If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
иха сега слушах за един 108-годишен американец още играе на борсата, върти 600-700 милиона в момента почнал 1920... сега както съм на 22 ако докарам неговата възраст 2100-ната година ще съм на 108
интересно в какво да инвестирам сега което и към 2100 ще се търси
10% -ОК, 15% - пазар е всичко става, ама 50%
Искаш да кажеш че може да се търгуват като рашъните на ПЕ 4 ?
ОК, така да е, в тоя случай ще ги утроя, най малко ....
Кого шорти, Диамантовците ли ?
Не ги гледай тези ПЕ, те както са ниски така и стават високи като им се сринат печалбите. например на сиидрил за догодина очакванията са средно за 3,46 печалба на акция обаче се колебаят между 2,42 и 5,83. Това прави средно форуърд ПЕ към 9. Обаче очакванията реално са силно раздалечени с по-висока наситеност в долната част, което означава че все още има оптимисти за позицията макар и повечето да примета че печалба и ще пада. В същото време обаче запазват очакванията си за дългосрочен растеж на печалбата що годе високи, макар и наполовина на тези от миналата година - което предполага че наистина има още много оптимизъм - т.е. цената може да пада още много. Но всичките прогнози за компанията се ревизирит все надолу последната година.
Ако например почнат да се трупат негативни новини - като спад в цената на петрола, продължаващо намаляване на търсенето, проблемите с русия и така нат. нещо лошо винаги може да излезе то всички ще почнат да смятат коефициентите към долната част на очакванията - която при това както вече казах постоянно пада надолу последната година. като нищо след три четири месеца ще очакват средно под 2 долара на акция , което няма да кой знае какъв спад при положение че за 2015 през последните 12 месеца са си намалили очакванията от 4,38 на 3,47. Та при 2 долара и очаквания за 2016 например от 1,6, и форуърд ПЕ 10 това прави към 16 долара.
Не казвам че това ще се случи но е напълно възможен сценарии.
Шортих LGCY те не са морски - за съжаление искаше ми се нещо подобно да шортя, но пък дълга им е брутален, представянето посредствено, а очакванията прекалено високи при падаща цена на петрола. То е доста малка позиция, ама реших че този спад на петрола може пък и да продължи и ще е тъпо да не го отиграя.
A дано, SDS късаците ми вече излязаха на плюс преди малко.
Дай боже една напоителна корекция до 1800 поне.
И $ кеша от фиделити вече у мен и само си тананикам едно старо рефренче от младостта - Life is life...na na na na na
При черен ден се получава срив в порядъка от 15 до 30 процента.
Сега е моментът на истината 2 месеца преди Коледа и Нова година, абе пече се
работата.
A дано, SDS късаците ми вече излязаха на плюс преди малко.
Дай боже една напоителна корекция до 1800 поне.
И $ кеша от фиделити вече у мен и само си тананикам едно старо рефренче от младостта - Life is life...na na na na na
SDRL добавка на 31.75, напоследък пълних главно риг и енско, дойде им и на тия реда.
Под 31 ако падне - още 10% ще сложа.
При кръв ( рси 22 ) и над 12.5% чист дивидент що годе сигурен - си е задължително, мама така ме е учила....
Тъпите янките май му викаха ноу брейнъ...
Проти що става с Браса бе, скина се 5% под 17$ по 1 време.. Кака Дилма да не печели изборите ?
Така си мисля, и съм заложил на това - т.е. чакам ги под 14 $ в месеца след изборите.
Много емоция има в PBR и това ми харесва
Според мен който и да спечели ще трябва да направи нещо за вътрешните цени на горивата - иначе ще има кофти случка с тия големи дългове и спадащите цени на петрола
С други думи - догодина я чакам пак над 20.
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
SDRL добавка на 31.75, напоследък пълних главно риг и енско, дойде им и на тия реда.
Под 31 ако падне - още 10% ще сложа.
При кръв ( рси 22 ) и над 12.5% чист дивидент що годе сигурен - си е задължително, мама така ме е учила....
Тъпите янките май му викаха ноу брейнъ...
Проти що става с Браса бе, скина се 5% под 17$ по 1 време..
Кака Дилма да не печели изборите ?
Коментар