IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съдружие за ФЕЦ - с.Вакарел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от North Разгледай мнение
    Следя от доста време тази тема, но сега ще си позволя една реплика. Мисля, че за да се предизвика инвеститорски интерес все пак малко предварителна информация е задължителна. В смисъл не по съществото на проекта, но относно фазата, до която го е докарал авторът му: - дали е само идея или е вече разработена мостра. Ако има разработена такава, следва въпросът дали са извършени необходимите изпробвания, измервания и анализи в реални условия. И не на последно място, а според мен и най-важното, започната ли е процедура за патентоване - в България, или по-добре извън България. Ако е вярно това, което пишеш относно проекта, то той представлява новост, и би трябвало да е патентоспособен. Затова, ако аз тряваше да проучвам проекта като потенциален инвеститор, бих се поинтересувал дали са предприети стъпки за патнетоване, и ако не са - защо. Отделен е въпросът, че самото патентоване изисква средства, но далеч по-малко от тези, които се търсят за започването на масово производство.
    Ами, първо, имам направени прототипи, последният работи в банята ми от коледа 2010,
    Второ, в процедура по патентоване е от Февруари 2011, засега, само у нас, т.к. дотам стигнаха парите.
    Всичко това и ред подробности относно дистрибуцията и пазарните стратегии са поместени в презентацията, като отделните елементи от мозайката подлежат на обсъждане при личен разговор - нищо против, да стане в група, да не си мисли някой, че го "търкалям".
    - Дотук, как ви изглежда?

Коментар

• Извинявам се, отговорът ми всъщност е за темата на Пирамид за домашния ВЕИ. Сега виждам, че съм го постнал в друга тема. Сори, не знам как да го преместя...

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        -Щото, намирането на състоятелен инвеститор минава през популяризиране. А на "ЕБАН" са гарантирано по-състоятелните. Все пак, има технологични и др. моменти, които повишават началния залог на ок.150-200 хил. лв - десетки детайли, много от тях-с индивидуални пресформи, всяка - по няколко хиляди лв, очаквано е да има повечко брак, докато тръгне, трябва да се плаща на работници...Освен това, пълното презентиране не е за пред всички. Не се обиждаш, предполагам - това не е реклама за продажби /като стока, първо, не е произведено още/ а популяризиране на възможността пред потенциално можещите да я подкрепят. Регистрираните там поне са минали някаква цедка а, тези тук, които биха могли, влизайки в онази мрежа, със сигурност, получават повече възможности, отколкото тук хортуващите си. Затова го правя по този начин - по-честно е. Пък и рейтинг трупам - ха сега, речи, че съм глупав - и съм набрал няколко пъти по-висок от другите участници там.

НО, ако желаеш, и на теб ще пратя. Накратко, който поиска, ще я има. Но, няма как тук да я залепя тази презентация. Извинявам се за неудобството
        Следя от доста време тази тема, но сега ще си позволя една реплика. Мисля, че за да се предизвика инвеститорски интерес все пак малко предварителна информация е задължителна. В смисъл не по съществото на проекта, но относно фазата, до която го е докарал авторът му: - дали е само идея или е вече разработена мостра. Ако има разработена такава, следва въпросът дали са извършени необходимите изпробвания, измервания и анализи в реални условия. И не на последно място, а според мен и най-важното, започната ли е процедура за патентоване - в България, или по-добре извън България. Ако е вярно това, което пишеш относно проекта, то той представлява новост, и би трябвало да е патентоспособен. Затова, ако аз тряваше да проучвам проекта като потенциален инвеститор, бих се поинтересувал дали са предприети стъпки за патнетоване, и ако не са - защо. Отделен е въпросът, че самото патентоване изисква средства, но далеч по-малко от тези, които се търсят за започването на масово производство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Perni4anin Разгледай мнение
          Пирамид! Вече ти казаха да се презентира като хората тази технология! Защо ни даваш сайта на Ебан?
          -Щото, намирането на състоятелен инвеститор минава през популяризиране. А на "ЕБАН" са гарантирано по-състоятелните. Все пак, има технологични и др. моменти, които повишават началния залог на ок.150-200 хил. лв - десетки детайли, много от тях-с индивидуални пресформи, всяка - по няколко хиляди лв, очаквано е да има повечко брак, докато тръгне, трябва да се плаща на работници...Освен това, пълното презентиране не е за пред всички. Не се обиждаш, предполагам - това не е реклама за продажби /като стока, първо, не е произведено още/ а популяризиране на възможността пред потенциално можещите да я подкрепят. Регистрираните там поне са минали някаква цедка а, тези тук, които биха могли, влизайки в онази мрежа, със сигурност, получават повече възможности, отколкото тук хортуващите си. Затова го правя по този начин - по-честно е. Пък и рейтинг трупам - ха сега, речи, че съм глупав - и съм набрал няколко пъти по-висок от другите участници там.

