IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Водороден двигател - изход за България от енергийния монопол

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• gigow

Точно обратното е ! Водорода може да се произвежда чрез електролиза , номера е в двигателя. Има нещо много специфично в рековбинацията на двата газа - експлозия с последваща имплозия. В края на експлозията енергията е много повече от вложената в електролизата за да се произведе водорода и като цяло реакцията е балансирана. Номера е да се вземе , извлече енергията в края на експлозията , съответно за имплозията енергия ще се вземе , присвои отнякъде..може би от нищото.Тази реакция , рекомбинация е първична , тя е в основата на материалния свят и материята.
    D.Y.F-091066

Коментар

• По-долу забравих да упомена, че физиката е точна, строга наука и не търпи своеволия. КОП си е КОП (това е практически, използван некоректно с търговски цели, коефициент), КПД си е КПД и не може да биват "бъркани". не на мен тези..
      Прочее, знаете ли, какво е т.нар. хладилен коефициент е в каква връзка е с теоретичната граница на кпд на термопомпите?

Коментар

• Да видим: На изхода на ТП имаш 5 kW, гълта от мрежата 1 kW. Тези 5 са равни на сумата от прехвърляните от ок. среда 4 kW и този1 kW , дето го тегли от мрежата. Този 1 покрива загубите на системата. Полезното действие е ПРЕХВЪРЛЯНЕ. КПД = {прехвърлена мощност/ (прехвърлена + загуби)}= 4/(4+1)= 4/5= 80%. Толкова по тема познания, уважаеми "знаещи".
        А на термодинамиката обръщам особен интерес откак преди 7 години ми се провали голяма надежда, свързана с нея и /тогавашното/ ми незнание.
        ...с тази разлика, че ми стига и силата, и себеуважението да си призная грешките и пропуските, за разлика от тук битуващи умници.

П.П.
        А "по-лесното" разлагане на водната молекула не минава без влагане енергията за разкъсване молекулните връзки, младежи.

Коментар

• [QUOTE=Pyramid;1220453]
          Първоначално изпратено от ewgeny Разгледай мнение
          Виж, неграмотността е естествена за новородени и недоучили, но, не е привилегия. Това "кпд 500%" /предполагам, визираш едни отдавна присъстващи на пазара изделия като термопомпите/, всъщност, е САМО 80%. Щото, ако не знаеш, Първият закон на Кирхоф, всъщност, се отнася за всякакви потоци /т.е., той е основен принцип във физиката и не се отнася само за електротехниката/.
          Ако искате, господа "вещи", може и мен да впишете сред "бетонните глави". Точно ВАШИТЕ упреци само ме разсмиват.
          И ме натъжават също - толкова ми е мъчно за вас
          Пълни глупости пишеш. Именно термопомпите визирам и го написах КПД (ако напиша КОП или ЕЕР трябва и това да обяснявам) защото за тези които ги ползват, си е КПД по-голямо от 100. Когато електоремра се върти като за 0.5 кВт уред, пък получаваш 2,5 кВт топлинна мощност как му викаш? КПД 80%??? Ами то на ел. печката КПД-то клони към 100%. Що не караш на ел. печка за 50 лв, а си купуваш марков инвертор за 2000 лв??? Тя е по икономична по твоите думи, не мислиш ли? Или може би лъже електромера???? Какво те интересува как става, и че просто пренасяш топлина, а не я произвеждаш. Но важното, е че ти се топлиш с 1\4 от нужната мощност, въртиш също толкова по-малка сметка, вредиш също толкова пъти по-малко на околната среда? И защо цитирате разни закони, които привидно не разбирате. Аз не разбирам много от финанси, още се уча и много не се обаждам. Като не разбирате от термодинамика, не говорете глупости да се излагате.
          Има технологии, и съм частично запознат (то е ясно защо само частично) за далеч по-лесно разпадане на водната молекула. Това, че някой пред очите си има капаци е негов проблем, но поне да се замисли за какъв огромен финансов ресурс трбява да се застане, ако някой каже "Аз карам на вода". Хората войни водят за тези неща, хора измират като мухи, че още един ли няма да намерят и утрепят. Ае да не се заблуждаваме, а?
          Last edited by ewgeny; 08.03.2011, 22:19.

