IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Водороден двигател - изход за България от енергийния монопол

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Просто е: За да разложиш тази вода, енергията трябва да я вложиш отвън. Ако не е слънчева /засега, още не е съвършена тази технология/ , тя ще трябва да се извлече от друг източник. Така или иначе, кпд на разлагането е доста под единица 1 та, искаш-не искаш, ще трябва да влагаш доста повече, отколкото получаваш, да не говорим, колко от полученото ще успееш да използваш. От тази позиция, така наречената енергийна независимост ми убягва, не я виждам.
    Иначе, това да си дипломиран не е чак грях - в доброто старо време, това означаваше, че или си преписвал яко, или си положил нужния труд и талант, за да усвоиш това, за което са ти дали кетапа. Не се хваля но, мога да ти дам връзки с трима мои колеги, бяхме едно землячество, те да ти кажат, кой изкарваше поне по 5 изпита накуп, и то, по специалните предмети...
    Не се надувай, Асене. Вече дори не дразниш, ставаш някакъв фон, от тези, сиво-неграмотните

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Асене, ще се въздържа да коментирам кой обижда в случая - просто ще ти обясня, какво ти каза mvankov:
      В момента, в атмосферата има свободен кислород, от който ние дишаме, да речем, Х милиарда тона. Ако внасяме от някъде отвън (космоса?) дори безвредния водород - трябваше да внимаваш, човекът бе пределно ясен - той, дори да образува безвредната вода, свързва свободния кислород, който дишаме и намалява неговото количество /за сметка на водата/. Да, обаче...никой бозайник не диша вода. Това ти бе обяснено но, като си се взел за корифей...
      - Какво пък, това е страхотна илюстрация за уврежданията, които настъпват от неграмотност, съчетана с войнственост и ниска култура. Щях да кажа и повод да се посмеем, ако не беше трагично още един млад българин така да затъпее
      другия чукчи се обади.......ако приемеме,че ваща теория е верна,за свършването на кислорода,следва,че е по добре да се гори чист водород,отколкото въглехидрати! демек,требе да ИСКАТЕ водородна енергия,защото горенето на бензин изсмуква няколко ПЪТИ повече кислород да получаване на същата ЕНЕРГИЯ!
      за ква неграмотност говориш,за ква войственост-тук няколко ДИПОЛОМИРАНИ идиотчета бълвате глупост след глупост,абсурд след абсурд,а кога вие се покаже реално кви помити мозъци сте,почвате да се "обиждате" .....
      ти правиш ли разлика между обратим и необратим процес? как ще изчезне кислорода,и ще се удавите във вода,ако извличаш водорода от вода???????
      имаш затворен обратим процес- влагаш енергия,разбиваш водата на кислород и водород,свързваш кислорода с водород- получаваш същото количество вода,но извличаш енергия! тва е!
      ще кажеш,че е безсмислено това,защото се харчи енергия в повече.... ами на пръв поглед е така,само освен енергината загуба от този процес,значение има количествения пренос на енергия- ако сложиш една вятърна турбина ,няма как да си я носиш на колата,че да ти дава електрическо за мотора... ама ако електричеството от турбината го използваш за производство на водород от вода,тогава можеш да сложиш водорода в колата си и няколко фюъл селс,и те ти електричество за електромотора ти!
      или истинската ефективност на енергията е загубената енергия в даден процес,спрямо преносимата енергия - затворения кръг на извличане на енергия от водата е ефективен,когато загубената енергия ,вложена в този процес ,е по малка от ефективността докарана от преносимостта на този процес.......
      иначе,колко и да бегаш у лево и у десно,да защитасваш колегата си по мозъчна промитост,само по за смях ще станете,вЕрвай ми......

