичко и захапем пазара, тя кризата току виж свършила. Това не е бизнес с който тепърва да се почва, от хора които не са влизали в леярна и не са пипали оксижен. Или някой производител с метали би го почнал, или би разширил бизнеса си, ако знаеше какво да очаква. Решихме да изчакаме и да видим дали няма да се появи купувач за идеи от малкия ни мозъчен тръст, по горните ни прогнози и тъй като не се появиха купувачи, така много хора си отидоха в неведение. Амин, дето се вика, парите ви са в рая момчета.
            Понякога блестящите идеи идват ей така. Сега например се сещам за един случай. В 90 те години е, България още няма герб, тоест има стария соц герб. На дискотека сме и един от познатите ми вика "Мама му стара, докато плащах сметката и ми падна паспорта от джоба" (от старите, зелени като жабок паспорти). Гледа си паспорта и казва "Какъв е грозен самоооо" и в един момент ме ръгва с лакът "Дай да измислим нещо!" - Викам "О.К." защото и на мен взе да ми святка лампичка. Зарязахме си половинките и седнахте да избистрим идеята за 30 мин.
            От следващия ден я почнахме. Та каква бе тя. Герб няма, паспортите са грозни, ние с един удар и двата заека. Хващаме една от идеите за герб още не приети в парламента (много спориха, колко лъва и дали с корона или без), тази която прилича най-много на стария царски герб и хайде с една рекламна агенция при мои познати. Там предпечат на герба, нахвърляне на дискета на размера и идеята на продукта, запознаваме се точно какво ни е нужно и с колата хоп в едно бившо предприятие където поръчваме обложки за паспорти, с герб на Царство България (е не съвсем) отпред, тъмносини на цвят. Пазарихме се с едни лелки за цената, поръчахме, оставихме капаро и хукнахме да оправим пласмента при едни който държаха будки за вестници. Малко пазарлък с тях и след седмица им стоварихме в офиса 400 от всичките 4000 бройки обложки за паспорти. Тъмносини от вън, от вътре прозрачни, отварят се като книжка и с красив герб отпред. Цена народна. Обаче ние с 300-400 % надценка, вестникарите (фирмата) със около 80 %, а булите които продават вестници и кибичат по 12 часа в будките с около 35 % и те (накарахме вестникарите да им оставят по толкова). Подарихме по 1 брой на всичките си познати, седнахме и зачакахме. Първата седмица слабо, а после като каза дръж.... От офиса на вестникарите ми звънят "Давайте още"... Тия 4000 се изнизаха за нула време, нова поръчка, нова и така до към края на лятото, когато не само бяхме наводнили Варна, ами не помня от къде изрових някакъв софиянец, който купи на няколко пъти само той по 4000 бройки да ги продава дявол знае къде в чужбината (София де)..
            Към есента на следващата година дадохме полека отбой . Появи се конкуренция в лицето на копия на продукта ни, но някой вече и с подобрения Джобчета за пари, за други документи и т.н. Към нова година изчистихме с намаление последната партида и поляхме сделката. Вече имаше нов, разработен пазар, за нов вид стока, но печалбите вече не бяха същите. Стиснахме си с вестникарите ръцете и поехме всеки по пътя си.. Те може би още продават подобни неща, но вече не наши..
            Тоя "бизнес" почнат на шега в дискотека и струваш може би в днешни пари не повече от 400-600 лева, не е изключение. Понякога идеите му идват на човек ей така.. Въпросът е обаче има ли с кой да ги приложи, колко ще струват, дали има пазар за тях и колко % ще е възвращаемостта им.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Китайско-български разговорник.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Абе, те и на мен три години ми пращаха бозите си, аз повечето не приех...
                Взех само три книги - и трите чудесни, но, две седмици след първата я видах на книжарницата с 15 лева по-евтино. последното, което получих, върнах в уречения срок, т.к. не ми допадна. Те, обаче, искаха да им го платя въпреки, че го върнах надлежно, всичко, както си беше и здраво, и ненакърнено...И , даже, навлеците, на няколко пъти опитваха да ме плашат, че, ако не съм им бил платял, видиш ли...При всичко това, аз им предложих да ги запозная с вариант на търговията, от който само щяха да спечелят - не би, който е тъп, е завинаги. Накрая, им обясних популярно, че ще ги съдя за тормоз, та, така се отървах. Тази година, която ти казвам, беше от третата насетне. Щастливец съм, че, ама изобщо, се отървах. Хак да им е, каквото им се случи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  Те - да, а от Рийдърс Дайджест-България - същи навлеци, година ми отне да се откача от ненужните им "промоции" - пропуснаха възможността и ще го духат. Е, това, ако не е кеф, тутакси ставам трамвай
                  Късметлия си ти! На мен ми отне 3 години да престанат да ми пращат разни бози. Да им е.а майката гнусна!
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Амазон-ци избиха рибата!

Но и конкуренцията им не спи!

Коментар

Амазон-ци избиха рибата!
                      Те - да, а от Рийдърс Дайджест-България - същи навлеци, година ми отне да се откача от ненужните им "промоции" - пропуснаха възможността и ще го духат. Е, това, ако не е кеф, тутакси ставам трамвай

Коментар

• Амазон-ци избиха рибата!

Коментар

• Първоначално изпратено от Docky Разгледай мнение
                          Тук ако има повече от 5 човека с 10 бона кеш,то трябва да ви връчат нобелова награда за принос в икономиката.Всеки лъже и маже и фантазира,чеше си езика за парички и дава съвети,а накрая сърба попарата за 600лв месечно.Защо не го направите всеки да си излага едно портфолио с компанията си,колко работници има и т.н.,за да може да се знае от кого черпиш съвети.А не всеки да има по милиони,ама видиш ли,те са или виртуални,или потенциално се очаквало 2385г. да станат милиони.Аман от хора без работа.Факт е,че човек със сериозен бизнес и финанси няма да стои по цял ден по форумите и да дава акъли,а ще си гледа бизнеса.
                          И най-дългият път започва с малка крачка, и най-големите милиарди започват от плановете и мечтите в нечии сърца. Вместо да се дуеш, почни от себе си, Доки. дай ни пример светъл, като Слънцето

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                            Предвид масовото озверяване, дали да не впишем огнестрелното оръжие ?
                            - Като универсално разменно средство - насочваш автомат, и ти дават всичко...
                            Предвид последните събития в Катуница, предложението ти е много разумно. Ще се търсят АК-47, АК-74, Мозберг и съответно 7.62мм, 5.45мм и 12-ти калибър боеприпаси.
                            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Тук ако има повече от 5 човека с 10 бона кеш,то трябва да ви връчат нобелова награда за принос в икономиката.Всеки лъже и маже и фантазира,чеше си езика за парички и дава съвети,а накрая сърба попарата за 600лв месечно.Защо не го направите всеки да си излага едно портфолио с компанията си,колко работници има и т.н.,за да може да се знае от кого черпиш съвети.А не всеки да има по милиони,ама видиш ли,те са или виртуални,или потенциално се очаквало 2385г. да станат милиони.Аман от хора без работа.Факт е,че човек със сериозен бизнес и финанси няма да стои по цял ден по форумите и да дава акъли,а ще си гледа бизнеса.

Коментар

• Предвид масовото озверяване, дали да не впишем огнестрелното оръжие ?
                                - Като универсално разменно средство - насочваш автомат, и ти дават всичко...
                                Last edited by Pyramid; 20.09.2011, 11:53.

Коментар

Working...
                                X