IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
"сънкур"
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Така де ама само ако си купил или купиш под 100 долара акцията ,сега при 110 някъде корекция е на 123 ,за тия 13 долара не си струва риска ,при полоежние че целия сектор е свален
    Човече, някъде да съм написал да купуваш Ексон на ath? Споменавам конкретно една голяма канадка, точно защото изостава. Изостава от Ексон, изостава от Сънкур, изостава от TC Energy-то, изостава от всички, дето ръчкат в катрана. Освен че изостава, шефчетата товарят с фадромата през последния месец.

Естествено, щом гледаш толкова дългосрочно и 10% за десет дни от мегакап за теб е малко; купи си въглища, купи си железо. С какво ще ги строят тия ракети и танкове според тебе?

Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Mercado Libre работи вече половин век на Латино пазара ,в условията на хиперинфлация и е кон за печалби и растеж ,верно волатилен е но риска си заслужава
    Ахам, залог на това, че са купили достатъчно политици, които да отрежат Али, Тему и Шейн?

... в този ред на мисли и тука сложиха балтията на китайките, за да спасяват нефелните бракми на швабите.
    Last edited by terziеv; 04.10.2024, 14:24.

Коментар

• Понеже имаше въпроси как се печели от нафтодобива:

https://www.theglobeandmail.com/inve...VE-T/insiders/

Сеновус значително изостава от останалите канадки без да има сериозно основание. Сравнете със Сънкур, където утепахме рибата. https://forum.investor.bg/forum/%D1%...BA%D1%83%D1%80

Сеновус е достатъчно голяма и разклонена компания, за да не зависи съвсем пряко от цената на нафтата. Преработвателният сегмент е значителен.

Естествено, ако някой чака срив на нафтата, няма смисъл да налазва сега и трябва да го чака на 10. Възможен ли е такъв срив - ДА, вероятен ли е - НЕ.

Но най-бичи показател е, че Кавръков заряза нафтата.

Тука няма да удвоим бързо, но съотношението риск/печалба е много добро.

Коментар

• И за дългосрочно си имам мнение, но отговорът ми беше конкретно на въпроса "как се изкарват пари от нафтодобивните". Не е съвсем пряка връзката между суровина и цена на акциите. Ексон ти е на нива от нафта >100, Сънкур е много над цената тогава. Тръбите, които са ми най-голямата позиция са на 5 годишен връх и много над петрол на 100.

Ето например, едва още по мащабна война може да направи нафтата по 200 и в същото време да съсипе бая добивачи.

... пък и фактът, че Кавръков е продал говори много. Не че бих купил компания, водена от жена инженер.

Коментар

• За който ПАК не беше реди за нафтата, ролетката дава незаслужен шанс - TC Energy трябва да се лази. Не говорех точно за тази канадка онзи ден, но тука може да обърне по-доходоносно отколкото гиганти като Сънкур.

... да добавя, че при канадските тръби ги нямаме данъчните секири от повечето американски.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
            Утре ще товарим ли петрол, Терзиев?
            Ееее, препрепълнен ми е резервоарът. Само децата още не съм сменил за нафта. Последно гризках канадци - Сънкур и Сеновус. Фючърсите пък ме е леко страх да ги играя.

Коментар

• Като цяло вече слязоха доста по-малките. Vaalco според мен са с чудесен риск/печалба профил. Канадците също са подценени необосновано. Дори Сънкур. Бих сложил някой лев и на Синопек - през Франкфурт обаче. И естествено мойте хора от Котера, които са безобразно евтини. Лоредо пък, ако искаш луда търговия.

Иначе вчера утепах рибата с бразилките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                Не се занимавам с къси, иначе бих шортил целия банков сектор!
                Особено европейския.

От нафтата кои си хванал?
                Късно май евробанките да скъсяваш в евро. Бая слязоха. Иначе напълно съгласен, че са умрели. И аз внимавам с късите и затова залагам почти изцяло на къси etf-и тип psq + малък залог срещу appl.

Нафтата главно през тръби (към 1/2 от цялото ми портмоне) и танкери; големи позиции в добивачи Котера (още от Кабот ги държа), Петробраз и Ексон. Малки позиции в канадци - Сънкур, Сеновус. Чист газ малко Комсток и Антеро остана само - държа от под 6 и под 4.
                Last edited by terziеv; 18.10.2022, 21:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение
                  Днес излязох от опциите на петрола. Малък профит.
                  Оставям си опциите на XLE
                  От фючърси не разбирам (освен малко през фондове тип dbc), но XLE е много спънат кон и ще продължава да изостава бая от нафтата. Ако искаш големи и стабилни - Сънкур и Синопек имат потенциал да донесат много по-сериозен кеф, а са по-нискорискови.

Коментар

Working...
                  X