IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Nokia i Mercedess отварят заводи в Румъния! НЕ в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от skip
    Първоначално изпратено от milenkosev
    Пич, ти ходил ли си на скоро в Букурещ. Градът е поне с 10 години пред София като инфраструктура, уреденост и чистота.
    Пич, на мен ми се струва, че ти не си ходил скоро в Румъния...
    Пич на мен ми се струва, че ти скоро не си ходил в София...
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от milenkosev
      Пич, ти ходил ли си на скоро в Букурещ. Градът е поне с 10 години пред София като инфраструктура, уреденост и чистота.
      Пич, на мен ми се струва, че ти не си ходил скоро в Румъния...

Коментар

• Първоначално изпратено от PeterNK
        Първоначално изпратено от Императорът
        От една страна ние сме по-кадърни, може би и по-работливи от румънците и имаме по-добри традиции в индустрията, но от друга - ужасяващата корупция. Дойде ли туканка чужденец да прави бизнес, надушат ли го мръсните чиновници че има сухо, всеки - от министърът до последната жалка писарушка, отваря алигаторска морда и гледа да лапа, да лапа, докато се пръсне.
        И друг път съм казвал, че всички чиновници трябва да бъдат пратени да чукат камъни (а някои от по-едрите направо да бъдат разстреляни) - сега виждате защо.
        В Румъния корупцията е по-голяма според проучванията
        Лошото е че в България корупцията вече не е корупция. То си е вече нормален начин за правене на бизнес. Както скоро един участник в едно предаване се изрази - "Вторият начин вече е първи начин"... Но проблемът не е от вчера и е проблем на всички правителства от ерата на демокрацията!!!

Но за мен настоящето също не е демокрация! България се обезлюдява с бързи темпове а и всичкото население се стича в големите градове. По селата остават само турците и сезонно циганите. Не е демокрация това когато се закриват детски градини, а се налага да се строят допълнителни затвори защото сегашните са претъпкани. Много съжалявам, но някой се опитва нагло да ни лъже че живеем по-добре.
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• [quote="Svetlin"]
          Първоначално изпратено от Nasko 1
          Ами защо "Южен поток" ще мине през България, а не през Румъния?
          А защо румънските курорти привличат в пъти по-малко инвестиции от българските. Толкова са мижави румънските курорти, че все едно гледаш "Дружба" през 80-те години!!!
          За 1 виж картата, а за 2 ако си дадеш труда да се топнеш в морето там, а после тук, ще усетиш разликата в температурата на водата (Няколко градуса)
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Dundo1
            Първоначално изпратено от Grog
            Първоначално изпратено от Ку-Ку
            Ако населението намалява и това не се отчита от статистиката би трябвало реалните показатели да са по-добри - общия БВП се дели на по-малко - а не по-лоши.
            Точно за това ги изкарват някой показатрли по-добри "на глава от населението',накрая ще си останем едим милион а те ще продъължат да отчитат шест!
            Аре вземете и се осъзнайте.Защо никой не пуска примерно тема как Hewlett Packard и IBM си преместиха head-quarter-ите в София. А все търсите негативизма. България е много по-апетитна за инвестиции спрямо този кенеф Румъния.
            Но, за да бъда докрай откровен, те са по-хитри и по-добре се възползват от възможностите на това членство, а ние само мислим на дребно или както се казва по-добре:
            We don't see the big picture !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от PeterNK
              Първоначално изпратено от Императорът
              От една страна ние сме по-кадърни, може би и по-работливи от румънците и имаме по-добри традиции в индустрията, но от друга - ужасяващата корупция. Дойде ли туканка чужденец да прави бизнес, надушат ли го мръсните чиновници че има сухо, всеки - от министърът до последната жалка писарушка, отваря алигаторска морда и гледа да лапа, да лапа, докато се пръсне.
              И друг път съм казвал, че всички чиновници трябва да бъдат пратени да чукат камъни (а някои от по-едрите направо да бъдат разстреляни) - сега виждате защо.
              Проучванията на кого?
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
                  Браво nevermind,радвам се,че си си направил труда да напишеш всичко това по-долу.
                  Какво е написал, че аз не мога да чета написаното на маймуница?

Коментар

• Първоначално изпратено от Nasko 1
                    Вие сте много интересни! Още не е ясно дали завода ще е в Полша или Румъния и веднага се пуска негативна тема.
                    Докато проекта АЕЦ Белене например е сигурен, а той е поне 3 пъти по-голям по мащаби от този на Мерцедес.
                    Струва ми се, че форума изобилства от инженери или псевдоикономисти, които се изказват неподготвени.
                    Като се има предвид нестабилната лея, Румъния е далеч по-лошо място за инвестиране. Това си личи и от проблемите на румънската фондова борса, която се развива много по-зле от нашата.
                    Една малка България има далеч повече IPO-та от Румъния през последните години, а и доходността на нашата борса е по-голяма.
                    АЕЦ Белене? Това пък какво беше? .. Какво общо има с големите чужди инвеститори в България ... По-скоро Белене е анти-Български проект укрепващ зависимостта ни от Русия

Коментар

• Поредната тема в която "пичовете" и ревльовците могат да се "налудуват"...:-(

п.с - NOKIA имат завод в Румъния още от времето когато водехме по точки в "надпреварата" за ЕС!!!

Коментар

• :-)
                        мине,не мине и разбираме,че Румъния е .... по-напред от нас ...
                        а темата си я нищим още от:
                        Румъния е много по-напред от нас!

Поздрави,
                        :-)
                        Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

• От една страна ние сме по-кадърни, може би и по-работливи от румънците и имаме по-добри традиции в индустрията, но от друга - ужасяващата корупция. Дойде ли туканка чужденец да прави бизнес, надушат ли го мръсните чиновници че има сухо, всеки - от министърът до последната жалка писарушка, отваря алигаторска морда и гледа да лапа, да лапа, докато се пръсне.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Вие сте много интересни! Още не е ясно дали завода ще е в Полша или Румъния и веднага се пуска негативна тема.
                            Докато проекта АЕЦ Белене например е сигурен, а той е поне 3 пъти по-голям по мащаби от този на Мерцедес.
                            Струва ми се, че форума изобилства от инженери или псевдоикономисти, които се изказват неподготвени.
                            Като се има предвид нестабилната лея, Румъния е далеч по-лошо място за инвестиране. Това си личи и от проблемите на румънската фондова борса, която се развива много по-зле от нашата.
                            Една малка България има далеч повече IPO-та от Румъния през последните години, а и доходността на нашата борса е по-голяма.

Коментар

• За новия завод на Даймлер

Мисля, че можем да гледаме оптимистично на новината. Казва се, че заводът ще е в Румъния, а не в Полша. Което означава, че може у нас да се реализират още инвестиции на доставчици на компоненти като тези на Монтюпе и Изаки.
                              Че и Заря може да намаже нещо и да си избия загубите от нея
                              Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nasko 1
                                Ами защо "Южен поток" ще мине през България, а не през Румъния?
                                А защо румънските курорти привличат в пъти по-малко инвестиции от българските. Толкова са мижави румънските курорти, че все едно гледаш "Дружба" през 80-те години!!!
                                Точно пък тъпите румънци взехте да изтъквате! Айде стига с този негативизъм!
                                Nasko 1, ти в румънски курорт ходил ли си? Или само четеш нашите медии?
                                Хората си строят в курортите , а не ги унищожават какато е у нас.

Коментар

Working...
                                X