Коментар

• Последно - преди 5 години. Ама там не го пише. Защото учебниците са именно по електротехника и разглеждат само тази тематика. А пък този ти пост мн. яко ми навява дежавю от една друга тема

Коментар

• Pyramid, а ти кога за последно си отварял учебника по електротехника, че така уверено визираш Кирхоф. За термопомпите да те питам ли? Че това е съвсем друга материя. Някой трябва да ни събере писанията и да ги издаде като "Избрани съчинения на ...... ".
              http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• [QUOTE=ewgeny;1220237]
                Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                .............QUOTE]

Трябва да знаете, че много бъркате. Алтернативи на фосилните горива, в частност бензина има, има и разработка на българин. Цепията се състои да се разгради молекулата на водата, не чрез електролиза, а по друг начин, който е тайна от нас. Това нещо го има, въпроса е че сме слепи да го видим, а някои направо си затварят очите. Гигов, примера ти със закона за запазване на енергията ти е крайно неподходящ пример, и явно даже не разбираш смисъла му. Все едно да ми го цитираш, когато ти кажа че мога да се отоплявам с КПД по голямо от 500%, което едва ли вече има някой, котйто не го знае. Ама трябва да прочетеш малко за ентропия и ексергия, и пак да пишеш. Най-малко разбери какво означава Теорията за относителността известното Е=мс2. Според мен трябва да се търси (но всъщност той е открит вече) начин за лесно прозводство на водород или на браунов газ, което и да е, различен от електролизата. Извинявам се ако приемаш като лична нападка, това е за всички които гледат скептично на нещата.
                Виж, неграмотността е естествена за новородени и недоучили, но, не е привилегия. Това "кпд 500%" /предполагам, визираш едни отдавна присъстващи на пазара изделия като термопомпите/, всъщност, е САМО 80%. Щото, ако не знаеш, Първият закон на Кирхоф, всъщност, се отнася за всякакви потоци /т.е., той е основен принцип във физиката и не се отнася само за електротехниката/.
                Ако искате, господа "вещи", може и мен да впишете сред "бетонните глави". Точно ВАШИТЕ упреци само ме разсмиват.
                И ме натъжават също - толкова ми е мъчно за вас

Коментар

• [QUOTE=gigow;1220214].............QUOTE]

Трябва да знаете, че много бъркате. Алтернативи на фосилните горива, в частност бензина има, има и разработка на българин. Цепията се състои да се разгради молекулата на водата, не чрез електролиза, а по друг начин, който е тайна от нас. Това нещо го има, въпроса е че сме слепи да го видим, а някои направо си затварят очите. Гигов, примера ти със закона за запазване на енергията ти е крайно неподходящ пример, и явно даже не разбираш смисъла му. Все едно да ми го цитираш, когато ти кажа че мога да се отоплявам с КПД по голямо от 500%, което едва ли вече има някой, котйто не го знае. Ама трябва да прочетеш малко за ентропия и ексергия, и пак да пишеш. Най-малко разбери какво означава Теорията за относителността известното Е=мс2. Според мен трябва да се търси (но всъщност той е открит вече) начин за лесно прозводство на водород или на браунов газ, което и да е, различен от електролизата. Извинявам се ако приемаш като лична нападка, това е за всички които гледат скептично на нещата.

Коментар

• Виж какво господинчо,
                    в този форум са долу-горе интелигентни и информирани образовани хора. Не че няма и простаци.
                    Искам да кажа, че на подобни дивотии за двигател задвижван с вода няма да ти повярва никой. Освен биохимика-иноватор д-р Черкезов. Ако това не си ти самият?
                    Айде сега бегай на пясъка да си играеш с кофичката и да правиш пясъчни замъци.

И просто се чудя на модераторите защо изобщо допускат такива теми?
                    Патентното бюро в САЩ още в края на 19 век е взело решение всички заявки за "вечен двигател" да се разглеждат, само ако са придружени от работещ прототип.
                    И вече повече от един век не са разглеждали такава заявка.
                    Last edited by модератор; 08.03.2011, 20:31.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Я-а-а, мошениците от сектата на Юл Браун (Илия Вълков) ни дошли на гости. Тоя генератор е една от най-разпространените научни измами. Даже е споменат в Уикипедия в този контекст и има поне два филма (на BBC и NBC), които разобличават измамата.
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• отговор за г-н Гигов

Уважаеми г-н Гигов,
                        Това че един човек е военен или инженер,не означава че знае и може всичко.
                        Регистрирах се за пръв път в този форум,и затова съм съвсем нов.
                        От това което сте писали във форума разбирам че сте невежа по темата и освен това нямате толкова пари да заложите и затова ви дадох интернет адреси да се осведомите безплатно че в Тайван например в цели градове градския транспорт се движи само с такива генератори.
                        Съжалявам ако ви разстроих с тези доказателства и новини,дано не попречат на спокойния ви сън,или може би имате бензиностанции и това ви притеснява!!!???
                        Предложих 200000 Евро,защото толкова не ми достигат да започна да ги произвеждам в България,а това трябва да ви покаже че съм уверен в тестовете.
                        В миналото мракобесните сили са изгорили велик учен на кладата/ако знаете кой е той/
                        защото е твърдял че земята е кръгла и се върти около оста си.
                        Вие г-н Гигов как мислите ?-дали земята е кръгла и дали се върти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Свободен Разгледай мнение
                          Уважаеми господа,..
                          Готов съм да заложим при нотариус по 200000 Евро
                          ..
                          Мислиш ли, че като регистрираш нов ник ставаш убедителен?