Коментар

• Асене, ще се въздържа да коментирам кой обижда в случая - просто ще ти обясня, какво ти каза mvankov:
        В момента, в атмосферата има свободен кислород, от който ние дишаме, да речем, Х милиарда тона. Ако внасяме от някъде отвън (космоса?) дори безвредния водород - трябваше да внимаваш, човекът бе пределно ясен - той, дори да образува безвредната вода, свързва свободния кислород, който дишаме и намалява неговото количество /за сметка на водата/. Да, обаче...никой бозайник не диша вода. Това ти бе обяснено но, като си се взел за корифей...
        - Какво пък, това е страхотна илюстрация за уврежданията, които настъпват от неграмотност, съчетана с войнственост и ниска култура. Щях да кажа и повод да се посмеем, ако не беше трагично още един млад българин така да затъпее

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
          Не трябва да се оставя войнстващото невежество да си вее куйрука.
          И без това много спадна качеството на образование и възпитание, та ако оставим лъжите и полулъжите да се ширят, хептен сме за мустака само след 10-20 години.

Асене, не съм спорил с теб за "емпиричността" на формулата на водата, най-малкото защото не разбирам какво значение вкарваш в понятието. Някой друг беше.
          Изписа десетки редове, ама на критиките към постулатите ти не отговаряш по същество.
          =======================

По съществото на темата:
          Водородният двигател не може да бъде спасение от енергийна зависимост, защото той не генерира енергия, а е един от начините на пренасянето и използването й.
          Както показах по-долу, ако почнем, например, да вкарваме водород като енергиен източник от някоя планета и го изгаряме, в скоро време ще останем без кислород. Би трябвало и кислород да се "внася". Тогава пък ще направим глобално наводнение

Що се касае до разни "теории" за енергетично изгодно разлагане на водата и получаване на горяща смес водород/кислород - въздух под налягане, ширещ се на основата на все по-голямото и по-войнстващо невежество. Реакцията на окисление на водорода <--> разлагане на водата е химически една и съща отделя или поглъща едно и също количество енергия.

Даже и при въображаемо наличие на теоретично максимално ефективни (100%) машини и процеси, остава неизбежното термодинамично ограничение, че при всяка трансформация на енергия от един вид в друг определена част винаги се отделя като топлинна и то - като топлинно замърсяване, което, между прочим, води и до така наречената топлинна смърт на вселената.
          да,не си спорил,само подкрепяше със обиди...абсолютно нищо не бе казал,сега се опта за първи път да кажеш нещо,което разбира се е АБСОЛЮТЕН АБСУРД и показва промиването на мозъци в таканаречената бг академична образувателна система:

щели сме да останеме без кислород,ако окисляваме водорода..... притееснил си се от горенето на водород? леле къв си чук......
          ВСЯКО ГОРЕНЕ НА ВОДОРОД ПРОИЗВЕЖДА ВОДА,ХИМИКООООО!
          при горенето на органична маса,остатъчния продукт е въглероден двуокис,а продукта ,отделят енергията е ВОДА!!!!!!
          тва,че не виждаш водата и 5 години си затъпявал в хетеито НЕ ЗНАЧИ,ЧЕ НЯМАШ ВОДА......
          за изгарянето на въглехидрат отива повече кислород,отколкото за изгарянето на чист водород,в някои случаи в пъти повече,за да получиш СЪЩАТА ЕНЕРГИЯ!
          за всеки въглерод във въглехидрата отиват 2 атома кислород ДОПЪЛНИТЕЛНО.....
          па още не сме се останали без кислород,нито сме се заляли във вода,а ХЕТЕИсте ?
          после да ти гукам ли,че извличането на водород от водата и горенето му е ОБРАТИМ ПРОЦЕС,докато изгарянето на органична маса е НЕОБРАТИМ?демек точно с днешните горива имаш загуба на кислород и водно натрупване,които са необратими,.а при извличането на водород от вода ,процеса е ОБРАТИМ.....

