Първоначално изпратено от nradev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за портфолио от дивидентни акции
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Forumbg Разгледай мнениеДоходите от дивиденти, независимо от техния произход, се декларират в годишната данъчна декларация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
дивидента се облага при източника навсякъде и не се декларира. декарира се капиталовата печалба и се облага с 10% плосък данък. за регулиран пазар в ЕС няма данък
Коментар
-
Първоначално изпратено от immortal4o Разгледай мнениеПо сложно ли е да се декларират дивиденти и акции от американски борси?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
А не е ли по-добре европейски? Германия, Франция, Испания ?
Коментар
-
Ако не е тайна, би ли ги споделил?
Коментар
-
Първоначално изпратено от immortal4o Разгледай мнение
Вече взех 7 позиции от Xetra но се оглежвам да добавя още 2 и немога да си харесам такива които са на Евро борса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от immortal4o Разгледай мнениеЗдравейте, тъй като съм решил да правя портфолио с дивидентни акции реших да не отварям нова тема.
Те първа навлизам в тази сфера. Открих си сметка в Saxo bank. Какво ви е мнението за нея? Мислите ли че сега е добър момент за инвестиция след корекцията от 2018 и предстоящата в близките години.
Може ли някои да ми поясни даденият сценарий - Ако купя акции на американска компания (да речем кока кола) на Американска борса ще ми земат 30 % от дивидентите (трябва да попълня W-8BEN формуляр), но ако купя същите акции от европейска борса няма да ми одържат данък.
Всякакви савети са добре дошли.
- 3 Харесвания
Коментар
-
А не е ли по-добре европейски? Германия, Франция, Испания ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от immortal4o Разгледай мнениеПо сложно ли е да се декларират дивиденти и акции от американски борси?
Коментар
-
Здравейте, тъй като съм решил да правя портфолио с дивидентни акции реших да не отварям нова тема.
Те първа навлизам в тази сфера. Открих си сметка в Saxo bank. Какво ви е мнението за нея? Мислите ли че сега е добър момент за инвестиция след корекцията от 2018 и предстоящата в близките години.
Може ли някои да ми поясни даденият сценарий - Ако купя акции на американска компания (да речем кока кола) на Американска борса ще ми земат 30 % от дивидентите (трябва да попълня W-8BEN формуляр), но ако купя същите акции от европейска борса няма да ми одържат данък.
Всякакви савети са добре дошли.
Коментар
Коментар