IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www.investor.bg/a/538-pazari...-3-trln-dolara
    Пореден рекорд за Apple - първата компания в света за 3 трлн. долара!

Последният тримесечен доклад на Apple от май, който показа приходи и печалба над очакванията на анализаторите, и постиженията ѝ в обратното изкупуване на акции подсилиха репутацията на сигурна инвестиция при световна икономическа несигурност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
      Еми в някакъв момент като почнеш да връщаш обратно пари в сметката си - ще се заинтересуват!
      (а дано да спечелиш та да има какво да превеждаш тъдява)
      Но затова е хубаво да си ги декларираш овреме...
      Иначе - да, има хора, които нищо не декларират.
      Но си е за тяхна сметка.

И - да, смята се! Ако ще и 10 цента да са...
      Всяка транзакция представлява данъчно събитие, ама сега няма да водя тука курсове.
      Еле пък как се процедира, ако едно физ. лице надхвърли ддс-прага - подлежи ли на регистриране по ЗДДС!? и т.н.
      То е ясно че подлежи ,записано е в закона ,след миналата година е 100 000лева прага но за 12 месеца или ако е направен за период до 2 месеца също трябва да се подадат документи но глобите са смешни от 500 до 5000 лева.Имам познат дето НАП го гони от няколко години за търговия ,е и ...нищо ..в момента вече плащанията ги правят директно по сметка като продажбата на самите стоки никъде не се вижда ,той се занимава с търговия на остатъчни консумативи от колите на старо ,търговците взимат оригиналните аксесоари и ги продават на смешни цени после ти ако искаш нещо оригинално купуваш на двойна и тройна цена ,само че директно превждаш парите и така НАП не знае за какво иде реч.И не е само той де ...масово е така..Не е нужно да водиш курсове всичко е записано в закона ,стана ми интересно понеже питах мои познати в Комисията по финансов надзор и те ми обясниха че НАП са супер зле и нямат никаква адекватна връзка с акциите и търговията през да кажем платформа като Интерактив
      Аз сега искам не искам ще трябва да плащам 10% заради сделка с облигации но само защото Елана ще ми дадат данни за сделката ,там няма къде да мърдам.И пак е странно защото сделката ми е за облигации в Белгия ,Европа нали уж в ЕС не се облагат сделките когато са за инструменти на ЕС пазара
      Last edited by nkavrakov1982; 03.07.2023, 00:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
        А,глупости ясно е че няма как ,но все пак съм нов ,не мога да нашия десетки хиляди левове без да имам поне малко опит да съм се очукал за някакъв период.
        Друго ми е интересно как НАП ще знае аз какво съм спечелил ако не си подавам данъчна декларация и ако евентуално да кажем подам и съм купил и продал някакви акции с нищожни разлики от по 10,20 долара или даже по малко промерно 2 долара и на тези 2 долара ли трябва да им смятам 10% данък и да го внасям.
        Защото може примерно утре да продадеш някаква акция да се отървем от нея с минимална разлика от цената на придобиване в посока нагоре да речем.
        Еми в някакъв момент като почнеш да връщаш обратно пари в сметката си - ще се заинтересуват!
        (а дано да спечелиш та да има какво да превеждаш тъдява)
        Но затова е хубаво да си ги декларираш овреме...
        Иначе - да, има хора, които нищо не декларират.
        Но си е за тяхна сметка.

И - да, смята се! Ако ще и 10 цента да са...
        Всяка транзакция представлява данъчно събитие, ама сега няма да водя тука курсове.
        Еле пък как се процедира, ако едно физ. лице надхвърли ддс-прага - подлежи ли на регистриране по ЗДДС!? и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Еех, ти искаш с една акция милюнер да станеш!

