If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Явно никога не си работил с Китайци. ВИНАГИ се плаща предварително при тях. Изключения няма! Ако е много скъпа стоката отиваш и плащаш на място. Другото е ала-бала , да става приказка.
...ами чудесно! Плащай тогава предварително и не му мисли!
Какво е оборудването ? Ако е с двойно предназначение е кофти
Иначе мелницата е :
Изготвяне на митническа декларация за внос., като за база се ползват придружаващите стоката документи.
Ако не можеш сам да си я изготвиш, отиваш в митническа агенция и там като ти я изготвят я подписваш и ти вземат между 10 и 30 лв , в зависимост от агенцията.
Както във всяка декларация, така и в тази има текст,
че за неверни данни носиш отговорност по чл. не знам кой си , алинея дрън дрън.
А това в същност е " Опит за митническа измама ",
В общи линии най-масовото нарушение е да се вкарват стоки на занижени цени с цел плащане на по-ниски мита и ДДС.
Като джинсови облекла от Турция за по 2 евро, месо от Холандия, обявено като отпадъци за производство на храна за животни, дизелово гориво , декларирано като трюмни води и тем подобни.
Членът и алинеята за всякакви такива нарушения е един и същ.
Митничаря, на базата на данните от декларацията и една дискета, която получаваш с декларацията в митническата агенция,
попълва данните в компютъра на специално създаден за целта софтуер.
Процеса е нещо като инсталиране на програма.
Въвеждаш данни в първия прозорец и се появява бутон "некст", после попълва другия прозорец и пак "некст" и така до края.
Ако стигне до края ...добре, ако обаче в процеса на попълване светне червено и няма "некст", вече не е добре.
Тогава се връщаш в митническата агенция да видите , какво не е попълнено както трябва.
При мен стана от втория път , като се водиха тел. разговори с Министерството на икономиката и Министерството на финансите.
В зависимост от митничаря на смяна се викат и хора от полиция и КОС да кажат тежката си дума.
Ако всичко е О'кей, остава най-лесното.
Плащаш.
Прибавя се цената на транспорта и на застраховката+цената на стоката.
Върху получената сума се начислява 3.6% мито.
След като митото се добави към сумата , пак върху новата получена сума се начислява 20% ДДС.
Следват два парични превода по банкова сметка , отделно за митото и за ДДСто, по 2-3лв на превод.
Следва и една таксичка опаковка около 5 лв. и стоката е твоя с изрядни документи за внос.
Дано съм бил полезен.
Благодаря,
за документацията ще се обърна кам фирма. Искат 20-на лева. Иначе оборудването е медицинско и някъде в нета в някакви списъце видях, че ужким не се облага с мито, но .........ще видим. По скоро ме интересува как да проверя фирмата дали е читава ? И ако митото се изчислява по фактурата за артикула, то дали искат и платежното от банката, за да сравнят ?
ако оборудването е за малко пари..не си струва занимавкита, НО ако е за сериозна сума най-добрият начин е да идеш на място и да контролираш качеството на товара. Китайците може такива боклуци да ти изпратят, че ти е бедна фантазията. Имам познати, които имат зимане даване с китайци и задължително ходят на място поне ведъж на 2-3 месеца.
поздрави
мдам в на стс солар форума мисля бях чел история за едйн контеинтер с слъчеви панели един от 5 бил истнски останалите изпринтени колкото за заблуда на пръв поглед
...според мен ще направиш голяма грешка ако плащаш предварително!Открива се акредитив в *неутрална* банка и т.н. А най-добре отиди на място...също много трябва да се внимава при изготвяне на договора...
Явно никога не си работил с Китайци. ВИНАГИ се плаща предварително при тях. Изключения няма! Ако е много скъпа стоката отиваш и плащаш на място. Другото е ала-бала , да става приказка.
Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
私は最高のトレーダーだ
Здравейте,
интересува ме следното инфо : искам да поръчам оборудване от Китай, но изискването е първо да преведа парите , а след това изпращат стоката. Има ли начин да проверя първо компанията там ? Нещо като ДДС или търговският регистър в Бг ?