и кво 5 години химя си учил,а не знаеш елементарени неща,които се изучават в основно училище?
          се едно те помолих да ни раздадеш малко мъдрост от хетеито,,че да си докажа теорията,че сте нищо повече от промити мозъци!!!!!!!
          после да не ревеш,че сте недооценени!!!!!!
          ела,учи химия в сащ,после на 100 000$ годишна заплата ще се мръщиш..... тук химиците са ОЦЕНЕНИ..... ама в сащ един химик няма да се притеснява,че ако водорода изгори,кислорода ще свърши и земята ще се залее с вода ...... отделно дори в елементари училищата децата знаят,че процеса горене е свързан с отделяне на вода и въглероден двуокис!!!!!
          с други думи,аз ако съм капиталист и имам фирма,по добре е да взема на работа един тинейджър от щатско училище ,отколкото един бг ДИПЛОМИРАН химик! ето защо сте недооценени! защото сте промити мозъци и не може да донесете добавена стойност в знанието си!

Коментар

• Ех, мечти.

От разлагане на вода файда няма, но съм си мислел, нашето Черно море е фрашкано със сероводород, чак риба няма. Сероводородът за разлика от водата, по-лесно се разпада на съставните си части. Отпадъчен продукт е сяра или сярна киселина, предполагам ще се намери на кой да се продаде. Че и за калпак се отдава енергия при разпадането - Бургас и Варна могат да се топлят за без пари. Поне така си спомням от химията.
            Лошото е, че сме малка държава и нямаме потенциала да я разработим технологията. И руснаците са на Черно море, но явно нямат интерес да добиват едновременно метан и сероводород.
            Last edited by Ганчо Юрдечков; 01.07.2011, 16:52. Причина: пропуснато заглавие

Коментар

• За емпЕричността на водата спора бе с мен...
              След като прочетох за Аристотел и Питагор, Нютон и Айнщайн... се отказах да "споря " с арсена...пардон Асен1995.
              Няма смисъл...с компа не се спори....

Коментар

Затова, ще те оставя да си знахарстваш
                Не трябва да се оставя войнстващото невежество да си вее куйрука.
                И без това много спадна качеството на образование и възпитание, та ако оставим лъжите и полулъжите да се ширят, хептен сме за мустака само след 10-20 години.

Асене, не съм спорил с теб за "емпиричността" на формулата на водата, най-малкото защото не разбирам какво значение вкарваш в понятието. Някой друг беше.
                Изписа десетки редове, ама на критиките към постулатите ти не отговаряш по същество.
                =======================

По съществото на темата:
                Водородният двигател не може да бъде спасение от енергийна зависимост, защото той не генерира енергия, а е един от начините на пренасянето и използването й.
                Както показах по-долу, ако почнем, например, да вкарваме водород като енергиен източник от някоя планета и го изгаряме, в скоро време ще останем без кислород. Би трябвало и кислород да се "внася". Тогава пък ще направим глобално наводнение

Що се касае до разни "теории" за енергетично изгодно разлагане на водата и получаване на горяща смес водород/кислород - въздух под налягане, ширещ се на основата на все по-голямото и по-войнстващо невежество. Реакцията на окисление на водорода <--> разлагане на водата е химически една и съща отделя или поглъща едно и също количество енергия.

Даже и при въображаемо наличие на теоретично максимално ефективни (100%) машини и процеси, остава неизбежното термодинамично ограничение, че при всяка трансформация на енергия от един вид в друг определена част винаги се отделя като топлинна и то - като топлинно замърсяване, което, между прочим, води и до така наречената топлинна смърт на вселената.
                Last edited by vmankov; 01.07.2011, 16:25.

Коментар

• Това, за промиването на мозъци...при теб са успели /няко,които и да са били те/ и окончателно са те изгубили за българското инжИнерство.
                  Прав си още в едно: все по-малко стават желаещите да учат и нормално да завършат технически вуз...И не, щото в "бегетовицата" нещо не е /или е/ наред, ами...защото е трудно. Защото постигането на истинско знание е тежко и не винаги атрактивно за "уЙки-ай-ти-знаещите" като теб. Затова, ще те оставя да си знахарстваш - помня, още, някои твои теми наистина ме кефеха /виж, кои точно, - ей ся забыл. /

