If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
USA GDP + 2.8 при очакван +1.9%
Баси експертите, икономистите, баси и некадърниците.
Че това е 50% повече бе шматки
Абе, и аз това се чудех. Уж смятали, правили и излязли с число накрая експертите, пък тя каква станам. Сигурно Дянков им е правил сметките за прогнозата
Ох ,мале-кефффф,голям .бън ще има за болните оптимисти,дето не им е ясно защо свалиха лихвата Евро чичковците,това отразява безпокойството в Европа относно заплашително ниската инфлация,която застрашава и без това крехкото икономическо възтановяване.
мечешка услуга ви правят бичета
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Добре ни зарадваха братята европейци.
Сега следобяда една честитка от братята Американци.
И можем да затворим седмицата на нови, нечувани, чутовни върхове
На печалившите (който разбират от икономика и борси) честито на шортаджиите ...
Кеф, дивидента увеличиха днес с 50% от 2 на 3$
Съответно и аз си ги увеличих и от 4-та по големина позиция след RIG, BP и PZE вече ми са 2-ра на 1 дъх зад RIG.
Средна - 57.1 $, сосен 5.3% дивидент
3 год. таргет за тях 80$ , за ВРи RIG е мин. 70$
Почти 15% от портфейла вече ми е омацан с нефт
Чувствам днес как и при основната ми олиоартия ще има яхууу.
Булиш яко на офшор дрилинг - перспективите поне до 2020 са много добри за всички в индустрията. Не могат сварят с поръчките на клиентите. Корабостроителниците са претоварени.
А и дивидентите им са ОК.
Не съветвам никой да се захваща с къси сега, до нова година и в следващата поне 1 година.
Шанса да се набута е много по-голям от колкото да спечели.
Тренда е нагоре и ще бъде нагоре в близките няколко години.
Особенно силно съветвам да се избягва къс DAX
Като цяло спри да съветваш-не ти е там силата
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Не съветвам никой да се захваща с къси сега, до нова година и в следващата поне 1 година.
Шанса да се набута е много по-голям от колкото да спечели.
Тренда е нагоре и ще бъде нагоре в близките няколко години.
Не знам как ги измисли това ама гледам че късите имаха само няколко часа да реагират като закриват позиции преди отново да ги разпилеят. Щом и на рязкото вдигане на долара беше толкова вяла реакцията, пазара ти казва просто да не се занимаваш с къси докато не му дойде времето.
Там е работата,че това време не е далече,а върха не е задължителен за хващане,много по- сладко е овреме да надушиш вонята
А какво ми казва пазара,хм,това е субективно,на тебе може да ти казва едно,на мен друго.
Аз знам,че когато цялото стадо гледа в една посока,а това тук се наблюдава повсеместно,няма един жив мечок,тогава става изненадата.
До коледа ще има телешко на шиш.
Циклим,горивото свършва,трябва да има корекция преди коледното рали
Не знам как ги измисли това ама гледам че късите имаха само няколко часа да реагират като закриват позиции преди отново да ги разпилеят. Щом и на рязкото вдигане на долара беше толкова вяла реакцията, пазара ти казва просто да не се занимаваш с къси докато не му дойде времето.
Коментар