Не съм изобщо запознат как се решава централната банка или търговските банки да изкупуват обратно злато, но до колкото знам който има желание може да ходи в чужбина да си го продава. А златото е класика в жанра и въпреки, че не съм фен на Император-ските постове, съм съгласен с него, че за монетите получаваш 1 път парите за златото и 2-ри път парите за нумизматичната стойност на монетата, особено ако е и някоя по-рядка или е част от колекция, е супер джак-пот!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиционно злато и сребро
Collapse
X
-
Презрение, я - щото като вземе човекът нумизматическа монета, получава и металът и нумизматическата стойност !!!
Инак - щом държите - защо само златце и сребарче - най-добра перспектива има паладийчецът. Ама не си вземайте от ПИБ - искат му цена все едно е златце - и са някакви нищожни талисманченца.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Re: Инвестиционно злато и сребро
Първоначално изпратено от golfclubЗдравейте, интересувам се от покупка на инвестиционно злато и сребро, може ли да споделите къде според вас е най-изгодно да се купи. За сега виждам че ПИБ и Пиреос продават с 20-30% премия над пазарната стойност. Има ли други варианти според вас в България?
На цена над 1000 USD/XAU - малко множко ми се вижда, но пък кой знае - може след 1-2 год. да излежда ефтинийка ........remember remember the fifth of november
Коментар
-
Много хубава тема, дано има фенове, щото в темата на нумизматите цари презрение към тези, които купуват злато с цел инвестиция ;-)
ПИБ-а и аз съм го гледал - малко са ми нахални!
Ако си решил да се запасяваш, виж в е-бау или подобните аукциони, смятал съм им цените и са доста по на далавера от ПИБ-овските! Разбира се, гаранция-Франция с онлайн мошениците!
Или ако имаш познат да мръдне до Виена и да натовари един кашон от Филхармонията от някоя местна бамка!BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
Инвестиционно злато и сребро
Здравейте, интересувам се от покупка на инвестиционно злато и сребро, може ли да споделите къде според вас е най-изгодно да се купи. За сега виждам че ПИБ и Пиреос продават с 20-30% премия над пазарната стойност. Има ли други варианти според вас в България?465-10% малко съм скептичен39.13%1810-30% има голям потенциал за растеж и предпазва от кризи, войни и др.26.09%1230-50% наистина съм убеден че ще са най-сигурното нещо в следващите 7-10 години21.74%1050+% вярвам че цената бързо ще се дигне и съм готов да спекулирам13.04%6Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар