IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Гледайте с Интел Какво става фондовете купуват като бесни

Така и не слезе до моята цена

Коментар

• В момента имам време и пиша с какво в портфейла ще приключа годината и на какви средни цени, с включена комисионна.
      Подредба по тежест към момента:

COTY - 6.82
      RNO - 33.72
      BAYN - 43.86
      GILD - 57.27
      ORA - 10.28
      KNDI - 7.35
      ELIOR - 5.32
      WATT - 2.10
      NOVN - 0.58 Novan inc (не Новартис)
      GNFT - 4.17
      REV - 13.85
      PLTR - 27.40
      METX - 2.38
      RR - 0.83

В брой - 300 евро.

Да сме живи и здрави, да отпразнуваме Новата Година и да видим какво ще ни донесе следващата.
      Весело посрещане!
      Last edited by Никола20; 29.12.2020, 20:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

да го беше предварително, а не следварително - сега вече всички го видяха и информацията ти е безполезна. Аз го казах на приятел във фейса още преди да отворят маркета, че ме е яд, че нямам пари да купя XPEV щото сега е моментът. Но то нормално за мен да ги похарча на пика и после на разпродаждбата да климам с Уши. На теория съм факир, ама на практика все обратното правя
        Казал съм го още вчера.

Ама като цяло те са си за любителите на екстремни спортове тези китайски електрички. Не са за всеки тези компании.

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение

Днес беше джакпота от тези. Особено KNDI ( беше 8.34$ на предборсовата).
          да го беше предварително, а не следварително - сега вече всички го видяха и информацията ти е безполезна. Аз го казах на приятел във фейса още преди да отворят маркета, че ме е яд, че нямам пари да купя XPEV щото сега е моментът. Но то нормално за мен да ги похарча на пика и после на разпродаждбата да климам с Уши. На теория съм факир, ама на практика все обратното правя

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
            Да напомня на търсачите на силни усещания, че китайските електрички са доста долу днес :

KNDI,XPEV, LI
            Днес беше джакпота от тези. Особено KNDI ( беше 8.34$ на предборсовата).

Коментар

• Първоначално изпратено от распутин Разгледай мнение
              В предвид, че Джорджия може да бъде спечелена от демократите на 05.01 и да влязат в сила по-високите данъци, е логично някои компании тази седмица да продават.
              От друга страна, Конгреса И Тръмп са съгласни на увеличението на стимулите от 600 на 2000, ама май няма да бъде одобрено от Сената.
              Тия май за канарчета ни взеха, като лошото и добро ченге.
              На това се казва да търсиш под вола теле.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не е ли редно да кажеш първо ти какво мислиш.

Или поне да опиташ да си отговориш защо ЧАК сега се интересуваш от тях. Хората ВЕЧЕ са си умножили парите х4. Очакваш да отиде на 16 ли?

___

или защо нe uuu? По начина, по който ги избираш, сега би трябвало точно там да купиш.
                дай пари и ще купя - с въздух не става. А за другото - нищо не мисля, освен че са интересни. Ама ти искаш тикери и ти пускам. Защо чак сега? Ми сигурно защото чак сега съм ги забелязала

Коментар

• В предвид, че Джорджия може да бъде спечелена от демократите на 05.01 и да влязат в сила по-високите данъци, е логично някои компании тази седмица да продават.
                  От друга страна, Конгреса И Тръмп са съгласни на увеличението на стимулите от 600 на 2000, ама май няма да бъде одобрено от Сената.
                  Тия май за канарчета ни взеха, като лошото и добро ченге.

Коментар

Какво мислите за следните уранови ракети: UUUU и GXU ?
                    Не е ли редно да кажеш първо ти какво мислиш.

Или поне да опиташ да си отговориш защо ЧАК сега се интересуваш от тях. Хората ВЕЧЕ са си умножили парите х4. Очакваш да отиде на 16 ли?

___

или защо нe uuu? По начина, по който ги избираш, сега би трябвало точно там да купиш.
                    Last edited by terziеv; 29.12.2020, 17:03.

Коментар

• Какво мислите за следните уранови ракети: UUUU и GXU ?

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
                        Изглежда си достигнала лимита на кредитиране, сега банката ти забранява да отваряш нови позиции, но скоро може да започне да ти затваря принудително отворените, в момент на максимална загуба (margin call). Намали си експозицията и прочети за маржин условията на банката си.
                        Какъв leverage ти предоставя банката? 1:2, 1:4?
                        Това би трябвало да си го проиграла на демо, за да видиш колко е лесно да занулиш акаунта.
                        DeGiro нямат демо. Там е работата, че никога не съм ползвала марджин. Гледам, че съм на малък минус 150 кр който не знам от къде идва, но предполагам е заради падналия долар. Там валутата стои в някакви парични фондове, които не ги разбирам, но те така работят и нямам друг избор. Другият вариант е при всяка сделка да сменям крони и долари и това излиза скъпо. Но аз съм инвестирала 8000 кр така че тия 100 крони не би трябвало да са проблем. Купила съм само една акция за целия капитал и искам да купя още малко от нея, но непрекъснато ми излиза това съощение. Дори при опит да купя друга акция само за 2 долара пак същото излиза.

