IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Storm

Значи ... жилища се търсят и ще продължават да се търсят. Въпрос на население и възможности. Дори и да се забави строителството, това ще провокира нормализиране на предлагането и ще даде баланс в търсене и предлагане.
    Storm, ще те питам 4 неща:
    1. В Япония какъв е демографския ръст?
    2. В Япония строи ли се?
    3. Япония колко време е в дефлация?
    4. На нивото от коя година е НИККЕЙ в момента?

Не е въпросът в икономиката, а в принципите й на управление и финансиране. Защо сега всичко живо бяга към йената? Не към швейцарския франк, а към йената! Защото японците са 20 години преди останалия свят. Сега ги догонваме.....

Коментар

• утре цирка ще е пълен
      wannarock , само няколко човека сме .... а следващата премиера е другата година. Сега се чудят дали да ни изгонят без да ни платят билетите...

Коментар

• Storm дериватите влизат в М3 по принцип и при такива големи отписвания се "изтриха" много голяма част от тях - много повече от това,което ФЕД наля до тук.Това е едната страна - другата е това,което и ти си мислиш,че е възможно.
        То ще си проличи,но ако е 2-рото петролът за 10 дена може да стигне 150$ пак

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706
          Първоначално изпратено от Storm

Чакай, никой не говори за ЪП, ЪП. Става дума да намерят дъно и да започнат да се обслужват ипотеките. Ръст никой не търси, имайки предвид че в САЩ има имоти и места, където почти няма падане, напротив. Но те са изключение, а не правило.
          Трябва да се обърне и нещо друго - американците не спестяват. До сега, благодарение на ръста на жилищата, на тях това им е бил основния доход - отива големия син в колеж - ипотека, след пет години отива малкия син - нова ипотека на по - висока цена.
          Тези в червеното - що се отнася до САЩ - едното изключва другото. Благодарение на ниската, дори никаква спестовност на американците - те се превърнаха в Консуматор №1 и Суперсила №1. Започнат ли да спестяват - бай, бай консуматорска Америка. А повярвай ми - САЩ не могат да станат Япония или Германия в производството дори за 500 години.
          Значи ... жилища се търсят и ще продължават да се търсят. Въпрос на население и възможности. Дори и да се забави строителството, това ще провокира нормализиране на предлагането и ще даде баланс в търсене и предлагане.

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
            Мен силно ме интересува въпросът дали реално има дефлация заради изтриването на толкова жирални пари покрай дериватите или с налетите пари по бейлаут плановете усилено се скъсяват ресурсите по същия начин,по който се надуваше балона,защото ако е 2-рото тогава не 20 ами 40 месеца няма да могат да се оправят.
            За мое съжаление, мисля че е второто. Просто ресурсите се бяха откъснали от реалността и бяха надути, защото се бяха превърнали в финансов инструмент в който банките инвестираха заради доходност. Сега с изтеглянето на парите, и там балона се пукна.

Поне така мисля.

Коментар

• капитализъм пур .. има теории,че точно в чистата му форма е довел до това заради прекалено неравномерното разпределение на капиталите.Няма го стандарното разпределение на величините като при кривата на Гаус
              Така един голям като повлече крак и задърпва всички със себе си към бездната.
              Жив пример за това си е тази криза

Коментар

Чакай, никой не говори за ЪП, ЪП. Става дума да намерят дъно и да започнат да се обслужват ипотеките. Ръст никой не търси, имайки предвид че в САЩ има имоти и места, където почти няма падане, напротив. Но те са изключение, а не правило.
                Трябва да се обърне и нещо друго - американците не спестяват. До сега, благодарение на ръста на жилищата, на тях това им е бил основния доход - отива големия син в колеж - ипотека, след пет години отива малкия син - нова ипотека на по - висока цена.
                Тези в червеното - що се отнася до САЩ - едното изключва другото. Благодарение на ниската, дори никаква спестовност на американците - те се превърнаха в Консуматор №1 и Суперсила №1. Започнат ли да спестяват - бай, бай консуматорска Америка. А повярвай ми - САЩ не могат да станат Япония или Германия в производството дори за 500 години.
                П.П. Мисълта ми е, че ако не консумират, тогава ще трябва да произвеждат и да си правят БВПто. Ама тогава кой ли пък ще им купува производството, като вече няма да има Консуматор №1. Омагьосан кръг май става.

Коментар

Storm за мен тази финансова криза е показателна за това до какво води прекомерно високия левъридж във всеки вид бизнес и неуместния риск мениджмънт.Точно за това лично аз не търся аналогии с миналото,защото това животно е друго.Да не излезе Маркс накрая прав,че капитализмът се самоизяжда само,че тогава край на спекулирането
                  Капитализма ... има функцията да се саморегулира. Нали не мислиш, че дори и да фалират Крайслер и Дженерал мотърс, американците ще спрат да карат коли ? Ще дойдат нови фирми, които ще развиват тази дейност. И които са добри, ще растат.
                  Но времето на огромните фирми изтече. Както и на огромните банки. Оказа се, че да си голям не е предимство, а недостатък. Накрая, както при еволюцията ще оцелеят по калените и по бързо реагиращите, по мобилните.