НО, ако желаеш, и на теб ще пратя. Накратко, който поиска, ще я има. Но, няма как тук да я залепя тази презентация. Извинявам се за неудобството
          Last edited by Pyramid; 02.07.2011, 12:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от emil_k Разгледай мнение
            Здравей, отговор на всичките ти въпроси има в идейния проект, като всичко което предвиждам да се изгради там, съответства на всички изисквания и норми на всяка една от институцийте през които минава проекта.
            Що се отнася до възвръщането на инвестицийте гарантирам (което ще се види и от проекта) че ще се върнат в пъти за регламентираните 25 години на изкупуване на токът.
            Поздрави
            Само за информация тока от ФЕЦ за изкупува вече за 20г, възвращаемостта не е чак такава за каквато си мислят повечето хора

Коментар

• Пирамид! Вече ти казаха да се презентира като хората тази технология! Защо ни даваш сайта на Ебан?
              ПЕРНИК над всичко!

Коментар

• Минаха дни и се запитах:
                - А, дали, случайно, не допускаме основна грешка, водени от ентусиазъм? В смисъл, да се втурваме да повторим нещо, което някъде, при някого и в някакви условия работи? Защо не се оглеждаме повече и не си задаваме повече въпроси, вместо да бързаме да "правим пачка", набутвайки се в поредната ниша, изпаднала в криза било, поради пренасищане, било поради неадекватно отношение на държавата и още ред кофти обстоятелства? При мен има /на сайта ми, който се интересува-може да разгледа/ ред прилични неща, досега, пренебрегвани откъм внимание - защо от някое от тях да не излезе следващият удар?
                По-здрави,
                Р.

Коментар

• Да допуснем, че е реалната, която му е потребна. Важно е, дали факторите на средата /законови, икономически, политически/ работят в негова полза. Без тях ще му е нужно чудо не да спечели от начинанието, ами просто да излезе на нула. Понеже, печалбите от тези енергоизточници, в момента, се гарантират от държавата, а тя се отмята нещо. Неприятна работа. По-добре, да не се набутваш, още неукрепнал. повярвай ми.
                  Last edited by Pyramid; 05.06.2011, 22:08.

Коментар

Здравейте,

Предлагам за хора търсещи дългосрочна инвестиция, изграждане на ФЕЦ на парцел находящ се на автомагистрала Тракия на 25 км от София.
                    Необходима инвестицяи от 60-100хил лв. Предлагам 50% от дружеството на бъдещия инвеститор и 50% от всички бъдещи приходи.
                    Моля само сериозни предложения, заинтересованите, с реален интерес да оставят е-майл на ЛС, за да изпратя идейния проект.

Поздрави
                    100000лв не е ли прекалено малка инвестиция за такава дейност? Приятел прави ФЕЦ и онзи ден споделяше, че обзавеждането на някаква прословута стая 13 му струвало повече от тези 60000лв които търсиш.
                    Last edited by Ганчо Юрдечков; 05.06.2011, 20:35.

Коментар

Здравей, отговор на всичките ти въпроси има в идейния проект, като всичко което предвиждам да се изгради там, съответства на всички изисквания и норми на всяка една от институцийте през които минава проекта.
                      Що се отнася до възвръщането на инвестицийте гарантирам (което ще се види и от проекта) че ще се върнат в пъти за регламентираните 25 години на изкупуване на токът.
                      Поздрави
                      "В пъти", казваш. Чудесно. А консултирал ли си се със специалисти в областта? Няма ли да е по-привлекателно, ако, например, създадеш и обясниш възможността това да стане макс.за 3-5 години? Питам, понеже правителството и парламентът в момента действат в обратна посока и, живее ли се в текущо формираната законова среда, къде по-вероясто е, това начинание да бъде превърнато в провал. Иначе, на тези въпроси ще откриеш най-изчерпателните отговори ето тук

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        Относно предложенията - ясно, имаш критерии. Как стоят нещата, обаче, с очакваната възвръщаемост и на какви събрани данни, допускания и законови съставляващи се основава тя?
                        Поздрави

Коментар

• Относно предложенията - ясно, имаш критерии. Как стоят нещата, обаче, с очакваната възвръщаемост и на какви събрани данни, допускания и законови съставляващи се основава тя?

Коментар

• Съдружие за ФЕЦ - с.Вакарел

Здравейте,

Предлагам за хора търсещи дългосрочна инвестиция, изграждане на ФЕЦ на парцел находящ се на автомагистрала Тракия на 25 км от София.
                            Необходима инвестицяи от 60-100хил лв. Предлагам 50% от дружеството на бъдещия инвеститор и 50% от всички бъдещи приходи.
                            Моля само сериозни предложения, заинтересованите, с реален интерес да оставят е-майл на ЛС, за да изпратя идейния проект.

Поздрави
                          Working...
                          X