Някой има ли някой с опит със сделки с Китай ?
Също така, къде мога да проверя митническите ставки ?
Общо взето ще бъда благодарен на всякаква информация по въпроса.
...според мен ще направиш голяма грешка ако плащаш предварително!Открива се акредитив в *неутрална* банка и т.н. А най-добре отиди на място...също много трябва да се внимава при изготвяне на договора...
Познат е доволен от перфектно изпълнена серия двигатели,но след пълно и грамотно задание.Преди и в България това се правеше. По често, сигурно след "анализ на риска"
постъпват така:" "Миналата година един инвеститор от Пловдив получи 5 контейнера с модули от Китай, клетките на които бяха напечатани на цветен лазерен принтер. В 5-те контейнера е имало само 4 истински модула." http://solar.sts.bg/forum/viewtopic....a0325c01893fc4
Какво е оборудването ? Ако е с двойно предназначение е кофти
Иначе мелницата е :
Изготвяне на митническа декларация за внос., като за база се ползват придружаващите стоката документи.
Ако не можеш сам да си я изготвиш, отиваш в митническа агенция и там като ти я изготвят я подписваш и ти вземат между 10 и 30 лв , в зависимост от агенцията.
Както във всяка декларация, така и в тази има текст,
че за неверни данни носиш отговорност по чл. не знам кой си , алинея дрън дрън.
А това в същност е " Опит за митническа измама ",
В общи линии най-масовото нарушение е да се вкарват стоки на занижени цени с цел плащане на по-ниски мита и ДДС.
Като джинсови облекла от Турция за по 2 евро, месо от Холандия, обявено като отпадъци за производство на храна за животни, дизелово гориво , декларирано като трюмни води и тем подобни.
Членът и алинеята за всякакви такива нарушения е един и същ.
Митничаря, на базата на данните от декларацията и една дискета, която получаваш с декларацията в митническата агенция,
попълва данните в компютъра на специално създаден за целта софтуер.
Процеса е нещо като инсталиране на програма.
Въвеждаш данни в първия прозорец и се появява бутон "некст", после попълва другия прозорец и пак "некст" и така до края.
Ако стигне до края ...добре, ако обаче в процеса на попълване светне червено и няма "некст", вече не е добре.
Тогава се връщаш в митническата агенция да видите , какво не е попълнено както трябва.
При мен стана от втория път , като се водиха тел. разговори с Министерството на икономиката и Министерството на финансите.
В зависимост от митничаря на смяна се викат и хора от полиция и КОС да кажат тежката си дума.
Ако всичко е О'кей, остава най-лесното.
Плащаш.
Прибавя се цената на транспорта и на застраховката+цената на стоката.
Върху получената сума се начислява 3.6% мито.
След като митото се добави към сумата , пак върху новата получена сума се начислява 20% ДДС.
Следват два парични превода по банкова сметка , отделно за митото и за ДДСто, по 2-3лв на превод.
Следва и една таксичка опаковка около 5 лв. и стоката е твоя с изрядни документи за внос.
Дано съм бил полезен.
Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
私は最高のトレーダーだ
Здравейте,
интересува ме следното инфо : искам да поръчам оборудване от Китай, но изискването е първо да преведа парите , а след това изпращат стоката. Има ли начин да проверя първо компанията там ? Нещо като ДДС или търговският регистър в Бг ?
ако оборудването е за малко пари..не си струва занимавкита, НО ако е за сериозна сума най-добрият начин е да идеш на място и да контролираш качеството на товара. Китайците може такива боклуци да ти изпратят, че ти е бедна фантазията. Имам познати, които имат зимане даване с китайци и задължително ходят на място поне ведъж на 2-3 месеца.
поздрави
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Има българи в Китай, които се занимават със спедиция, посредничество, оформяне на документи и др. такива работи. Може би най-добре да се обърнеш към такива хора.
Здравейте,
Здравейте,
Коментар