Коментар

• Мен силно ме интересува въпросът дали реално има дефлация заради изтриването на толкова жирални пари покрай дериватите или с налетите пари по бейлаут плановете усилено се скъсяват ресурсите по същия начин,по който се надуваше балона,защото ако е 2-рото тогава не 20 ами 40 месеца няма да могат да се оправят.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706
                      Първоначално изпратено от anon6706
                      Първоначално изпратено от kritelin
                      И аз мисля,че ще видим 5000 при Dow Jones
                      Не вярвам. Лично мнение, разбира се.
                      Вече липсват условията за това. Освен ако не се случи нещо извънредно, подобно на фалита на Лемън и AIG.
                      По-логичният въпрос е - какво ще се случи, за да спре спада?
                      Трябва да се нормализират жилищата. Всички сочат, че там е основния проблем.
                      За да го направят, направиха така, че заменят досегашните ипотеки с нови, 30 годишни с лихва 4,5 и се надяват това да стимулира търсенето. Подготвят и допълнителен план, както сега чета.

Но е нормално това падане, те си го казват - ние сме в мечи пазар, корекциите нагоре ще са последвани от резки спадове в опити да се търси дъно.
                      Жилищата няма да се нормализират, поне не в смисъла в който предполагам, че визираш - ЪП, ЪП.
                      Световната финансова система отива към основно преструктуриране и регулиране. Повече няма да има лесни пари, поне в следващите 10 години. Тъй като темата е NYSE, инвеститорите си задават въпроса - дали при такова затегнато кредитиране, компаниите ще могат да постигат растежа си от последните години. Това е въпроса, чийто отговор ще движи пазарите за продължителен период.

Коментар

• утре цирка ще е пълен
                        Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Storm за мен тази финансова криза е показателна за това до какво води прекомерно високия левъридж във всеки вид бизнес и неуместния риск мениджмънт.Точно за това лично аз не търся аналогии с миналото,защото това животно е друго.Да не излезе Маркс накрая прав,че капитализмът се самоизяжда само,че тогава край на спекулирането

Коментар

• ......хихихи cool cool

..........утре е петък ако 8 500 не стане добра съпротива няма да съм толков а мече колкото бях до сега

...............ciaoo приятели

...утре сте е интересно хихихи, както беше днес както беше и вчера хихихи

...92.00 не видяхме

Коментар

Вече липсват условията за това. Освен ако не се случи нещо извънредно, подобно на фалита на Лемън и AIG.
                              Колкото и да ми е неприятно да го кажа мисля,че има още доста вода да изтече.
                              Просто спиралата се завърта сега наобратно
                              Време трябва. Работа и надежда, че всички тези пари, които се изливат в крайна сметка ще стигнат до хората.
                              2009 ще е година на топене на ледовете. Ще е трудна, но ще е ключова за икономиката и дълбочината на рецесията. Дали Китай ще успее да запази ръста си, какво ще стане в Япония, в крайна сметка Англия ще успее ли да направи ръст, какво става в Германия и Франция - на всички тези въпроси ще се търси отговор. Както и САЩ - какво ще направи Обама и ще подейства ли и кога ...

Предполагам, че когато рецесията е най зле и най разпространена, пазарите вече ще реагират нагоре с очаквания за по добри следващи данни. Чета една статия за времевия хоризонт при рецесия, най дългия до сега е бил 16 месеца. А от тази в Америка вече са минали 12 ... предполагат, че тя ще е по дълга и може да продължи до 19 - 24 месеца, или още година, преди да има оптимизъм. В този случай очакват пазарите да реагират нагоре след 2 тримесечие евентуално, като правят уговорката, че все пак не се знае как и какво, имайки предвид че сега са ударени глобалните пазари, а това е непозната до този момент ситуация.

Коментар

Първоначално изпратено от anon6706
                                По-логичният въпрос е - какво ще се случи, за да спре спада?
                                Трябва да се нормализират жилищата. Всички сочат, че там е основния проблем.
                                За да го направят, направиха така, че заменят досегашните ипотеки с нови, 30 годишни с лихва 4,5 и се надяват това да стимулира търсенето. Подготвят и допълнителен план, както сега чета.

Но е нормално това падане, те си го казват - ние сме в мечи пазар, корекциите нагоре ще са последвани от резки спадове в опити да се търси дъно.
                                Жилищата няма да се нормализират, поне не в смисъла в който предполагам, че визираш - ЪП, ЪП.
                                Световната финансова система отива към основно преструктуриране и регулиране. Повече няма да има лесни пари, поне в следващите 10 години. Тъй като темата е NYSE, инвеститорите си задават въпроса - дали при такова затегнато кредитиране, компаниите ще могат да постигат растежа си от последните години. Това е въпроса, чийто отговор ще движи пазарите за продължителен период.

Коментар

Working...
                                X