IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търговия със зеленчуци

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Аз затова не произвеждам.Няма смисъл да се трудя за тоя дето клати гората.Днес един приятел закла прасе и ходих да му водя клиенти за мръвката.Двама юнаци му взеха всичкото месо и той доволен а пък аз се натъпках с кожа и мръвки а в момента си припомням колко дефекации препоръчва Космонавта.Лошото е че чакат и телета.Ще се усвиним пак....Хубаво е през зимата на село.....Дядо ми Бог да го прости цяла зима колеха прасета гледаха си животните живеехме всички заедно.Тези добри и весели хора правеха всичко за нас децата.Пързаляхме се със ски и шейни.Живота беше по добър никой не крадеше.А какви сушеници бабета и вкусотии ни научиха да правим.Месото на животни гледани със жито царевица слънчоглед сено люцерна и тревни смески е божествено в сравнение с боклуците в Метро Кауфланд и Била.Знае ли някой какво е бахур
    хубаво беше, онова време.да можеше,поне малко да покажа на детето ми.всичко беше истинско.
    сега УЖ имаме всичко но нямаме нищо.
    знам и рибица какво е
    Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Хммм, ако произведеш тонове бързо разваляща се стока може би ще склониш и на по-голяма надценка.
      Аз затова не произвеждам.Няма смисъл да се трудя за тоя дето клати гората.Днес един приятел закла прасе и ходих да му водя клиенти за мръвката.Двама юнаци му взеха всичкото месо и той доволен а пък аз се натъпках с кожа и мръвки а в момента си припомням колко дефекации препоръчва Космонавта.Лошото е че чакат и телета.Ще се усвиним пак....Хубаво е през зимата на село.....Дядо ми Бог да го прости цяла зима колеха прасета гледаха си животните живеехме всички заедно.Тези добри и весели хора правеха всичко за нас децата.Пързаляхме се със ски и шейни.Живота беше по добър никой не крадеше.А какви сушеници бабета и вкусотии ни научиха да правим.Месото на животни гледани със жито царевица слънчоглед сено люцерна и тревни смески е божествено в сравнение с боклуците в Метро Кауфланд и Била.Знае ли някой какво е бахур

Коментар

Търгаши не ми трябват.Няма как да стане да произвеждам да доставям и да продавам на 50 стотинки а да си гледам стоката на пазара за 1,20.Който иска да печели да отива на борсата или сам да си гледа.Повече от 20% надценка за търгаша не съм склонен да дам.
        Хммм, ако произведеш тонове бързо разваляща се стока може би ще склониш и на по-голяма надценка.
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
          Ако си производител и не си добър "търгаш" или не си намериш добър "търгаш" просто си за никъде. В нищото си...
          Търгаши не ми трябват.Няма как да стане да произвеждам да доставям и да продавам на 50 стотинки а да си гледам стоката на пазара за 1,20.Който иска да печели да отива на борсата или сам да си гледа.Повече от 20% надценка за търгаша не съм склонен да дам.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
            Факт е, че доста рядко вече се намират наистина добри домати.
            Ама нормално - трябва да са трайни и здрави, а най-вкусните бързо се развалят.
            Бате Пешо - ти къде продаваш стоката? Май не е в София.
            Не не е в София.Аз произвеждам не повече от 5-6 тона в най добрите години.Не разчитам на количество а на качество.Сортовете съм ги събирал от бабите десетина години.Имам един едър с формата на биволско сърце аз съм го кръстил баба Цеца щото тя ми го даде който е страхотен.Като го разрежеш е плътен като пъпеш с много малко семки и много сладък.За мен това е най добрия сорт.Розовия едър и червения едър също са чудесни.Продавам на хора и ресторанти.Набирам 100 кила и ги разкарвам по адреси.И хората питат ами чубрица имаш ли ами чушки ами червен пипер и те така.А като се разчуе идват и нови клиенти.Никога не си позволявам да лъжа в грамаж или да пробутвам развалени домати.Досега съм нямал проблеми.В София не знам дали ще има клиенти и за какви количества ще става въпрос.Щото да караш 100 кила домати на 10 километра е едно а на големи разстояния друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от FRUKTO Разгледай мнение
              То това вече е друга бира, но тези домати специално са си директен сорт, и семе може да си изкара от всеки, стига толкова да иска.
              А пък това колко са неграмотни холандците в семепроизводството, леко си си се объркал, в Холандия са седалищата на най-големите семепрозивеждащи фирми в света.
              Холандците знам много добре какво могат.Но трябва да правим разлика между холандците и трима холандеца които шият и продават костюми.Тия тримата са тотални профани в земеделието и градинарството.Семе може да вземеш от всеки домат но резултатите няма да са толкова добри.

