If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хубава идея за сайт и пр., но май цените не са конкурентни...
Сравних с ПИБ!
я хубаво провери отново,щото има 101 лв разлика при крюгера и при наполеона също има.но най важното е че има пробив-първата структура която ще изкупува и то с бюра в страната до 2010
А ти погледни хубаво кенгурото!
Явно далаверата не е повсеместна а само по някои парички...
BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Може да е за добро. Иначе току виж бай Ганю си купил малко и нали е спец по спестяванията, си купува неща само когато вече са скъпи. После реве като се пукне балона...
Сравних с ПИБ!
я хубаво провери отново,щото има 101 лв разлика при крюгера и при наполеона също има.но най важното е че има пробив-първата структура която ще изкупува и то с бюра в страната до 2010
за съжаление се оказва никак не лека задача човек да се сдобие с подобен актив в България. има много онлайн дилъри , които предоставят качествени услуги и малка премия от сорта на 1-2 % , но тук големият въпрос е доверието . да се чуди човек защо от БНБ не продават нито сребро нито злато . пускат някакви монети на абсурдни цени и до там . плюс , супер неликвидният пазар в БГ също се оказва голяма спънка. реално аз в момента не виждам от къде може даден инвеститор да направи покупка на злато или сребро. а ако трябва да си носи от чужбина схемата се оскъпява и усложнява неимоверно - така че драги приятели отново сме преебани....
Сравних с ПИБ!
Между другото Крюгера на унция им е стоянка надоле, знам ли...
Съвременните май принципно са леко по-дебели, но не и многомилионките отпреди стотина години.
Проблема е, че в БГ бамките само продават, а не изкупуват инв. злато и сребро(поне не съм чувал вече да го правят)
това мисля ,че не е верно . не знам коя бг банка продава злато и сребро , освен ПИБ , но там цените са меко казано смешни . БГ банките не продават инвест. ценни метали .
Ново откритие, от Тавид Естония ми дадоха българския уебсайт, който в началото не работеше но сега го проверих отново и се оказа че е пуснат. Цените изглеждат доста добри. Най-накрая и в България да има достъп на инвестиционно злато на реални цени. Който се интересува нека го провери www.tavex.bg
за хората които се интересуват публикувам отговорите които съм получил от сайтовете които обещах да проверя.
commerzbank - немската банка продава официално само в германия и не пращат с куриер, а трябва да се вземе на място от някой клон.
tavex.se се оказаха клон на естонски дилър в швеция, и казаха да се свържа с естонската част защото се готвили да отварят клон и в българия. Ако това наистина е вярно при техните цени ще е доста добро постижение.
bullionbypost.co.uk - нямат практика да доставят извун англия, но могат да изпратат пакет със застраховка в западна европа. Тоест най-близкото място за което застраховката ще важи е виена, от където не е трудно да го докараме и лично.
http://www.usagold.com/ - същия отговор, застраховка на пратката за източна европа не се предлага. Също така нямат офиси а работят само онлайн.
Фючърсите не вършат работа. Само истинския метал е важен за една перфектна диверсификация. Всички други неща имат "counterparty risk", което е най-опасното нещо през годините в криза.
в Германия е по-изгодно да си купиш от частен хендлер вместо от банка, още повече че е анонимно. виждате цените продава / купува. За днес 1 унция кругеранд се продава за 740 евро и се купува за 694 евро.
отделно има и интернет форуми (обяви) където става директен контакт между купувача и продавача и маржа там е много малък.
Хората които не вярват, че златото има огромен и сигурен възходящ потенциал, нека отворят отделна тема за това. Моят дългогодишен инвестиционен опит показва, че именно златото и среброто, заедно с енергийния и аграрния сектор, или така наречените суровини (commodities) ще са на гребена на вълната през следващите 10 години, по подобие на телекомуникациите/интернета през 90те и недвижимото имущество през последното десетилетие.
Реално инвестиционното злато е най-лесния начин за физическа инвестиция в суровини, тъй като е освободено от всякакви данъци, мита и митнически ограничения и в същото време много малък обем може да съхрани огромно богатство.
Лично за себе си ще проверя следните европейски дилъри на злато и сребро през идните седмици. Ако се интересува някой мога да пусна тука резултатите от моето проучване.
До колкото виждам около 8-10% е нормалната надценка за монети от една унция и 6-7% за кюлчета 100+гр. Ще се опитам да проверя как става обратното изкупуване на това злато и как може да го изпратят до България.
Аз ще се свържа със следните дилъри, ако някои предложи още такива с добри цени ще бъда благодарен.
http://www.usagold.com/gold/price.html - основно работят в САЩ но имат и европейски отдел, също така добри цени на основните монети. Отново нищо не пише за обратно изкупуване
http://www.tavex.se/index.php?main=237 - шведска фирма, също доста добри цени и за първи път виждам обявени цени за обратно изкупуване и то над борсовата цена на метала
Ще бъда благодарен ако някой намери и предложи други добри дилъри за да ги проучим по-обстойно.
Не се занимавай с кюлчета, като искаш толкова да инвестираш в злато направо си купи един фючърс (нормален или мини) и през тримесечие прехвърляй на следващ контракт. Много по-удобно и бързо. Няма да използваш левъридж.
Относно анкетата горе: и 1% от парите си не бих инвестирал в злато! Поздрави!
Ако всички смятат че една инвестиция е добра, значи вече е късно да се купува.
Факта че има такива като теб и че масата от населението не са дори чували за злато различно от ланец и гривна, автонатично говори, че метала е превъзходна дългосрочна инвестиция.
Отново повтарям че темата е друга, ако искаш да спорим за инвестиции или за моя опит, отвори друга тема.
Коментар