robust spending, overheating на щатската икономика и как да се приземи икономиката меко, меко кацане да се направи
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
Аз като по-прос' съм си купил PUT-ове (дълги) на HYG. Бондовете на mid/small cap компаниите са най-чувствителните когато замирише на лошо и падат кат' голям камък. Днеска черно-петъшки мнооо добре се представят, хич не бързам да ги продавам.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ConvexityRider Разгледай мнение
Put Options Deep OTM have the profile of CDS / convexity hedge. So if you hold a broad portfolio of equities this is very simple tool to reduce negative events.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Не говоря за 2-3 дни, някакви краткосрочни механични правила със сравнително добро представяне в историята могат да се натъкмят винаги. За Терзиев съм останал с впечатление, че под хедж разбира нещо друго.
Пък и следя как наистина умни хора, бая по-умни от мене, направо си заклаха печалбата с тия хеджове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Не говоря за 2-3 дни, някакви краткосрочни механични правила със сравнително добро представяне в историята могат да се натъкмят винаги. За Терзиев съм останал с впечатление, че под хедж разбира нещо друго.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ConvexityRider Разгледай мнение
VIX, VSTOXX is always negative correlated. so bull shit
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТо хедж на никои нива няма, диверсификацията е най-близкото до хедж, но всеки си я разбира посвоему.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
В същата статия, има оставена вратичка да се окаже и не много опасен:
" The WHO convened a meeting Friday to determine how Covid therapeutics and immunizations might be affected by the new variant.
The WHO’s virus evolution working group will determine whether to list the new strain as a variant of interest or a variant of concern."
https://www.cnbc.com/2021/11/26/who-...r&par=sharebar
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеhttps://www.cnbc.com/2021/11/26/belg...d-variant.html
Белгия потвърждава случай на нов, силно мутирал вариант на Covid.
За по-малко от ден вече го откриха, анализираха и установиха във Западния свят.
:
" The WHO convened a meeting Friday to determine how Covid therapeutics and immunizations might be affected by the new variant.
The WHO’s virus evolution working group will determine whether to list the new strain as a variant of interest or a variant of concern."
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеhttps://www.cnbc.com/2021/11/26/belg...d-variant.html
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеterzo, твоето SBSW ми е...a майкатаPip master
Коментар
-
https://www.cnbc.com/2021/11/26/belg...d-variant.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
Не е само това с лихвите. Има други катализатори.
Ще видим идната седмица накъде ще отиде, но до към 12500-13000 пункта на Дакс ще държа късата опция. Само днес ми е 30 процента нагоре.
Само гущера защо падна днес не ми е ясно?
Някаква идея?
Pip master
Коментар
-
Ако искаш вярвай, но не се уредих. Само защото тези дни имам нет единствено на телефона. Щях днес да се мъча през приложението, но ми се счупи патрона на запалването и половината ден зяпах ютуб видеа и редих ключалката. Господ пази едни категории хора от самите тях. Не е истина колко хиляди спестих, защото теглих една майна на ключаря-изедник, че ми поиска 40 лв. Ако фалирам на борсата, отварям автоключарско ателие. Вин-вин ситуация.
.... скивай газа. ИМПЕРАТОР!
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Пич, на тези нива няма хедж. Никакъв. Абсолютно. Просто има малко по-нискорискови залози.
То хедж на никои нива няма, диверсификацията е най-близкото до хедж, но всеки си я разбира посвоему.
Има някъде към 40% всъщност експозиция извън уса, вкл. и почти половината от това към ЕМ.
Коментар
Коментар