IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Последно колко чакаш 20% или 30%
    Няма значение сега се оглеждам за още акции ,подготвям се за нови покупки ,всъщност мисля само да купувам акции ,но не и да ги продавам.
    Моите акции няма да паднат с повече от 20%,долната граница ми е 25%,сега ако някой е купувал сбирщайн акции на 200 компании там не знам аз си казвам за моята стока

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Не не бих ги продал ,очаквам спад ,20-30-40% процента ,въпреки че над 30% няма да е със сигурност до тая компания съм я гледал в множество кризи тя пада може и рязко но за кратко после избива наново с още по-голяма сила,тренда при нея е само нагоре през годините
      Навремето се чудехме 2008 година ако удари кризата и тя удари де дали хората ще се лишат от мобилни услуги ,покупка на нови телефони ,ами да ти кажа нищо подобно даже направо се разбивахме от продажби ,и пари да нямат ще отделят за нов смартфон .
      Последно колко чакаш 20% или 30%

Коментар

Ей много смях с теб
        Вече съм сигурен че ще продадеш точно на дъното
        Не не бих ги продал ,очаквам спад ,20-30-40% процента ,въпреки че над 30% няма да е със сигурност до тая компания съм я гледал в множество кризи тя пада може и рязко но за кратко после избива наново с още по-голяма сила,тренда при нея е само нагоре през годините
        Навремето се чудехме 2008 година ако удари кризата и тя удари де дали хората ще се лишат от мобилни услуги ,покупка на нови телефони ,ами да ти кажа нищо подобно даже направо се разбивахме от продажби ,и пари да нямат ще отделят за нов смартфон .

Коментар

При Епъл спада е до 20%,мога даже да се обзаложа.причините са много трудно. е да се опишат
          Ей много смях с теб
          Вече съм сигурен че ще продадеш точно на дъното
          Last edited by lobos; 07.07.2023, 15:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
            Хем е така, хем не е. Ако човек е купил само MSFT и само около Коледа 1999, вложил е всичките си спестявания и няма изгледи за свободни пари в следващите десетилетия, то да, 15 години са (с отчитане на дивидента, иначе цената подминава предходния връх след почти 17 по данни от Yahoo Finance).
            Ако обаче същият човек е правил DCA (макар и само в MSFT) в рамките на тези 15 години, аритметиката е по-различна. Колко точно по-различна - който го интересува да си пусне две формули в ексела и ще разбере.
            И в двата случая хипотетичният човек си го заслужава.
            Иначе съм напълно съгласен, че е добре да се избягват надценени акции (СССП какво значи това). Края на миналия век си беше мания отвсякъде. "Специалистите" обясняваха (и май си вярваха), че технологичните компании не работели на същия принцип като останалите и печалбите нямали били значение и т.н. Сега обаче ми се струва, че случаят (поне за MSFT/AAPL) е малко по-различен. Не че не може да им падне цената, но не очаквам да коригират с 50% и повече.
            При Епъл спада е до 20%,мога даже да се обзаложа.причините са много трудно. е да се опишат

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
              Там за предния тех краш съм чел, че за да излезеш сух от Микрософт са необходими били 15 години. Ти толкова ли си тъпелив? (не е печатна грешка)
              Хем е така, хем не е. Ако човек е купил само MSFT и само около Коледа 1999, вложил е всичките си спестявания и няма изгледи за свободни пари в следващите десетилетия, то да, 15 години са (с отчитане на дивидента, иначе цената подминава предходния връх след почти 17 по данни от Yahoo Finance).
              Ако обаче същият човек е правил DCA (макар и само в MSFT) в рамките на тези 15 години, аритметиката е по-различна. Колко точно по-различна - който го интересува да си пусне две формули в ексела и ще разбере.
              И в двата случая хипотетичният човек си го заслужава.
              Иначе съм напълно съгласен, че е добре да се избягват надценени акции (СССП какво значи това). Края на миналия век си беше мания отвсякъде. "Специалистите" обясняваха (и май си вярваха), че технологичните компании не работели на същия принцип като останалите и печалбите нямали били значение и т.н. Сега обаче ми се струва, че случаят (поне за MSFT/AAPL) е малко по-различен. Не че не може да им падне цената, но не очаквам да коригират с 50% и повече.

Коментар

Купувайте Епъл ,в момента на пазара на смартфони китайците се омазаха с високи цени ,близки до тези на Самсунг а високия клас и до Епъл ,не останаха компании ,останаха само Епъл и Самсунг ,много хора искат да мигрират от Ксиоми понеже цените им се качиха много ,дори средния клас кара потребителите да избират Самсунг + милиони ще си сменят айфоните с новите серии защото старите им вече са за смяна .
                е, не!
                и тук ли стана експерт!?
                сега вече припаднах
                препоръка е

Коментар

Трудно ще ти бъде на теб на фондовете пазари
                  Вземи стани рекламен агент може да имаш повече успех
                  Тук стана по интересно от темата "Бисери и вицове" !

