If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Shte si pozvolq da se namesq za malko...Ne mi e qsno kak s $350 moje da se targuvat akcii....Kak shte se upravlqva riska?
1. Liberalniqt variat e da se investirat ne poveche ot 10% ot parite na poziciq, znachi $35 na sdelka....Kolko akcii moga da si kupq s $35?????????
2. Konservativniqt variat e da se riskuvat 2% ot kapitala, znachi 2%x$350=$7....Kak moga da gubq samo $7 na sdelka?????
Finansovite pazari sa ustroeni taka, che povecheto uchastnici da si gubqt parite.....Daniel-------->???????????????
Numbers have no respect for humans. They just are. R. Jones-The Trading Game.
Аз съм дотук. Нямам намерение да продължавам. Понеже не съм търгувал с CFD-та, би ли ме светнал някой, дали може да се търгува с некратни на 100 акции при CFD-тата. Благодаря.
понеже ни обвиняваш в липса на конкретност, сега ще адресирам конкретно с какво не съм съгласен в твоите изказвания:
(1) С $350 начален капитал си обречен на провал, защото с потенциалната печалба няма да можеш да си платиш дори комисионните. Да не говорим, че въобще няма да можеш да си диверсифицираш портфолиото, защото ако трябва да инвестираш в 5 компании да речем, то във всяка ще можеш да вложиш максимум $70 без да броим комисионните. Това е меко казано смешно. С постинга си Наивник ти показва защо.
(2) Ти казваш:
"...Големите компании са малко по-мудни от другите, те правят дневни отклонения от порядъка на 2-3 процента от стойността си. Това е добре и рискът за моя капитал е сведен до минимум. Така се застраховам от драстична обезценка или скок на цените..."
Наистина ли си сигурем, че са застраховани от драстична обезценка? Това за мен си е чисто подвеждане на хората. И Енрон беше голяма компания, нали? Какво стана с нея всички тук знаем. Но нека да вземем за пример една друга голяма компания, която е в "Дау Джонс 30", с който ти търгуваш: на 19 юли 2002 г. JOHNSON&JOHNSON се срина с 16%. Това за теб не е ли драстична обезценка. Особено, когато се търгува с CFD. Има много подобни примери.
(3) Ти казваш:
"...При мен специално решенията се взимат въз основа на технически анализ. За да го обясня по-просто - на пазара съществуват две страни - купувачи и продавачи, които на фондовата борса са наречени бикове и мечки. Елементарният анализ показва коя от двете групи надделява в даден момент - купувачите или продавачите, и това ми помага да реша на страната на коя от двете групи да се включа..."
Ами честно да ти кажа това е непечиливша стратегия, защото работата на пазара е да трансферира пари от масата (по твоите думи "наделяващата група") към една малка група от инвеститори, които са заели контра стратегия.
(4) Ти казваш:
"...Не ме интересуват месечните отчети на компанията, счетоводният й баланс, политиката по заетостта или други фундаментални икономически показатели..."
Отново не съм съгласен. Представи си, че инвестираш в МакДоналдс и според графиката ти, тя е за купуване. Да но на другия ден те рестейтват печалбата си за последните 3 години да речем. Сещаш ли се какво ще стане с акциите на МакДоналдс?
(5) Ти казваш:
"...Нас ни интересува единствено движението на графиката..."
Честно да ти кажа - не познавам още човек, който успешно да инвестира само с графиката. Сещам се за периода, когато започна срива в САЩ - есента на 2000 г. Тогава по CNBC и Bloomberg се явяваха всякакви експерти и светила на техническия анализ, със всевъзможни графики и анализи на графиките и т.н. - никой обаче от тях не успя да прогнозира успешно какво ще стане с пазарите. Виж обаче, ако към графиките добавиш и анализ на настроението на пазара или за конкретна акция - тогава става съвсем друго.
(6) Ти казваш:
"...Войната по принцип е сериозен катаклизъм, който влияе на пазара. Но в нашия метод, използвайки така наречения технически анализ, ние не се интересуваме от новините..."
