Първоначално изпратено от kubrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Тия Interactive Brokers са много зле. Почнах да регистрирам уж Small Business в България, измислих си име парола, верифицирах мейла, кликвам на линка да продължа регистрацията и ми дава 2 опции за избор - Partnership и Corporation. Но с нито една от тях не ми дава да се регистрирам. Все това ми излиза:
Currently we do not accept applications of this type from your jurisdiction.
Сега се чудя как се регистрира фирма.
Май пак ударих на камък - и тази хубава идея ще се провали поради независещи от мен причини. Нема отърване май от тия 42%
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Знам, че нищо не знам... Нищо ново след античността. Сигурно и по-рано са ги разбрали нещата, но мишките са изяли папирусите. Ливанчето е прав за някои неща и едно от тях е, че нищо записано преди по-малко от 50 години не си заслужава.
И проблемът не е в ИИ, а в излишъка от ресурс... Нищо качествено ново няма. Просто работилницата на света не е Англия, а Китай. Ще му мислим като калият започне да не достига. Една от съвременните шашми е пробутването на STEM простотиите и неглижирането на историческото познание.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнениеВ същото време за поръчки с доставка от Китай през ебай ук това не важи - Тези 20% са от критична важност и ще стане по изгодно да се пазарува от ебай ук от колокото от Алиекспрес и оборота на ебай ще скочи чуствително за сметка на алиекспрес
Това вероятно ще се отрази много зле и на много други продавачи базирани извън ЕС като etsy и подобни
Втората е свързана с цената на морският транспорт който в последното тримесечие скочи зверски от около 1800 долара на контейнер до над 6000 долара - Вероятно вече е отразено в цената на въпросните компании но когато излезнат резултатите за последното тримесечие вероятно ще има скок особено ако пазара не се нормализира след китайската нова година
... друг е въпросът, че Запада се е превърнал интелектуална и технологична пустиня и дори 200% мито да ударим на китайците, тук вече няма никой с нужните умения, за да произведе една гайка.
A за контейнерите... предупредих аз за даровете на данайците, но не знам дали някой се възползва от тройния скок.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнениеjori ,
То не е по темата, но като се повдигна въпроса за biases, а и не само това, мисля че това е страхотно интервю и си заслужава да се гледа :
https://www.youtube.com/watch?v=uUc0Yil-6gs
"...Understanding how cognitive impaired we are as humans is a form of enlightenment ..." (около 12-13 мин)
"...if humanity were a stock I will short it. I do not think our cognitive abilities equal to the challenges we face..."
P.S. Някои от интервютата които прави Tom Bilyeu буквално са ме оставяли с отворена уста. Много от гостите му са просто светлинни години напред в мисленето си.
И проблемът не е в ИИ, а в излишъка от ресурс... Нищо качествено ново няма. Просто работилницата на света не е Англия, а Китай. Ще му мислим като калият започне да не достига. Една от съвременните шашми е пробутването на STEM простотиите и неглижирането на историческото познание.
Коментар
-
Чета ви с удоволствие ето ви и две информации които може да сте пропуснали и могат евентуално да повлиаят на пазара и да ги отиграете според разбиранията си
От вчера Алиекспрес е започнал да начислява автоматично авансово 20% ДДС за поръчките за УК след 6 месеца същото ще се случи и с останалата част от ЕС като по този начин прави невъзможно избягването на ДДС с посочването на по ниска стойност на поръчката
В същото време за поръчки с доставка от Китай през ебай ук това не важи - Тези 20% са от критична важност и ще стане по изгодно да се пазарува от ебай ук от колокото от Алиекспрес и оборота на ебай ще скочи чуствително за сметка на алиекспрес
Това вероятно ще се отрази много зле и на много други продавачи базирани извън ЕС като etsy и подобни
Втората е свързана с цената на морският транспорт който в последното тримесечие скочи зверски от около 1800 долара на контейнер до над 6000 долара - Вероятно вече е отразено в цената на въпросните компании но когато излезнат резултатите за последното тримесечие вероятно ще има скок особено ако пазара не се нормализира след китайската нова година
- 2 Харесвания
Коментар
-
jori ,
То не е по темата, но като се повдигна въпроса за biases, а и не само това, мисля че това е страхотно интервю и си заслужава да се гледа :
https://www.youtube.com/watch?v=uUc0Yil-6gs
"...Understanding how cognitive impaired we are as humans is a form of enlightenment ..." (около 12-13 мин)
"...if humanity were a stock I will short it. I do not think our cognitive abilities equal to the challenges we face..."
