IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на оборудване от Китай

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от joda Разгледай мнение
    ...според мен ще направиш голяма грешка ако плащаш предварително!Открива се акредитив в *неутрална* банка и т.н. А най-добре отиди на място...също много трябва да се внимава при изготвяне на договора...
    Човека които е писал по горе е прав:
    - В КИТАЙ ВСИЧКО СЕ ПРЕДПЛАЩА, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ

Относно акредитива:
    - НА ПРАКТИКА АКРЕДИТИВА СЪЩО Е ПРЕДПЛАЩАНЕ

1) Няма такова нещо като неутрална банка, при всеки акредетив вашата банка дава пари на банката на производителя при определени условия.
    Производителя си получава парите ОТ НЕГОВАТА БАНКА

2) При акредетива има замяна на документите за транспорт ( коносамента) срещу пари от банката на производителя.
    На практика това действа така:
    - Китаеца си получава парите
    - СЛед това ви изпраща документите

Без коносамента във ваши ръце стоката по международното право все още принадлежи на търговеца ( изпращача)
    До момента на пристигането на контейнера той може да промени получателя, да препрати контейнера на друго място или каквото реши, ПОНЕЖЕ ТОЙ Е ИЗРАЩАЧА

СЪщата е ситуацията ако сте си направили нормална сделка FOB или CIF и сте платили, докато не получите коносамента стоката принадлежи на изпращача

ВИда на акредитива, при които парите се усвояват след ратоварване на стоката , например 1 месец след това В КИТАЙ НИКOЙ НЕ ПРАКТИКУВА

ТАка че с две думи ако не си поръчате вие транспорта и не сте на място във фабриката при запечатването на контейнера всичко останало е на доверие към изпращача, дали и какво ще ви изпрати

Коментар

• Първоначално изпратено от naskochina Разгледай мнение
      Ami az sam Nasko Chainata kakto si me krastil i ne se seshtam koga sam te vijdal

Otnosno dranetona koji- stoka do 8m3 da se sabere struva 350euro- fiksirana suma.
      Ako kupuvash 3 chivta obuvki niama da ti e izgodno, no kogato znaesh che samo taksito do pazara do obivki v dvete posoki e 20-ina usd , urejda se transport do sklada, koito e na pristanishteto i triabva i niakoi da prisastva, kogato se priema stokata, za da prebroi absolutno vsichko ne izglezda tolkova mnogo

Vsashtnost predpolagam che ako na teb niakoi ti predloji sashtite pari za sashtata rabota edva li bi priel, vsiaka razhodka v Guangzhou otnema pone niakolko chasa i na mestniat klimat e s vlajnost do 90 procenta poniakoga si e prikuchenie ( osobenno liatoto)

Osven tova ti garantiram che ako pravish seriozen biznes ot fabrika i kupuvash konteineri vinagi kupuvash pone 30 procenta po skapo, ot kolkoto v niakoia druga fabrika, kakto i che pazaruvash absolutno na doverie i ako niakoi ne ti izprati stoka ne mojesh da napravish niashto.
      Siguren sam che e taka po mnogo prosta prichina- ne mojesh d asi napishesh dogovor na kitaiski spored tiahnoto zakonodatelstvo i da si tarsish pravata neshto ako ne e nared.

Ako si izpusnal momenta s invoicite- te ne sa priznat dokument v Kitai a prosto list hartia ako stignesh do sad.

Posledno iskam da kaja na vsichkji koito ne sa pazaruvali ot Kitai, che pochti vseki kito si e pazaruval sam ima pone edin ili poveche problema, svarzani s kachestvo, izprashtane na greshna stoka ili vaobshte neizprashtane.
      Tova e niakakav balkanski sindrom niakoi koito ne znae daje ezika v dadena darzava da se pravi na ekspert

Uspehi na vsichki s targoviata s Kitai!
      Здравей Наско, кажи нещо за недвижимите имоти в Китай, има ли балон? Ако имаш наблюдения на фондовата борса също би било интересно да споделиш нещо?