Щом си готов да заложиш пред нотариус 200 000 евро, излез с трите имена, адрес и телефон.

Аман от мошеници!!! Открили вечния двигател. Налива вода и кара. Що не си .....
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• свободата е без пари

Уважаеми господа,
                            Типична българска черта е вашето отрицание на всичко.
                            От 2 години карам микробус дизел 2.4 с окси-
                            водороден генератор/допълнително гориво/икономия на 100км-2.2-2.4литра,за да съм сигурен съм направил пълни тестове със и без устройството.Готов съм да заложим при нотариус по 200000 Евро и да направим заедно тестовете отново.
                            Познавам повече от 20 човека които имат монтирани такива устройства,по безопасен и ефикасен уред не можете си представи,колкото браунгаз произведе веднага се изгаря,не се складира.
                            Преди това ви препоръчвам да видите в Интернет какво правят хората в Тайван,Южна Корея,САЩ,Англия,Тайланд ,тези хора са повярвали на Илия Вълков/Jull Broun/ и са много напред с материала,с тези устройства се движат леки коли,камиони,автобуси и най-важно-отделят с 30% до 45% по-малко вредни емисии.Илия Вълков е избягал от родината си защото тук всичко се отрича и всички са "професори".Дипломите ви не струват нищо в сравнение с гения на г-н Вълков.
                            www.brownsgas.com
                            http://www.oxy-hydrogen.com/product.html
                            www.browngas.com
                            Моите уважения към всички,но всеки сам избира дали да е свободен или да е роб.
                            А картели и заговори има,бъдете сигурни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
                              Дори и да приемем че има картел между петролните магнати и производителите, което е смешно,
                              не е смешно!!!
                              Баба ме научи на много неща.
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                                Ключът към бъдещето е в миналото. Четете "Моите изобретения" - автобиографията на Никола Тесла. От там ще разберете, че първоначално електрическата енергия е била public good http://en.wikipedia.org/wiki/Public_good , но в последствие е имало технологична регресия, поради пазарния провал - всъщност двоен, комбиниран с монопол - който разбира от икономика ще знае какво имам предвид.
                                Та ако имахме мрежата на Тесла сега, електрическият транспорт не би бил никакъв проблем. А що се отнася до източникът на енергията, а и на материали за химията - това е ядреният синтез - модерната алхимия. С него ако искаш, не само енергия, но и злато, че и редки елемeнти можеш да си направиш. Ето един съвременен пример за такъв проект, и то много сериозен: http://www.iter.org/
                                Представете си - един АЕЦ или централа на ядрен синтез, свързана в мрежата на Тесла би могла да захранва цял град, може би и повече, с безжична енергия - включително, естествено, автомобили. Това самият Тесла си го пише(само че той говори за ВЕЦ, по негово време не е имало АЕЦ още). Но - дали тази технология е оцеляла до днес? Ако не е - можем да благодарим на JPM.
                                ПП: Тесла има и далеч по-интересни разработки, но са твърде много за да бъдат изброени накратко. Ако искате - четете в книгата му:"... it is a mere question of time when men will succeed in attaching their machinery to the very wheelwork of nature.'
                                ПП2: Много свързана с темата е и скалата на Кардашев - http://en.wikipedia.org/wiki/Kardashev_scale вижте тук къде сме, и накъде отиваме. Тесла е разработил проекти, които според мен спокойно могат да ни доведат до стойности 1.00, и то с много висока ефективност.
                                Аз съм много отворен към такива теми, до колкото знам все още някои от разработките на Тесла са засекретени, много е съмнителен и атентата към асистента му след неговата смърт. Много неща тепърва следва да се откриват, но да вярваш сляпо на всяка глупост..... Ако преди 20 години някой е правил "любими" демонстрации и с 4 л. вода е минавал 1600 км, до сега всяка себеуважаваща се марка, щепе да е внедрила този двигател. Дори и да приемем че има картел между петролните магнати и производителите, което е смешно, най-малкото нямаше в момента да инвестират във водородни и ел.двигатели. Дори и тогава тази демонстрация е направена поне на 100 човека, те тъпи ли са? Аз ако видя такова нещо, веднага си го монтирам, ама 50 от тях да го монтират и всеки да зариби по още 2-ма през следващата година а те на свой ред по още 2-ма, за 20 години това са къде 50 000 000 автомобила. А ти да си чул някой да кара на вода? Как някой ще ми демонстрира как да преработя колата да я карам на вода и петролния магнат ще ме спре?

Коментар

Working...
                                X