IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Водороден двигател - изход за България от енергийния монопол

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• gigow

Елементарен опит - в цилиндързатворен в двата края се поставя бутало а над него сфера от материал за който е изчислено колко ще се сплеска ако погълне определено количество енергия.Под буталото се вкарва оксиводород през вентил - клапан и се възпламенява с искра. Сферата се сплесква повече отколкото би се случило това ако и се приложи енергията за получаване на оксиводорода но по друг начин..т.е. тя е сплескана с повече енергия. Затова с един приятел който проведе опитчето сметнахме , че по време на взрива , при експлозията в един момент има повече енергия , може би тя е в повече с колкото е енергията от имплозията.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
      мамини благи...... знаеш ли кво е КПД?и тва ли в бгетовицата го знаете,ама НЕдоразбирате?
      коефицента на полезно действие в монетарния свят в който живеем се измерва в продуктивност за монетарно валю- в бг случая- лев.....
      каква производителност (монетарно ) ще направиш ,за сметка на разходите ти за тва ( пак монетарно ) ........
      Ти очевадно бъркаш к.п.д. с ефективност. Някаква ефективност. Парична ли, валутна ли...
      А пък аз знам много добре какво е кпд.
      При машините това е извършената работа съотнесена към изразходваната за това енергия.
      При ДВГ е около 35-36%. Само при най-усъвършенстваните е близо до 40%.
      А другото за над 100% кпд е БЛЯ-БЛЯ!
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
        Според мен причината е в началото на Вселената - когато материя и антиматерия са се анихилирали, но поради някаква аномалия, все още не съвсем изяснена, материята надделяла със съвсем малко. .
        няма такъв филм.преди началото на вселената ,си нямал материя и антиматерия,за да се анихилират....
        отделно анихилацията е процес на унищожаване на материя с антиматерия,а не на създаване.
        теорията за началото на вселената е,че са създадени материя и анти материя,а не,че ги е имало преди това и при анихилация се е създала вселената

Коментар

много по евтино е извличане от органични горива .... никъде не съм споменавал за вода, а тва,че ти не знаеш,че водород моа да изкараш дори и от урината и дори с по голямо КПД от водата,няма значение.....
          По-голяма глупост не съм чел...
          Да разграждаш въглеродни горива ( нефтопродукти) за да получаваш водород и ацитилен ( примерно)....За какъв чеп ти е ???
          Нали БЯГАМЕ ОТ ВЪГЛЕРОДНИТЕ ГОРИВА И ИСКАМЕ ДА ГИ ЗАМЕСТИМ С ВОДОРОД.....
          Асене, ако и от акции разбираш толкова......

Коментар

перфектния вакуум е абсолютната нула-липса на квато и да е материя! като сложиш нещо в него,вече нямаш перфектен вакуум-имаш материя,имаш взаимодействие между частиците ( темпевратура) ....
            вакуума е добър начин за повишаване на КПД за превръщане на квото и да е в енергия,но НЕ Е ДА ПРАВИШ ОТ НИЩО НЕЩО!има разлика между двете,вЕрвай ми....
            всичките тия теории, дето ги четеш, за правене от нищо нещо е меко казано смешно.....
            всичките тези "открития" завършват с това,че са открити,но нямало кой да ги финансира ,или че има световна конспирация и на тези хора не им се дава да реализират "проектите" си, защото сащ,япония и европа предпочитат да дават трилиони долари ежегодишно на арабите за петрол,вместо да си произвеждат дома без пари.......
            Ама че ти защо мислиш че пиша "нищо" в ""? Ей, спориш с мен(или по-точно с това, което мислиш че имам предвид), а всъщност сме на едно мнение. Просто не си ме разбрал - говорим за различни неща. Далеч не съм толкова прост човек, че като чуя вакуум да имам предвид перфектен вакуум. По-скоро визирам, да кажем, "вакуума" в Космоса - който всъщност е една супа от частици и енергия, която си е чисто гориво, за някой бъдещ момент.
            Даже ще отида по-натам и ще кажа, че перфектен вакуум не съществува в естествено състояние(и е практически невъзможно да се създаде). Според мен причината е в началото на Вселената - когато материя и антиматерия са се анихилирали, но поради някаква аномалия, все още не съвсем изяснена, материята надделяла със съвсем малко. Та в този процес се е отделила енергия, която по-късно се е кондензирала обратно на материя, част от нея във фонова радиация, разпространяваща се из "нищото" ( в което всъщност бъка от елементарни частици) и зареждаща ги с потенциал. Да - тази радиация достига и до земята, не случайно тукашните радиотелескопи я улавят.
            Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              Само да добавя.
              В природата и науката такова нещо като к.п.д. = на единица няма.
              к.п.д. ВИНАГИ е по-малко от единица. Или изразено в проценти, к.п.д. ВИНАГИ е ПО-МАЛКО от 100%.

И всеки който ми говори за к.п.д. повече от 100% бръщолеви ненаучни глупости.
              мамини благи...... знаеш ли кво е КПД?и тва ли в бгетовицата го знаете,ама НЕдоразбирате?
              коефицента на полезно действие в монетарния свят в който живеем се измерва в продуктивност за монетарно валю- в бг случая- лев.....
              каква производителност (монетарно ) ще направиш ,за сметка на разходите ти за тва ( пак монетарно ) ........

