IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE&NASDAQ SYMBOLS

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• VIX

Според теб коя е по вероятната в 30 дневен период !?
    Все пак не ти се иска да си на 0 или на загуба от комисионните.

Коментар

• VIX

veselqk, (za da se podigrae pak Rogue Trader) az sym i dylyg i kys ednowremenno, demek i za dwete posoki sym

Коментар

• VIX

imam predwid dannite koito ti izpolzwash za da precenish market sentiment(kakwito i da sa te) i za tqh se otnasqt onezi chetiri tochki

Коментар

• VIX

Браво Мони -важното е да има дискусия !
          Все пак на каква страна търгуваш в момента? къс -дълъг?
          Определи си позицията -щото не ми стана много ясно !?
          Аз съм от 6 януари за надолу и продължавам да съм къс.
          И както Rogue Trader ползвам викс като един от индикаторите за посоката. Не ме интересува точният момент, важно е че той дава добра индикация за бъдещето развитието на пазара предварително.
          Е определено не става за дейтрейдинг))) -но затова пък рядко греши за "генералните" посоки )))
          Разбира се че този индекс не бива да се ползва сам за себе си - а в съчетание със всички фактори които сметнеш че могат да определят посоката на пазара . За всеки търговец те са различни. Техника ,фундамент , новини и т.н.
          Успех !

Коментар

• VIX

Не мога да се сдържа да не акцентирам върху още един цитат от Мони:

"...Do istinskite danni koito opredelqt market sentiment publikata nqma dostup a samo izbraniq elit na Wall Street..."

Няма значение какви данни са предизвикали определени настроения, важни са настроенията. Ще ме извиняваш, ама си мисля си, че пишеш напосоки.

Коментар

• VIX

"... treto sentiment-a ne e konstanten..."

Оставям постингът ти без коментар. За мен е важно, че моделът ми работи. Ако ти не го приемаш, това е твое право.

Коментар

• VIX

ta i zatowa short-ratio e tolko malko.

Коментар

• VIX

a towa koeto az se opitwam da ti kaja e che mnogo rqdko moje da se definira sentiment do takawa stepen che da sluji za wzimane na resheniq zashtoto: ponqkoga dannite sa zakysnqli (neznaesh dali sa implicirani weche), wtoro moje da se newerni, treto sentiment-a ne e konstanten, towa koeto se e sluchilo predi naistina e nai-weroqtno da se powtori, no shansovete da ne se powtori sa syshto dosta golqmi za da bydat ignorirani. Raw data koqto idwa do publikata pochti winagi sydrja dosta shum ili sa bez znachenie za nastoqshteto(primer Trading Deficit, Consumer Sentiment, pyrwoto beshe za Noemvri kogato dolara oshte beshe silen a wtoroto beshe Januarsko predwaritelen), ta taka i s drugite danni. Do istinskite danni koito opredelqt market sentiment publikata nqma dostup a samo izbraniq elit na Wall Street. I ako ti wyw wseki edin moment mojesh da ocenish market sentiment to spored mene trqbwa da se opitash da priwlechesh kapitali i da naprawish edin Hedge Fund taka shte spechelish mnogo poweche otkolkoto ako tyrguwash sammo ot twoe ime. Kakto kazah spored mene ima twyrde mnogo mechki a ne bikove, zashtoto ogromna chast ot mechkite sa zaspali (mutual funds nqmat prawo da shortwat), a padaneto sega e profit taking ili izlizane predi woinata za da se ostane w normalniq na VaR na portfeilite ot okolo 4-5%, tyi kato sa anticipirani po-golemi dwijeniq ot normalnoto. Ne iskam spora i otkrowenno ti pojelawam uspeh. Ako sym otekchil nqkoi sujalqwam, no mislq che samo kato obsyjdame modelite i gi podlagame na test mojem da gi podobrim, zashtoto nqma perfekten model koito winagi da waji.

Коментар

• VIX

Мони, защо не споделиш ти как търгуваш? Все пак идеята на форума предполагам е да споделяме опит, а не само да критикуваме.

Коментар

• VIX

Цени и настроения (sentiment), но второто се определя като стойност от няколко неща...

Коментар

• VIX

На 2

Коментар

• VIX

na kolko promenlivi togawa se bazira twoq model?

Коментар

• VIX

Ами не съм между тези които гледат само назад, затова и споменах следното по-рано:

"...Така че казано накратко - не трябва да гледаш сляпо VIX и да си казваш - при тези нива купувам, при тези нива продавам. Това ако въобще работи, работи само в много кратък период и при определени условия. Винаги трябва да се мъчиш да разгадаеш мисленето на инвеститорите. Ако са оптимисти, защо са оптимисти и ако са песимисти, защо са песимисти и какво би станало ако например еди какво си... Това е. Няма нищо лесно в този пазар. Някой неща могат да звучат просто, но просто не означава, че е лесно..."

Коментар

• VIX

razbiram, samo che e preporychtelno pri trading-a i kakto i pri shofiraneto da ne gledash samo w ogledaloto za zadno wijdane a i ot wreme na wreme i na pred.
                              Kysmet!

Коментар

• VIX

Напротив, мога да определя, защото както ти казах не използвам само VIX. И в момента мога със сигурност да ти кажа, че мнозинството са бикове, защото short ratio за целия пазар е на такива ниски нива, че просто се плаша за биковете. И това, че има много хора извън пазара не ме интересува, защото аз не гледам абсолютни нива, а ги сравнявам с нивата от други периоди, когато пак е имало много хора извън пазара. Разбираш ли сега? Това да не е мислиш, че е феномем само за 2003-та година? ))

А пък ти си свободен да изключваш каквато си поискаш възможност. Ще видиш обаче какво ще се случи с пазара. Просто ще се срине до нови по-ниски нива. Айде със здраве!

Коментар

Working...
                                X