Коментар

• Първоначално изпратено от kostadinat Разгледай мнение
        Познавам Наско Чайната, и лично съм се срещал в Гуанжоу с него. Жена му е китайка от партията. Ако работиш с него няма начин да не си получиш стоката. Начина на плащането с всички китайски фирми е едно и също 30% първоначално и 70% когато стоката е натоварена на каргото. Знам че Наско работи с Практикер и няколко други големи в БГ. Наско малко дере кожи но върши работа, иначе има доста други които ще ти свършат същата работа много по-евтино.
        Ami az sam Nasko Chainata kakto si me krastil i ne se seshtam koga sam te vijdal

Otnosno dranetona koji- stoka do 8m3 da se sabere struva 350euro- fiksirana suma.
        Ako kupuvash 3 chivta obuvki niama da ti e izgodno, no kogato znaesh che samo taksito do pazara do obivki v dvete posoki e 20-ina usd , urejda se transport do sklada, koito e na pristanishteto i triabva i niakoi da prisastva, kogato se priema stokata, za da prebroi absolutno vsichko ne izglezda tolkova mnogo

Vsashtnost predpolagam che ako na teb niakoi ti predloji sashtite pari za sashtata rabota edva li bi priel, vsiaka razhodka v Guangzhou otnema pone niakolko chasa i na mestniat klimat e s vlajnost do 90 procenta poniakoga si e prikuchenie ( osobenno liatoto)

Osven tova ti garantiram che ako pravish seriozen biznes ot fabrika i kupuvash konteineri vinagi kupuvash pone 30 procenta po skapo, ot kolkoto v niakoia druga fabrika, kakto i che pazaruvash absolutno na doverie i ako niakoi ne ti izprati stoka ne mojesh da napravish niashto.
        Siguren sam che e taka po mnogo prosta prichina- ne mojesh d asi napishesh dogovor na kitaiski spored tiahnoto zakonodatelstvo i da si tarsish pravata neshto ako ne e nared.

Ako si izpusnal momenta s invoicite- te ne sa priznat dokument v Kitai a prosto list hartia ako stignesh do sad.

Posledno iskam da kaja na vsichkji koito ne sa pazaruvali ot Kitai, che pochti vseki kito si e pazaruval sam ima pone edin ili poveche problema, svarzani s kachestvo, izprashtane na greshna stoka ili vaobshte neizprashtane.
        Tova e niakakav balkanski sindrom niakoi koito ne znae daje ezika v dadena darzava da se pravi na ekspert

Uspehi na vsichki s targoviata s Kitai!

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
          Колко евтино, какъв % от сделката ?
          Процента от сделката е много малък, в порядъка на няколко процента зависимост от сумата. Кажи го не повече от 5% примерно за малка проръчка. Стоката с доставката, такси, комисионни пристига в БГ на цена в пъти по-ниска от тази на която се продава в БГ.

Коментар

• Първоначално изпратено от kostadinat Разгледай мнение
            Също така има българи които от тук ти вадят виза, идват с теб в китай, настаняват те в хотел, наемат ти преводач, намират ти фабриките които произвеждат това което те интерисува, водят те на място в самите фабрики, уреждате сделката 30% първоначално, 70% при доставка, товарите заедно стоката на каргото, и след 2 седмици се прибирате. И навсичкото отгоре излиза много евтино цялта тази работа. Ако ви интерисува се обадете да ви дам телефон.
            Колко евтино, какъв % от сделката ?

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
              Има българи в Китай, които се занимават със спедиция, посредничество, оформяне на документи и др. такива работи. Може би най-добре да се обърнеш към такива хора.
              Също така има българи които от тук ти вадят виза, идват с теб в китай, настаняват те в хотел, наемат ти преводач, намират ти фабриките които произвеждат това което те интерисува, водят те на място в самите фабрики, уреждате сделката 30% първоначално, 70% при доставка, товарите заедно стоката на каргото, и след 2 седмици се прибирате. И навсичкото отгоре излиза много евтино цялта тази работа. Ако ви интерисува се обадете да ви дам телефон.