Това да не си го чул от А. Николов от Карол? Разбира се аз съм далеч от мисълта, че новините трябва да определят търговията на инвеститора, но новините са много важни. Така например ти в седмичния си анализ от тази седмица казваш, че не си наясно какво може да стане в краткосрочен етап. Да но, ако беше чел "правилните" новини, щеше да разбереш, че Путин е успял да убеди Саддам, да пусне в Ирак въоръжени сили на ООН, които да се движат заедно с инспекторите и че Тони Блеър е казал, че едно такова развитие ще предотврати войната. Знаеш ли какво ще стане ако наистина се окаже, че няма да има война? Просто ще има едно здраво поне краткосрочно рали. След това разбира се пазарът пак ще си мине в нормалните рамки, но едно такова движение може да стопи доста акаунти.
Накрая искам да ти кажа следното:
(1) Аз не се крия зад псевдоним, защото искам да поствам анонимно. Просто това е нормална практика в Интернет, поради причини, които всички знаем. Не се страхувам да кажа кой съм и ако настояваш, ще го направя.
(2) Аз не бих си позволил да коментирам кой с колко пари търгува, защото просто не знам. А когато някой не знае нещо, по-добре да не го коментира. Иначе може да изпадне в неудобна ситуация.
(3) Това, че имаш интервю в "Дневник" и че ще има нещо за теб в следващия брой на списание "Банки, инвестиции и пари", въобще, ама въобще не може да ме впечатли. Ако става въпрос и аз съм писал за Пари и Капитал, но какво от това?
Желая ти късмет! И не забравяй, че все пак доста хора в този форум знаят за какво става въпрос...
Коментар
Даниел Кръстев
NYSE&NASDAQ SYMBOLS
Днес не смятам да си губя целия ден отново в приказки, затова всеки, който иска да ми зададе някакви въпроси, може да го направи в 20.00 /БГ време/, щом и саги ще е на линия.
Наивник, престани да си измисляш - никъде не съм казал че търгувам с $350. И чети внимателно! Забравил си, че търгувам със CFD. Преизчисли си портфейла за домашна. Интересно ми е и как подбра цените, на които уж съм купил. А не ти ли хрумна също, че може и вече да съм продал. Или си чел сигурно някъде, че съм инвеститор. Явно след толкова писане тук, наистина си започнал да се изживяваш като пророк. Ама след като не се опираш до нищо от реалността, това на какво започва да ти прилича?
Какво съветвам моите курсисти ли - играйте по тренда.
Чакам и теб в 20.00, освен ако някой семеен проблем или удоволствие не те връхлети отново.
Даниеле,
Подмятания от рода "тази търговия може да я извършва ВСЕКИ. ВСЕКИ !!!. Не само хора скрити зад измислени псевдоними, управляващи стотици хиляди долари / по техните думи/. "ми напомнят за една темичка "Пирамиди" където единственият аргумент на мениджърът на една фирма наречена тогава ФСЦ/сега не знам как се казва/ беше че чати с хора които се крият зад песевдоними.
"Но времето на забуления в тайна пич, който търгува по някакъв неразбираем за околните начин, си тръгна! Аз със това съм се захванал - не да твърдя че всичко дето лети и т.н., а да покажа на всеки един пътят, по който и той от собсвения си домашен компютър може да го прави"
Ти казваш това.Но ти вместо да препоръчаш някакви книги по технически анализ,ще им обясбяваш на хората в курсове що е то ТА и иам ли почва у нас.Съжалявам,обаче аз не съм карал курс по ТА,щото ми се струва че това си е пълна БОЗА да ходиш на курс за нещо,за което можеш да прочетеш в хиляди страници на десетки езици английски,немски,френдкси,италиански,руски и даже български.
Не знам какъв си търговец,но ако беше толкова добър,най-простата логика говори че ще печелиш парите за себе си,а няма да създаваш потенциални конкуренти.Според мен ти не си в трейдинг бизнеса/защото трейдинга си е истински бизнес/,а в publishing business.
Лично аз не мисля че за 200 лева някой би ме научил как да печеля пари на борсата.Това си е мое мнение разбирасе. Познавам един човек,на който цялото му мазе е пълно с книги на /за "успели борсови играчи" но все още той е на загуба..
Той схваща бързо,ентусиаст е,но в тези книги няма нищо което да работи в реални условия..