Коментар

"Превишихте инвестиционната си сума. Нетната стойност на ликвидността е 1146.947877, а маржът Ви преди е 1171.184711, а маржът Ви след тази транзакция е 1173.061956. Ако това беше пазарна поръчка, това можеше да бъде блокирано поради най-лошия сценарий на изпълнение. При пазарна поръчка цената не може да бъде определена, докато поръчката не бъде изпълнена и следователно трябва да вземем предвид внезапните колебания в цената между момента на подаване на поръчката и изпълнението на поръчката. Ако това е проблем, моля, намалете количеството за поръчката или направете лимитирана поръчка, когато стойността на поръчката е по-малка от инвестируемата сума."
                          Изглежда си достигнала лимита на кредитиране, сега банката ти забранява да отваряш нови позиции, но скоро може да започне да ти затваря принудително отворените, в момент на максимална загуба (margin call). Намали си експозицията и прочети за маржин условията на банката си.
                          Какъв leverage ти предоставя банката? 1:2, 1:4?
                          Това би трябвало да си го проиграла на демо, за да видиш колко е лесно да занулиш акаунта.
                          Last edited by jori; 29.12.2020, 15:52.

Коментар

• Не е толкова лесно да се намери евтината акция, но скъпата е ясна отдалече. Писах го преди месеци - не виждам смисъл от подобна активна търговия с балоняци. Колко ще скочи Епъл? 50%? 100%? А я погледни АМ колко скочи. Заедно с дивидента 300% отива. Няма да направи скоро още 300%, вече не изглежда толкова евтино.

~

да взимаш заем без да знаеш точните условия е вече безумие. Добре че не са те набарали телефонни измамници. Не мисля, че е удачно от форума да търсиш акъл за твоя брокер.
                            Last edited by terziеv; 29.12.2020, 14:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Щото несъзнателно следваш гения на форумния артист:
                              не е затова, а щото се влияя от моментните движения на маркета. Имах хубав план, но не го последвах защото реших, че цената ще е нагоре (понеже цяла сутрин и на оупъна тръгна нагоре). А хубаво си бях наумила на каква цена да купя - в последствие се оказа, че много точно съм я преценила щото падна точно малко под нея и после върна нагоре. Интуитивно я бях преценила и бях задала, но се повлиях от лъжливия пазар. Винаги се влияя от кво ли не - сега ми е паднало шанс да се науча да не го правя ако не искам да се разоря. Но сякаш ми е писано да ми се проваля всеки план, без значениекакъв. Реших най-после да си ползвам марджина и да купя сега на промоция и се оказа, че не ми дава и не мога да разбера защо - уж имам марджин и е активиран ама не мога да ползвам. Показва ми някакво непонятно обяснение, което за съжаление е на датски и не знам дали ще се разбере превода от гугл. Опитвам се да дам лимитирана поръчка и винаги ми излиза това, и не ми приема поръчката.

"Превишихте инвестиционната си сума. Нетната стойност на ликвидността е 1146.947877, а маржът Ви преди е 1171.184711, а маржът Ви след тази транзакция е 1173.061956. Ако това беше пазарна поръчка, това можеше да бъде блокирано поради най-лошия сценарий на изпълнение. При пазарна поръчка цената не може да бъде определена, докато поръчката не бъде изпълнена и следователно трябва да вземем предвид внезапните колебания в цената между момента на подаване на поръчката и изпълнението на поръчката. Ако това е проблем, моля, намалете количеството за поръчката или направете лимитирана поръчка, когато стойността на поръчката е по-малка от инвестируемата сума."

и пропускаш най-елементарната пазарна идея, която не излиза от главата и на най-загубения търговец в най-загубения безистен на най-загубения камиларски град - купувай евтино, продавай скъпо.

Не разбирам защо трябва да се усложняват нещата
                              [ATTACH=CONFIG]n3694955[/ATTACH]
                              това е ясно. Проблемът е, че е много трудно да се прецени кога една акция е скъпа и кога евтина. P/E и другите стойности изобщо не са достатъчни. Още по-малко може да се прецени пазарът как ще се движи. А най-малко може да се предвиди какви новини ще излязат за акцията. Така че правилото "Купувай евтино, продавай скъпо" може единствено да се ползва да изтриеш д-то с него. Па даже и за това не става.

Коментар

• Терзо не можа да си сметне доходонсността от SO, O и още две компании за 6 месеца, ти искаш от началото на инвестиционнат дейност

Човекът тея неща ги смята на око и винаги бие индексите, защото така му се иска и така му се струва

Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                                Колко ти е тоталът като доходност? От началото на инвест. дейност и от началото на годината!

Коментар

Working...
                                X