Първоначално изпратено от skip
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Nokia i Mercedess отварят заводи в Румъния! НЕ в България!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от PeterNKПървоначално изпратено от ИмператорътОт една страна ние сме по-кадърни, може би и по-работливи от румънците и имаме по-добри традиции в индустрията, но от друга - ужасяващата корупция. Дойде ли туканка чужденец да прави бизнес, надушат ли го мръсните чиновници че има сухо, всеки - от министърът до последната жалка писарушка, отваря алигаторска морда и гледа да лапа, да лапа, докато се пръсне.
И друг път съм казвал, че всички чиновници трябва да бъдат пратени да чукат камъни (а някои от по-едрите направо да бъдат разстреляни) - сега виждате защо.
Но за мен настоящето също не е демокрация! България се обезлюдява с бързи темпове а и всичкото население се стича в големите градове. По селата остават само турците и сезонно циганите. Не е демокрация това когато се закриват детски градини, а се налага да се строят допълнителни затвори защото сегашните са претъпкани. Много съжалявам, но някой се опитва нагло да ни лъже че живеем по-добре.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
[quote="Svetlin"]Първоначално изпратено от Nasko 1Ами защо "Южен поток" ще мине през България, а не през Румъния?
А защо румънските курорти привличат в пъти по-малко инвестиции от българските. Толкова са мижави румънските курорти, че все едно гледаш "Дружба" през 80-те години!!!http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dundo1Първоначално изпратено от GrogПървоначално изпратено от Ку-КуАко населението намалява и това не се отчита от статистиката би трябвало реалните показатели да са по-добри - общия БВП се дели на по-малко - а не по-лоши.
Но, за да бъда докрай откровен, те са по-хитри и по-добре се възползват от възможностите на това членство, а ние само мислим на дребно или както се казва по-добре:
We don't see the big picture !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от PeterNKПървоначално изпратено от ИмператорътОт една страна ние сме по-кадърни, може би и по-работливи от румънците и имаме по-добри традиции в индустрията, но от друга - ужасяващата корупция. Дойде ли туканка чужденец да прави бизнес, надушат ли го мръсните чиновници че има сухо, всеки - от министърът до последната жалка писарушка, отваря алигаторска морда и гледа да лапа, да лапа, докато се пръсне.
И друг път съм казвал, че всички чиновници трябва да бъдат пратени да чукат камъни (а някои от по-едрите направо да бъдат разстреляни) - сега виждате защо.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътОт една страна ние сме по-кадърни, може би и по-работливи от румънците и имаме по-добри традиции в индустрията, но от друга - ужасяващата корупция. Дойде ли туканка чужденец да прави бизнес, надушат ли го мръсните чиновници че има сухо, всеки - от министърът до последната жалка писарушка, отваря алигаторска морда и гледа да лапа, да лапа, докато се пръсне.
И друг път съм казвал, че всички чиновници трябва да бъдат пратени да чукат камъни (а някои от по-едрите направо да бъдат разстреляни) - сега виждате защо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nasko 1Вие сте много интересни! Още не е ясно дали завода ще е в Полша или Румъния и веднага се пуска негативна тема.
Докато проекта АЕЦ Белене например е сигурен, а той е поне 3 пъти по-голям по мащаби от този на Мерцедес.
Струва ми се, че форума изобилства от инженери или псевдоикономисти, които се изказват неподготвени.
Като се има предвид нестабилната лея, Румъния е далеч по-лошо място за инвестиране. Това си личи и от проблемите на румънската фондова борса, която се развива много по-зле от нашата.
Една малка България има далеч повече IPO-та от Румъния през последните години, а и доходността на нашата борса е по-голяма.
Коментар
-
:-)
мине,не мине и разбираме,че Румъния е .... по-напред от нас ...
а темата си я нищим още от:
Румъния е много по-напред от нас!
Поздрави,
:-)Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!
Коментар
-
От една страна ние сме по-кадърни, може би и по-работливи от румънците и имаме по-добри традиции в индустрията, но от друга - ужасяващата корупция. Дойде ли туканка чужденец да прави бизнес, надушат ли го мръсните чиновници че има сухо, всеки - от министърът до последната жалка писарушка, отваря алигаторска морда и гледа да лапа, да лапа, докато се пръсне.
И друг път съм казвал, че всички чиновници трябва да бъдат пратени да чукат камъни (а някои от по-едрите направо да бъдат разстреляни) - сега виждате защо.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Вие сте много интересни! Още не е ясно дали завода ще е в Полша или Румъния и веднага се пуска негативна тема.
Докато проекта АЕЦ Белене например е сигурен, а той е поне 3 пъти по-голям по мащаби от този на Мерцедес.
Струва ми се, че форума изобилства от инженери или псевдоикономисти, които се изказват неподготвени.
Като се има предвид нестабилната лея, Румъния е далеч по-лошо място за инвестиране. Това си личи и от проблемите на румънската фондова борса, която се развива много по-зле от нашата.
Една малка България има далеч повече IPO-та от Румъния през последните години, а и доходността на нашата борса е по-голяма.
Коментар
-
За новия завод на Даймлер
Мисля, че можем да гледаме оптимистично на новината. Казва се, че заводът ще е в Румъния, а не в Полша. Което означава, че може у нас да се реализират още инвестиции на доставчици на компоненти като тези на Монтюпе и Изаки.
Че и Заря може да намаже нещо и да си избия загубите от неяКоментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nasko 1Ами защо "Южен поток" ще мине през България, а не през Румъния?
А защо румънските курорти привличат в пъти по-малко инвестиции от българските. Толкова са мижави румънските курорти, че все едно гледаш "Дружба" през 80-те години!!!
Точно пък тъпите румънци взехте да изтъквате! Айде стига с този негативизъм!
Хората си строят в курортите , а не ги унищожават какато е у нас.
Коментар
Коментар