IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не знам... това да искаш бърза печалба е дълбоко заложено в човешката психика, особено ако човек "вижда" други уж да го правят, па макар и това да е само цирк. Така че може да подведат някой за трейдване

Не знам колко е КПД-то на цялата работа. И аз мисля, че си губят времето. Но може и освен това троленето да им доставя удоволствие

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Лошо място да го правят - няма ли групи с фенове на Криско, Манчестър Юнайтед или нещо там конспиративно - трябва да са кръгли идиоти да продават глупости на място където хората разбират какво правят

Коментар

• Равновесното таман поспря с глупостите, ама не издържа и пак отвори чекмеджето с лайната. Стига квалифицира хората, дееба! Някой казва и ти скачаш да обясняваш как бил тъп. Дай няколко КОНКРЕТНИ идеи за правене на пари, пък тогава се прави на разбирач.

Лошо място да го правят - няма ли групи с фенове на Криско, Манчестър Юнайтед или нещо там конспиративно - трябва да са кръгли идиоти да продават глупости на място където хората разбират какво правят
      <==================

Това даже не го бях видял. Ходи си играй в пясъчника.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
        Спориш с цяла тролска група, която реално не търгува

Според мене не е случайна, че знаят наизуст кой брокер с какви такси е и т.н. Идеята е да се насърчи хаотичния трейдинг

Коментар

• Хайде спрете да се заяждате. Това няма смисъл.

Някой, има ли някакви идеи за борсата за до края на седмицата ? Защото в момента аз мисля, че сме в равновесие . И утре може да е доволно зелена или доволно червена, като гледам каква воатилност има последните дни. А и като че ли са по изчерпани положителните новини, които да я дърпат напред. Ясно че за стимулите скоро няма да се разберат след като отказаха по-малкия план от Републиканците.

Просто някой ако има някакви идеи ( все пак да си играем със спекулативните акции ) ? Ясно, че някой ще познае ... някой не, да не вземете пак да си мерите ....

Last edited by pantaleev; 03.02.2021, 22:02.

Коментар

• Спориш с цяла тролска група, която реално не търгува

Според мене не е случайно, че знаят наизуст кой брокер с какви такси е и т.н. Идеята е да се насърчи хаотичния трейдинг

Тъй като ми е ясно че няма как някой да знае дали е било дъно или не - което ми е и тезата - пускам и цялата история за откриване на дъна

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Дъната на VIX изглеждат безбройни, защото ETF-а който реално можеш да купиш се образува на база фючърсите върху VIX, а при ролването новия контракт обикновено е в contango спрямо стария, т.е. новия е по-скъп и води до загуби и понижения в ETF-а. Който разбира нещо от фючърси, винаги ще се ориентира. Както и да е, повече няма да давам мнения, то се вижда че и тука "разбирачите" са в повече. Ама никой не даде алтернатива, камо ли да покаже резултати, както аз съм показвал.
              И като влезеш на ниското в ЕТФ гориш само по 20% на месец, иначе да- имаше периоди, в които седмица-две преди ролването викса вече беше паднал толкова ниско, че си струваше влизането за кратко, но май няма да ги видим скоро отново.

Коментар

• Тъй като ми е ясно че няма как някой да знае дали е било дъно или не - което ми е и тезата - пускам и цялата история за откриване на дъна
                Attached Files

Коментар

Terziev Браво на Терзиев! APT проби $16.25, много добре се движи. Освен, че ти приспадам бозата, имаш и едни пържени картофки. Остава да видим дали ще са със сирене обаче (ако стигне $17), че там ще ги продам за момента
                  Аве... вече в нищо не съм сигурен. Очевидно могат да я натискат надолу с години, ако и да е печатница за пари. Moят кол е на 17,50, за другата порция опитвам да шитна кол на 25, ама много стиснат народът

При такава малка капитализация, един хедж фонд може да ги направи сами да си говорят.

Коментар

• подсказка какво става в последствие вече и с нивата - да не кажеш че крия важна информация

сега струва ли ти се че е минало
                    Attached Files

Коментар

• Terziev Браво на Терзиев! APT проби $16.25, много добре се движи. Освен, че ти приспадам бозата, имаш и едни пържени картофки. Остава да видим дали ще са със сирене обаче (ако стигне $17), че там ще ги продам за момента

Коментар

Дъната на VIX изглеждат безбройни, защото ETF-а който реално можеш да купиш се образува на база фючърсите върху VIX, а при ролването новия контракт обикновено е в contango спрямо стария, т.е. новия е по-скъп и води до загуби и понижения в ETF-а. Който разбира нещо от фючърси, винаги ще се ориентира. Както и да е, повече няма да давам мнения, то се вижда че и тука "разбирачите" са в повече. Ама никой не даде алтернатива, камо ли да покаже резултати, както аз съм показвал.

как смяташ минало ли е дъното или не - графиката е реална
                        Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Корелация несъмнено има, а сп500 несъмнено ми е банчмарка, ама пък за 5г едното е дало двойно повече мляко от другото.
                          Така че изглежда съм бил прав да ги имам и двете.

А Равния е напълно прав за викса, поне от моя гледна точка.
                          Те дъната му са безбройни, изглежда само твоя самолет е оборудван с кристално кълбо да открива абсолютните му такива.

Коментар

• Според мене той на над 45 годишна възраст. Пише като тийнейджър, първо защото толкова може и второ разиграва малко театро, "сорката"

Е не това бе преди сигурно десетина години, той най-вероятно тогава се е борил с математиката в гимназията. Но винаги има хора които да гледали много филми за борсата, прочели са два три блога и следят един два форума, може дори да са отворили демо сметка някъде и си мислят че това е напълно достатъчно.

Аз в общи линии нямам проблем с това - като почнат наистина да търгуват правят и моя живот много по-лесен. Но от време на време такива мнения леко ме изкарват от равновесие, когато са толкова безумно наивни и без капка връзка с реалността

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                              Хаха, да не е бил terziev... Ама той беше споменал, че неговите клиенти са тийнейджъри...

Е не това бе преди сигурно десетина години, той най-вероятно тогава се е борил с математиката в гимназията. Но винаги има хора които да гледали много филми за борсата, прочели са два три блога и следят един два форума, може дори да са отворили демо сметка някъде и си мислят че това е напълно достатъчно.

Аз в общи линии нямам проблем с това - като почнат наистина да търгуват правят и моя живот много по-лесен. Но от време на време такива мнения леко ме изкарват от равновесие, когато са толкова безумно наивни и без капка връзка с реалността

Коментар

• Хаха, да не е бил terziev... Ама той беше споменал, че неговите клиенти са тийнейджъри...

Вижда трънки, ходих веднъж един да ме зарибява за управление на пари на борси - аз му бях казал че нямам никакъв опит. Ей като почна да рисува едни зигзази и да ми обснява колко много се печели като като купиш на локалното дъно и като продадеш на локалния връх. Цял час слушах префърцунени глупости кимах разбиращо и се усмихвах

Коментар

Working...
                                X