IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2025 на форума

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тази тема за анкета изглежда отново популярна, затова пускам нов списък от въпроси на тема дивиденти и ликвидни събития

Дивидентски компании на БФБ 2025 и временни резултати

Пазарен ветропоказател 4Q 2024

Очаквания за основните български акции 4Q 2024

Временни резултати от анкетите

Last edited by BigBear; Днес, 18:39.
    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• 1. SLYG
      2. AGH
      3. FIB
      4. DUH
      5. IMP
      6. SFT
      7. BNR
      8. SKK
      9. SO
      10.BSE
      Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Така, аз обикновено съм по-пространен в словоизлиянията си (професионална деформация), макар че напоследък нямам никакво желание да пиша - в случая го правя от уважение към Биг беър и труда, който полага. Започвам

Първо, ще погледна нещата геополитически - По свето и у нас, както се казва:
        1. Идва Баче Тръмплин, а това значи евтини пари и ръст у УСА - по дефолт, дали ще стане така, ще видим
        2. С оглед на новия властелин отвъд Голямата вода, съчетано с неговия бизнес нюх, очаквам кофти времена за ЕС, а нашите партньори са точно там, т.е. разни балоняци тип Старопланинските отново ще глътнат водица, но пък ще се крепят от ПФ
        3. У нас е 50/50 дали умнокрасивитетът пак ще клекне пред БХ и Шиши и ще направя завера на Зглобката, но с или без правителство - все тая
        4. Влизането в Шенген е страхотна новина, но първо, Трейс е единствената пътна фирма на борсичката, а там знаем как е, и второ, единственият превозвач е Дискордия, но и там знаем как е (човекът къса от залъка си)
        5. При имотяту продължаваме сериала "Балонът се надува" - епизод пореден, но, за разлика от 2005-2007, това хич, ама хептен хич не се отразява на БФБ, напротив, даже ѝ пречи
        6. Зърнарите и всичко свързано с тях са тотално чао - Украйна ще ги смачка, а в комбинация с Русия - хептен. Това е лошо за всякакви аграри, ама те сами си го направиха
        7. Войната (искрено се надявам) ще приключи тази година, санкциите ще паднат и това може и да облекчи поне малко шока за ЕС (и нас) от идването на Тръмп
        8. У Бг ще продължи да е ясно изразена мантрата "ора немъ, паре има, ама са на кредит, давайте да дадем (за социалки)", което е дългосрочен план е уасяващо и води до неизбежен фалит
        9. У ЕЗ няма да влезем (и слава Богу, поне това ни спестиха умнокрасивите малоумници)

Второ, да поздравя инвестиралите в най-растящата компания у суфлекса за 2024 (да, знам, за такива като оня малоумник Грую все някога и счупеният часовник показва точно време) и да се похваля (пак нескромно), че от топ3 мои акции, дадени като прогноза за 2024, съм уцелил двете с най-голям растеж в суфлекса (чичикака пак ме издъни, ама ние с беуградския си "имаме" приказка). Ще чакаме Биг беър с цялата класация, когато я направи!

Трето, да взема да си сложа топ 10 за догодина - отново правя уточнението, че аз имам само 1 акция на БФБ и наистина ми е трудно да го докарам до 10, без да си играя на биткойнаджия с хазартни зависимости, а и не съм от типа "прелетни птички" да ловя трендове, падащи ножове, да инвестирам 378 компании, само и само да се похваля, че съм хванал един коя си, дето се качила и т.н. Инвестирам дългосрочно с ясната визия, че моето ще се случи, не непременно в определена година. И така:

1. BREF - казвал съм многократно какво и защо смятам и съм абсолютно убеден, че "то просто (ще) се случи". Конкретно за 2025 очаквам дивидент (не много - 10-20 стотинки), нови запълнени площи и цена, която да е около 5 лева, т.е. поне 25-30% ръст. За някои може и да е нищо, за мен е повече от достатъчно, като за единствена моя акция на БФБ

2. T57 - иначе казано Трейс - да, знам, прекалено рисков залог е това, но пътищата у нас са тотална кочина и макар точно този измекяр да е един от тези, които строят най-некачествено и в нормална държава да беше в затвора, то у нас действат други правила. Лично аз не бих си купуил тази акция, но това не пречи да отчета огромния ѝ потенциал

3. BNR - все някъде трябва да се надуват рази хай тек, мек и прочие балони, затова слагам тук Бианор (а и са ни наематели) - не че разбирам от бизнеса им, но я разцепиха от покупко-продажби тази акция, та може и тук да се случи

4. IMP - въпреки че тотално нямам никаква вяра на "късащия от залъка си", все пак подходи умно и продаде сравнително навреме акции от онуй нящу. А и имат Дискордия, които очаквам да избухнат след влизането ни в Шенген

5. BSE - за съжаление няма как да инвестираме директно в златната кокошка БНЕБ, затова трябва през тази продънена и прогнила кочина, дето се прави на адсиц в последно време. Дано някакси се намери начин да се листне само БНЕБ и тази акция да си стане "чиста". Бих си купил акции тук при определени обстоятелства, не и в момента

6. MONB - въпреки електричките, бъдешето ще продължи да бъде на ДВГ (поне близкото), а и зеленото чорапче иде, пък той е в близки връзки с бобоците, щото тука е така - сещайте се

