IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Напълно е възможно дори и над 20%. В момента сме на почти 15% отскок от дъното. Стратегията която ми предлагаш е ок, ако имаш умение да предвидиш върха. Тогава нещата звучат прекрасно. Но представи си, че утре тръгнат, а аз стоя и чакам за 4100? Във всичко има риск, въпроса е да е премерен.

Ако все пак имаш идеи къде ще е върха, ще се радвам да чуя, изключително много ще ми се качи акуратността.

Иначе за FTSE, не го следя, само сипи-то и още 2-3 неща. Така, че е напълно възможно да си прав.
    Според мен е грешно да мислиш къде ще бъде върха и да се опитваш да го дебнеш, също като да се опитваш да дебнеш дъна

По скоро трябва да си си преценил силите да можеш да понесеш временен спад на портфейла. Шаренето с влизане и излизане рязко увеличава риска от загуба.

Погледни го за 2 минути FTSE-то над 20г тъпче на едно място и ако баш сега в момент на покачващи се лихви и предстоящ срив на имотният пазар му е писано да се изстреля над 7700 ще е егати и каръка

За мен лично риска е приемлив - Влизане над 7400 с 4000 паунда - Всеки пункт отклонение води до 10 паунда печалба или загуба. При достигане на абсолютен предишен връх ще съм назад около 3000 паунда. Рано или късно ще върне надолу под 6900 което ще донесе над 5000 печалба за мен риска е оправдан, но не е препоръка към никой че рибката пак ще почне да се пени

Коментар

П.С. Терзиев, защо да е странно да продаваш индекси по върхове(в случая още не съм го хванал, но като идея) и да купуваш злато по дъна за хедж? Съотношението на унция/хартия е едно от най-ниските от години насам.
      Както отбелязах вече, аз напълно споделям стратегията ти. За мое щастие големите разпродажби и повечето покупки на златари ги направих на бая по-добри нива.

Тук проблемът е чисто терминологичен и фактологичен. Не може да хеджираш даден инструмент с такъв, който е в пряка корелация с първия. Нонсенс. Именно затова и злато и индекси заедно отлепиха тези дни. Иначе и аз виждам металите подценени (не само златото), а qqq чудовищно надценен, дори при тази инфлация.

Обяснявах няколко пъти моя безумно прост хедж - дълги путове извън парите + волатилност (cya). Обратна корелация. Независимо от това се оказа провал.

Та да резюмирам - похвално е да купуваш евтино и да продаваш скъпо. Уж просто, ама повечето шаран прави точно обратното. Хеджът обаче е нещо съвсем друго, ако и доста често ненужно усложнява работата.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Беар шаренето нагоре на долу е много по рисково, защото ако разминеш един два залога ще потънеш и после става ти гониш

Аз и за това съм избрал да играя FTSE защото там е много трудно точно в този момент да има изненада над 7700 тоест макс 5% докато СП като нищо може да си отпраши до 20%

Според мен е по добре да сложиш под максимално възможното и седиш и чакаш от колкото да шариш, активното купуване и продаване увеличава многократно риска от загуба и има смисъл само ако си професионалист и спиш на монитора и то не за всички щото бая спят на мониторите и пак губят пари
        Напълно е възможно дори и над 20%. В момента сме на почти 15% отскок от дъното. Стратегията която ми предлагаш е ок, ако имаш умение да предвидиш върха. Тогава нещата звучат прекрасно. Но представи си, че утре тръгнат, а аз стоя и чакам за 4100? Във всичко има риск, въпроса е да е премерен.

Ако все пак имаш идеи къде ще е върха, ще се радвам да чуя, изключително много ще ми се качи акуратността.

Иначе за FTSE, не го следя, само сипи-то и още 2-3 неща. Така, че е напълно възможно да си прав.
        Last edited by Bad_Bear; 12.11.2022, 11:58.

Коментар

Напълно е възможно дори да отиде 200 нагоре. Следващото повишение на лихвите ще е чак през декември. Ралито може да продължи дотогава, дори и след него, ако не ги вдигнат.

Затова се старая да влизам на нива около които знам, че ще "гравитира" поне няколко дена. Та, ако стане напечено да мога да се измъкна поне на 0 или с поносим минус, влизайки от още по-високо ниво. По този начин чисто математически увеличавам потенциалната печалба и намалявам риска, за сметка на времето. В случая се съобразявам и с глобалния тренд, който е надолу. Такъв стил на търговия е силно непрепоръчителен за нетърпеливи и обичащи левъриджа хора.

