IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
    15:16
    “Софарма Трейдинг“ АД информира, че дъщерното ? дружество Sоpharma Trading d.o.o. придоби Great Pharmacy – компания, която притежава 11 аптеки в района на Кралево. Придобиването е част от стратегията за развитие на операциите на Софарма Трейдинг в ритейл сегмента на аптечния пазар в Сърбия.

Припомняме Ви, че на 03 октомври 2024 г. Софарма Трейдинг откри първата си аптека SOpharmacy в Белград, като плановете на компанията предвиждат в следващите месеци в страната врати да отворят още няколко обекта под бранда, а в дългосрочен план и експанзия на концепцията на национално ниво

Коментар

• Ако последните ходове /от няколко години - спиране на дивидента, действия по изкупуване на ниска цена и подготовка за отписване чрез скуиз аут/ са подсказани на Чичо от неговите наследници, НИЩО ДОБРО не чака малките акционери във ВСИЧКИ позиции на групата!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнение

Увеличение на капитала с варанти, на практика означава бъдещ Share dilution.
        Според мен компанията няма нужда от разводняване повече.
        Мажоритарят, обаче, може да има нужда. Съвсем хипотетично, например, ако иска да постигне определен дял в компанията, при който да може да направи отписване със скуиз аут.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение

Следователно е време да се задейства увеличението с варантите ! или първо искат да изкупят хартийките на дребните без пари )
          Увеличение на капитала с варанти, на практика означава бъдещ Share dilution.
          Според мен компанията няма нужда от разводняване повече.

А за второто, ясно, ако може без пари да се изкупят най-добре.

Коментар

• Подскокът петък сигурно е бил заради покупки на индексния фонд - нали влезе в Софикс и тогава беше последен ден преди ребаланса.

Коментар

• Май Софарма го играе маркет-мейкър на трейдинга :-)))
              Продава на 5,95, купува на 5,85 ;-) Алъш-вериша да върви :-)))))

Коментар

• Това е положението - малко и неефективно ни е пазарчето в определянето на "справедливи" цени и мажовците могат да си ги определят според нуждите им. Ако имахме истински дълбок пазар с много играчи от всякакъв калибър, които да му отнесат асковете, ако не друго, поне нямаше му е толкова безпроблемно да си сложи тапата, без да трябва да пожертва сериозен брой акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
                  Чичо казва на дребните хора /дребни защото фрий флоата в трейдинга е много нисък/, които са повярвали в него и са му доверили парите си следното " Вижте, вие сте едни глупаци, аз съм по-силен от вас и ще ви смачкам. Ще ви прецакам като направя всичко възможно да не можете нито да взимате дивидент, нито да продадете акциите си с печалба. Ще отказвам всеки по-голям купувач с такива уведомления и накрая тъй като няма да останат такива, аз ще ви прибера акциите на пълна безценица."

Браво, Чичо. Страхотна постъпка на човек в залеза на живота си. Определено има с какво да се гордеете и ще останете в борсовата история като лоялен и благороден човек. Бъдете жив и здрав!
                  А добър ден.Цялата борса,а и самата държава,са една клоака

Коментар

• Нагледно да покажа на Чичо номерцата, ако все още има останал човек, който да му вярва: хващаме произволна дата /в случая 15.12/ от Декември 2023 и виждаме уведомление с входящ номер 657 в коесто се декларира, че Софарма изкупува трейдинга на 6,05 лв. По спомен имаше и по-високи цени, но не ми се рови. От онази дата и резултатите, и коефициентите на трейдинга са значително подобрени, което следва да подскаже, че и цената на изкупуването би трябвало да се вдига пропорционално. Нещо повече - при положение, че трейдинга е давала дивиденти при по-тежки показатели е обосновано дори да се очаква дивидент през 2024 г. Какво обаче прави Чичо - днес пуска уведомление, че Софарма разпродава трейдинга на 5,95 лв. и разбира се нямаше дивидент. Каква е логиката? Според мен единствената такава е как Чичо казва на дребните хора /дребни защото фрий флоата в трейдинга е много нисък/, които са повярвали в него и са му доверили парите си следното " Вижте, вие сте едни глупаци, аз съм по-силен от вас и ще ви смачкам. Ще ви прецакам като направя всичко възможно да не можете нито да взимате дивидент, нито да продадете акциите си с печалба. Ще отказвам всеки по-голям купувач с такива уведомления и накрая тъй като няма да останат такива, аз ще ви прибера акциите на пълна безценица."

Браво, Чичо. Страхотна постъпка на човек в залеза на живота си. Определено има с какво да се гордеете и ще останете в борсовата история като лоялен и благороден човек. Бъдете жив и здрав!
                    Last edited by 15-; 24.09.2024, 19:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
                      Дано се отпуши, защото заслужава ;-)
                      Вече нямам, но няма значение :-(
                      Като прочетеш предните 10 коментара и си правиш извода!

Коментар

• Дано се отпуши, защото заслужава ;-)
                        Вече нямам, но няма значение :-(

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Дядо Коледа;- можете ли по ясно да се изразите?
                          -"върви назад" ,- да се разбира, като всяка година поне с един от раздадените дивиденти назад в цената( и до кога така?)
                          -или пък "върви назад" ,- към дивиденти всяка следваща година?
                          Като филма зрителна измама

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение

Времето тук не само спряло, а върви назад, просто още сте в мъглата, и не го виждате достатъчно ясно!

Дядо Коледа;- можете ли по ясно да се изразите?
                            -"върви назад" ,- да се разбира, като всяка година поне с един от раздадените дивиденти назад в цената( и до кога така?)
                            -или пък "върви назад" ,- към дивиденти всяка следваща година?

Коментар

• Първоначално изпратено от August Разгледай мнение

В грешка сте, госпожа. Тук всичко е спряло. Споделям вижданията на Designer. Ще ги изтърпя тези хсртишки още 1г и ще им гледам на кафе, ако продължат да стоят на трупчета.
                              Вие, доколкото разбирам, ще си позволите да ги чакате повече. Просто сме различни като инвеститори. На мен също ми изглежда като хейт вече идеята да се стои дълго, защото тук очевидно времето е спряло, но знам че сме различни като виждане и това за борсата е нормално. Ненормалното, вярвам ще се съгласите, се състои в това, че дружеството, чийто фундамент се развива, не расте като цена - не е нормално това, а ако щете го отчете като хейт. Все тая за цената - Акцията е като спънат кон в момента.
                              Времето тук не само спряло, а върви назад, просто още сте в мъглата, и не го виждате достатъчно ясно!

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

Откровен хейтинг...
                                Предупреждава те, че може да затвориш капитал за дълго време тук, защото акцията може да пада още много...
                                В грешка сте, госпожа. Тук всичко е спряло. Споделям вижданията на Designer. Ще ги изтърпя тези хсртишки още 1г и ще им гледам на кафе, ако продължат да стоят на трупчета.
                                Вие, доколкото разбирам, ще си позволите да ги чакате повече. Просто сме различни като инвеститори. На мен също ми изглежда като хейт вече идеята да се стои дълго, защото тук очевидно времето е спряло, но знам че сме различни като виждане и това за борсата е нормално. Ненормалното, вярвам ще се съгласите, се състои в това, че дружеството, чийто фундамент се развива, не расте като цена - не е нормално това, а ако щете го отчете като хейт. Все тая за цената - Акцията е като спънат кон в момента.

Коментар

Working...
                                X