7. CHIM - ще ги слагам, докато излязат - говорено е, говорено е, говорено е, няма смисъл да се повтарям

8. DUH - путинцялът е налице, ама рАководството си е проблемасион, и то гранде (да купиш парцела в Полигона, за да го запазиш като магазин /ако е вярно това твърдение и няма да строят/ , е не просто глупост, ами вселенска тъпотия), ама те си знаят. Чичикака все трябва да поприпомпи, но с него никога нищо не се знае, освен ако не си Му седял на коленцето, като преди това си имал синки на коленцата, за да цитирам един настоящ евродупедав, ерго учен и красив чиляк

9. GGS - требе да си има и малце хазарт, а палмите вече загънаха цирка на тази цена и са неатрактивни. Отделно бг селтиците са си аслъ прости оръ и си търсят талончетата - може и да излезе заек от таи трънка, знам ли

10. FIB - колкото и тези три букви да имат символично значение на ингилизки, таз корпулетнта банкъсъ има накъде да расте. Вече дали и как ще се случи - не знам

Ми туй то - здрава, успешна и мнооооого доходоносна 2025 желая. Аз букнах едни Канари (не съм ходил в Гран Канария) за начало на годината и съм си рахат. Успех, колеги и не забравяйте да останете хора и да обърнете внимание най-вече на най-близките ви - пари се изкарват, родители и деца не се заменят (айде и спътника в живата да добавя, макар че тя/той е заменим/а )!
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• 1. Шелли
          2. Дронамикс
          3. Илевън Капитал
          4. Софком
          5. Корадо
          6. БФБ
          7. Импулс
          8. Фонд за недвижими имоти България
          9. ХЕС
          10. Спиди

Коментар

• Извинявам се за отклонението, но ми се иска да благодаря на всички качващи прогнозите си тук и заставащи с името си(ник-а) си зад тях. То е ясно, че при 20-30 читави компании избора на форумците ще се повтаря, но ми бе интересно да видя кой как и какво мисли. Едва ли пращащите прогнозите си на лични съобщения до Биг Беър, се страхуват че ще ерозират авторитета си - ако прогнозата им не се сбъдне. От друга страна проследявайки начина на мислене и залозите на успешните инвеститори - много от нас се замислят какво са пропуснали и се учат.

Ето миналата година Батя ме изненада със залога си за Петрол и ми подсказа, че нещо пропускам и компанията наистина донесе чудесни ръстове - за което евала на уникалния му нюх. Нито тръгнах да купувам Петрол, нито щях да повлиая със смешния си портфейл на цената(а и той вероятно е бил накупил преди да пише) но ми бе полезно - намерих пропуск в информационния си обзор

Нека и Петър/Данета да посочи своя залог - сега е момента за прогноза, стига си заобикалял темата
            Не е страшно да се греши - аз непрекъснато го правя, но така научавам и много добри уроци.

Успешна 2025г.!!!
            Last edited by tony1975; Днес, 12:30.

Коментар

• 1. SLYG
              2. DRON
              3. 11C
              4. HRC
              5. IMP
              6. SO
              7. BNR
              8. SKK
              9. BSE
              10. WIN

Коментар

• 1. SLYG- 65,71
                2. BNR - 5,20
                3. IMP - 1,52
                4. AGH - 19,90
                5. NEOh -27,0
                6. Dron - 2,22
                7. SGH - 0,945
                8. 11C - 15,50
                9, SOrg - 22,00
                10, BSE- 7,85

Коментар

• 1. DUH Доверие Обединен Холдинг АД
                  2. SO Смарт Органик АД
                  3. SGH Сирма Груп Холдинг АД
                  4. SFB Софарма билдингс АДСИЦ
                  5. BSE Българска фондова борса АД /БФБ/
                  6. EUBG Еврохолд България АД
                  7. BNR Уайзър Технолоджи АД (Бианор Холдинг АД)
                  8. SPDY Спиди АД
                  9. SLYG Шелли груп АД
                  10. SFA Софарма АД

Коментар

• Моята прогноза: 2025 г.
                    1. ИмПулс Растеж АД
                    2. Шелли Груп АД
                    3. Алкомет АД
                    4. Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ
                    5. Уайзър Технолоджи АД
                    6. ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ
                    7. Българска фондова борса АД
                    8. Смарт Органик АД
                    9. Неохим АД
                    10. КММ АД
                    Last edited by Красимир; Днес, 10:12.
                    какво щастие неземно е да си извънземно

Коментар

• 1. BNR
                      2. SLYG
                      3. SO
                      4. BREF
                      5. DUH
                      6. HRC
                      7. 11C
                      8. IMP
                      9. AGH
                      10. KBG
                      Last edited by GG-BG; Днес, 15:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                        Да почваме с анкетите

Напомням правилата на темата.
                        Сравнявайте български акции с български акции. Има стотици хиляди теми по света за другите акции, но за български са само няколко. Тази тема винаги ще бъде само за български акции.

Лични нападки към други участници във форума както и към реално съществуващи хора в тази тема са неприемливи също.

Приемам и прогнозите за 10 акции на Форума. Приемам ги тук, на лични съобщения в сайта или на bigbearblogbg@gmail.com
                        Напомням правилата на темата - 10 имена на компании, ако може с актуалните им борсови кодове за да е по-бърза обработката, които могат да съпроводени с обосновка, който иска. Без коментари на мненията на другите. Графики, целеви цени, анализи, прогнози свързани с български акции от друга страна са силно желани.

Благодаря на всички за участието поредна година!

Анализи. Цифри. Графики. Български акции. Без нападки.
                        Временни резултати от анкетите

Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• 1.Шелли груп
                          2.Неохим
                          3.Трейс
                          4.ПИБ
                          5.Петрол
                          6.Илеван капитал
                          7.Одесос
                          8.БРП
                          9.Софарма трейдинг
                          10.БФБ

Коментар