Коментар

Асенчо, "химик" не е титла, а специалност.И се занимават с - познай! - ХИМИЯ. Имаш някои останали из главата понятия но, са нарядко, по малко и некачествени. За полуразпада си прав - това е времето, за което се разпада половината от цялото количество. Обаче, другото е трагедия. Или фарс. Няма да нападам родителите ти - времето минава, нещата се забравят - но, виж пак "Уикито", прОсветли си там, кутията, че ми става мъчно, като те чета.
                    браточка,в бг химията се използва като "титла" ,за оправдание на некадърност......знам,че на пръв поглед ти звучи нелогично и безсмислено,но реално има и мноооого логика и мнооого смисъл.
                    некадърността,в следствие промиване на мозък със заливане с информация,която се смята за "знание" е коварно нещо,което още не е разбрано от човечеството,едва в последите десетилетия има тук таме изследвания,доказващи това.няма да те занимавам в подробности с това,но ще ти дам пример,който в бгетовицата ще срещнеш мнооого често-че химията е "титла" използвана за оправндание в следствие на ПОНИЖЕНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ:

много "инжИнери" ще чуеш да казват- държавата е виновна,че сме неуспели,комунистите са виновни,че сме ИЗучени,а неуспели,еврейте са виновни,че мизерстваме,капиталистите са виновни,че не НЕдооцеляват.......
                    демек все другите са виновни..... а дали вината не се крие в самите инженери?дали пък тахното образУвание е довело до падане на интелектуалното им ниво,а вместо признание за това,те търсят оправдание със "титли" ?????
                    процеса на намиране на истината,когато има наличие на обществен догматизъм, е дълъг процес ,но НЕобратим.... доказателството ще е емпирично!
                    са сигурно се питаш кво имам предвид.ами ето кво:

с времето все по малко хора ще искат да изучават химия,не защото знаят,че бг университетите промиват мозъци(тва не се знае още) ,а защото емирично ще открият безсмислието на "титлата" инжИнер в бг!как ще стане това емпирично доказателство? :
                    ами като младите хора виждат социалното развитие,логическо мислене и интелектуално ниво на голяма част от дипломираните инжинери..... и ще си кажат- абе я аз по добре да не ставам химик,че бай данчо от горния етаж и чичо алекси бая са учили,а нищо не са постигнали,освен да мрънкат,че са НЕоценени.......
                    или ако трябва да знахарстваме за бъдещето на бг университетие и химическата професия,ако съм прав,то ще се получи следното във времето:
                    1. химията като "модерна" професия ще се превърне в "немодерна..... все по лесо ще става да кандидатстваш в химически университет в бг.
                    2.ще се стигне до там,че в химическите "университети" в бг,няма да може да се набере дори нужната бройка "кандидат промити мозъци"
                    3. прУфесУрите по химия ще бъдат масово съкратени,нямаш наличие на мозъци за промиване,нямаш и кой да ти плаща да промиваш мозъци.... тук те ще мрънкат,че бг "академичността" пада поради "лошо" правителство,което не иска да "субсидира" "науката" ...... демек,пак ще има виновни,ама не истинските виновници (промивачите на мозъци)
                    4. "титлата" инжинер ще стане нарицателно за подигравка- ей тук вече бг нацията ще осъзнае,че в бг това не е "наука" а ниво на затъпяване.... тогава ще викат:
                    мани го чичо ваньо ,ебали са му майката хетеито едно време и са не е на себе си....

ето ти малко "знахарстване" ала асен1975... ако не се промени нещо с това образУвание и ако не спре "производството" на МАРКОВци ,имаш към 100% шанс по горните точки да се случат,колкото и невероятно да ти звучи това,което ти казвам... защото аз,за разлика от теб мноооого добре виждам реалността,а ти си замъглен от догматизма ,наречен бг инженерен ДИПЛОМ.......
                    Last edited by acen1975; 30.06.2011, 23:29.

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=dkasvQXDyh0
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Асенчо, "химик" не е титла, а специалност.И се занимават с - познай! - ХИМИЯ. Имаш някои останали из главата понятия но, са нарядко, по малко и некачествени. За полуразпада си прав - това е времето, за което се разпада половината от цялото количество. Обаче, другото е трагедия. Или фарс. Няма да нападам родителите ти - времето минава, нещата се забравят - но, виж пак "Уикито", прОсветли си там, кутията, че ми става мъчно, като те чета.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                          Маани!