Така че не ни се сърди Даниеле че сме подозрителни към тебе.
Аз бих се включил при тебе ,но само ако знаеш нещо,при което почти всяка сделка да е на +.80% winnners/20 % losing trades.
Но пък ако знаеше такава система ,нямаше да я предлагаш за 200 лева еднократно,а щеше да я продаваш във вид на newsletter.
Копирам това от страницата на home-brokers
"Обикновено акциите правят дневни отклонения в цените си от $1 до $5 средно. За ден! Тези отклонения могат да бъдат уловени не по хазартен начин, а чрез използване на технически анализ. Той се основава на графично изследване на движението на цената на една акция или валута."
Значи ти освен че предлагаш на начинаещи търговци да търгуват на ОГРОМЕН марджин,им препоръчваш и да се занимават с
daytrading...То ако беше толкова лесно /само ТА/ то всички дейтрейдъри да са станали милионери бе !
И в същото време казваш"не е задължително да стоите по 8 часа пред компютъра; "
Абе ти почваш да ме кефиш.Ако можеш да обучиш повечко хора в твоето курсче ще съм ти благодарен..
Ще видим колко ли балъци са останали,след ЛЕКС,EWIHG,и и някой бивши банки..Точен брой.
За съжаление не съм те чел в Марица,и затова не мога да взема страна по въпроса.
Но те гледах по ТВ Европа,и там най-странното нещо беше че препоръчваш 350 $ начален капитал за акции..
Интересно ми беше и да прочета коментара ти към коментара на блатимир.
"Добре че си почнал да търгуваш - не искам да си представям, ако искаше да станеш хирург - що хора щяха да си отидат в твоите експерименти "
Та драги,според тебе новопостъпилите хирурзи директно на операционната ли ги пускат?
Стана ми ясно от този твой коментар че ти си верваш че тези които само едно курсче са посетили
при тебе веднага отиват на борсата и правят всички хирурзи на кайма .А колкото до коментара ти за загубите,да има значение за начинаещите дали си загубил 350 или 1000$ ,но ми е интересно,кой брокер ще ти открие сметка за CFD с 350-500 $?
Имаше едни с нулеви комисионни,deal4free.com ама тях кой ги знае какви са..Е и в scottrader можеш да си откриеш
сметка с 500$.Но където и да си я отркиеш с 350-500$ ще трябва да печелиш минимум от 4-6 % за да си изплатиш поне коисионните.
Съжалявам че това звучи като заяждане,но товае моето мнение по въпроса.Няма да съм online цял ден,но към 20 часа/БГ/ ще
отговоря на всички въпроси които ти /или някой друх имате към мен/.
Успешен ден на всички !
За контакти майла ми е :sagitarius_d@abv.bg
Приятелю,ако беше сигурен и убеден в качеството на продукта който предлагаш нямаше да се държиш като ощипана девойка,ами щеше да ни обясниш защо не сме прави и т.н.
Ето например аз си изказах неХапЛиво мнение че начинаещ трейдър не би трябвало да почва с договори за разлика,и да исползва марджин изобщо.
А ти ми казваш некакви врели-некипели.
Интересното е че не гледаш на нас като на потенциални клиенти..
Защо не ни кажеш нещо интересно,обучаващо,и ако си толкоз добър в обучаването,ние не сме консервативни..Ще се запишеме ..)
Макар че пазара не е само технически анализ..Нито само новини..
Но ти за 7 години си го разбрал мисля?
Za DELTASTOCK realnija spred za USA e 0.05USD,a za Europe 0.02 prosto gledash ot drugade i zvanish po telefona za FOREX sa po dobre dnes si obnoviha stranicata vij deltastock.bg spored men e dobre.
Коментар
Даниел Кръстев
n/a
А и както гледам, повечето от участниците тук се задоволяват само с това да зададат някое хапливо въпросче и после изчезват. Затова не виждам смисъл и аз да продължавам повече. За тези, които са поискали да разберат за какво става дума - ок, за другите продължавайте да следите моите изяви и да се криете зад маските си. Даже ще ви улесня, разкривайки една тайна все още, - в следващия брой на списание "Банки, инвестиции и пари".
Коментар