П.С. Терзиев, защо да е странно да продаваш индекси по върхове(в случая още не съм го хванал, но като идея) и да купуваш злато по дъна за хедж? Съотношението на унция/хартия е едно от най-ниските от години насам.
          Беар шаренето нагоре на долу е много по рисково, защото ако разминеш един два залога ще потънеш и после става ти гониш

Аз и за това съм избрал да играя FTSE защото там е много трудно точно в този момент да има изненада над 7700 тоест макс 5% докато СП като нищо може да си отпраши до 20%

Според мен е по добре да сложиш под максимално възможното и седиш и чакаш от колкото да шариш, активното купуване и продаване увеличава многократно риска от загуба и има смисъл само ако си професионалист и спиш на монитора и то не за всички щото бая спят на мониторите и пак губят пари

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Хич не го нападам,той ме цитира с някви нападки,защото се помисли,че за него говорех ,че е демо играч.Което показва,че е точно такъв (Гузен ,негонен бяга)
            А всъщност аз говорех за другата риба "2000лв"

Иначе да,без стоп видиш ли някои да шортва ,знай че е пълна 100%-ва риба !!! но при него след лъжата с ЕНИ ,мисля че или е на демо, или изобщо нищо не отиграва,просто само си говори някви безмислени глупости
            Нямам идея дали отиграва. Но предвид всички позиции в които влиза и времевата рамка, по мои груби изчисления акаунта трябва да му е поне в долната граница на 6-те цифри. Ако наистина успява да ги множи, нека показва по-прозрачно на нас неуките, барем и ние облажим Един скрийншот като моя коства няколко секунди, а дава много полезна информация.

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Мисля си, че има поне още 100 точки нагоре. Играя го с нокаут от понеделник и добре дърпа засега.
              Напълно е възможно дори да отиде 200 нагоре. Следващото повишение на лихвите ще е чак през декември. Ралито може да продължи дотогава, дори и след него, ако не ги вдигнат.

Затова се старая да влизам на нива около които знам, че ще "гравитира" поне няколко дена. Та, ако стане напечено да мога да се измъкна поне на 0 или с поносим минус, влизайки от още по-високо ниво. По този начин чисто математически увеличавам потенциалната печалба и намалявам риска, за сметка на времето. В случая се съобразявам и с глобалния тренд, който е надолу. Такъв стил на търговия е силно непрепоръчителен за нетърпеливи и обичащи левъриджа хора.

Коментар

-66% от миналото лято.Пада здраво,стабилно и всеки месец.Вече година и половина .Месец след месец.Търгува се на нива не виждани от 2013г

И тва ако не е джънк,не знам какво е.Отделно е очевидно ,че пазара знае нещо,което риба като теб не,нали?
                И с целия си рибешки мозък агитираш други хора да губят пари.Щото ти си купил.Риба,ама риба

Падащ нож не се лови с голи ръце.Чака се да падне и ЕДВА тогава се вдига.Ето ти един много важен урок ,който ще ти спаси 2-3 демо акаунта,щото едва ли търгуваш реално с такива познания и умения.Или ако търгуваш ,вероятно фалираш през 2-3 месеца и после пак зареждаш 100 паунда да цъкаш бинго
                Понеже явно мене ме визираш ще се наложи да те цитирам какво си написал в отговор на мой пост та пак да се посмееме

Та да караме подред

Падали всеки месец - Еми падат падат и за твое нещастие точно този месец пък решиха да подскочат

От 5 казани от мен компании PSN GKP FXPO RNK SPEC нито една не е пропаднала а 3 се изстреляха в космоса

Бил съм агитирал хората да си губят парите - Ако Терзо към който беше насочен поста ме беше послушал в момента сборно от 5-те компании щеше да е над 20% само за 12 дни

Падащ нож не се ловел с голи ръце. От мен да запомниш по добре с голи ръце от колкото голо дупе.

Като почнеш да различаваш кога един нож е паднал ЕДВА тогава ела да се правиш на остроумен
                Last edited by 6000; 12.11.2022, 11:10.

