Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
IE00B3XXRP09 - Vanguard S&P 500 UCITS ETF - ей този например ЕТФ не мога да разбера когато го въведа в търсачката защо ми излиза в британски паунди че се продава ,нали е в евро уж,така е и даден VUSA:GER:EUR- В платформата като го вуведеш излизат множество резултати и при въвеждане ти го дава в паунди и други валути ,има ли начин да си изкарваш само това което е в евро например ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
То, че може - може ама нали уж ЕС и всички трябваше да сме горе долу на един кантар. Сега за българи не може, за холандци и шведи обаче сигурно може.
Това с кешовицата не го разбирам. Освен това Саксо имат месечен custody такса върхъ всичките ти активи при тях. Както и Елана де.
Иначе причините са ясни - капиталовият конкрол и командния несвободен характер на западните икономики. Мечтай за свободно движение на хора, стоки и капитали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеСега видях в адреса горе че страницата е заредена през interactivebrokers.co.uk -да не би това да е проблем ,че реално съм към UK и нещо трябва да се смени в настройките за регион ?
KID = key information document
Настройките изглеждат добре (all Europe)
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеСаксо спокойно можете да го ползвате през Елана
Това с кешовицата не го разбирам. Освен това Саксо имат месечен custody такса върхъ всичките ти активи при тях. Както и Елана де.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
Сигурен ли си, че си пуснал permissions за търговия с ETF и в Европа? Ако да, поне в уеб версията трябва да ти излизат тези двата. Ако не, пусни си ги.
В твоя случай не се сещам за причина да инсталираш TWS, уеб версията е напълно достатъчна.
Доколкото знам американски ETF-и може да търгуваш при изпълнение на което и да е от следните условия:
а) да си класифициран като професионален инвеститор (това май е най-лесното)
б) да имаш второ гражданство, което не е европейско (примерно американско)
в) да сключиш договор с посредник, който не подлежи на европейски регулации (примерно някой сингапурски)
В тия секции има сини отметки :
Stocks - All Europe и All North America , + All Global Stock, Index and Forex CFDs Trading Permissions -
All Global+ Global
Това достатъчно ли е за ETF търговията ,за някои неща ми излиза съпбщение че подадените финансови данни за доходи и т.н. не давали възможности за добавяне на въпросните продукти .
Въведох и този в евро P500HAMUNDI PEA SP500 H UCITS ETF SBF- отстрани има бележка че трябвало KID за да търгваш ?
Какво е това означение за KID ?Last edited by nkavrakov1982; 19.06.2023, 12:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
това е за съжаление самата реалност
След време ще се чудим как не сме разбрали накъде отиват нещата още тогава...
Коментар
-
Предполагам, че причината да не искат да работят с българи е същата, поради която много българи не искат да работят с български банки и посредници. И да инвестират на българската борса. И да живеят в България като цяло.
След време ще се чудим как не сме разбрали накъде отиват нещата още тогава...Last edited by dollarman; 19.06.2023, 12:11.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Vanguard S&P 500 UCITS ETF USD Dis
iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Dist)
Тези двата даже не ги и намира като ги вкарам в търсачката ,сега по принцип не съм свалял trader workstation ,само през него ли трябва да търгувам или мога и през апликацията в която си влизам /самия портал/?SPY
SPDR S&P 500 ETF TRUST ARCA - за този не излиза рестрикция но е в долари като кликна на валутата ми дава знак за катинар все едно е заключен и отдолу има линк за permision to trade -изобщо може ли да се търгува или не в долари ,мене ме интересува ,за нас в Европа ,има ли така най търгуван индекс в евро който следи sp500 - реално кой е най търгувания индекс /тикер /,подходящ за нас в България или Европа да го кажем ,в евро или долари ?
В твоя случай не се сещам за причина да инсталираш TWS, уеб версията е напълно достатъчна.
Доколкото знам американски ETF-и може да търгуваш при изпълнение на което и да е от следните условия:
а) да си класифициран като професионален инвеститор (това май е най-лесното)
б) да имаш второ гражданство, което не е европейско (примерно американско)
в) да сключиш договор с посредник, който не подлежи на европейски регулации (примерно някой сингапурски)Last edited by Snipe; 19.06.2023, 11:54.
Коментар
-
https://www.justetf.com/en/find-etf.html?query=SP++500
Ето гледай тук. Като за начинанаещ гледай ниска такса подръжка, добре е да е по-големичък фонда. Като влезеш в самия фонд ще видиш с какъв 4 буквен код да го търсиш.
П. П. Смятам се за пълен лаик. Инвестирам от едва година. Има истински професионалисти тук, които да дадат далеч по-добри и тънки съвети.
Коментар
-
Позволява ли ти IUSA или VUSA?
iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Dist)
Тези двата даже не ги и намира като ги вкарам в търсачката ,сега по принцип не съм свалял trader workstation ,само през него ли трябва да търгувам или мога и през апликацията в която си влизам /самия портал/?SPY
SPDR S&P 500 ETF TRUST ARCA - за този не излиза рестрикция но е в долари като кликна на валутата ми дава знак за катинар все едно е заключен и отдолу има линк за permision to trade -изобщо може ли да се търгува или не в долари ,мене ме интересува ,за нас в Европа ,има ли така най търгуван индекс в евро който следи sp500 - реално кой е най търгувания индекс /тикер /,подходящ за нас в България или Европа да го кажем ,в евро или долари ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнениеНе се е чуло да разкарват Елана и Бенчмарк - това са основните български клиенти на саксо.
Коментар
Коментар