Първоначално изпратено от mathematician
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
На мен за това ми е доста смешно как в някакъв форум аутисти се надъхват как ще фалират хедж фондове, като същевременно си мислят че единствената игра на масата е с акциите. Като при това като вдигат волатилността и обема, наистина създават превъзходни условия хедж фондове да им го набутат с опции
А иначе това с опциите е на теория. На практика не съм сигурен че може да си купиш някакви опции в момента баш на таз хартия. Всъщност аз нямам платформа. Тези дето търгуват със сигурност са запознати дали платформите им разрешават такива неща. Ама силно ме съмнява, че някой ще се навие на каквито и да е било бъдещи сделки при това положение освен за дребни суми за семки.
Това за фалирането, отмъщението, за кризата през 2008 как едва оцелявали бедните дечица според мен са сълзливи истории да подсилят ефекта.
Просто искат да изкарат бързи пари за сметка на тея дето скъсяват. Според мен после са се притурили и по-големи играчи привлечени и те от идеята да изкарат едни бързи пари за сметка на едни други будали.
Успееш ли да създадеш волатилнсот и доста народ скача, а какво ще стане после не е много ясно. Нещо като лов на риба в мътна вода.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Когато има такива екшъни, обикновено работят със спиране на търговията на самата борса. Има си ценови ограничения за деня.
Но тоя път беше различно. Борсата не можа да се оправи сама. Чак като накараха онлайн брокерите да ограничат търговията, тогава се успокоиха нещата. Защо? Когато някой е решил да си губи парите, или да прави организиран екшън, оставете го. Интересно щеше да бъде - Давид срещу Голиат.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Чамат е един от най добрите там. Заслужава си го отвсякъде.
И много вярно отбелязва че решението не е в ограничаване на ритейла, а повече прозрачност и отчетност за големите.
А ако под умни се разбира повечето хеджфондове...то те са много далеч от това понятие.
И Тесла е нагледно доказателство за това, а и дедо Бъф им го показа. Дори и с индекса не могат се справят повечето "умници"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнениеА на мен Терзиев ми писа двойка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Чамат е един от най добрите там. Заслужава си го отвсякъде.
И много вярно отбелязва че решението не е в ограничаване на ритейла, а повече прозрачност и отчетност за големите.
А ако под умни се разбира повечето хеджфондове...то те са много далеч от това понятие.
И Тесла е нагледно доказателство за това, а и дедо Бъф им го показа. Дори и с индекса не могат се справят повечето "умници"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение
Според мен бяха прави да я шортят към онзи времеви момент. Наглостта беше да не затворят на под $3, при положение че шортът им е на $20-$25-$30 .
На мен за това ми е доста смешно как в някакъв форум аутисти се надъхват как ще фалират хедж фондове, като същевременно си мислят че единствената игра на масата е с акциите. Като при това като вдигат волатилността и обема, наистина създават превъзходни условия хедж фондове да им го набутат с опции
- 1 like
Коментар
-
Оценката има огромно значение, ако са шортили компанията само защото към нея има кофти сентимент, то шорт скуиза може да създаде нов бичи пазар за тази акция. Така се получи с Тесла - и там ръста на акциите и тръгна от шорт скуиз. Тогава не е добре да се играе срешу растежа на цената, защото означава че в дълъг план ще си яко вътре.
Ако обаче оценката на компанията е под пазарната стойност, то шорт скуиза е само техническо хлъцване така да се каже. Тогава не е добре да се играе срещу дългосрочния тренд на спад защото може да загубиш и 100% от парите си
Наглостта на шортовете беше да не затворят на под $3, при положение че шортът им е на $20-$25-$30, а да играят до 0.
Е, получи им се, ама сега те са с нулатаLast edited by Ivetka; 29.01.2021, 12:01.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Гледам много разбирачи писали , ама къде беха онзи ден по върхът да ни кажат поне две думи за закриване на позициите, са лесно кат акцията се срина.