Коментар

Рибарче, няма нужда да го нападаш. Има си свой стил на търговия, нека го ползва. Това което ме шокира е, че няма "неприемливи" нива, където ще се затваря сгрешената прогноза. Т.е. пак стоп, ама ръчен. Ползвайки ливъридж, такъв тип търговия е обречена, дори с перфектен ММ. Но всеки сам си гради стратегиите. За мен е безсмислено да се "затварят" пари в дългосрочни потенциално печеливши позиции, заради лош вход.
                  Хич не го нападам,той ме цитира с някви нападки,защото се помисли,че за него говорех ,че е демо играч.Което показва,че е точно такъв (Гузен ,негонен бяга)
                  А всъщност аз говорех за другата риба "2000лв"

Иначе да,без стоп видиш ли някои да шортва ,знай че е пълна 100%-ва риба !!! но при него след лъжата с ЕНИ ,мисля че или е на демо, или изобщо нищо не отиграва,просто само си говори някви безмислени глупости
                  Last edited by petrg5s; 12.11.2022, 08:29.

Коментар

• Преди няколко дни отворих акаунт с 4 000 паунда в Традер212 за да мога да залагам на къси FTSE

FTSE-то пиково в добрите години стига макс 7700 днес беше 7400 и падна до 7300

Тия дни със сигурност ще мине отново 7400 но въобще не съм сигурен че ще мине 7500, но като нищо може пак да удари пиково 7700 за да изгърбят всички като мене дето са се приготвили да шортят

Та идеята е следната да го играя късо с всичките пари от към 7400 с ясната мисъл че до 7700 може да влезна назад макс времено около 3000 паунда. Ако стигне 7600 не ми е проблем да добавя още 4000 за да съм сигурен че няма да ми затворят позицията

Или да ги залагам на порции през около 50 пункта от 7400 до към 7700 намялявайки риски и увеличавайки потенциалната печалба, но рискувайки да не мога да влезна с всичките пари на време и после да трябва да докупувам по пътя надолу при нива под 7400

Таргета надолу ми е под 6900

Last edited by 6000; 12.11.2022, 02:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Тва като оня виц, дето ще видим ние, когато обратните станете повече от нас.

Но не съм съгласен. Хипнозата, че "технологичните" компании стават за инвестиция изобщо не е спирала. Много пари ще продължат да се горят там. Далеч не всички чакат сур.
                      Или като оня: "...или ше вАли, или нема да вАли..."

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Аз пък съм оптимист, не за друго, а защото всички чакат "сур".
                        Тва като оня виц, дето ще видим ние, когато обратните станете повече от нас.

Но не съм съгласен. Хипнозата, че "технологичните" компании стават за инвестиция изобщо не е спирала. Много пари ще продължат да се горят там. Далеч не всички чакат сур.

Коментар

Браво.Е ,тва е истината .Едното 500% другото 800% за последните 3г.А не като някви демо играчи рекламиращи някви шитни с 50% дневен спад
                          Я рибката се появила от кога я чакам

Рибка въпросните шитни към днешна дата изкъртиха кочината

Тази шитня с 50% дневен спад SPEC на 29-ти е била 0.49 към днешната дата е 0.69 над 40% само за 12 дни
                          Следващата шитня FXPO на 29-ти е била 1.05 към днешната дата е 1.48 над 40% само за 12 дни
                          Следващата шитня RNK на 29-ти е била 0.56 към днешната дата е 0.69 над 20% само за 12 дни
                          Другите 2 PSN GKP са на 0

Нито една от тях на загуба - Нито един падащ нож - 3 от тях абсолютни ракети в точният момент казани

Сборно портфейл от 5-те прави над 20% само за 12 дни

А ти рибка, гледай и си води записки

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Егати странният хедж. Корелацията между S&P и цената на златото е 0,8.

И аз залагам на сур на борсата и съм яко съм в златари, но изобщо не гледам на тях като на хедж.
                            Аз пък съм оптимист, не за друго, а защото всички чакат "сур".

Коментар

Далеч надолу, но да видим първо как ще върви пазара. Това ми е 2-рата позиция с която "режа" възходящия тренд. Предната беше от 3888. Направи печалба, но като върна пазара я затворих. Сега се включвам пак с надеждата, че този път вече ще си я държа и ще допълвам на корекции.

П.С. имам и злато за хедж.
                              Егати странният хедж. Корелацията между S&P и цената на златото е 0,8.

И аз залагам на сур на борсата и съм яко съм в златари, но изобщо не гледам на тях като на хедж.

Коментар

Далеч надолу, но да видим първо как ще върви пазара. Това ми е 2-рата позиция с която "режа" възходящия тренд. Предната беше от 3888. Направи печалба, но като върна пазара я затворих. Сега се включвам пак с надеждата, че този път вече ще си я държа и ще допълвам на корекции.

П.С. имам и злато за хедж.
                                Мисля си, че има поне още 100 точки нагоре. Играя го с нокаут от понеделник и добре дърпа засега.

Коментар

Working...
                                X