Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
За страха от бразилките не говориш на правилния човек. От PBR толкова съм захлебил, че даже да отиде до 0 няма да се скъсам да плача. ОМВ е добре, но смятам TRP за по-перспективна игра. В момента е доста по ковид нивото, а помниш каква сеч беше тогава на нафта и тръби.
Сега почват да си пазаруват сами акциите... това последното даже ме замисли дали да разкарвам Пейпал (на 60,80 пазаруван), че имат много кеш за тази цел. Вече отиде при новия собственик обаче. Реших да проявя малко дисциплина и да увелича кеша.
Тежи ми един заем в лири, че лихвите не са на нивата от миналата година. Все още обаче мисля, че ще загубя повече, ако го покрия с usd при настоящия курс.
===
Десперадо, дай идея за пасивен хедж, моля. Аз играя нелошо през cya, обаче не мога да го оставя без надзор.Last edited by desperado; 29.07.2023, 11:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеВсичките фейк индекси отидоха в небесата. Russell2000 e само на 20% от дъното...Формира ascending triangle и ще видим дали ще пробие. Има още много.... ама много нагоре. И струва ми се че Fed накрая ще увеличи лихвата с 0.5% не заради инфлацията а заради балона...SP500 e вече на 27% от дъното. Кога ще е това не знам, но по-скоро ще се доверя на графики отколкото на други магии... всичко много започна да прилича на 2007. Имаме максимум 9 месеца да се наиграем. На държащите солидни акции на компании с нисък дълг и ниско P/B ще кажа да почиват за да не направят грешка да продадат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
Е това ли точно намери да се заиграваш... има колкото искаш по-добри акции - например едно ОМV ако те е страх от PBR. Не очаквам сега рали за петролните акции.
Сега почват да си пазаруват сами акциите... това последното даже ме замисли дали да разкарвам Пейпал (на 60,80 пазаруван), че имат много кеш за тази цел. Вече отиде при новия собственик обаче. Реших да проявя малко дисциплина и да увелича кеша.
Тежи ми един заем в лири, че лихвите не са на нивата от миналата година. Все още обаче мисля, че ще загубя повече, ако го покрия с usd при настоящия курс.
===
Десперадо, дай идея за пасивен хедж, моля. Аз играя нелошо през cya, обаче не мога да го оставя без надзор.Last edited by terziеv; 29.07.2023, 00:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеЗа който ПАК не беше реди за нафтата, ролетката дава незаслужен шанс - TC Energy трябва да се лази. Не говорех точно за тази канадка онзи ден, но тука може да обърне по-доходоносно отколкото гиганти като Сънкур.
... да добавя, че при канадските тръби ги нямаме данъчните секири от повечето американски.
Коментар
-
Всичките фейк индекси отидоха в небесата. Russell2000 e само на 20% от дъното...Формира ascending triangle и ще видим дали ще пробие. Има още много.... ама много нагоре. И струва ми се че Fed накрая ще увеличи лихвата с 0.5% не заради инфлацията а заради балона...SP500 e вече на 27% от дъното. Кога ще е това не знам, но по-скоро ще се доверя на графики отколкото на други магии... всичко много започна да прилича на 2007. Имаме максимум 9 месеца да се наиграем. На държащите солидни акции на компании с нисък дълг и ниско P/B ще кажа да почиват за да не направят грешка да продадат.
- 1 like
Коментар
-
За който ПАК не беше реди за нафтата, ролетката дава незаслужен шанс - TC Energy трябва да се лази. Не говорех точно за тази канадка онзи ден, но тука може да обърне по-доходоносно отколкото гиганти като Сънкур.
... да добавя, че при канадските тръби ги нямаме данъчните секири от повечето американски.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Я ми кажи как се смята лихвен процент даден от банката за 6 месеца на годишна база ?
Дели се годишната лихва на 12 и се умножава по броя месеци за който ти е даден депозита като срок ,нали така и обратно месечната доходност лесно може да се умножи по 12 за да видиш каква е годишната спрямо изминалия месец подчертавам обаче към днешна дата ,как вървиш като потенциал ,ясно че годината не е минала и не се знае дали ще е такава
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Това ще му е единствената прогноза, която ще излезе през идните 2-3г. Какво тръбене от типа 'казах ли ви', ще падне у форума, не е истина
П.С. Златото ще е на 2500$, но файдата от сегашните нива, не е кой знае каква - 6-7% на година. Тука едва ли някой ще накупи с килограми, че да има сериозна печалба. За илядо лева келепир, с 2 наполеона, колкото да е в играта, всеки може.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
А на 900 е още по добре но за съжаление тебе Берти те обу на 1900
П.С. Златото ще е на 2500$, но файдата от сегашните нива, не е кой знае каква - 6-7% на година. Тука едва ли някой ще накупи с килограми, че да има сериозна печалба. За илядо лева келепир, с 2 наполеона, колкото да е в играта, всеки може.Last edited by Bad_Bear; 28.07.2023, 21:38.
- 1 like
Коментар
-
Е друго си е ти дрънкат няколко напальона в джобчето.Ами ако си ги взел на 1400,1500 долара,хм?Зле ли е ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Е друго си е ти дрънкат няколко напальона в джобчето.Ами ако си ги взел на 1400,1500 долара,хм?Зле ли е ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
жълтици купувал, абе Каврък на колко години си че си на жълтица и сребърник с ценните метали
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Купуването на широк пасивен индексен фонд е по дефиниция хазарт. Ей така, да хвърлиш пари за 500 компании, дето половината не си им чувал името и да обявиш, че не играеш хазарт е комедия.
Знам кога и какво е взимал ,така че не е баш така
Коментар
Коментар