Първоначално изпратено от ED
Разгледай мнение
Това тикъро-пускане в тази тема и хвалене, колко къде хванал нищо не носят като инфо
Първо защото освен тикър трябва и % от акаунта , който се рискува, защо не и стоп луууус и тайк профит
Сега по твоя коментар. Като ударят някъде печалба, стават overconfidence увеличат залога и хак, губят. Като загубят са спаружени и нямат конфиденс и купят нещо но с малко пари. Вземе че изкарат, ама ги я яд че са влезли с малко. Има и критична точка от която ако са загубили повече, започват да рискуват прекалено за да "си върнат" от пазара и на пазара..
Супер смешно е, че уж са трейдъри, но като нещо е на загуба влиза в дългосрочния портфейл и стават инвеститори.. Не могат да си признават, че са сбъркали и да селнат на загуба "според правилата си", защото правила няма. Интуиция.
От swing трейд не се печели.
Печели се от як тренд, като на БФБ от 7Х пункта през 2001 г. до 2 000 през 2007 г. Около 30 пъти. Или като технологичните акции или като Биткойна и т.н.
НО веднъж като си спечелил, защото си повярвал в нещо на дъното и си хванал тайминга на късмет, защото тогава си навършил пълнолетие, взел си наследство и т.н. Вторият път вече трябва да е с разум а не на късмет.
Например ако си взел S&P на 700 пункта 2009 г., и си се размазал от печалби по тренда до 2020 г., господ едва ли ще ти даде да разкешиш на върха (който не знам къде ще е ) и яхнеш коня пак от дъното (което също не знам кога и къде ще е). Корекцията ще ти вземе всичко, дори да не е до 700 пункта.
Трябва да се търсят трендове, ама къде са...
Такива неща си мисля
Коментар