P.S. Някои от интервютата които прави Tom Bilyeu буквално са ме оставяли с отворена уста. Много от гостите му са просто светлинни години напред в мисленето си.Last edited by pantaleev; 02.01.2021, 18:21.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тази глупост, ако още веднъж я напишеш те тургам в игнора.
За 50ти път сигурно те питам: Защо мамамуипрасе просто не сложиш ПОРЪЧКА, щом искаш да си следваш толкова добрия и печеливш план??? Друга причина освен мурака да го играеш Многострадална Геновева де.
А като гледам как ми почва годината и планът ми за трейдинг в по-евтиния брокер няма да проработи защото там разбира се всичко е на минус. А е на минус, защото когато беше на плюс, беше миналата година и не исках да продам заради ш...те данъци.Last edited by IvelinaJensen; 02.01.2021, 16:41.
Коментар
-
Жорка, почвам да ставам все по-уверен в тезата си, че назобването с подобни глупотевини лишава човек от елементарен здрав разум. Колкото и "нобела" да лапне Канеман, преяждането с поведенческа психология, която е пълна псевдонаука, е вредно за втория етаж на човек и особена за критичното му мислене. Има смисъл единствено за хората, които печелят от разпространяването на подобни фигни. Ако искаш вярвай, обаче едно що годе умничко 10-годишно дете гледа по-трезво на основите на борсовата търговия отколкото доста от "професионалистите". Във форума имаме пример с хората, които чакат дефлация при печатане и повсеместно раздаване на пари и заеми с 0 лихви.
Винаги мога да извадя някой bias и да ти кажа "каза ли ти Канеман, че така ще стане"
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеАко искаш вярвай, обаче едно що годе умничко 10-годишно дете гледа по-трезво на основите на борсовата търговия отколкото доста от "професионалистите"
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Значи план си правя и задавам на алармата да ми сигнализира, ако определена цена падне под определена стойност, която съм преценила че е реална да се стигне и която ми е ОК за вход.
За 50ти път сигурно те питам: Защо мамамуипрасе просто не сложиш ПОРЪЧКА, щом искаш да си следваш толкова добрия и печеливш план??? Друга причина освен мурака да го играеш Многострадална Геновева де.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Тук се случват някакви behavioral biases.
Според мен, нямаш тактика. Ако твърдиш че имаш, се пробвай да я напишеш на хартия и търгувай по написаното.
Просто като набележиш някоя акция, разглеждаш и двата варианта, да е нагоре "гледай, тая ракета няма спиране" и да е надолу "оо, тя вече е яко набалончена". После каквото и да стане - "ето, казах ли си аз?".
Това май е hindsight bias https://en.wikipedia.org/wiki/Hindsight_bias
Другият феномен е че, голяма печалба последвана от малка загуба ти съсипва настроението (карък). Нарича се Loss aversion https://en.wikipedia.org/wiki/Loss_aversion
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
Тук се случват някакви behavioral biases.
Според мен, нямаш тактика. Ако твърдиш че имаш, се пробвай да я напишеш на хартия и търгувай по написаното.
Просто като набележиш някоя акция, разглеждаш и двата варианта, да е нагоре "гледай, тая ракета няма спиране" и да е надолу "оо, тя вече е яко набалончена". После каквото и да стане - "ето, казах ли си аз?".
Другият феномен е че, голяма печалба последвана от малка загуба ти съсипва настроението (карък). Нарича се Loss aversion https://en.wikipedia.org/wiki/Loss_aversion
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеокс
А ти, как беше през 2020 YTD ?
Иначе по темата, няма прецедент за неравномерните икономически и финансови резултати през 2020 г.
В резултат няма прецедент за това, което се случва след това ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Дадох ти го като пример уж да разбереш, ама ти пак не успя. Иначе точно такава цел няма шанс да си поставя в реала, защото съм наясно с възможностите си. Иначе има играчи, които с опции ги правят тия 10 000%, но не съм и като гледам няма и да бъда от тях. Дразня се, че реша едно, а направя друго подведена от моментни настроения. И последствие в 95% от случаите се оказва, че щях да спечеля, ако просто си бях следвала тактиката без да се разсейвам и да действам импулсивно.
За фирмата се чудя кво да правя, защото нямам доверен човек на който да вярвам да ми свърши работа. Затова пък е пълно с измамници
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеЙорданов, аз съм на демо, бре човек. Само си играя на пари. Геймър един вид. 0 лева печалба. Пък и все още се занимавам с други неща, ако и борсата вече да е ~60% от заниманията ми. Обещавам ти, че ако отиде над 90%, аз ще те потърся и даже може да си платя за реклама.
Коментар
Коментар