Коментар

• Първоначално изпратено от ingivo1 Разгледай мнение
                Докато има само търговци нема да се сърдите за положението на всички ни .
                Трябва производство дами и господа търгаши.
                Ако си производител и не си добър "търгаш" или не си намериш добър "търгаш" просто си за никъде. В нищото си...

Коментар

• Факт е, че доста рядко вече се намират наистина добри домати.
                  Ама нормално - трябва да са трайни и здрави, а най-вкусните бързо се развалят.
                  Бате Пешо - ти къде продаваш стоката? Май не е в София.

Коментар

Не със семената ги продадох.Семе не се отбира от всеки домат.Да не говорим че тези хора са тотално неграмотни в тази сфера а и нямат земя където да ги гледат.За климата няма какво да говорим не могат да станат вкусни като тук.Просто слънцето го няма там
                    То това вече е друга бира, но тези домати специално са си директен сорт, и семе може да си изкара от всеки, стига толкова да иска.
                    А пък това колко са неграмотни холандците в семепроизводството, леко си си се объркал, в Холандия са седалищата на най-големите семепрозивеждащи фирми в света.
                    Last edited by FRUKTO; 11.12.2012, 10:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от FRUKTO Разгледай мнение
                      Ти доматите без семената ли им ги продаде?
                      Не със семената ги продадох.Семе не се отбира от всеки домат.Да не говорим че тези хора са тотално неграмотни в тази сфера а и нямат земя където да ги гледат.За климата няма какво да говорим не могат да станат вкусни като тук.Просто слънцето го няма там

Коментар

Едър розов голямо биволско сърце едър червен домат краставици чушки картофи мляко месо яйца.Е те това.Имам си клиентела която плаща.Такъв домат няма как да го дам за 50 стотинки.Под 1,5 не пада говоря през август през останалото време 2,5.Който има пари купува останалите на пазара.Миналото лято ми доведоха едни холандски бизнесмени яли домати в ресторант който зареждам които ми поискаха домати и семена.Домати им продадох но за семената им казах да забравят.Бяха се побъркали и казаха че такива чушки и домати няма никъде по света.В Холандия няма такъв климат и не могат да отгледат такива чудеса
                        Ти доматите без семената ли им ги продаде?

Коментар

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
                          Съгласен. А ти какво произвеждаш ?
                          Едър розов голямо биволско сърце едър червен домат краставици чушки картофи мляко месо яйца.Е те това.Имам си клиентела която плаща.Такъв домат няма как да го дам за 50 стотинки.Под 1,5 не пада говоря през август през останалото време 2,5.Който има пари купува останалите на пазара.Миналото лято ми доведоха едни холандски бизнесмени яли домати в ресторант който зареждам които ми поискаха домати и семена.Домати им продадох но за семената им казах да забравят.Бяха се побъркали и казаха че такива чушки и домати няма никъде по света.В Холандия няма такъв климат и не могат да отгледат такива чудеса

Коментар

• Първоначално изпратено от ingivo1 Разгледай мнение
                            Докато има само търговци нема да се сърдите за положението на всички ни .
                            Съгласен. А ти какво произвеждаш ?
                            FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Докато има само търговци нема да се сърдите за положението на всички ни .
                              Анализи EUR/USD

Коментар

• И ко стана сега, няма търговия с ации и затова ще се спекулира с краставици ли бе ....
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Working...
                                X