IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на оборудване от Китай

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от skorpio Разгледай мнение
    Явно никога не си работил с Китайци. ВИНАГИ се плаща предварително при тях. Изключения няма! Ако е много скъпа стоката отиваш и плащаш на място. Другото е ала-бала , да става приказка.
    ...ами чудесно! Плащай тогава предварително и не му мисли!
    自由西藏

Коментар

• Първоначално изпратено от skorpio Разгледай мнение
      Какво е оборудването ? Ако е с двойно предназначение е кофти
      Иначе мелницата е :
      Изготвяне на митническа декларация за внос., като за база се ползват придружаващите стоката документи.
      Ако не можеш сам да си я изготвиш, отиваш в митническа агенция и там като ти я изготвят я подписваш и ти вземат между 10 и 30 лв , в зависимост от агенцията.
      Както във всяка декларация, така и в тази има текст,
      че за неверни данни носиш отговорност по чл. не знам кой си , алинея дрън дрън.
      А това в същност е " Опит за митническа измама ",
      В общи линии най-масовото нарушение е да се вкарват стоки на занижени цени с цел плащане на по-ниски мита и ДДС.
      Като джинсови облекла от Турция за по 2 евро, месо от Холандия, обявено като отпадъци за производство на храна за животни, дизелово гориво , декларирано като трюмни води и тем подобни.
      Членът и алинеята за всякакви такива нарушения е един и същ.
      Митничаря, на базата на данните от декларацията и една дискета, която получаваш с декларацията в митническата агенция,
      попълва данните в компютъра на специално създаден за целта софтуер.
      Процеса е нещо като инсталиране на програма.
      Въвеждаш данни в първия прозорец и се появява бутон "некст", после попълва другия прозорец и пак "некст" и така до края.
      Ако стигне до края ...добре, ако обаче в процеса на попълване светне червено и няма "некст", вече не е добре.
      Тогава се връщаш в митническата агенция да видите , какво не е попълнено както трябва.
      При мен стана от втория път , като се водиха тел. разговори с Министерството на икономиката и Министерството на финансите.
      В зависимост от митничаря на смяна се викат и хора от полиция и КОС да кажат тежката си дума.
      Ако всичко е О'кей, остава най-лесното.
      Плащаш.
      Прибавя се цената на транспорта и на застраховката+цената на стоката.
      Върху получената сума се начислява 3.6% мито.
      След като митото се добави към сумата , пак върху новата получена сума се начислява 20% ДДС.
      Следват два парични превода по банкова сметка , отделно за митото и за ДДСто, по 2-3лв на превод.
      Следва и една таксичка опаковка около 5 лв. и стоката е твоя с изрядни документи за внос.

Дано съм бил полезен.
      Благодаря,
      за документацията ще се обърна кам фирма. Искат 20-на лева. Иначе оборудването е медицинско и някъде в нета в някакви списъце видях, че ужким не се облага с мито, но .........ще видим. По скоро ме интересува как да проверя фирмата дали е читава ? И ако митото се изчислява по фактурата за артикула, то дали искат и платежното от банката, за да сравнят ?

Коментар

• Уплашихте ме. Сериозно. Гласях се да внеса това-онова за 300-500 бона в зелено оттам, а сега - сега, направо не ми се мисли:

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          ако оборудването е за малко пари..не си струва занимавкита, НО ако е за сериозна сума най-добрият начин е да идеш на място и да контролираш качеството на товара. Китайците може такива боклуци да ти изпратят, че ти е бедна фантазията. Имам познати, които имат зимане даване с китайци и задължително ходят на място поне ведъж на 2-3 месеца.

поздрави
          мдам в на стс солар форума мисля бях чел история за едйн контеинтер с слъчеви панели един от 5 бил истнски останалите изпринтени колкото за заблуда на пръв поглед
          mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от joda Разгледай мнение
            ...според мен ще направиш голяма грешка ако плащаш предварително!Открива се акредитив в *неутрална* банка и т.н. А най-добре отиди на място...също много трябва да се внимава при изготвяне на договора...
            Явно никога не си работил с Китайци. ВИНАГИ се плаща предварително при тях. Изключения няма! Ако е много скъпа стоката отиваш и плащаш на място. Другото е ала-бала , да става приказка.
            Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
            私は最高のトレーダーだ

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
              Здравейте,
              интересува ме следното инфо : искам да поръчам оборудване от Китай, но изискването е първо да преведа парите , а след това изпращат стоката. Има ли начин да проверя първо компанията там ? Нещо като ДДС или търговският регистър в Бг ?
              Някой има ли някой с опит със сделки с Китай ?