Коментар

• Това е най-доброто решение инак вероятноста да "изгориш" с парите е голяма - имам познати с вече няколко такива случая.

Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                Има българи в Китай, които се занимават със спедиция, посредничество, оформяне на документи и др. такива работи. Може би най-добре да се обърнеш към такива хора.
                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Някой може ли да даде линк към инфо, дали стока за директно ползване се облага с ДДС при внос от Китай или не ?
                  Прерових доста, но никъде не мога да намеря категоричен текст.

Благодаря, предварително.

Коментар

• Професионален внос на стоки от CN

www. chinagate. bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Dordje Разгледай мнение
                      Колега Костадин, би ли казал каде или как да намерим колегите на Наско които биха свършили работа?
                      За да намериш колегите на Наско, трябва да се обадиш на един телефон, обади се на лични за да ти го дам.

Коментар

• Първоначално изпратено от skorpio Разгледай мнение
                        за мито .........съмнително е ,но не и невъзможно.По - скоро да не се начислява ДДС ако се използва от вносителя по предназначение. Т.е. да не е за продажба.Платежното е задължително,за да установят дали фактурата не е с занижена стойност.
                        За фирмата ..........как да провериш Отиваш в Китай и така ...............
                        Виж сега, ако е производител - плащай без да се замисляш.Далаверите ги правят посредниците,а не производителите. Кажи коя е фирмата,има ли интернет адрес с телефони и контакти на него?
                        Да, производител е.
                        Имаш л.с. за данните на китайската фирма.

Коментар

• Колега Костадин, би ли казал каде или как да намерим колегите на Наско които биха свършили работа?
                          ГДБОП- гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                            http://naskochina.com/

Ето един линк, аз лично не съм работил с този човек, само сме разговаряли, но ми се стори, че е много в час.
                            Познавам Наско Чайната, и лично съм се срещал в Гуанжоу с него. Жена му е китайка от партията. Ако работиш с него няма начин да не си получиш стоката. Начина на плащането с всички китайски фирми е едно и също 30% първоначално и 70% когато стоката е натоварена на каргото. Знам че Наско работи с Практикер и няколко други големи в БГ. Наско малко дере кожи но върши работа, иначе има доста други които ще ти свършат същата работа много по-евтино.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
                              Благодаря,
                              за документацията ще се обърна кам фирма. Искат 20-на лева. Иначе оборудването е медицинско и някъде в нета в някакви списъце видях, че ужким не се облага с мито, но .........ще видим. По скоро ме интересува как да проверя фирмата дали е читава ? И ако митото се изчислява по фактурата за артикула, то дали искат и платежното от банката, за да сравнят ?
                              за мито .........съмнително е ,но не и невъзможно.По - скоро да не се начислява ДДС ако се използва от вносителя по предназначение. Т.е. да не е за продажба.Платежното е задължително,за да установят дали фактурата не е с занижена стойност.
                              За фирмата ..........как да провериш Отиваш в Китай и така ...............
                              Виж сега, ако е производител - плащай без да се замисляш.Далаверите ги правят посредниците,а не производителите. Кажи коя е фирмата,има ли интернет адрес с телефони и контакти на него?
                              Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
                              私は最高のトレーダーだ

Коментар

• Колега попитай доставчика или виж от самия сайт сертифицирани ли са по исо или нещо друго. Все пак гледай сертифициращият орган да е читав. След което се обаждаш или пращаш мейл.
                                Аз така проверих една китайска фирма.
                                От Британския институт бяха много отзивчиви и ме насърчиха и занапред да проверявам контрагенти по света чрез тях. Пари не искат.

Коментар

Working...
                                X