А на мен Терзиев ми писа двойка.
А пък и накрая се оказало че Терзиев некво Гуру. Ма верно Гуру щот без такива Гурута по цел свят немаше как стане тоят фокус.Last edited by Todor Sabev; 29.01.2021, 12:00.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеОценката на тея GameStop няма никакво значение. Някви са си мерили и си мерят все още атрибутите.
На второ четене това си е планирана акция. Разни дребни (а може и големи) са видели че могат да изкарат едни лесни пари за сметка на скъсяващите. Накупили са акции на ниски цени. Понеже нямат достъп до медиите, но знаят как да правят "вирални" постове. Та са направили няколко поста тук и там. Те са станали вирални. Включили са се разни други дребни дето са видели че цената мърда. После се включили разни ботове, HFT-та и всички други решили да изкарат малко лесни пари от спекулации. Щото то такава волатилност изпуска ли се.
И резултатът е видим. Някои ще пият вода, други ще изкарат пари, трети ще си начешат крастата без да изкарат пари.
Накрая ще набичат някакви регулации ей така а има.
Ако обаче оценката на компанията е под пазарната стойност, то шорт скуиза е само техническо хлъцване така да се каже. Тогава не е добре да се играе срещу дългосрочния тренд на спад защото може да загубиш и 100% от парите си
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Баси, благодаря! Този е финансист, дават го по истинска телевизия и все пак не е идиот! Може би затова си признава, че индивидуалните играчи са по-добри от "умните" пари. Едва ли ще го канят често, като им го каза в лицето... че и са крадци.
341.00 +147.40 (76.14%)
- 1 like
Коментар
-
Оценката на тея GameStop няма никакво значение. Някви са си мерили и си мерят все още атрибутите.
На второ четене това си е планирана акция. Разни дребни (а може и големи) са видели че могат да изкарат едни лесни пари за сметка на скъсяващите. Накупили са акции на ниски цени. Понеже нямат достъп до медиите, но знаят как да правят "вирални" постове. Та са направили няколко поста тук и там. Те са станали вирални. Включили са се разни други дребни дето са видели че цената мърда. После се включили разни ботове, HFT-та и всички други решили да изкарат малко лесни пари от спекулации. Щото то такава волатилност изпуска ли се.
И резултатът е видим. Някои ще пият вода, други ще изкарат пари, трети ще си начешат крастата без да изкарат пари.
Накрая ще набичат някакви регулации ей така а има.
- 1 like
Коментар
-
така е, мерси за мнението, видях алтернативна гледна точка - нищо че не съм съгласен с него
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение
ОК. Изложих тезата си и нямам намерения да споря. Всеки има право на мнение
- 2 Харесвания
Коментар
-
1. Пазарът на игри расте, но делът на GME в продажбите им продължава да се срива
2. Високия пазарен дял дава стабилност, не растеж. Както се вижда и от резултатите.
3. Разходите намаляват, но загубата от операции продължава да се срива. Т.е. те трябва да си намаляват още повече разходите, само за да стоят на едно място, а да не продължават да трупат загуби.
4. Какъв маржин подобряват, загубата им расте
5. Всичко това не се отразява на оперативната им печалба - поне не положително
6. размерът на клиентската база няма значение ако разходите ти за задържане на клиент ти вдигат загубите
7. Отново това че могат да правят това не означава че печелят от това - брутната печалба продължава да се свива като процент от приходите, а както каза вече имат голям пазарен дял и съответно не могат да правят икономии от мащаба при растеж на пазарния дял
8. Дългът им не е голям като абсолютна сума, но нараства, и спрямо ебитда не е никак малък - дори и с този нисък дълг може да имат проблеми при обсулжването му ако не вдигнат рентабилността, а изобщо не е ясно как ще стане това - след като не могат да го направят дори в такава силна година като 2020
9. Срещу митични същества няма какво да кажа
- 1 like
Коментар
Коментар