Също така, къде мога да проверя митническите ставки ?

Общо взето ще бъда благодарен на всякаква информация по въпроса.
              ...според мен ще направиш голяма грешка ако плащаш предварително!Открива се акредитив в *неутрална* банка и т.н. А най-добре отиди на място...също много трябва да се внимава при изготвяне на договора...
              自由西藏

Коментар

• Познат е доволен от перфектно изпълнена серия двигатели,но след пълно и грамотно задание.Преди и в България това се правеше. По често, сигурно след "анализ на риска"
                постъпват така:" "Миналата година един инвеститор от Пловдив получи 5 контейнера с модули от Китай, клетките на които бяха напечатани на цветен лазерен принтер. В 5-те контейнера е имало само 4 истински модула." http://solar.sts.bg/forum/viewtopic....a0325c01893fc4

Коментар

• Какво е оборудването ? Ако е с двойно предназначение е кофти
                  Иначе мелницата е :
                  Изготвяне на митническа декларация за внос., като за база се ползват придружаващите стоката документи.
                  Ако не можеш сам да си я изготвиш, отиваш в митническа агенция и там като ти я изготвят я подписваш и ти вземат между 10 и 30 лв , в зависимост от агенцията.
                  Както във всяка декларация, така и в тази има текст,
                  че за неверни данни носиш отговорност по чл. не знам кой си , алинея дрън дрън.
                  А това в същност е " Опит за митническа измама ",
                  В общи линии най-масовото нарушение е да се вкарват стоки на занижени цени с цел плащане на по-ниски мита и ДДС.
                  Като джинсови облекла от Турция за по 2 евро, месо от Холандия, обявено като отпадъци за производство на храна за животни, дизелово гориво , декларирано като трюмни води и тем подобни.
                  Членът и алинеята за всякакви такива нарушения е един и същ.
                  Митничаря, на базата на данните от декларацията и една дискета, която получаваш с декларацията в митническата агенция,
                  попълва данните в компютъра на специално създаден за целта софтуер.
                  Процеса е нещо като инсталиране на програма.
                  Въвеждаш данни в първия прозорец и се появява бутон "некст", после попълва другия прозорец и пак "некст" и така до края.
                  Ако стигне до края ...добре, ако обаче в процеса на попълване светне червено и няма "некст", вече не е добре.
                  Тогава се връщаш в митническата агенция да видите , какво не е попълнено както трябва.
                  При мен стана от втория път , като се водиха тел. разговори с Министерството на икономиката и Министерството на финансите.
                  В зависимост от митничаря на смяна се викат и хора от полиция и КОС да кажат тежката си дума.
                  Ако всичко е О'кей, остава най-лесното.
                  Плащаш.
                  Прибавя се цената на транспорта и на застраховката+цената на стоката.
                  Върху получената сума се начислява 3.6% мито.
                  След като митото се добави към сумата , пак върху новата получена сума се начислява 20% ДДС.
                  Следват два парични превода по банкова сметка , отделно за митото и за ДДСто, по 2-3лв на превод.
                  Следва и една таксичка опаковка около 5 лв. и стоката е твоя с изрядни документи за внос.

Дано съм бил полезен.
                  Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
                  私は最高のトレーダーだ

Коментар

• http://naskochina.com/

Ето един линк, аз лично не съм работил с този човек, само сме разговаряли, но ми се стори, че е много в час.

Коментар

Здравейте,
                      интересува ме следното инфо : искам да поръчам оборудване от Китай, но изискването е първо да преведа парите , а след това изпращат стоката. Има ли начин да проверя първо компанията там ? Нещо като ДДС или търговският регистър в Бг ?

ако оборудването е за малко пари..не си струва занимавкита, НО ако е за сериозна сума най-добрият начин е да идеш на място и да контролираш качеството на товара. Китайците може такива боклуци да ти изпратят, че ти е бедна фантазията. Имам познати, които имат зимане даване с китайци и задължително ходят на място поне ведъж на 2-3 месеца.

поздрави
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Има българи в Китай, които се занимават със спедиция, посредничество, оформяне на документи и др. такива работи. Може би най-добре да се обърнеш към такива хора.

Коментар

Здравейте,

Ти май не си чувал за акредитив?

Коментар

• Покупка на оборудване от Китай

Здравейте,

Working...
                          X