Коментар

• ... излишната енергия..
                Там е "ключа към бараката". Ясно и за децата ( и на Асена даже...), че при електролизата се губи енергия за да се получи водород.Даже има произведени такива станции с големина на фургон...Прекарваш захранване от една перка или от една АЕЦ... и вечерта ти прави водород....През деня продаваш или си караш....
                Кеф....

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  Ами, Чиче, долу-горе си прав. Възможно, с изключението, че, "с 200% по-голям" означава "ТРИ ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ".
                  Само дето, никой не казва, първо, за да се разпадне тази вода, откъде енергията, после, какво правим със загубите при самото разпадане /щото топли доста/...
                  браточка,кат не знаеш основни неща,недей бълва глупости...... кой ти говори за вода?да не мислиш,че само от вода се произвежда водород
                  КПДто за извличане на водород от вода не е Убаво
                  много по евтино е извличане от органични горива .... никъде не съм споменавал за вода, а тва,че ти не знаеш,че водород моа да изкараш дори и от урината и дори с по голямо КПД от водата,няма значение.....

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Даже Асен малко бърка като превръща енергията от водорода в енергия и после тази енергия захранва консуматора....
                    Това автоматично намаля КПД ОТ ЗАГУБИТЕ ПРИ ТРАНСФОРМАЦИЯ НА ЕНЕРГИЯТА.

.
                    напротив,обяснил съм го дори-казах,че губенето на КПД от трансформирането на органични горива във водород е по малко, отколкото повишеното КПД от използване на водорода ,вместо тях!
                    или в крайност имаш положително КПД

вече доста големи бизнеси в сащ минават на такъв тип захранване,вместо на газ и ел. мрежата ..... преди година-две четох,че ибей са закупили такива трансформатори и спестяват около 30% .

проблема с водорода е съхранението му,а не че е по скъп! напротив-по евтин е!
                    ако не бе сложно,скъпо и опасно,вече всички да сме минали на водородни икономики...... обаче при този тип енергийни трансформатори ,ня2маш нужда от съхранение- произведения водород веднага преминава във фюъл селлс и става на електричество ...... и при достъп до ел мрежа, при производство на по голямо количество ти идва кредит от ел.компанията,който пък го взимаш обратно ,когато произвеждаш по малко ....

Коментар

Даже Асен малко бърка като превръща енергията от водорода в енергия и после тази енергия захранва консуматора....
                      Наистина КПД на горенето на водорода е по-голямо от това на въглеродните горива....
                      Не се научи, че когато се минат 100% се пише ПЪТИ - два пъти, а не 200%...

Водорода е ефективно да се добива в Норвегия и Исландия.....
                      Просто там не знаят какво да си правят излишната енергия...
                      Проблема е в транспорта, но и това ще го измислят и тогава ще снабдяват Европа с водород....
                      Ами, Чиче, долу-горе си прав. Възможно, с изключението, че, "с 200% по-голям" означава "ТРИ ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ".
                      Само дето, никой не казва, първо, за да се разпадне тази вода, откъде енергията, после, какво правим със загубите при самото разпадане /щото топли доста/...
                      И, вече съвсем наникъде с въпроса :- По кой метод, измерено, са тези впечатляващи разлики?
                      Само за протокола:
                      -Аз също бих предпочел да ползвам водород. Стига да се доизчистят технологичните и ценови въпросителни.

Коментар

Наистина КПД на горенето на водорода е по-голямо от това на въглеродните горива....

Проблема е в транспорта, но и това ще го измислят и тогава ще снабдяват Европа с водород....
                        Само да добавя.
                        В природата и науката такова нещо като к.п.д. = на единица няма.
                        к.п.д. ВИНАГИ е по-малко от единица. Или изразено в проценти, к.п.д. ВИНАГИ е ПО-МАЛКО от 100%.

И всеки който ми говори за к.п.д. повече от 100% бръщолеви ненаучни глупости.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Покажи ми "200% по-голямо кпд" и цял живот на гръб ще те нося

Коментар

ами просто- да вземем автомобил:
                            да задвижиш колата на водород с чрез изгаряне в буталов дригател дава около 30% по високо КПД,отколкото ако същия двигател го джиткаш на бензин....
                            а ако водорода го трансофрмираш със фюъл селс в електричество и с него задвиждаш електомотор,ще ти даде около 200 % по добро КПД от бензинов двигател......
                            или със паричния еквивалент на различните енергийни източници, с водород за 1 лев ще изминеш 3 пъти повече разстояние,отколкото с бензин на лукоил
                            ако не вреваш,моа да си купиш хонда клерити,ама се продава само в сащ

Коментар

• Ей, хора, ама съвсем невежи сте били бе, нашите възрожденци сигурно се въртят като пумпали в гроба от такива "умници"

Коментар

а що се отнася до водородните генератори,има ги и са с по голямо КПД - поради простата причина,че превръщането на водорода в ел енергия,която да захранва двигател или печка,има около 200% по голямо КПД от органичните горива..... а при превръщане на органично гориво във водород се губи около КПД.
                                принципа е прост- в сащ понеже е газифицирано навсякъде ,се използва газ ,част от която за нагряване( акселариране ) на процеса ,а останалата част за извличане на водород от нея.топлината се хваща за отопление ,а водорода се използва за електричество ,чрез фюъл селлс.
                                в бг хонда трябва да предлага такъв генератор.

Коментар

Working...
                                X