Твойта акция е по-ниско и от стат. грешка.
          А,глупости ясно е че няма как ,но все пак съм нов ,не мога да нашия десетки хиляди левове без да имам поне малко опит да съм се очукал за някакъв период.
          Друго ми е интересно как НАП ще знае аз какво съм спечелил ако не си подавам данъчна декларация и ако евентуално да кажем подам и съм купил и продал някакви акции с нищожни разлики от по 10,20 долара или даже по малко промерно 2 долара и на тези 2 долара ли трябва да им смятам 10% данък и да го внасям.
          Защото може примерно утре да продадеш някаква акция да се отървем от нея с минимална разлика от цената на придобиване в посока нагоре да речем.

Коментар

Взех една за адета, както се казва да видя как ще се движи ,Гугъла нещо е зациклил, но все пак е акция клас А..
            Еех, ти искаш с една акция милюнер да станеш!

Твойта акция е по-ниско и от стат. грешка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение

Има. Повече от един. Пусни един филтър, сортирай по това, което те интересува (размер, TER, дивидент,...) и прегледай (примерно) трите най-добри (каквото и да значи "най-добри").
              Има ли някаква смислена причина да търсиш такъв фонд, или просто си си го навил на пръста? Не се заяждам, само отбелязвам факта, че около 1/4 от S&P500 е заета от няколко големи технологични компании.
              Просто ми стана интересно.
              Епъл ще видим колко е надут ,взех го може би в лош момент следващите покупки ще ги диверсифицирам малко повече.

Коментар

Няма ли някой който е широко ликвиден както е например SXR8 следящ SP500 ,но да се отнася за Nasdaq,нещо което най купувано,за Европа достъпно или няма
                Има. Повече от един. Пусни един филтър, сортирай по това, което те интересува (размер, TER, дивидент,...) и прегледай (примерно) трите най-добри (каквото и да значи "най-добри").
                Има ли някаква смислена причина да търсиш такъв фонд, или просто си си го навил на пръста? Не се заяждам, само отбелязвам факта, че около 1/4 от S&P500 е заета от няколко големи технологични компании.

Коментар

Пусни един филтър в justetf и ще разбереш. Лошото е, че резултатите ще са 20+ и ще ти се налага да правиш избор. От друга страна, никой не е казал, че съдбата на инвеститора е лека.
                  Няма ли някой който е широко ликвиден както е например SXR8 следящ SP500 ,но да се отнася за Nasdaq,нещо което най купувано,за Европа достъпно или няма

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Ти по 2-3 акции ли купуваш? Нали ти е дългосрочен хоризонта, усреднявай ако паднат, иначе са добър избор.
                    Взех една за адета, както се казва да видя как ще се движи ,Гугъла нещо е зациклил, но все пак е акция клас А..

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

През широк индексен фонд тип СиП не съществува такава възможност. Нямаш подобен etf, регистриран в Българско.
                      Има в Европейско. VUSA/IUSA примерно.

Коментар

Какво ти пречи да се възползваш едновременно от светлото бъдеще на американския пазар и данъчното третиране на европейския?
                        През широк индексен фонд тип СиП не съществува такава възможност. Нямаш подобен etf, регистриран в Българско.

Коментар

Не разбрах, кой е еквивалента на този етф за Европа ,имам предвид следящ Nasdaq
                          Пусни един филтър в justetf и ще разбереш. Лошото е, че резултатите ще са 20+ и ще ти се налага да правиш избор. От друга страна, никой не е казал, че съдбата на инвеститора е лека.

Коментар

Взех малко alphabet ей така ама май ще се окаже куц кон ,не знам как я виждате
                            Ти по 2-3 акции ли купуваш? Нали ти е дългосрочен хоризонта, усреднявай ако паднат, иначе са добър избор.

Коментар

Какво ти пречи да се възползваш едновременно от светлото бъдеще на американския пазар и данъчното третиране на европейския?
                              Не разбрах, кой е еквивалента на този етф за Европа ,имам предвид следящ Nasdaq

Коментар

Въпроса не е в ставката а в процента печалба в перспектива ,засега напред във времето американския пазар дава по добри опции за по големи печалби и да платиш 10% данък ,като си спечелил повече ,например какво те интересува ?
                                Европа ,заради регулациите е бита карта и такава ще си остане

Коментар

Working...
                                X