Коментар

Купувайте Епъл ,в момента на пазара на смартфони китайците се омазаха с високи цени ,близки до тези на Самсунг а високия клас и до Епъл ,не останаха компании ,останаха само Епъл и Самсунг ,много хора искат да мигрират от Ксиоми понеже цените им се качиха много ,дори средния клас кара потребителите да избират Самсунг + милиони ще си сменят айфоните с новите серии защото старите им вече са за смяна .
                    Трудно ще ти бъде на теб на фондовете пазари
                    Вземи стани рекламен агент може да имаш повече успех

Коментар

• Купувайте Епъл ,в момента на пазара на смартфони китайците се омазаха с високи цени ,близки до тези на Самсунг а високия клас и до Епъл ,не останаха компании ,останаха само Епъл и Самсунг ,много хора искат да мигрират от Ксиоми понеже цените им се качиха много ,дори средния клас кара потребителите да избират Самсунг + милиони ще си сменят айфоните с новите серии защото старите им вече са за смяна .

Коментар

Убиваш ме. Какви "стабилни модели" в условия на централно планиране. Цената на акциите в САЩ се дължи не на стабилнш модели, а на: 1. пенсионните планове; 2. лесният поток на евродолари

за дългосрочно има едно просто правило - просто избягваш надценени хартии. Там за предния тех краш съм чел, че за да излезеш сух от Микрософт са необходими били 15 години. Ти толкова ли си тъпелив? (не е печатна грешка)

Купи CLF, ако толкова искаш нещо да държиш.
                        Говориш за дот ком балона може би ,така е има го като риск ,но сега четох анализи за технологиите или суровините ?
                        В крайна сметка избора би било добре да се заключи и в двете
                        Мерси за съвета !

Коментар

Банковите ясно ,затова вкарах малко пари за тестово малко портфолио.Епъл ,рисков не мисля ,акциите се държат здраво това което ми харесва е че катерят във времето стабилно ,докато има много компании които веднъж паднат ли здраво после с години не могат да стигнат тия цени.Какви залози не са високорискови в момента ?В крайна сметка всеки си говори но никой не казва нищо,едни 10 акции за следващите 10 години стабилни айде ти си с опит така си се поочукал,да споделиш пак нали изрично че не е мнение за покупка или продажба, това трябва да е ясно на всек който чете ?
                          Това ми трябва на мен .Стабилни бизнес модели които сега струват промерно 100,200,300 долара а след 5,10 години ще са поне с 300 процента нагоре ,за това говоря и това искам
                          Убиваш ме. Какви "стабилни модели" в условия на централно планиране. Цената на акциите в САЩ се дължи не на стабилнш модели, а на: 1. пенсионните планове; 2. лесният поток на евродолари

за дългосрочно има едно просто правило - просто избягваш надценени хартии. Там за предния тех краш съм чел, че за да излезеш сух от Микрософт са необходими били 15 години. Ти толкова ли си тъпелив? (не е печатна грешка)

Купи CLF, ако толкова искаш нещо да държиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                            Между другото, какви са ви прогнозите за американските индекси? И краткосрочни и средносрочни,каквото прецените
                            Ще се осмели ли некое рибе да каже
                            ФЕД все още има намерение да вдига лихвите. Вече се усеща, че тези лихви работят, но все още икономиката (пазара на тръда е показателен) има засилка от 'шута' на ковид печатането. Може и да изкарат още малко на тези добри нива или да качат, но после нещо се се случи. То нещот е лихвената тежест, но все си трябва някакво събитие тип фалита на Лимън, което да даде 'началото на края' на този бичи цикъл. Все си мисля, че до края на лятото може и да изкарат с темпото от последните седмици, а после ще ни изненадат с нещо пазарите.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Точно затуй, кога си с малко пари, ти трябват по-смели залози. Ако слушаш съветите на Бюфет, ще ги направиш парите между 90 и 95 г.

В момента твоите залози са ВИСОКОРИСКОВИ!, но с малък потенциал за печалба. Изобщо не е пряка корелацията риск/печалба.
                              Банковите ясно ,затова вкарах малко пари за тестово малко портфолио.Епъл ,рисков не мисля ,акциите се държат здраво това което ми харесва е че катерят във времето стабилно ,докато има много компании които веднъж паднат ли здраво после с години не могат да стигнат тия цени.Какви залози не са високорискови в момента ?В крайна сметка всеки си говори но никой не казва нищо,едни 10 акции за следващите 10 години стабилни айде ти си с опит така си се поочукал,да споделиш пак нали изрично че не е мнение за покупка или продажба, това трябва да е ясно на всек който чете ?
                              Това ми трябва на мен .Стабилни бизнес модели които сега струват промерно 100,200,300 долара а след 5,10 години ще са поне с 300 процента нагоре ,за това говоря и това искам

Коментар

Проблема е и че тя се води дивидентна,а за такива трябва да напишеш едни десетки хиляди левове за да има файла понеже те нямат кой знае какви движения .Май 0.22 цента е дивидента.на 3 месечие
                                Точно затуй, кога си с малко пари, ти трябват по-смели залози. Ако слушаш съветите на Бюфет, ще ги направиш парите между 90 и 95 г.

В момента твоите залози са ВИСОКОРИСКОВИ!, но с малък потенциал за печалба. Изобщо не е пряка корелацията риск/печалба.

Коментар

Working...
                                X