Първоначално изпратено от trade
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
С такъв финансов баланс за мен е по-ниска рисково от повечето компании в dj
Само да кажа че здравния министър се пъчи по телевизията че спин се лекува с чесън, по нататък да не продължавам че има много...
Сигурни бизнеси там няма.
С такава юрисдикция 1 компания няма как да е нискорискова и да не се търгува на голям и заслужен дисконт.
Има и немалко канадски подценени, от сектора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
Много възможно е, това е акция, която всеки посветен би искал да има в портфолиото си, но за това се искат топки, освен това има история за жестоки спаднове. В момента Zacks я дават като strong sell. Brocker's recommendation, които в момента са високи имат история да са назад от реалното движение. Познавам един който продаде на такава загуба че си изтри печалбата си за годината, затова това колкото и да е антиинтуитивно се играе без стопове и с вяря че: "Good things happen to cheap stocks" Аз около 12 бих вкарал кеша изцяло тук
С такъв финансов баланс за мен е по-ниска рисково от повечето компании в dj
Коментар
-
Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
много ли пари изкарвате от търговията ..по колко процента докарвате годишно върху сметката си в проценти ?? или месечно ?
Ма общо взето сметките са ми за около 8% годишно или към 7-9% рейндж. Ма върху всичкия наличен кеш, макар че играя с не повече от 60%, макс 2/3 от него...винаги трябва има свободен такъв, не знаеш кога и за какво ще ти потрябва.
Пускам само под -10 делта дотм путове. Средната ми е - 8.7
Ето в момента имам от 7пута джобнати премии от 516$, след комисионните.Колатерала ми за тях е 44.1к.
Имам и 1 кол спред и 1атм СС, ама те са друга бира, не ги броя.
Средно за 7те пута са 28/7 = 4 седмици до ЕД, т.е. 1 месец.
0.516/44.1 = 1.17% месечна доходност. Годишно става 14%.
Ама сложи и 10% брак, сложи и че играеш само с 60% до 2/3 от кеша си - и идват нъкъде към 8%. Затова казах 7-9% очаквания.
Най рано другото лято мога докладвам реално колко лихвисъм взел за кеша.
Коментар
-
Първоначално изпратено от The Money Master Разгледай мнение
Здравейте, според вас възможни ли са нива м/у 12 и 13 $ за SBSW преди ex-dividend date ?
Според мен sbsw под 16 е за купуване с кофи, но си е за по-активна игра. Имал 300 парчета за постоянно, с други 300 отигравам скоковете/спадовете. Отделно постоянно продавам къси путове и колци. В момента премиите за януари 10$ са чудесни. Дори за 7,5$ има смисъл.
... изобщо Южна Африка е много подценена, а не смятам, че полит рискът в САЩ е по-нисък. Виж и Harmony, там е по-чисто и пак е без пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от The Money Master Разгледай мнение
Здравейте, според вас възможни ли са нива м/у 12 и 13 $ за SBSW преди ex-dividend date ?
- 1 like
Коментар
-
добавка: Ако имах твоите финанси, щях да играя даже януарски путове върху 2x индекси във парите.
Отделно е доста рискова, трябва да го намаляш с пут спред и става сложна и непредвидима..
Хеле пък вече казах за х 2 лостовите - не ме радва ликвидността им.
Коментар
-
Абсурд.
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеЕто го rising wedge pattern на S&P, според мен отук ниво под 4000- вероятно 3900 е много-много вероятно
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Мне, обратното. Залагам с къс пут че бабето няма да падне до 135$ до 15 окт.
Т.е. булиш съм, макар и че на няма и -10 делта съм доста скромен бул.
ПС Опциите не са препоръка, особено за тебе, май...
Коментар
-
и така днес бе хубав трендов ден ...да видим... след покачването от снощи фiучерса DJIA ОБРАЗУВА рейндj и още преди отварянето цената започва да катери и е явно че ще опита да стигне предходния връх ... аз влизам в позиция с ясното съзнание че на тези нива е предходният връх от вчера и ще го изиграе като съпротива и забележете дългата позиция донася 70 пипса ... и аз какво правя ...блея ...съпротивата на четири часовата графика (лОКАЛНИЯТ ВРЪХ ОТ ВчЕРА ) та съпротивата се задейства и цен ата рязко слиза аз излизам със ръчен стоп на загуба (черната стрелка )...ясно е че по четири часова графика Dow е в низходящ trend и поема по него... на 5 мин графика се образува чук(HAMER) влизам в къса позиция и след около 60-70 пипса излизам ...забележете господа как наблюдението на по големите графики помага за търговията ...винаги гледайте старшите фреимове и локални върхове и дъна които оказват подкрепа или съпротива на ценовото движение
https://ibb.co/qn61G60
и още нещо... миналата или по миналата седмица споменах че ако Дов не пробие скоро 35590 върховете на които бе цяло лято и които бяха тествани многократно цената ще бъде привлечена надолу до локалното дъно 08.18 ...34834 ...и това вече е факт ... вече сме почти там ...ако не зарейнджи спада може да се задълбочиLast edited by trade; 10.09.2021, 22:32.Pip master
Коментар
-
Ще стане човек от тебе. Дълбоки путове извън парите можеш спокойно да играеш още година. Можеш и с някой от твоите любими гранд техове да го играеш. Абсолютно нищо друго не ти трябва. Ама ще го разбереш след още половин година сигурно. В момента още не си узрял да признаеш пред себе си колко е елементарна играта.
Няма лошо. От желязото изкарах страшни пари.
===
добавка: Ако имах твоите финанси, щях да играя даже януарски путове върху 2x индекси във парите.Pip master
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеАйде още едно - SOXL Nov 19 @ 28 Put - sold 0.75 ( d -6.7)
Може ли да има до 2 месеца + 1 седмица маркет корекция ( и в частност при пп) от рода на 15% и нагоре. Може разбира се. Ама вероятността за това надали е повече от 5-6%.
Ако пък стане - имам ли проблем да придобия 100акц в пп х3 на 44-45% дисконт спрямо сега ? Не - никакъв.
Ма явно само аз си разсъждавам така ( и тоя на когото продадох), всичкото друго кеч си седи на бида и аска и блее...
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Микрокап и нискорисков ....това съчетание по ми мяза на дървено желязо...
===
добавка: Ако имах твоите финанси, щях да играя даже януарски путове върху 2x индекси във парите.Last edited by terziеv; 10.09.2021, 21:46.
Коментар
Коментар