IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиционно злато и сребро

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът
    Хе-хе - ако си имаш Златният Кинт и Монетата-С-Трите-Дупки, дали не можеш да ги продадеш по всяко време, ърм? ;-)
    Всичко според цената, а и 100 Кинта да има някой на по 2 бона кел файда, друго си е на 800 май беше
    В общи линии за мен е малко излишно в кюлчета от гледна точка, че нямат вторичен пазар за разлика от монетите. А както вече споменах Наполеоните специално си ги купуваш като злато, а не с 30 % отгоре. Вече ако търсиш и нумизматиката има вече споменати, които в зависимост от цената може и да избуташ напред. Другото чакаш да се движи златото.

Коментар

• Първоначално изпратено от investor
      Златото на крачка от исторически рекорд

17.09.2009 09:07

Цената на златото скочи до 18-месечен връх и е съвсем близо до поставянето на нов исторически рекорд. Причина за това са ниските нива на американския долар, който отстъпи до едногодишно дъно спрямо еврото. Това традиционно кара мнозина да пренасочат инвестициите си към по-нискорискови активи, каквото е и златото.

Спот-цената на златото достигна 1020,50 долара за тройунция, което е рекорд от март миналата година досега.

Вчерашната борсова сесия в Ню Йорк донесе ръст в цената на златото от 1,38 на сто до 1020,20 долара за тройунция. По време на сесията жълтият метал достигна 1023,30 долара, което не се беше случвало от юли миналата година.

Абсолютният исторически рекорд в цената на златото бе поставен на спот-пазара през март 2008 година. Тогава металът достигна до ниво от над 1030 долара за тройунция.

„Поскъпването на златото е свързано със слабия долар, който пък е функция от опитите на пазарните участници да избягат от риска. От месеци се наблюдават силни покупки на злато заради кредитната криза. Резултатът от това е силно поскъпване на златото“, коментира за CNBC анализаторът Джеймс Стийл от HSBC.
      Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
        Хе-хе - ако си имаш Златният Кинт и Монетата-С-Трите-Дупки, дали не можеш да ги продадеш по всяко време, ърм? ;-)
        Импе, стари несериознико -> колко Златни кинта имаш та говориш така -> поне 100 трябва да са за да има сериозна инвестиция на ум (в смисъл купуване с цел продаване с процент)!
        Но ако са така масови, сам знаеш, че нумиз-стойноста ще е гъз! Демек твойте нумиз-монетки за инвестиция не стават по смисъла на търговия :-)
        BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Хе-хе - ако си имаш Златният Кинт и Монетата-С-Трите-Дупки, дали не можеш да ги продадеш по всяко време, ърм? ;-)
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• е то това е проблема де...че няма ликвиден пазар на тези активи

Първоначално изпратено от carrer
            Не знам Shemata, това ми е проблема. Иначе бих понапазарувал. На Запад ги изкупуват, ама тук?
            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Не знам Shemata, това ми е проблема. Иначе бих понапазарувал. На Запад ги изкупуват, ама тук?

Коментар

• Добре де ако купиш после къде може да го продадеш???

Първоначално изпратено от carrer
                Проблема е, че в БГ бамките само продават, а не изкупуват инв. злато и сребро(поне не съм чувал вече да го правят)
                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Бе като срина борса, по едно време златцето, сребърцето и платинчичката бяха станали към 48% от портфейлът ми... ;-) А и аз ги планирах навремето да бъдат не повече от 18%...

Коментар

• Предвид огромните суми дадени за "справяне" с кризата, прясно създадени пари, а и предвид рекордно ниските лихви по цял свят е ясно че ни чака дългосрочна инфлация. Златото е естествен индикатор на инфлацията и не случайно цената вече му е около 1000$.
                    Според мен - инвестиция в ликвидни монети и кюлчета, без нумизматична стойност, 5 до 10% от парите ви.
                    Разбира се, не очаквайте да купите злато и след 3 месеца да го продадете. Злато се купува и се прибира на сигурно място, може да посегнете към него след 10 или 20 год. Няма да се е развалило...
                    Нумизматични монети - да - само ако цената на унция е съизмерима с цената на кругеранда, амер. орли и т.н. Всяка година по цял излизат немалки тиражи нумизматични монети, така че след 5 год надали ще има голямо поскъпване поради нумизматичната стойност.

Коментар

• Jaya, сигур е така - мене като ми рекоха колко струват висулчици от паладийчец, директно им се изсмях в глупавите и нахалните морди.

Впрочем и платинчицата не е за изхвърляне... ;-)

Коментар

• Тоя пиефорт стои ли още в БНБ?

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                          Общинска банка - натъквал съм се на промоции ................. когато не са отреагирали навреме с международните борси
                          Вчера ме разцепиха с профилактика от 4 до 4.15 и висях 45 мин, колкото после и в ДСК... Гледах кюлчетата, над 10 гр. ги водели по курса на деня, но какъв точно курс визират идея нямам.

Коментар

• В тая връзка с монетите едни масови наполеони по 40 лв грама към момента идва на 260 лв монетата 1:1 с цената на златото и предвид карата. Та всеки си прецени дали е по-добре плочица от ПИБ да речем с 30 % надценка или милионен наполеон макар и не 24 к , но на цената си. А може и малко по-надолу, според късмета

Коментар

• Общинска банка - натъквал съм се на промоции ................. когато не са отреагирали навреме с международните борси
                              fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Аз пък съм купувала от ПИБ, защото имат интересни монети и мога да си правя колекции, освен че инвестирам и в метала. Купих си и паладиева висулка, която е малко по-различен случай, защото е по-скоро бижу, направено от инвестиционен метал от ПАМП. Предполагам, че ако почнат да внасят кюлчета паладий, цените ще са по-ниски.

Коментар

Working...
                                X