Мога да споря и да ви обуча, понеже съм химик - но дали му е тук мястото?

Асене, за твое добро ти казвам - зле си с химията и физиката. За твоя случай е нашата уникална поговорка "Пази боже сляпо да прогледне".
                          Въобще нямам намерение да те обиждам, ами да ти кажа как те виждам в тази тясна област.
                          парадирането с "титли" ,е факт за незнание!
                          до тук единственото нещо което си казал,е ,че Н2О НЕ БИЛА ЕМПИРИЧНА ФОРМУЛА,което разбира е ГРЕШКА.... другите ти блъвочи са "ти не знаеш,я знам" и нито общо с химията или физиката.....
                          инжИнери химици в бг с лопата да ги ринеш,повече разбира се отдавна не са пипали химия,нито са работили по материята ,едиснтвеното им останало е ДИПЛОМА....
                          тва "емпирично" заключение съм го направи не от който и да е друг,а от собствените ми родители...... вместо да ми помагаха време оно,слушах-оооо,тва съм го забравила,онова беше така,ама може и да не беше..... ооо,това е физикохимия и е много сложно.....знам го,но не си го спомням ....
                          тия форуми доказват,ти си едно то доказателствата- нищо не казваш,освен,че си химик и че Н2О не била емпирична формула......

Коментар

• що бе Манков?
                            пенкилерче ни е момчето. от всичко разбира.
                            няма тема по която да не е компетентен. цветът на нацията сме им изпратили у щатско.
                            Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Маани!

Мога да споря и да ви обуча, понеже съм химик - но дали му е тук мястото?

Асене, за твое добро ти казвам - зле си с химията и физиката. За твоя случай е нашата уникална поговорка "Пази боже сляпо да прогледне".
                              Въобще нямам намерение да те обиждам, ами да ти кажа как те виждам в тази тясна област.

Коментар

Всички елементи се разпадат. Просто, времето при стабилните изотопи е мноооого дълго. Да речем просто, безкрайно дълго. Следователно, твърдението е повече от вярно: Ако единият се полуразпада за 5568 години, на другият е необходима цяла вечност, сещаш ли се? Т.е., е ли по-малко 5568 от безкрайност? А относно определенията за органика, нали ти казах, те са заварено положение. Щото, погледнем ли произхода на веществата, ще излезе, че и амонякът, сероводородът и ред други също са "органични".
                                глупости,както обикновено... не всички елементи се разпадат....тези,които са радиоактивни се разпадат.... то тва е всъщност радиоактивността.... С12 НЯМА ПЕРИОД НА ПОЛУРАЗПАД!
                                С14 има,защото е всъщност е бил азот,бомбандиран с космическа радиация...
                                после се абсорбира от ЖИВИ организми,а когато те умрат,спират да поемат С14... от там нататък С14 търси начин да се превърне отново във азот- "неудобно" му е да има 2 неутрона повече от протоните.времето на полуразпад е тва,дето си го "уикимедикопирал" - полуразпада е количествен-един атом С14 няма как да знаеш кога ще се разпадне,а и разпадането му не е полуразпад,а 100% разпад..... но когато имаш количествена маса от С14,тогава с пробабилити дистрибюшън е изчислено,че на всеки едиколкоси години,поливината от тази маса С14 ще се превърне в азот.
                                С12 не е бомбандиран с радияция,че да търси полуразпад.....
                                относно "5568 по малко ли е безкрайност " показва,че не само не знаеш кво е стабилен и кво е радиоактивен изотоп,показва,че не знаеш и кво е радиоактивност (полуразпад) ..... С12 не се разпада! а С14 се разпада ВЕЧНО- 5568 му е периода на ПОЛУРАЗПАД,а не 100% разпад! след тези 5568 години,имаш останала маса,която и трябват още 5568 години да се полуразпадне и така теоритично до безкрайност!

Коментар

Working...
                                X